Otvoreno pismo dr. Grbcu – i svim (kršćanskim) ‘grb/av/cima’: “Covid-cjepivo je najstrašnija riječ!”

Dr Grbac

Znanstvena blamaža teologije i “pobožno” vjerovanje u ‘covid dogmu’ kao da je Sv. pismo ter teološko sljepilo i farizejsko zavođenje naroda u ratu bez “vojskovođe”!

U još uvijek okrutnoj i dosad u povijesti tzv. demokratskog svijeta neviđenoj cenzuri javnih medija u globalnom teroru pLandemijske diktature, istina je i dalje jednako velika žrtva kao i narod kojemu su nametnute tzv. zaštitne mjere licemjernih “stožera za obranu od…”, zapravo, od svakog smisla i zdrave pameti. Ipak, u cijelom svijetu – dok u nekim zemljama traju žestoki narodni prosvjedi s ironičnim zahtjevom i molbom vladama da svoje građane prestanu “štititi” – istina o covid-obmani sve jače izlazi na vidjelo i dolazi do sve većeg broja ljudi, tako nezaustavljivo da pLandemičarima već zadaje tešku glavobolju. Jer sve su češći štrajkovi radnika i sve žešći prosvjedi, a odbijanje cijepljenja i dalje je snažno u onim struk(tur)ama koje su organizatori pLandemije zamislili kao svoje najuspješnije “misionare” i propagandiste.

ZBUNJUJUĆE DRŽANJE ‘SLUŽBENE CRKVE’

Nažalost, u (katoličkoj) Crkvi – osim što mnogo biskupa, svećenika i vjernika više ne nosi maske u crkvama – ne samo da još uvijek nema gotovo nikakva službenog pomaka u odnosu na temeljni proglas globalnog ‘cara Coronerona’, nego su neki tzv. ugledni i u javnosti poznati klerici sami sebe proglasili čak “apostolima korone”. U takvom ozračju tek poneki istup pojedinih biskupa ‘covidnosni’ mediji naivnom i neupućenom puku lako prikazuju kao “incidentne pojave”, a stručne i ozbiljne komentare katoličkih teologa ignoriraju. Upravo zato ispada kako je Crkva ne samo najjači bastion “svete korone” nego čak i “posljednja linija obrane” stavova, metoda, propisa i odredaba najvećih globalnih prevaranata, farmakomafijaških profitera ter lažaca i neprijatelja Boga i čovjeka u povijesti čovječanstva. Narodi pak diljem svijeta, suočeni od početka s brojnim nelogičnostima i s nadasve znakovitim nametanjem covid-jednoumlja u cijelom ‘globalnom selu’ žude za pravdom, istinom i slobodom. A poglavito su katolički vjernici i dalje u neizvjestnom izčekivanju službenog i jasnog očitovanja svojih duhovnih pastira, to više što od samoga Vrha Crkve dolaze zbunjujuće izjave i priopćenja, koje pojedini hrabri i stručni teolozi odmah “demistificiraju”, a to u narodu stvara dodatnu zabunu i postaje sve teže shvatljivo i podnošljivo pa uopće nije čudno što se, kako netko zgodno reče, u reakcijama na šutnju crkvenih auktoriteta “jezik jednog dijela vjernika od molitvenog pretočio u kočijaški”!

KRČKI ‘SVJETIONIK’

Ipak, hvala Bogu, i među “gromko šutljivim” ili bezlično-blijedo diplomatskim članovima Hrvatske biskupske konferencije ima iznimaka. U time smislu kao jedinstven svjetionik i svojevrstan medijski ‘stožernik’ (‘kardinal’), poput svojega proročkog predšasnika biskupa Mahnića, izdvojio se biskup krčki mons. Ivica Petanjak. Nakon što je već u poruci za Božić 2020. jasno očitovao sumnju, da parafraziramo, u “nebesko podrijetlo korone”, on je sada ponovno javno dao značajnu izjavu. U Poruci za Misijsku nedjelju – https://ika.hkm.hr/novosti/poruka-predsjednika-vijeca-hbk-za-misije-mons-petanjka-za-svjetski-dan-misija/ – nakon što je protumačio kako je poslanje kršćanina navještaj Isusove radostne vijesti o Kraljevstvu, napisao je značajne i znakovite riječi: “Neka nas na putu izgradnje Kraljevstva Božjega u svijetu ne pokoleba ni ovaj nesretni virus, koji sigurno nije s neba pao, nego je plod mnogih mračnih sila ovog svijeta…”! Dakle, vrijedi istaknuti te ključne riječi jednoga biskupa Katoličke Crkve u Hrvatskoj, koje nedvosmisleno posvješćuju da je globalna COVID pLandemija PLOD MNOGIH MRAČNIH SILA OVOG SVIJETA!!! Sapienti sat (a blenti maska)!

NISMO ŠUTJELI!

Zahvalni Bogu za takvo očitovanje jednoga biskupa, na čemu mu mnogi klerici i vjernici čestitaju a neki svesrdno podupiru ali i dalje “mudro šute”, podpisnici ovoga priloga mogu sa svom skromnošću biti ponosni što su od samoga početka proglašenja globalne pLandemije ne samo bili na strani istine, nego su se javno očitovali kao borci protiv korona-obmane i covid-terora. U našim su objavljenim prilozima iskazi žalosti zbog “tragedije naše Crkve”, čega su svjedoci čitatelji portala Logično i Hrvatskog tjednika. Tako je već 19. ožujka u HT-u objavljen prilog s naslovom Crkva u katakombama 21. stoljeća, koji završava bolnom konstatacijom kako je “Vatikan – ter s njime i cijela Crkva – ‘predao suverenitet’ u ruke talijanskoj Vladi, a biskupi po svijetu jurisdikciju lokalnim ‘civilnim stožerima za ONO i DSZ’… Odlaskom Pape u ‘koronavinjonsko sužanjstvo’ Crkva je samoograničila svoj utjecaj u javnosti – nema pobune, nema protesta, NEMA PROROKA…! Tuga i sramota! Nakon rušenja Papine države u 19. st. pod vodstvom ‘Carbonerije’ (Mazzini, Garibaldi…), stigla nas je ova tragedija predvođena ‘coronerijom’. Kako je na globalnoj razini, tako je i u Hrvatskoj – Sveti Petar ‘šaptom pade’!” Komentar je ipak zaključen kršćanskom nadom: “Ništa za to! Zar i Isus nije triput pao? Uostalom, iznad svega i svih stoji Isusovo jamstvo (v. Mt 16,18) da Crkvu ni vrata paklena neće nadvladati!

Potom je već 1. travnja slijedio apel najodgovornijima u našoj Crkvi, da ne budu šutljivi i pasivni promatrači ter popustljivi pomagači organizatorima pandemijskog tlačenja naroda, kao i niz komentara u HT-u, pod zajedničkim nadnaslovom ‘OTAJSTVA’ GLOBALNE ŽALOSTNE ‘KRUN(IC)E’. Nakon toga je 17. rujna Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i članovima Komisije Iustitia et Pax upućeno otvoreno pismo s pritužbom “Pastirima” što su svoje “stado prepustili vučjem čoporu već na samom početku ovoga ludila. Čak i prije nego je okultna oligarhija, preko svojih slugančića u našoj domovini, to od vas zatražila, pohitali ste zatvoriti crkve. I uskratili nam tako jedino pravo utočište i utjehu. A nije da vam nismo dali znati koliko ste nam potrebni! Još 1. travnja 2020.” Taj otvoreni “krik” s neskriveno kritičkim nabojem, zajedno s još jednim sličnim vapajem “dragoj Crkvi”, objavljen je 21. rujna na portalu župe Kompolje – http://www.zupa-kompolje.hr/index.php?menu=110&action=1616 – sa sljedećom napomenom: “Nakon što je 17. rujna 2020., s podpisom mons. Đure Hranića, nadbiskupa đakovačko-osječkoga, predsjednika Komisije HBK Iustitia et Pax, objavljena Izjava o “pandemiji bolesti covid-19”, ne prestaju komentari, osvrti, osude, pohvale… odnosno javna debata o stavovima koje je to tijelo HBK zauzelo prema problemu s kojim se cijeli svijet trenutno suočava. Cjelovita izjava Komisije Iustitia et Pax (Pravda i mir) dostupna je preko poveznice: https://ika.hkm.hr/iustitia-et-pax/izjava-komisije-iustitia-et-pax-pandemija-bolesti-covid-19-ispit-solidarnosti-i-bratstva/ a ovdje vam, kao zrelim kršćanima prenosimo dvije podpuno različite reakcije na odnos Crkve prema trenutno “najvećem globalnom problemu” – pandemiji… Prvu reakciju, koja ostavlja dojam goleme razočaranosti i čak ogorčenja, objavila je u obliku otvorenoga pisma Arna Šebalj (također u ime mnogih svojih prijatelja i znanaca katoličkih intelektualaca). Drugu, veoma osjećajnu, s mnogo zabrinutosti za svoju djecu i hrvatsku budućnost, s velikom je obzirnošću – čak sedam dana prije objave Izjave Komisije HBK! – uputila poznata hrvatska glazbena umjetnica, ujedno pedagog i novinarska djelatnica Eva Kirchmayer Bilić.” Takvih i sličnih bolnih vapaja (poput slanja poziva u pomoć gluhima u oluji!) bilo je mnogo sve do ovih dana i većina ih je dostupna javnosti – kao što je npr. ona od 8. srpnja: https://www.logicno.com/politika/farizeji-i-pastiri-u-katolickoj-hrvatskoj-mi-smo-u-ratu-bez-vojskovode.html – a uskoro će o tome biti objavljena i knjiga, kao ‘zbirka dokumenata’ prema geslu koje je svojedobno promovirao pok. pater Nikola Roščić – NISMO ŠUTJELI (za Boga i Hrvatsku dragu).

RAZOČARANI VJERNICI

Zaključno, može se reći kako se gotovo u svim sličnim p(r)ozivanjima crkvenih pastira – koja su pojedini katolički intelektualci objavljivali u obliku “otvorenih pisama” (među kojima su i prilozi podpisanih) ili ih je poput razočaranog jadikovanja po društvenim mrežama širio tzv. običan (kršćanski) puk – kao svojevrstni ‘sensus fidelium’ očitovalo razočaranje nezaštićenog vjerničkog stada pred sve agresivnijim mjerama čoporativno-stožerskih vukova  ter njihovih medijskih i raznih znanstvenih a poglavito medicinskih eksperata. Službena priopćenja koja su iz Crkve upućivana narodu sadržavala su uglavnom birokratske i suhoparne upute za ponašanje prema odredbama tzv. Stožera, s uobičajenim ‘hladnokrvnim’ frazama na kraju o pouzdanju u Boga, kao da je to vjernicima neka silna novost… Upućenijim kršćanima, koji nisu u kategoriji “gutača reklama”, bilo je već na početku proglašenja pLandemije nevjerojatno s kojom je sigurnošću, ozbiljnošću i gotovo pobožnošću većina najodgovornijih u Crkvi prihvatila službeno – a po svemu očito jednoumno i totalitarno – stajalište o corona fenomenu odnosno ‘covid dogmi’, gotovo kao da ju je proglasio sam (treći!) vatikanski koncil…! Unatoč oprezu i sumnjama koje su na raznim stranama svijeta javno iskazali znanstveni auktoriteti pa i neki crkveni uglednici! No, da sve bude još tragičnije, isto ponašanje nastavljeno je u odnosu prema – gotovo od početka pLandemije najavljivanom! – “spasonosnom” cjepivu protiv tzv. Covida, premda se možda stostruko povećao broj tzv. antivaksera među kompetentnim ljudima na globalnoj razini. Tzv. službena Crkva je – “in Capite et in membris” (ali neupućenim “udovima” isprana mozga dugotrajnom kampanjom specijalnog rata, ne treba zamjerati strah pred nepoznatim i strahopoštovanje pred tzv. auktoritetima!) – ostala nepokolebljiva. Do dana današnjega! Po parafrazi – Roma NON locuta, causa finita!

Zato nije nimalo čudno što su (se javno) katolički intelektualci pitali: Kako se spasiti u katoličkoj zemlji bez vjere u Krista?”; što su, parafrazirajući ‘nikad zaboravljenog patra Tomislava Ivančića’ ponavljali: “Mi smo u novom Domovinskom ratu, duhovnom boju u kojem se treba vratiti Stvoritelju i shvatiti da je naša budućnost ispred nas, a ne iza nas, da trebamo izgrađivati domovinu koju nam je Bog dao.” Uz te riječi stajale su nove, gotovo osuđujuće: “A što mi radimo? Mi je rušimo, mi smo vjeru izbacili iz naših crkvi. U Zagrebu i stvarno urušenih, onim ‘žutim kartonom’ koji dobismo od Boga (kako reče prof. Davor Pavuna) 22. ožujka 2020., nakon što su nam ‘naši farizeji’ zatvorili vrata crkve, a prije toga i srce za Gospodina. Njihova slijepa poslušnost svijetu postade kompromis sa Zlim.”

‘TEOLOŠKA KONTRADIKCIJA’

Naravno, nije nam nimalo teško razumjeti zgražanje crkvenih auktoriteta nad tim riječima, ali i oni se moraju potruditi razumjeti zgražanje vjernika također nad mnogim izjavama tih auktoriteta “od vrha do dna”. Najnoviji povod za upravo takvo užasavanje (ne samo članova Crkve!) dao je svojim izjavama katolički intelektualac prof. dr. sc. Josip Grbac, etičar i profesor moralne teologije, najprije u kolumni u katoličkoj reviji Kana, a potom u intervjuu u Novom listu – https://www.novilist.hr/novosti/ugledni-katolicki-intelektualac-apelira-nitko-se-ne-moze-cijepiti-umjesto-mene-i-biti-umjesto-mene-odgovoran-za-druge/ – ponavljajući i tumačeći riječi pape Franje te odlučno poručujući da je “cijepljenje čin ljubavi”! Međutim, takav manipulativan odnos prema jednoj izjavi – bez obzira koji ju je uglednik izgovorio! – jest ne samo intelektualna tragedija, nego čak dno dna tzv. katoličke teološke misli. Takve izjave, i to od profesora MORALNE teologije, jesu također contradictio in se… i još mnogo gore od toga…! Vaše su izjave, DOKTORE Grbac, sramota i za Vas osobno i za Crkvu, ali i blamaža za teologiju kao znanost!

ŽALOSTNO ‘PROROČKO’ NEZNANJE

Svjestni smo koliko “blasfemno” zvuče ove naše riječi pa za tu njihovu “drskost” dajemo objašnjenje. Naime, tako “pobožno” vjerovati u “covid dogmu” kao da je sama Biblija, znak je ili znanstveno-intelektualne insuficijencije, ili pogubljenosti u ‘predvorju’ “Alzheimera”, ili najobičnijeg crkvenog poltronstva pred tzv. svjetovnim auktoritetima! Jer takva razina scijentizma (nepobitne vjere u znanost), kako je očitovan u navedenom intervjuu, jest ne samo pravo znanstveno sljepilo nego i farizejsko zavođenje čitatelja odnosno naroda, za koji unaprijed znademo da je neprosvijećen, nepoučen ter politički i medijski nepismen! Usuđujemo se posumnjati kako su upravo takvi farizeji (možda i na tajnim honorarima ‘SZOtonerije’) infiltrirani i u Papinsku akademiju znanosti pa je i sam papa postao žrtva zagovaranja paklenih globalističkih planova, što jasno pokazuje i galopirajuća kampanja uvođenja tzv. covid-potvrda u sve javne ustanove… a potom valjda i u sve crkve na cijelom svijetu! Dakle, svijet “ide” prema globalnom totalitarizmu, a Crkva šuti odnosno teolozi pomažu arhitektima diktature novog svjetskog poredka! Zar je to uloga Crkve, je li to “fah” i zadaća moralnih teologa…? Ili su pojedine grane bogatog stabla teologije ušle u toliku fah(idiotsku)-izolaciju, a teolozi u stručne ‘mišje rupe’ da – za razliku od prijašnje “enciklopedijske” orijentacije – pojma nemaju što se događa “izvan struke”? Namjerno ističemo fenomen suvrjemenog znanstvenog ‘neznanja’, jer je ono samorazumljivo i neizbježno, ali kad je riječ o katoličkim intelektualcima, poglavito teolozima, onda takvo “neznanje” postaje relativno. Jer jao narodu, ali i cijeloj Crkvi, kada nastupe okolnosti na koje se može primijeniti jadikovka proroka Jeremije da “čak i proroci i svećenici lutaju po zemlji i ništa ne znaju” (Jr 14,18)! Jer proroci su prvi poslani govoriti, doslovce i vikati ako je potrebno. Ako pak šute, to može biti zbog tri razloga. Odnosno, kad zašute oni kojima je poziv govoriti, znak je da su ili neznalice, ili kukavice, ili izdajice. Ne bismo uopće željeli vjerovati da su katolički teolozi među izdajicama, ali da postoje strašljivci i oni koji u arenu javnoga sučeljavanja ne izlaze da se nikome ne zamjere, to je dobro poznato. A kada je riječ o neznanju, Vi kao moralni teolog jako dobro znadete koja je razina odgovornosti za savladivo neznanje – ako je kod Vas o njemu riječ, bilo bi to veoma nevjerojatno – premda okolnosti koje su do njega dovele mogu biti veoma različite… – što znadete bolje od nas.

Također, osim navedenoga, DOKTORE Grbac, pitamo Vas kao znanstvenika i intelektualca, što je s Vašim praćenjem i uvažavanjem znanstvenih argumenata i mišljenja koji su suprotni nametnutim ‘dogmama’ službene korona-obmane? Jer je očito kako Vam uopće nije neugodno javno priznati da NE ZNATE za izjave mnogih velikih i kompetentnih imena svjetske znanstvene i zdravstvene scene…!? Zar je moguće? Zar je moguće da nikada niste čuli ni za izjave nekih nobelovaca koji su od samoga početka protiv svih tzv. antikorona mjera, protiv cijepljenja (ne samo prisilnog ili uvjetovanog!) itd., ter sada protiv uvođenja potvrda o cijepljenju? Odnosno, zar Vam ništa ne znače argumenti koje ti stručni ljudi iznose i njima obrazlažu svoje stavove? Ako iz bilo kojih razloga za njih uopće niste čuli, navodimo ovdje tek neke, jer sve najvažnije s toga područja danas je dostupno preko Googlea. Ne želeći Vas opteretiti internetskom ‘džunglom’, evo vam samo nekoliko poveznica koje se uglavnom odnose na cijepljenje (premda ne kao “čin ljubavi”):

ISTINA U TISKOVINAMA

Osim tih izvora važnih informacija, ako Vam je takvo pretraživanje možda odbojno, postoji čak i u našim tiskanim medijima nekoliko “oaza” mišljenja i stavova koji nisu pod kontrolom tzv. Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) ili korona-jednoumlja. Tako ste o svemu tome gotovo od početka pLandemije iz tjedna u tjedan mogli čitati u kolumni bivšega hrvatskog veleposlanika u Italiji mr. Drage Kraljevića u subotnjem prilogu Novoga lista (a isti je prilog vjerojatno i u Glasu Istre?!)

Zatim, o tome ste više puta mogli pročitati argumentirane priloge u kolumni prof. dr. sc. Ivice Šole nedjeljom u Slobodnoj Dalmaciji (ako Vam možda više nije mrska ta “komunjarska novina”, kako neki kažu, kao da se i dalje priprema u “mosorskoj pećini”?!).

A ako možda pratite barem Večernji list, koji se totalno blamirao “sapunicama” dr. Rudana na početku pLandemije, mogli ste primijetiti kako je odnedavno u nekim kolumnama počeo objavljivati kritičke anticovid-stavove…

Na kraju konca – osim povrjemeno u već spomenutome Hrvatskom tjedniku – o mnogim važnim aspektima “covid platforme” također svakoga tjedna mogli ste doznati od znanstvenog auktoriteta – i to katolika – prof. dr. sc. Valerija Vrčeka u Glasu Koncila (jer predpostavljamo da pratite barem taj jedini katolički tjednik u Hrvatskoj!)

VJERA I DJELA KATOLIČKIH TEOLOGA

Poznato je, a iz sadržaja dostupnih preko upravo navedenih poveznica očito je da su ljudi čiji stavovi odstupaju od korona-jednoumlja intelektualci i stručnjaci različitih svjetonazora. Kada je pak o katolicima riječ, Vama bi, uvaženi doktore Grbac, trebala biti poznata i zanimljiva internetska stranica VJERA I DJELA (portal katoličkih teologa), gdje su svoje komentare i stručne priloge o covid fenomenu objavili npr. dr. sc. Josip Mužić (profesor filozofije i sociologije na KBF-u u Splitu, pročelnik katedre za filozofiju na istom fakultetu, a doktorirao je i duhovno bogoslovlje) i mr. sc. Snježana Majdandžić-Gladić, urednica toga portala, pa ih ovdje ističemo redoslijedom njihova nastanka:

Tome nizu pridružujemo samo još ime Vašega mlađeg kolege, također moralnog teologa, koji je dao značajan doprinos javnoj raspravi o etičkim aspektima “cijepljenja protiv Covida-19” u kontekstu moralnog propitivanja cjelokupne korona krize. To je dr. sc. Damir Šehić, profesor moralne teologije i bioetike s Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru. U intervjuu za Hrvatsku katoličku mrežu (11.1.2021.) – na pitanje novinarke Ines Grbić: “Polemika i javna rasprava završava, čini se, konkretnim pitanjem koje ljudi postavljaju sebi i znanstvenim, u ovom slučaju i moralnim vjerskim autoritetima. To je pitanje: Cjepivo protiv korona virusa – da ili ne?” – odgovorio je: “Upravo u tome i krije se pogreška koja dovodi do podjele ljudi kojom smo bombardirani na tzv. pravocrtne i antivaksere. Pitanje nije „Cjepivo – da ili ne?”, jer je time preskočeno cijelo poglavlje te je pravo pitanje koje prije toga treba postaviti: ‘Zašto cjepivo?’.”

KAKO OD CJEPIVA… DO ISTINE, MIRA I RADOSTI

Ovo naše otvoreno pismo, poštovani velečasni Grbac, želimo zaključiti žaljenjem ako su Vam neke naše riječi djelovale uvrjedljivo ili neprimjereno, ali ni u jednom trenutku nismo imali namjeru povrijediti Vaše ljudsko i svećeničko dostojanstvo. Zato ovaj prilog završavamo stavovima, izrazima i riječima, neusporedivo “jačima” od naših, dvoje po mnogočemu različitih ali u bitnome složnih ljudi, koji argumentima kao kopljima “usridu” pogađaju i savjesti i utvrđene covid-bunkere stručnih pojedinaca i raznih organizacija. To je najprije Vera Sharav, 80-godišnja medicinska aktivistica – Židovka koja je preživjela holokaust. U razgovoru koji je vodio ugledni pravnik Reiner Füllmich, član “Njemačkog odbora za istragu COVID pandemije” (19.3.2021.), ona ukazuje na sličnosti između nacističkog režima i onoga što se događa danas u svijetu:

I nadasve zanimljiv američki profesor na MEDICINSKOM fakultetu dr. Peter McCullough. Odmah na početku video intervjua, koji je vođen početkom lipnja, on kaže:

– Ja sam dr. Peter McCullough, internist, kardiolog, akademik, i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta A&M u Texasu, u kampusu Baylor u Dallasu. Mislim da je SVRHA cijele ove pandemije od početka bila CJEPIVO. Stoga mislim da svi putovi vode do cjepiva. Što to znači?

A što to doista znači, uvjerit ćete se čitajući argumentirane stavove toga umnog i hrabrog čovjeka. Prva poveznica je video intervju s titlom, a druga tekst prijevoda cijeloga razgovora, pa izvolite izabrati:

  • https://www.bitchute.com/video/DgijL7vcjDBI/
  • http://www.zupa-kompolje.hr/index.php?menu=110&action=1718 (a koristan je i njegov intervju na engleskom: https://rumble.com/vi2esn-dr-peter-mccullough-on-the-rush-to-vaccinate-the-entire-population..html ). U riječima toga stručnjaka je i objašnjenje naslova ovoga našeg teksta, nakon kojega će, iskreno se nadamo – ne zbog naših riječi, nego pred svjetlom argumenata ljudi koje smo preporučili – biti barem malo manje onih koji će se u svojoj znanstvenoj umišljenosti i dalje “praviti grbavi”. Budući da se već ‘zaoštrilo’ od Apostola Pavla najavljeno vrijeme – u kojem ljudi (kako je očito da već i mnogi kršćani postupaju) “neće podnositi zdrava nauka, nego će sebi po vlastitim požudama nagomilavati učitelje kako im godi ušima (ter će) od istine uho odvraćati, a bajkama se priklanjati” – podsjećamo sve kršćane na obvezu širenja Istine i propovijedanja Riječi ter zadaću apostolskog i apologetskog javnog nastupa po receptu: “Uporan budi – bilo to zgodno ili nezgodno – uvjeravaj, prijeti, zapovijedaj sa svom strpljivošću i poukom” (2Tim 4,1-4)!

Ujedno želimo svima radost i mir u Duhu Svetom!

Arna ŠebaljcjepivoCovidDon Anđelko Kaćunkootvoreno pismovakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
315 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
2 godine prije

Katolička crkva je pala, gotova. kao i pravoslavna i protestantska i sve ostale.. također su pale i sve ostale velike organizirane religijske instistucije: islamska, budistička, hinduistička.. gotovo je gotovo– što bi rekao legandarni pokojni Mladen Delić u svima njima imamo pojedince, koji se hrabro i časno suprostavljaju plandemiji–ali velika većina šuti ili čak podržava plandemiju… o sotonjari Bergolju da i ne govorim.. ali i visoki dostojanstvenik RPC- Hilarion, pozivao je sve Ruse na cjepanje… kao što je i Biskupska konferencija Poljske, ljetos u službenom proglasu pozvala sve Poljake na cjepanje ne osporavam nikomu od običnih ljudi, vjernika da i dalje gaje svatko svoju vjeru. ali.. sve ove velike religijske institucije i njihovi samozvani “posrednici s Bogom”; fratri, popovi, hodže, biskupi, kardinali, patrijarsi, parosi,..imami, muftije, monasi…itd– oni ne trebaju nikome.. oni služe kabali, Sotoni/Satanu/Šejtanu/Luciferu/Bafometu pa evo naprimjer čime se bavi KC kod nas ovdje… oni se bave “Hodom za život” i… Čitaj više »

Weteran
2 godine prije

Neko veruje u Boga, neko veruje da Bog ne postoji.
Neko veruje u pogubno dejstvo virusa, neko veruje da je “Covid 19” virus fatamorgana!?

ledeno doba
2 godine prije

pa ima ona poznat izreka, što je Isus tada rekao tadašnjim mantijašima i samozavnim Božjim posrednicima i onima koji su sebe smatrali pravim vjernicama:

otprlike ovako je rekao:
“jao vama pravednici, prije će kurve i carinici doći u kraljevsto nebesko nego vi”

Toni
2 godine prije

Ako ovaj antipapa prima u službenu audijenciju Nancy Pelosi, pobornicu pobačaja do zadnjeg dana trudnoće, ako stalno šalje srdačne pozdrave braći masonima iz Komiteta 300, onda se o službenom stavu Vatikana u svezi ove Covid diktature nema što razborito očekivati. Jasno je da je i službeni Vatikan slizan u ovoj luciferijanskoj NWO agendi koju nameću iluminati i njihove sotonjarske sluge. Prazni Trg Sv. Petra za Uskrs (stara masonska ambicija) nam to jasno pokazuje. Vatikansko načelo je postalo, naturalizam prije svega, kao glavna crkvena filozofija i trash-cjepivo kao jedini istinski spasitelj ljudskog roda. U ovoj sotonskoj Covid manipulaciji Bog im je izgleda potpuno nevažan i u njega se pouzdaju otprilike jednako kao u Pachamamu.

Zoky
2 godine prije
  1. potres u Zagrebu – zatvaranje crkava, micanje blagoslovljene vode, pričest na ruku itd. 2. Potres u Petrinji početak cijepljenja. Vrlo znakovito. Tko ima uši neka čuje (Mt 13,1-9)
Jivo Pavlić
2 godine prije

Zanimljivo! Problem je što je istina uvijek negdje na sredini. Uz toliko poluznanja i krivih znanja a onda i ponašanja i različitih jednoumlja, čovjeku dođe da prihvati jednu svjetsku vladu na čijem tronu bi bio sam Bog Otac. Sve ostalo, samo su ljudi, Kromanjonci. Nije li do sada jedino Kralj Salomon Ocu cijelog Svemira bio sličan.

Kovitko
2 godine prije

Prema podacima izvješća Agencije za zdravstvenu zaštitu Velike Britanije (UKHSA) o umrlima od COVIDA-19 u 42. tjednu prema statusu cijepljenja, objavljenog 21. listopada 2021.godine na službenim stranicama Vlade, ukupan broj potpuno cijepljenih protiv COVIDA u Velikoj Britaniji je bio 60,4%, a u periodu od 38. do 41. tjedna 2021. godine ukupno je od COVIDA umrlo 2.745 ljudi, među kojima je 78% bilo potpuno cijepljeno, od toga je starijih od 80 godina umrlo 1.365, među kojima je 86% bilo potpuno cijepljeno. U populaciji od 70. do 79. godine umrlo je od COVIDA 719 ljudi, među kojima je 83% bilo potpuno cijepljeno.

Tim Kunić
2 godine prije

Ni vrata paklena neće je nadvladati prevedite ime bila Gatesa na hrvatski pametnom dosta

Eto i mene
2 godine prije

Mogu mislit kakvi nas komentari danas ocekuju…

Teo
2 godine prije

Kada sagledam sva desavanja u posljednje 2 godine, formulacije, nepoklapanja statistika, sprovodjenja agendi, izjave, sijanja straha i panike, djelovanja sistemskog, namjerno pogresnog protokola lijecenja…dolazim do zakljucka da su ELITE toliko zasicene svim da im je ostalo samo jos da se igraju Bogova. Sve sto zele mogu sebi ispuniti, osim toga da imaju moc nad svetinjom. Jedan takav “kult elita” za cilj ima formiranje Nove Religije. ELITE su Bogovi, FARMACEUTI su Mesije, tj. novi sveci koji imaju spasonosni lijek, zivotni eliksir. KORUMPIRANI DOKTORI dodju kao svestena lica koja pripovjedaju o novoj religiji i pozivaju da se vjeruje u sta? VJERUJ U STRUKU je kljucna rijec ovog elitistickog kulta. Tu je jos i WHO kao neka centralna kuca puna neimenovanih strucnjaka, glas iz WHO dodje kao glas iz Vatikana, Meke, ili nekog svetista. Sljedeci u stalezu te nove religije su MEDIJI u svojstvu glasnika/hodocasnika koji sire novu vjeru, lazu, reklamiraju, pogresne statisticke… Čitaj više »

Petar Ilic
2 godine prije

Od kako je sveta I veka, sve ideologije I religije ovog sveta su htele imati što je mogucće VEĆI BROJ OVACA U, SVOM TORU!!! Sada su se ideologije I religije ujedinile protiv onih KOJE NAVODNO PREDVODE U JEDNO a to je COVID=SMRT AGENDA!!! NARODI PLANETE će vam biti ZAHVALNI SAMO KAD, NESTANETE!!! Povlačite se što pre kako bi, MANJE BOLELO SVE!!!

Bond, cigarete Bond
2 godine prije

Crkve u Europi su prošlost, izgleda?
Face, Instagram, Tik-tok i slične platforme su puno zanimljivije od propovijedi svećenika.
Crkva je prekruta i prespora za današnjeg čovjeka.
Kako mladog čovjeka odbit od androida?

Žena
2 godine prije

Molimo iz srca da Isus sa svokom vojskom brzo dođe

ZriBra
2 godine prije

Iz rakursa sekularnog humanizma cijenim neprijetvornost ,moralnu dosljednost fratra iz Šibenika Lazara Perice.Jednostavno,razumno bez ikakvih eufemizama i dvosmislica brani svoje vjersko uvjerenje od kuronja vjerske ugroze .

2 godine prije

“… A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati….” A sta : ako cijela prica o “stijeni” – nije ni zamislena kao materijalna stijena? ako cijela odurrna-grozomorna i degutantna gradjevina tzv “Vatikan” nije nista drugo do klasicna obmana, koja nije pravljena na nekakvoj stijeni – nego na mracnim, krvolocnim spletkama satanistickog kulta? Konacno kakva je “crkva” i mogla postojati u vrijeme Isusa…? – … cisto gledajuci stvari i ugla Crvenkapice (ili “modernog krscanina”)… Naravno – jedino ona izmedju ljudi i njihovih spojenih dusa… Satanisticka tvorevina tzv “vatikan” sa zlocinackim krvolocnim KULTOM tzv “jezuita” (dakle onaj isti satanisticki kult koji se u Rusiji zove judaizeri, a u Turskoj Sabatenijanci) – mogla je samo oduvijek biti ovo sto sada svako od ljudi vide da – JESTE… Leglo satanizma, razvrata i zla. I u opce mi nije jasno da se… Čitaj više »

Bonbon
2 godine prije

Logično.com, bravo! Jesam za Boga iako se ne mogu pohvaliti da sam neki vrstan vjernik, no razlikujem Boga od crkve, a to što neki uporno poistovjećuju to dvoje i pljuju zbog ovog članka po vama, to je njihov problem. Bravo još jedanput!

Trsje
2 godine prije

Umjesto evangelizacije društva i htjenja da se isto oslobodi svega pogubnog po čovjeka i ploda Zloga, što joj je zadaća, Crkva, odnosno njezina, hijerarhija se sekularizirala, sama to promiče. Ovo je vrijeme izdaje čovjeka i Boga od strane onih koji koji bi trebali služiti i jednome i drugome – svećenika; čast izuzecima, svećenici se danas, zajedno s teolozima poput ovog Grbca, poput pape sramote Argentinca, natječu tko će se više svidjeti svijetu, a dobro znaju što je Isus rekao o tome i koliko je svijetu drag bio – toliko da ga je svijet pribio na križ.

Puž
2 godine prije

Molim? Ajmo ovako: Katolićka crkva u Hrvatskoj je dopustila ONAKVU pretvorbu i privatizaciju. Samo po tome za njih se može reći da su isti kao i nasljednici Udbinih kadrova. Katolićka crkva je jako dobro znala tko i kako pokreće rat 90tih i jedino što je njih zanimalo je da zaštite svoje nepokretno vlasništvo, kao i uvijek. Tako da je iz aviona vidljivo da popa generalno boli kita za to “stado” u koje se kune.
Ne moram uopće dodavati njihovu covid igru u računicu. A ko SADA nije shvatio kakva je Crkva institucija nikada niti neće…

nestabilni egzekutor
2 godine prije

I nakon svega što je izneseno ljudi i dalje vjeruju u bibliju i religije???
Kaj ste nepismeni, koji vam je k?

Alaj Ebe Abdulahman
2 godine prije

Crkva oduvek za vernike kaže da su ovce.

dis
2 godine prije

Čitam komentare i onih koji nešto znaju i onih koji jadikuju i onih koji vrijeđaju i na kraju zaključujem bez namjere nanošenja nepravde ili vrijeđanja, da je jedna osoba pred desetak godina imala pravo u svojim zaključcima.Naime, ako mi je dopušteno citirati, a citat glasi ovako: … Držim da smo zajednica, narod koji je kroz posljednjih pedesetak godina, a možda i kroz čitavu svoju prošlost, prolazio kroz negativnu selekciju i “instrukcije” da treba izdati: u tamnici, obavijesnim razgovorima, a u novije vrijeme u (ne)kolegijalnim konstelacijama na raznim istraživačkim ustanovama i sveučilištima. Pokažite mi čast i odanost, vjernost kolegi, prijatelju, članu obitelji, dosljednost, principjelnost u izvođenju inicijativa i zadaća, shvaćenih stručno i humano, do samoga kraja! Gdje to danas u našem društvu? Narod smo koji je specijalizirao izdaju, kroz davniju i noviju povijest; stručnjaci smo u tomu; prilagođavamo se onomu tko je jači; gotovo mazohistički očekujemo da se nekomu pokorimo i… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Naklon do poda

Duh sa sekirom!
2 godine prije

Postovana Arna!
Obzirom da ste od “Boga”, sto god to znacilo, dobili dar koji se zove logicno zakljucivanje a koje je kod vas britko kao otomanska sablja molim vas da iskoristite taj dar i poslusate sto ima za reci ovaj covjek u linku ispod, ali upozoravam vas, pilulu istine bi svi htjeli konzumirati ali ne mogu je svi progutati, kao sto je to slucaj kod dr. Grbca! I nemojte biti bijesni na mene, jer, cudni su putevi Gospodnji;-)
https://www.youtube.com/watch?v=SYtM8YmI3V0&list=LL&index=24&t=1563s

Obećavam pogledati ću, iako je 4 sata dug.
LP
PS pišem ovdje jer još niste prošli s komentarom.

2 godine prije zadnji put uredio Duh sa sekirom!
Legendarni Grk
2 godine prije

Katari, miroljubiva i pobožna zajednica, sada su od strane kršćanske hijerarhije bili izdvojeni za potpuno uništenje. Danas nam je teško razumjeti metež koji je izazvalo kršćanstvo i žestinu ogorčene kampanje papa protiv katara, a kasnije i protiv potomaka Frederika II., a zatim i vitezova templara. Papa Celestin III. (1106.-98; papa 1191.98.) podržao je raniju odluku pape Lucija III. da se svi katari izbrišu s lica Zemlje. Kako bi to postigao, početkom 13. stoljeća papa Inocent III. (Lotario di Segni, 1161.-1216; papa 1198.-1216.), «jedan od najvećih papa srednjega vijeka« (Catholic Encyclopedia, viii, str. 13), naredio je Dominiku de Guzmanu (1170.-1223.) da okupi vojsku nemilosrdnih sljedbenika zvanih «Katolička vojska« (Catholic Encyclopedia, v, str. 107), te je formirana početna sila od 200.000 pješaka uz podršku 20.000 oklopljenih vitezova konjanika. Stanovništvo ih je zvalo «Koljači», ali Dominik ih je smatrao «Vojskom Isusa Krista« (ibid.), kasnije pojačavši vojsku s dodatnih 100.000 vojnika. Katolički pisac, biskup… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

Nevjerojatno je da je, sve donedavna, bilo vrlo malo komentara o razmjerima užasa koje je Crkva počinila protiv katara. S porastom zanimanja za katarstvo u posljednjih nekoliko desetljeća bilo je pokušaja od strane katolika da ozbiljno minimiziraju razmjere ovog divljanja i zgodno umanje razmjere pokolja do nevažnosti. Čini se da su takvi napori da se uguši istina o kršćanskoj povijesti, iako nisu bili potpuno uspješni, učvrstili vjeru onih koji žele vjerovati. Način na koji katolički pisci danas prikazuju ovo šokantno papinsko zvjerstvo sramotan je. Činjenica da su pape provodile ta ubojstva u ime Krista posebno je žalosna za kršćane. Prihvatimo li objašnjenje Crkve da su križari bili ljudi dubokih religioznih osjećaja, koji su krenuli suzbiti zajednicu onih koji nisu vjerovali u formalno ispovijedano kršćanstvo, onda prihvaćamo neistinu. Nema sumnje da je katolička vojska, nakon što je pokrenuta, bila najstrašniji stroj za ubijanje koji je Europa ikad vidjela. Posljedice pljačkanja Beziersa… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

To što je navodno propovijedanje Krista moglo postati osnova za takvu divlju agresivnost prema ljudskim bićima nešto je nad čime se moramo zamisliti. Zapise i literaturu katara Crkva je jednako okrutno uništila kao i žive predstavnike vjere, a dokaz za to pruža nam Katolička enciklopedija (Catholic Encyclopedia, iii, str. 435-37) pod steriliziranom natuknicom «katari». Budući da nisu bili u stanju postizati konstantne, premoćne pobjede u bitkama zbog katarskih utvrda, pape su pribjegle službenoj politici sustavnog uništavanja njihovih farmi, građevina, vinograda, polja pšenice i voćnjaka. Razaranje koje je uzrokovala katolička vojska bilo je ogromno, a gubitke za civilizaciju teško je pojmiti. Povjesničari procjenjuju da je preko 500 gradova i sela nestalo sa zemljovida kao rezultat njezinog pustošenja. Nakon tri i pol desetljeća brutalnosti i okrutnosti, prezir Europe produbio se 1244. kada se odigrala konačna bitka protiv katara u njihovoj utvrdi Montsegur. Crkva je u kasnijim vremenima naivno priznala da je motiv… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

PAPE PROGNANI IZ RIMA Razaranja i skandale koji su prethodili i bili posljedica unutarnjih i vanjskih papinskih ratova, krv, teror i zlobu, te neizrecivo degradirane društvene uvjete koji su sve to omogućili u ime Krista teško je i zamisliti. Nepopularnost papa bila je tolika da su tijekom stoljeća mnoge od njih ubile ili protjerale iz Rima bijesne gomile ili carski neprijatelji. U razdoblju od ukupno preko 240 godina, između 1119. i 1445., pape su bili redovno i uz upotrebu sile izbacivani iz Rima, te su vladali iz Avignona, Anagnia, Orvieta, Viterba, Siene, Firence, Piše i Perugie. Voltaire (1694.-1778.) je Izidorske dekrete opisao kao «najodvažniju i najveličanstveniju prijevaru koja je ikad obmanula svijet. Još 1119. na primjer, lokalno stanovništvo pobunilo se protiv pape Gelazija II. (1118.-19.) koji je pobjegao u Gaetu u južnoj Italiji odveslavši niz rijeku Tiber u barci. Dok je bježao, bijesna je gomila trčala uz obalu rijeke zasipajući… Čitaj više »

Mojca
2 godine prije

Ko može, da sprovodi Sotonsku agendu kroz stolječa. Ne može čovek, jer mu je životni vek ograničen, nego samo neka institucija, koja dugo traje. Ta institucija je Crkva, koja javno kaže, da je predstavnik boga na Zemlji. I tako jeste več stolječima i zato se tako i ponaša. Naivni ljudi misle, da crkva govori o Bogu Isusu Kristu. Kad bi proučavali Bibliju, bi znali, da Isus Krist nikad nije tražio nikakvog svog zastupnika ni posrednika na Zemlji. Ko je onda papa, koga on zastupa i čiji posrednik je on na Zemlji. Valjda Satanin, koji je proteran u središte Zemlje. On jeste vrlo pametan i jak i još uvek si umišlja, da je Bog, ali nije. Iako vrlo uticajan, još uvek ja samo stvoreno biče a ne Stvoritelj. Sve sto može je, da modificira i kvari to, što je stvorio Bog. On ne može, da daje život, ali može, da ga… Čitaj više »

Lucija, prva
2 godine prije

E, he, he. 😄

I još se neki pitaju zašto žene ne treba puštati u crkvu…

Legendarni Grk
2 godine prije

PROSTITUTKE U CRKVENOM SABORU Nakon što su četiri godine raspravljali o odvratnom prizoru trojice pohlepnih papa, prelati i vodeći crkveni laici nagovorili su cara Sigismunda da sazove i predsjeda na Generalnom crkvenom saboru u Konstanci 1414. Bio je to zagonetan četverogodišnji događaj koji prkosi razumijevanju, a «razuzdano ponašanje svećenika demoraliziralo je grad u kojem je sazvan« (Samuel Edgar, The Variations of Popery, London, 1838., 2. izd., str. 533). Svećenici su zaposlili 1.500 prostitutki koje su zvali »lutajuće drolje« (ibid.), da ih navečer osvježe nakon što bi proveli dan svađajući se u Saboru. Bludni svećenici su, kako se čini, bili vrlo široke ruke prema profesionalnim damama. Jedna kurtizana je, prema pričama, zaradila 800 florina, što je u to vrijeme bila ogromna svota. Prema njoj su se ponijeli bitno drugačije nego prema Janu Husu i Jeromu Praškom. Velečasni razvratnici obogatili su prostitutku i spalili reformatore na lomači. Kršćanski pisci 15. i 16.… Čitaj više »

Lucija, prva
2 godine prije

“Crkvu
ni vrata paklena neće nadvladati!”

Polako, polako.

Ne piše baš to.
Kristovo UČENJE neće ni vrata paklena nadvladati…

Što se crkvi tiče…🤢

Legendarni Grk
2 godine prije

Aeneas Sylvius Piccolomini, Giovanni Battista Cibo i Rodrigo Borgia tri su čovjeka o kojima vrijedi reći nešto više. Kad je Piccolomini 1458. postao papa Pio II pokušao je zataškati svaku spoznaju o njegovoj ranijoj karijeri kao lopova i provalnika. Međutim, bio je neuspješan: plakati koji su prikazivah njegove aktivnosti bili su u širokom optjecaju. Nakon što je Cibo 1484. bestidno kupio glasove kardinala kako bi postao papa Inocent VIII, one koji su ga podržali nagradio je silnim bogatstvom, raskoši i slavom. Kao papu, međutim, Ciba su zanimale isključivo žene i seks. Vatikan je postao institucija koja je vrvjela od njegovog ogromnog potomstva od preko 100 nezakonite djece, a troškovi izdržavanja njegovih žena, sinova, kćeri i unuka bili su enormni. »Otvorenim skandalima izazvanim papinim moralom i politikama, unapređenjima njegove kopiladi [posebno Franceschetta] i njegovoj suradnji s poganskim [ženama] … treba pribrojiti rezultate korupcije u Kuriji« (The Popes: A Concise Biographical History… Čitaj više »

Mojca
2 godine prije

Samo, da nešto dodam mom predhodnom komentaru. Pogledajte simboliku otvaranja zadnjih Olimpijskih igara u Japanu. Prvi put je bilo snimljeno sve u tami i sve je prikazano, što se sad događa i što če se desiti.

Tupko Glupko
2 godine prije

I mainstream mediji počinju priznavati da cjepivo ne samo da ne štiti od smrti, već i da se približavamo postotku mrtvih, a cijepljenih od Covida proporcionalno postotku cijepljenih kao zaštite od Covida:

’60 posto preminulih u zadnja 24 sata nisu bili cijepljeni’ | 24sata

Tupko Glupko
2 godine prije

Markotićka već mantra o delta plus soju:

Markotić: Delta plus varijanta otkrivena u Austriji – Index.hr

Sada ionako Hrvati ubrzo masovno kreću na skijanje u Austriju, Italiju i Sloveniju sa Covid potvrdama i vraćaju se doma bez testiranja i karantena zbog svemoguće Covid potvrde.

Hrvati navalili na rezervacije za skijanje – Net.hr

U tekstu piše da su neki skijaški centri već rasprodani, a vijest je stara dva tjedna.

Što će Stožer sa Berošem, Capakom i Markotićkom napraviti po tom pitanju?

a) ignorirat će problem jer im je u interesu da se zaraza širi
b) obavezno će pri povratku testirati i karantinirati turiste koji se vraćaju u Hrvatsku sa zimovanja

Stavite plus ako mislite da će ignorirati problem i minus ako mislite da će testirati i karantinirati pri povratku.

Ggg
2 godine prije

Uglavnom , treba se cijepiti jer virus sadrži HIV

nepoželjni
2 godine prije

Stanje stvari oko Crkve sve više zbunjuju i kod mene izazivaju logičku dilemu. Čitajući ovaj članak (i slične) stječem dojam da su vjernici postali veći štovatelji Boga od samoga Pape i njegovih službenika. Dilema je; ima li smisla da vjernik nastavlja sa vjerom ako su vrhovni vjeroučitelji i “pastiri” odustali od nje !? Ako je Crkva odbacila vjeru u Boga i krenula vjerovati u tzv nauku (bez imalo propitivanja) pa na ulazu u crkvu ukinula svetu vodicu i postavila kemijsko dezinfekcijsko sredstvo natjerala vjernike na nošenje brnjice i aktivno se uključila u propagiranje ubadanja (papa kaže da je to “čin ljubavi prema sebi”), očito je da je Crkva okrenula kurs za 180 stupnjeva. Ako je tako onda se moramo zapitati ima li uopće Boga, onakvoga kakvoga nam ga je Crkva uvijek prikazivala i predstavljala. Da nije bilo Crkve nitko za Boga ne bi niti znao! Dakle, u trenutku kada sama… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
RoPe
2 godine prije

Al ste se uskokodakali o Katolickoj Crkvi. Ko da je ona kriva za ove vakcinacije.

ledeno doba
2 godine prije

evo čime se bave vatikanski čipkasti mantijaši
evo upravo na mainstream medijima, kabalin klaun Bergoljo opet u svom elementu

na skupu na trgu sv. petra, neki dječak pokušao ukrasti kapu bergolju… ah kako preslatko… da bljujem…

naravno da je sve inscenirano… da je dječak izabran prije toga, da može prići bergolju i pokušati kofol ukrasti kapu

Sdgg3455ffg4455xcvbb
2 godine prije

https://www.24sata.hr/news/60-posto-preminulih-u-zadnja-24-sata-nisu-bili-cijepljeni-792068
…de facto službeni podaci govore o 40 posto mrtvih a cijepljenih! po meni je taj postotak daleko veći. zdravstveni djelatnici i dalje šute i čuvaju vlastitu guzicu.u centru zg svakih 30tak metara osmrtnica a gradska groblja rade punom parom…svi znamo što slijedi…

ledeno doba
2 godine prije

ima portal hrvatskih katoličkih tradicionalista…
oni smatraju ne samo ovog papu Bergolja, masonom i iluminatom, već i sve pape od 2. vatikanskog koncila, dakle i; Ivana XXIII.,, Pavla VI., Ivana Pavla II…kao i Benedikta XVI..
oni kažu da i Ivan Pavao II. i Benedikt pripadaju istoj ekipi masončuga, kao i Bergoljo..

inače, kada je Mel Gibson 2004. snimio film Pasija, koji je tad podigao prašinu.. (napali su ga iz redova Bezgrešnih), još višu prašinu podigao je tada Melov otac, Hutton Gibson, koji je bio član odmetnutog Pijovog bratstva. I koji je u jednom intervjuu tada u SAD-u, napao Vatikan i tadašnjeg papu Ivana Pavla II. i rekao da su to gangsteri koji su se prodali zhidovima..

Teo
2 godine prije

Nikad se farmacija, doktori, politicari i drzava nisu vise brinuli za moje zdravlje. Prevazisli su i rodjenu mater koja me je dojila i koja se cijeli zivot brinula za mene a dio zivota i brinula o meni dok nisam odrastao. Takva briga za moje zdravlje od strane ovog kompletnog domaceg i svjetskog establismenta prevazilazi sve granice ljubavi. Tacno da se zapitam da li me drzava voli vise od mojih najblizih. Sve sto trebam je da dobrovoljno pristanem na cijepljenje i ne propitujem zasto, sta i kako. Ako ne zelis da primis za svoje dobro onda ti slijede restrikcije, izolacija i izopcenje iz drustva jer se mozes zaraziti i prenositi zarazu kao i cijepljen, ali to nije isto. Zasto, kako? Nebitno. U Australiji sprovode torturu, ubise Boga u narodu, sve za njihovo dobro i zdravlje cijepljenjem. Dvije godine je sve stalo i zapostavljrno zbog borbe sa koronom, stize nam ekonomska kriza,… Čitaj više »

Patricija
2 godine prije

Hvala Vam za iskreno svjedocanstvo o stradanju stanovnika Zrina.

Dragom Bogu je sve moguce. Za njega vrijeme ne postoji, jer je On vjecan, ali za pibijene stanovnike Zrina se pobrine i iznjedri jednog divnog biskupa s dusom, da nam svima koji u Njega vjerujemo, rasvijetli put u ovom mraku. BVB!

Greven
2 godine prije

Crkva je uvijek bila antinarodna, i uvijek je, zajedno sa kapitalistickim/feudalistickim krvopijama, uzivala u svili i kadifi, a na racun tog naroda kojem krv pije. Razlika izmedju sada i prije jeste sto su sada karte malo vise na stolu, i malo vise vidljive. Inace – sve isto kao i uvijek.

Anemični
2 godine prije

Nema potrebe za ovolikim člankom da bi se pojasnila prevara s Covid-19 virusom KOJI NE POSTOJI, pa idemo malo brojke: Cijeli kongres USA i svi zaposlenici u njemu se nisu cijepili 6.000 zaposlenika u Bijeloj kući se nisu cijepili 2.500 zaposlenika u firmi Pfizer se nisu cijepili 1.500 zaposlenika u firmi Moderna se nisu cijepili 120.000 zaposlenika Johnsson&Johnsson se nije cijepilo 15.000 zaposlenika u CDC-u se nije cijepilo 14.000 zaposlenika u FDA se nije cijepilo ……… A nas lažu da je korisno i da treba zaštiti druge. Ja znam da će prije ili kasnije ova laž izaći na vidjelo i da će početi lov na sve one koji su podgrijavali ovu ža, od političara, novinara kvazi stožera itd. E onda će te vidjeti šta je osveta gnjevnog naroda ali neće moći markotička reči ja sam samo radila šta mi je rečeno (i Mengele je to rekao) i već sada vidim… Čitaj više »

Krle
2 godine prije

Ja teksta i komentara. :=&

ledeno doba
2 godine prije

evo malo realne satire….

vijest sa mainstream portala:

Katolička Crkva upozorava: ‘Hrvatska se nalazi u dubokoj demografskoj krizi’

koje bljutavno licemjerje za povraćanje..
dok je na djelu vakcinocid Hrvata…oni i dalje drže glavu u pijesku kao noj, kao da nema kovid fašizma i masovnog umiranja i masovnih nuspojava

Čovjek je življen
2 godine prije

Najlakše je usnulom čovjeku istinu sakriti ispred njegovog vlastitog nosa jer mu neće pasti na pamet da tu traži. Davno sam upoznao jednu vrsnu slastičarku koja je radila jedno vrijeme na Kaptolu kao osoblje u sklopu kuhinje. U to vrijeme je bila mlada majka koja je brižno radila svoj posao i bila posvećena svom djetetu. Rijetko je govorila tokom prvih mjeseci poznanstva, njegovala je svoju stidljivost i trudio sam se da ne zadirem u njezinu privatnost. Vremenom koje je prolazilo u našem druženju, dotakli smo se raznih tema, pa tako vjere i crkve kao institucije. O Bogu nismo puno pričali, vidjelo se da je vjeru živjela dok bi na spomen crkve ustuknula i tu bi mene pustila da pričam, a ona bi slušala. U takvom razgovoru smo se dotakli Kaptola, tad već njezinog bivšeg posla, pa sam je pitao kako joj je bilo tamo. Hladno mi je rekla, u jednom… Čitaj više »

Čovjek je življen
2 godine prije

Poštovani Admine, primijetio sam da mi zadnji unos nije dobio odobrenje. Obzirom da moji upisi ne naginju vrijeđanju bilo koga, a to bi bio već drugi upis koji mi ne prolazi Vašu provjeru, molio bih da mi se da pojašnjenje čemu mogu zahvaliti cenzuru istih ako je jedino što dajem informacija, onakva kakvu sam je i sam primio? Hvala unaprijed i svako dobro.

Legendarni Grk
2 godine prije

Podsjetnik – Dr. Ted Noel pokazuje kako razne maske propuštaju aerosol, a to znači da niti malo ne štite od “korona virusa”.
N95 maska propušta samo kroz prednji filter, a sve ostale maske puštaju na sve strane:

https://www.youtube.com/watch?v=hJpS_jajub0

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI