Osam venecuelanskih ministara podnijet će ostavku da bi se kandidovali na parlamentarnim izborima

Nicolas Maduro Venezuela
3 komentara

Grupa od osam venecuelanskih saveznih ministara, uključujući bivšeg potpredsjednika i ministra komunikacija Jorgea Rodrigueza, napustit će svoju poziciju da bi učestvovali na predstojećim izborima za Nacionalnu skupštinu, rekao je predsjednik Nicolas Maduro.

„Konsultovali su se sa mnom i, prema ustavu, moraju da napuste svoja mjesta tri mjeseca prije datuma izbora, 5. septembra“, rekao je Maduro u televizijskom govoru emitovanom na njegovom Twitter nalogu.

U ponedeljak je predsjednik pomilovao više od 50 političkih ličnosti u opozicionim strankama. Mnogi pomilovani bili su optuženi za učestvovanje u nizu pobuna protiv venecuelanske vlade početkom 2019. godine.

Izbori za venecuelansku nacionalnu skupštinu, koju je od januara 2019. do januara 2020. vodio opozicioni lider Juan Guaido, održat će se 6. decembra. Ukupno 26 opozicionih partija odlučilo je da se ne kandiduje na ovim izborima.

Venecuelu potresa politička kriza koja se pojačala u januaru kada je samo dvije sedmice nakon Madurove inauguracije za drugi mandat, Juan Guaido ilegalno proglasio sebe za „privremenog predsjednika“ i pozvao građane da mu pomognu da preuzme vlast u zemlji.

Guaido je odmah dobio podršku Sjedinjenih Država i nekih latinoameričkih zemalja, uključujući Kolumbiju, dok ga je Maduro optužio da je uz pomoć SAD pokušao da izvede državni udar u Venecueli.

Izborinicolas maduroVenecuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Bolje i oni nego Guaido.

venezuelska Republika
3 godine prije

Treba novu vlast i novu republisku upravu

protiv Madura
3 godine prije

Mora da se odustaje od diktature

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI