Opljačkana HNB – Kupili 2 tone zlata za 115 milijuna dolara, a 2001. prodali 13 tona za samo 117 milijuna eura

Boris Vujčić- Zlato
89 komentara

Pljačkanje hrvatskog naroda i drugih naroda se više ne krije. Plenković i njegovi bliži i daljni suradnici ogrezli su u korupciji. Nema dana da ne svjedočimo nekoj aferi. Više ih ni ne brojimo. Pitanje je momenta kada će se sve urušiti, a Plenković završiti u zatvoru, što smo odavno najavili na portalu Logično. Danas vam prenosimo jednu interesantnu vijest o tome kako je Hrvatska narodna banka kupila 2 tona zlata, kojeg je ranije prodala za 6 puta manju cijenu. Tadašnji guverner Rohatinski proglašen je osobom godine.

Ovu aferu smo opisali u članku Istina o HNBu i prodanom hrvatskom zlatu još 2019. godine. Lijevi i desni hrvatski političari su rasprodali nacionalno zlato po 6,5 puta manjoj cijeni tj. nešto malo manje od 280 dolara po unci. Krajem prošle godine za uncu zlata Hrvatska narodna banke je platila oko 1800 dolara.

Hrvatska je izgubila nevjerojatnih 640 milijuna dolara

Ovaj gubitak su podupirali svi mainstream ekonomisti, posebno oni koji su diplome stekli u Londonu ili su posjećivali anglosaksonske centre moći i veleposlanstva. Uvjeravali su javnost, da je skupo držati “par paleta” zlata, čime su pravdali njegovu prodaju.

Danas vijest o kupovini zlata o kojoj smo također pisali u članku Dedolarizacija, otkriva još jednu aferu. Zbog zlatnog frakcionalnog minimuma, ovu vrijednost povećava za još 6 puta. Tako da hrvatski stvarni gubitak iznosi vrtoglavih 3,84 milijarde dolara.

Čuvajući svoje zlato i pametnom strategijom, Hrvatska je mogla ukinuti sve direktne poreze na dobit i dohodak, te preko noći postati perspektivno mjesto za investicije. Naravno, to briselske ćate iz HDZ, SDP i njihovih priljepaka nikada nisu smijele učiniti.

Plenkovićev režim će biti zapisan u povijesti kao najdestruktiviji režim po Republiku Hrvatsku. Tijekom njegove vladavine Hrvatska je izgubila sve temelje suverenosti: neovisno pravosuđe, svoju valutu, poštivanje Ustava i samostalno odlučivanje o ulasku u rat.

andrej plenkovićBoris VujčićHNB
Pretplatiti se
Obavijesti o
89 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JoeP
1 godina prije

Na linkovima starih članaka interesatnije od svega našao sam hiberov komentar od prije deset mjeseci ispod članka dedolarizacija; ”Prosječan ruski građanin stedi u dolarima koji su mu sada zamrznuti, a ruskoj centralnoj banci je zamrznuto vise od pola rezervi u zlatu i devizama. Tako da se tu nema vise sto pametno reči. Ono sto je bitno je što Putin sve još moze učiniti. Rat se odvija u petnaestodnevnim ciklusima. Prva petnaestina je prošla i propala je Putinova specijalna operacija. Sada ide plan B koji se odvija po neplaniranoj inerciji i dovodi do razvodnjavanja invazionih trupa. Ta faza ce zavrsiti u tekucoj petnaestini. Putinu već sada nedostaje 100.000 vojnika koje valjda lovi u centralnoj africi. A slijedeća petnaestina je upitnik. Tada ce vjerojatnost intervencije NATO naglo porasti. 30 kolibrija je bačeno na nevažan cilj, da 30 tomahawka padne na kolonu prema Kijevu raspala bi se cijela invazija.” Pozdrav hiberu, danas mi… Čitaj više »

duki
1 godina prije

Naravno ! Kada nam guvernera vodi snimanje kokice !! Što mislite koliki mu je nazovi mozak ?? Sramotno !! 2013 .?ček ček ? Ko da mi izgleda da smo s time kupili ulazak u EU ?

Berry
1 godina prije

AP ce reci 2 miliona profita

Max
1 godina prije

Golemi kriminal ali danas trpim pa ću biti kratak , na ulice.

Damir
1 godina prije

Zakon slobodne trgovine, privatnim vlasništvom, svatko sa svojim radi što hoće, kad hoće i kako hoće.

nepoželjni
1 godina prije

Plenković u zatvoru (ili da čak i nestane), premala je zadovoljština za nepovratnu štetu kojoj je kumovao ili je počinio osobno…
Sada je kasno čak i i da sve suučesnike pozatvaraju, razmjeri štete što je Hrvatsko društvo pretrpjelo u zadnjih 30 godina, neće biti nadoknađeni ni za 77 stoljeća.

I naravno, najmanje što Hrvatski narod zaslužuje, je da se sav taj ološ stavi pod ključ i tamo ostanu dok ne izdahnu.

Gjuro1977
1 godina prije

To onaj mucavac prodao kao da mu je neko pištolj uperio u glavu

1 godina prije

Hodaju Mujo i Haso ulicom , kada Haso spazi 💩. Kaže Muji :” hajde Mujo pojedi ovo i dat’ ću ti 100KM. Pojede Mujo i zaradi 100 maraka(konvertibilnih). Idu dalje kada naiđu ponovo na 💩. Kaže Mujo Hasi, ‘ajde bolan Haso, pojedi ovo pa ću ja tebi dati 100 KM. I tako Haso zaradi 100 KM, ali čekaj, kaže Haso, na istome smo. Obojica pojeli g***o , ti mani dao pare a ja ti ih vratio. Nema veze Haso, reče Mujo, važno je da pare okrećemo.
Neka vam Mujo i Haso budu Vujčić i Plenković ,a od njihove zajeb****je narod ispašta i plaća njihove loše poteze. Za ovo se, braco, ide u Remetinec!!

Vojni analitičar
1 godina prije

“…posebno oni koji su diplome stekli u Londonu ..” Svatkog tko se u Hrvatskoj pojavi sa diplomom nekakvom “prestižnog” sveučilišta sa Zapada, a pogotovo iz anglosaksonskih zemalja, prije svih SAD i Velike Britanije i želi se uglaviti na bilo kakvoj malo višoj poziciji bi trebalo istog trenutka posranom metlom istjerati iz Hrvatske. Bez rasprave. Istjerati i zabraniti mu doživotno povratak u Hrvatsku. To prije svega važi za ekonomste, pravnike i ostale tzv. “društvene” i “humanističke” djelatnosti . Dok bi se one sa diplomama tehničkih i prirodnih studija možda i moglo angažirati ali njih bi trebalo dobro provjeriti i slijedećih nekoliko godina držati pod prismotrom. Taj trend podmetanja “stručnjaka” sa diplomama “uglednih” zapadnih sveučilišta zemljama istočne Europe se strahovito proširio nakon završetka hladnog rata. Ti se ljudi, koristeći autoritet zapadnih sveučilišta zvučnih imena (proizašao puno više iz reklame nego stvarne kvalitete) masovno uglavili na pozicijama političke, ekonomske i svake druge moći u… Čitaj više »

Mrdo
1 godina prije

Koliko tona zlata su američki kapitalisti ukrali bivšoj Ukrajini? Kompletne zlatne rezerve?

tihobl
1 godina prije

 Јулија Шамаљ, новинарка која истражује тему трговине органима:

Зашто су Црвеном крсту потребни контејнери за транспорт органа у зони СВО на ратишту?
И зашто се сефови са доларима чувају поред таквих контејнера, у оближњем аутомобилу?

Ima zena snimke, a na njima se vide mocartovci u blizni, pa postavlja pitanja.

simpl ko pasulj
1 godina prije

jebote… a ja mislio, da su u slo. svjetski šampioni…
ali nisam više siguran. nisu ni ovi amateri, treba priznati.
možda čak vode neku regionalnu utakmicu, a da mi ni ne znamo. šalim se.
sigurno će bit, da i jedni i drugi, patriotski u ime naroda i njegovog zdravlja, ljudskih prava, demokratije i brige za životinje, prirodu i planetu skupljaju za svoje nepotješene depilirovane guzice sve što im može ući u nje.
i sve, što ne može. jebi ga. dobri gospodari.
za spomenute uzvišene ciljeve normalno i preko leševa, ako treba.
borba se vodi na više načina, samo što smo mi preglupi, da bi to shvatili. bar ja.
jedino, što sam malo iznenađen je, kako mi nije problem biti sarkastičan.
ooooommmmmm

goran
1 godina prije

plenki če tjerati dalje po svome koliko god mi srali po internetu,dok mu mi ne izadjemo na ulice tražeči njegovu glavu od šeparovića glavu od šeksa glavu i tako sve redom mira neće biti a lopovluk če biti toliko očigledan da če ljudi imati izbor na kraju,ili trpit i šutit,ili biti glasan i bijesan tražeči pravdu na ulici

Mat
1 godina prije

Ovo je jedini razlog ratova 90-tih.Srecno nam bilo.

dupla kamilica
1 godina prije

Ovaj što je prodao je tada proglašen bankarom godine.

Blaza
1 godina prije

Hehe sad bi se trebao pripremit plenkijev zamjenik da preuzme vruci krumpir. Sve se vrti u krug i mi smo svako malo na pocetku. Molim da na iducim izborima podrzite iskljucivo stranke koje ce uvesti direktnu demokraciju.

Sardelino
1 godina prije

Plenković i njegovi, ničim izazvani, u ekonomskim okolnostima kad
pametni to ne rade, zamijenili su kune eurima.Ali kako.
Povukli su kune iz opticaja i dali ih uništiti.
Pretvoriti će u “prah i pepeo” imovinu koja je vrijedila cca 4,5 milijardi eura.
Odrekli su se vrijednosti koju su imale uništene kune i zamijenili su ih eurima:
– tako da su nam njihovi prijatelji iz EU natiskali nove eure u vrijednosti uništenih kuna te nam ih poklonili.
– Europljani su iz svog đepa odvojili te zamjenske eure te nam ih poklonili.
– te zamjenske eure kupili smo od tih njihovih prijatelja iz europe na kredit.
Zadužili su nas onoliko koliko su vrijedile uništene kune plus kamata.

Koliko sam uspio propratiti tematiku čini se da se radi o trećoj opciji.

tata mata
1 godina prije

ehhh ,, a lijepo vam govorim citavo vrijeme ,,, argentinci ce vam doci glave

Гавран
1 godina prije

Ali sada gde čuvati zlato? Najsigurniji se pokazao Fort Knox. Odande ga više ni vlasnici ne mogu uzeti.

tihobl
1 godina prije

IV rajh: Холандија се спрема да интегрише своје копнене снаге у немачку војску, објавила је америчка новинска агенција Bloomberg. Међутим, копнене снаге Холандије чине само три борбене бригаде. Две од њих су већ интегрисане у немачке оружане снаге. Већ се зна да ће 13. лака бригада, са седиштем у Ојршоту, прећи под команду немачке 10. тенковске дивизије. Холандија, која је своје последње тенкове продала 2011. године, сада има 18 тенкова Leopard изнајмљених од Немачке, односно – од њене 1. Панцер дивизије. Планирано је да фузија буде у потпуности завршена до краја априла ове године. Дмитриј Суржик, дописни члан Руске академије природних наука наглашава да ширење овлашћења команде Бундесвера на Холандију неће бити ограничено на две земље јер и у Финској раде многи високи представници немачког Министарства одбране. „Сигуран сам да је Финска следећа после Холандије, чијим ће копненим снагама командовати Берлин. Све то личи на стварање алтернативне коалиције НАТО-у, усмерене… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Зашто и Немачка и Британија дају Украјини по 14 тенкова?

Четрнаест је тајни фашистички број. У питању је слоган 14/88 који је данас главни тајни фашистички интернационални слоган.

Дакле, број тенкова Challenger и Leopard је тајна порука влада Британије и Немачке: „Знамо да су ови тенкови за нацисте“.

Берлин је то накнадно саопштио да ће Немачка поред 14 тенкова Leopard-2 Кијеву испоручити и 88 нешто старијих тенкова Leopard-1. Тако се стопроцентно реализује формула 14+88!

Teodosije
1 godina prije

HNB vodi ovosnik, kokainski šmrkač!
I sada se pitate zašto nam je država ovakva, om je doveden na tu poziciju isto kao i Plen Ki Mun od strane globalista.
Shvatite već jednom: “S vremena na vrijeme hrvatsko stablo slobode mora biti zaliveno krvlju domoljuba i domaćih izdajnika!”

nessy
1 godina prije

Da su Hrvatski politicari i funkcioneri razbojnici, to je vec opcepoznata cinjenica. Ali, da li je itko, pri pisanju ove skrabotine gore, uzeo u obzir, da je cijena zlata u zadnjih 20 godina porasla neusporedivo? Koga zanima, lako nadje cijenu zlata 2001. i 2023. Bez usporedbe cijene zlata tada i sada, ovo je samo jedan zlonamjeran pamflet. I to jos autor “L.R.”. Nije vam ovo trebalo.

Rimtutituki
1 godina prije

Premala tadovoljstina i da vise svi. Koji banditizam suncetijebem.

Hogar
1 godina prije

Remetinac strasse….

Lucija, prva
1 godina prije

Prije 4sata i 20 minuta Centralnu Tursku je zatresao potres snage 7.8

7.8
7.8

Dokurčilomi
1 godina prije

HNB? Što je to? Naša HNB je sada u Bruxellesu a sve je bilo priprema za uvođenje eura jer ćemo sada imati rezerve kao EU a ne kao Hrvatska kojoj je ostala još samo grb, zastava i himna ali i to će se brzo riješiti.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Da pitanje je momenta kad ce se sve srusiti iako im ide lako vec 30g.
Dok se to ne dogodi, idite na prisilne sistematske preglede, bodite se ako ocete posao ili u bolnicu, gledajte kako pustaju gensko mjenjane rojeve komaraca u prirodu, vadite experimentalne pasose, jedite kukce i gmo iz teflonskih tava, spavajte pokraj antena, ne obazirite se sto ispustaju avioni i budite spremni na mogucu mobilizaciju za Ruski front!
Izdrzite jos malo ako stw mogli 30., mozete jos toliko ili barem 100…

držnedaj
1 godina prije

Vidi ovog na slici kepeca pun koksina bog te he…

Jasna
1 godina prije

Ljudi na ulice

Rovad
1 godina prije

Pogledajte HNB iz ptičje perspektive. S onom šiljastom nadograđenom fontanom daje izgled masonske piramide s novčanice 1$… Presavijte bilo koju novčanicu od bivših Kuna i dobit ćete izgled piramide gdje oko tih likova s novčanica uvijek završava u gornjem vrhu trokuta…
To govori koliko su umreženi u globalnom okultnom kultu.
Lako za zlato, sad gledaju kroz zakone o pomorskim dobrima isporučiti more i obalu oligarhiji…

Zapadnjak
1 godina prije

Zajeb!!! Hrvatskih građana,druže,gospodine!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI