fbpx

Otvoreno pismo Hrvatskoj biskupskoj konferenciji

Pismo HBK

Na obljetnicu vapaja kojega smo vam uputili 1. travnja 2020. na početku ovoga neviđenog  terora i Gebelsovske cenzure, dajemo vam do znanja da nam više niste potrebni. Distanciramo se od vas. Uvodimo u odnosu na vas vjersku distancu i ispunjavamo tako želju nadbiskupu Uziniću. Kojega je jučer sablaznio dolazak šačice vjernika na Svetu misu. Jer ih je bilo previše. (Apeliramo i na dotične vjernike da više ne sablažnjavaju svoga nadbiskupa. I ostanu doma. Sukladno stožeraškim pravilima ponašanja.)

U ovih godinu dana neviđenog terora zdravog razuma, vaše su maske sasvim pale. Niti nakon našega velikog razočaranja,  iskazanog vam u obraćanju od 17. rujna 2020., vi o ovoj, nikad viđenoj prijevari i zločinu protiv čovječnosti, nemate što reći. Štoviše, postajete sudionici u zločinu! Podržavajući i dalje lažnog proroka u Vatikanu i naše stožeraše.

Ne možete reći da toga niste svjesni. Nije vam dopušteno biti neznalice. Moliti Nebeskog Oca za vaše obraćenje nema više smisla. Uostalom, bili vi neznalice, kukavice ili izdajice, svejedno je. Mi vam poručujemo: Sramite se, Bog neka vam sudi. I čvrsto vam obećajemo da vas više nećemo sablažnjavati prekobrojnim dolaskom na vaše obrede sa sotonističkim simbolima i u ozračju koje liči na ponovno razapinjanje Isusa Krista. Dajemo vam do znanja da:

  • Ne prihvaćamo novonormalno.
  • Ne prihvaćamo pandemiju testova, straha i bezumlja.
  • Ne prihvaćamo psihološki i svaki drugi terorizam u vidu „covidiotskog koronacizma“.
  • Ne prihvaćamo biti pokusni miševi i „cijepiti“ se eksperimentalnim „genetskim konstruktom“ kojim nam namjeravaju „hakirati“ naš, Bogom dan, imunitet, iliti „hakirati softver života“.
  • Ne prihvaćamo primiti Žig Zvijeri (a ako slučajno ne znate o žigu zvijeri rado će mo vas mi laici uputiti, mada su i u Vatikanu brojne knjige baš i o tome).
  • Ne prihvaćamo sudjelovati u udruženom zločinačkom pothvatu.
  • Ne prihvaćamo ni šutjeti o svemu ovome.

Želimo ostati slobodni ljudi na sliku i priliku Stvoriteljevu! I primiti Božji pečat.

U praskozorje Kristove muke, smrti i Uskrsnuća, zaronit ćemo, svatko ponaosob, u vlastite grijehe, počinjene mišlju, riječju, djelom i propustom. Ispovijediti ih i pokajati se za njih Nebeskom Ocu neposredno, ili kod rijetkih svećenika koji se (još) nisu od Njega odmetnuli. Slavit ćemo radost Kristova Uskrsnuća u tišini i toplini doma svoga.

I zazivati blagoslov Duha Svetoga na svu našu braću i sestre u vjeri.

Na Veliki Petak, 02. travnja 2021.

Arna i prijatelji

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
205 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
ledeno doba
Gost
ledeno doba
17 dana prije

potpisujem sve 100%

ne samo da je Katolička crkva pala, već i sve ostale kršćnaske crkve i sve ostale velike religije.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije
Reply to  ledeno doba

Ne poistovjećuj Crkvu sagrupom pokvarenjaka, kukavica, oportunista i lažnih kršćana koji su podmetnuti od kabale sa ciljem uništenja Crkve i vjere. Crkva još uvijek ima velik broj poštenih i vjerniih svećenika, redovnika i redovnica, laika i vjernika i ona neće propasti. Ovo nije prvi put da je vrh crkve na čelu s Papom iskvaren, korumpiran i da služi vladajućim klikama. Već se događalo a Crkva i vjera su opstali i opet će opstati. Sa ovim pismom se 100% slažem. I posebno i ja izdvajam moralnu gnjidu Uzinića koji je na veliku sramotu i cijele Katoličke crkve i hrvatskog naroda imenovan… Pročitaj više »

Ici
Gost
Ici
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Zadnji cilj Novog svjetskog poretka je nestanak religija, jer religije prodaju muda pod bubrege, kaže Georg Soros

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
17 dana prije
Reply to  Ici

Recimo da je zastarjeli software pa im više ne trebaju te su pripremili New Age za prodavanje magle koji je pomalo bućkuriš svega toga uz neke novotarije. Ovo je prijelazno razdoblje gdje religije još uvijek igraju svoju ulogu a taj njihov NWO nikad neće dočekati. Prije će se dogoditi apokalipsa ili posjet iz svemira – 2 najizglednija scenarija za rasplet korona predstave.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
17 dana prije

Apokalipsa se već događa, značenje riječi je “razotkrivenje”.
Za posjet oficijelni (onih koji već nisu tu, iza zavjese), nema šanse.
Samo gledaju, hoćemo li se “probudit”.
Ako se probudimo i krenemo pravim putem, vrlo vjerojatno ćemo biti primljeni u Galaktičku federaciju i 3D matrix će biti “ugašen”.
Sve je na Ljudskoj vrsti, ovo je finalni ispit.

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  rimtu

Ma kakve Galaktičke federacije, plejadanske sweetshit pričice. U ovakvu zabit se eventualno šalje ovlaštena patrola, nađu par lokalaca, daju im igračke i rok da riješe situaciju pa tek onda zovu pojačanje ako Zemljani zeznu stvar. Ovdje treba imati na umu da su sve tvorevine – države i sav poredak na Zemlji pravno gledano ilegalni pa će se stvari riješavati na rubu zakona kao Divlji Zapad. I zbog jedne obične patrole koja se mota ovim sektorom imamo korona cirkus. Tu nema niti d od duhovnog, samo tehnička pitanja. Druga je stvar što u polumajmuna vlada oholost pa umišljaju da su Djeca… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
16 dana prije

Cooonaaan !……”a istina uvijek vrijeđa.”…….argumentiraj i pokaži napisano?… …”. Prije će se dogoditi apokalipsa ili posjet iz svemira – 2 najizglednija scenarija za rasplet korona predstave.” – odaješ upućenost a znakove za navedeno si vjerujem i uočio ako ne i osobno …viiidiioooo…….sve ovo oko covidomanije je i smišljeno da se skrene pažnja sa ta tvoja dva spomena i Trumpa su ucjenili da ne zucne što mu je pokazano zna to dobro i Zagrebčanka a od prije se zna da je i plavi rimtu upućen i to soooliidnooo, dovoljan navod je i ovaj ispis …”Sve je na Ljudskoj vrsti, ovo je… Pročitaj više »

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  iiiistina

Zbog svoje buduće karijere ne smijem argumentirati. Ovo nije religija. Bit će vam sve objavljeno od strane autoriteta – NASA, državnici velesila, Papa i ostale religijske vođe i teroristička organizacija koja se naziva Filantropi. Oni samo čuvaju svoje stado od takvih saznanja. Evo neka samo Kolinda javno kaže što joj je rečeno od ekipe iz Trilaterale pa ću ja sve podići na ozbiljniji nivo. Bit će sve na MSM medijima kad čobanski pripravnici to odluče. U principu svi su oni dobri a dobri su neprijatelji jer dolazi vrlo okrutna rasa da utvrdi kršenje zakona u Plejadanskoj interesnoj zoni. Napokon dolazi… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
16 dana prije

ok, hvala ti na odgovoru a za sve tko dočeka će i vidjeti u međuvremenu mogu svima sugerirati da prema mogučnostima promišljaju o ovoj rječi :
S A M O D O S T A T N O S T gdje god je moguće jer pomraćeni umovi se ne predaju lako i ne odustaju od svog nauma da istrijebe što više nas.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
16 dana prije

“da utvrdi kršenje zakona u Plejadanskoj interesnoj zoni.” Pleadijci su unutar Galaktičke federacije i pošto su nam najsličniji i isto emotivna rasa ova situacija ih jako pogađa. Koriste sve “dopuštene” metode da nam pomognu, ali pošto su dio Federacije moraju slijedit “politiku”. Politika je ta, da ili ćemo se sami probudit i riješit stvar ili ovo kaj nam kabala sprema (kabala je samo poluga dvije regresivne vrste, reptili i visoki greysi). Federacija se neće otvoreno miješati i pokazati, isto kao što nam se ni pravi gospodari ne pokazuju. Ovaj upis je više za one koji prate metafizičke stvari u vezi… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
16 dana prije
Reply to  rimtu

Potpuno si na krivom putu. Počni od toga da je zemlja karantena zatvor, pod kontrolom negativnih multidinenzionalnih entiteta…

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
15 dana prije
Reply to  mario

Pa i je (što sam i napisao), što je krivo po tvojem mišljenju?
Isto tako vjerujem da si i ti na krivom putu slijedeći “učenje” New age autora serijala “Simulacija koju živimo”.

mario
Gost
mario
15 dana prije
Reply to  rimtu

Dobronamjeran je savjet, velik potencijal da tu zapneš, a New age sam prozreo 2012. God.

mario
Gost
mario
15 dana prije
Reply to  mario

Plejadinci su kao i oriomci pola pola, a negativni su oko zemlje

mario
Gost
mario
15 dana prije
Reply to  mario

Sve naše zlostavljanje je odobreno od svemira i završiti će za neke u 4d a zemlja 3d biti će slobodna jedino kad svemir to odluči a nikakve federacije, koje to ionako gledaju milenijima na bezbroj takvih planeta, i smatraju to prikladnom duhovnom školom

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
15 dana prije
Reply to  mario

Neke stvari iz starih “Kasiopejskih sessiona”, su mi se kroz godine, druge izvore i saznanja, pokazale kao netočne.
Ne gledam na “sessione” kao na “Sveto pismo”.

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  rimtu

Pusti ta njihova trkeljanja. Nafiksano, drogirano, ožderano tuđom krvlju pa prodaju priče preko shizofrenija pa onda netko napiše knjigu i onda to proglase kanaliziranjem. Šnikerikik za naivuse i jaganjad. Rekli su da se tako zovu i označeni su kao neprijatelji jer su tako besramno dobri. Slobodno neka si vode svoju gušterčad i sivkane odakle su ih i dovukli. To je ono: mi bi vam pomogli dok crkajete ali eto ne možemo jer smo turbo licemjeri. Budući da je sve trgovina neki od njih mogu zaraditi bolji status u sklopu projekta Sonderkommando. Koliko znam informirani su na način koji je njima… Pročitaj više »

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
15 dana prije

Poznati su mi “nedostatci” kanaliziranja, ovo kaj sam napisao nije kanaliziranje nego direktni kontakt.
Pa sa našeg gledišta ne samo da su licemjeri nego i sudjeluju u tome, ne čineći ništa. Sa gledišta više percepcije, samo gledaju kako ćemo mi proći “školu”.

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
15 dana prije
Reply to  rimtu

Sad znaš otkud dolazi oholost. Viša percepcija. Mi prolazimo “školu” uz sedativno drogiranje. Sve smo samo nismo eksperiment. U toj školi neki su izgubili iskru vječnog života. I mene su odvodili ali prokljuvio sam ih. Činilo mi se kao da imam posla s alienskom verzijom Jehovinih Svjedoka. Poslije sam shvatio da znaju koristiti i eksperimentalna ljudska tijela i da su sve to bili “prijatelji” koje nisam prepoznao u onim čudnim tijelima. Jedan je čak i držao u podrumu aliensko tijelo u nekoj otopini ali to je izuzeto kao dokaz i bit će objavljeno kad MSM objavi da netko dolazi pa… Pročitaj više »

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
15 dana prije

Slažem se, samo viša percepcija ne garantira oholost po defaultu.
Bitno je usmjerenje, STS ili STO.
STO ne “generira” oholost.
(sts-service to self, sto-service to others).

Puž
Gost
Puž
15 dana prije
Reply to  rimtu

Nakon nešto manje od godinu dana sudjelovanja na cassiop.forumu zaključio sam da su fake, pa čak i opasni po mentalno zdravlje. Savjetujem maximalan oprez u svakom slučaju. To je moje mišljenje i iskustvo tak da bez ljutnje…

mario
Gost
mario
15 dana prije
Reply to  Puž

Možda si suprotnog duhovnog usmjerenja pa ti znanje i empatija ne odgovaraju

Puž
Gost
Puž
15 dana prije
Reply to  mario

A možda si ti lako zaveden vjerovati u svašta. Svakako si neuk kada si spreman napisati takvu glupost. Zapitaj se koji su ti ciljevi i zašto tako razmišljaš. Odmah češ otkriti da si sts. I time je još gori tvoj komentar. Spremno sudiš a nivo spoznaje ti je nizak. No skoro nikad nije kasno. Doduše samo ako si počneš postavljati prava pitanja. Sretno

mario
Gost
mario
15 dana prije
Reply to  Puž

Znam tko sam, odakle i gdje idem, nedaj se zavarati, sretno

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
15 dana prije
Reply to  Puž

Ma kakve ljutnje, hvala na dobronamjernom upozorenju, ali ne čitam tamo forum, samo “session”.
Stare transkripte od ’94 sam čitao prije 15ak godina, bili su mi ok tada (nije bilo ni stranice, ni foruma). Ako se referiraš na STO i STS, to nije njihova “izmišljotina”.
Nakon što se “ekipa” preselila u Francusku su mi se “razvodnili”.
Info nije od tamo, a i “kanaliziranje” je nepouzdano.
Već dugo mi djeluju poput nekog kulta.

Puž
Gost
Puž
15 dana prije
Reply to  rimtu

Nisam mislio na sto/sts. Sve vam je jasno, istog sam mišljenja što mi je drago!
To je za mene obični kult koji za svoje temelje koristi dobre informacije. Što je zapravo definicija psy-op taktike.
Lp @rimtu

mario
Gost
mario
15 dana prije

Dobar

mario
Gost
mario
16 dana prije

😋😀😀

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
16 dana prije

“U ovakvu zabit se eventualno šalje ovlaštena patrola,”

U tu zabit je trenutno mnogo očiju upereno.
Imamo drugačiji pogled na stvari i to je ok.

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  rimtu

Bit će na MSM medijima kad narede čobanski pripravnici pa da vidimo kakvu će nam oni verziju servirati. Nema mjesta oholosti, realno smo polumajmuni s internet konekcijom. Čisto s fizičke točke gledište jer kad vidiš original humanoidnu vrstu postane ti jasno na šta ličiš čak i ako te smatraju lijepim po polumajmunskim kriterijima. Druga je stvar što se po zakonu slobodne volje svi imaju pravo utjeloviti u ovoj deponiji tj. roditi se pa tako imamo jednu šaroliku ekipu koja prolazi iskustvo eksperimentalne rase.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
15 dana prije

“realno smo polumajmuni s internet konekcijom.”

Jesmo.
Zato što smo pod utjecajem matrixa, tj. frekvencija kojima nas oplahuju.
Druga, još gora stvar je da su nam nametnuli totalno bolesnu i iskrivljenu percepciju svega i tako nas lako kontroliraju.

mario
Gost
mario
16 dana prije

Bravo, experimentalna rasa, ništa drugo

mario
Gost
mario
16 dana prije
Reply to  rimtu

Kasno je za ikakvi pristup bilo kojoj galaktičkih federaciji

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
15 dana prije
Reply to  mario

Zašto to misliš?
Pa oni nas i ne žele dok smo ovako “sje8ani”.
Ako se uspijemo sami osloboditi ovog zla (a teoretski možemo), “na korak” smo od pristupa.

mario
Gost
mario
15 dana prije
Reply to  rimtu

Sami nemožemo protiv 4.dimenzije, svemir će odlučiti

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
16 dana prije

Pogledaj sljedeci vkdeo pa ces shvatiti ciji su vanzemaljci ttps://youtu.be/UNwv54KoCQY

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  TiranKonstant

Trenutno se tu mota oko stotinjak vrsta od kojih su 99% neprijateljski nastrojeni. Pod vrste računamo i one koji su zastupljeni samo s jednom bazom od nekoliko primjeraka. Ništa čudno za mjesto gdje se vrše ilegalni protuzakoniti eksperimenti. Sam pojam vanzemaljac označava pripadnika bilo koje vrste koji živi na nekoj drugoj planeti. Od troglodita do high-tech civilizacija, od Humanoida do Vučje rase i puno poznatijih Reptiloida. Ovi što su ovdje tu se i kote već generacijama pa ih možemo smatrati udomaćenim parazitskim vrstama vanzemaljskog porijekla.

DZD
Gost
DZD
16 dana prije

Najopasnija je Poison Ivy!

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
15 dana prije
Reply to  DZD

Batman to bolje zna.

mario
Gost
mario
15 dana prije

Točno

mario
Gost
mario
16 dana prije

Točno😋

ZriBra
Gost
ZriBra
17 dana prije
Reply to  Ici

“Nemože se služiti i Bogu i Mamonu(Demonu pohlepe).Za naše prilike dobro bi im bilo podsjetiti se i one naše”Tko s đavlom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju”. Što se tiće krščanstva dobro na ovom portalu zazva “mrčikola” predkonstantinovo doba.Samo ,koliko je Krščana danas spremno kao u to doba na sličan način svjedočiti svoja uvjerenja?Prizivam si video od prije par dana iz siromašnog Jemena,od desetke tisuća demonstranata nitko ne štuje simbolička obilježja novog KOVID kulta(Brnjica,distanca…).,ali zato susjedne bogate Kraljevine i Šeikati poput “naših” pastira pokloniše se Mamonu.”Prije će deva proći kroz iglene uši nego bogataši u kraljevstvo nebesko.” Što više… Pročitaj više »

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
17 dana prije
Reply to  Ici

Sad dolaze nova mooda.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
15 dana prije
Reply to  Ici

U zamjenu za novo normalnu kovid religiju. Blago zdravima koji se nabodu zbog drugih.

Max
Member
Famed Member
Max
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

Tako je : Crkva je puk i narod.

bumbar
Member
Trusted Member
bumbar
17 dana prije
Reply to  ledeno doba

Kardinal Bozanić je okrenuo “pilu naopako”. Nakon korizmene procesije tijekom subotnje Sv. Mise u kapeli Sv. Roka javno je prozvao sve “teoretičare zavjere” i njih nazvao lažnim prorocima: I nemojmo se dati zavarati lažnim prorocima, PROROCIMA ZAVJERE, prorocima koji žele unositi nemir, podjelu. Đavao je onaj koji dijeli, đavao je otac laži, đavao je onaj koji optužuje. Zato nemojmo se dati zavarati od onih koji smatraju da im je to jedina dužnost, koji možda nisu ni svjesni da su time u službi otca laži.” Ne da Bozanić podjelu, onu podjelu koja dijeli istinu od laži. Priznaje samo poniznost, skrušenost i… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
16 dana prije
Reply to  bumbar

dobar ti je zzzzzzzzzz pa imam i pitanje za tebe…..o kojem ti to Bergogliu govoriš ili ti fali malo surfanja.(mali naputak za travanj 2020-tada je izašlo na vidjelo tko je pratio,udaranje po šaki muslimanke na obilasku hodočasnika jer mu je pokušala “kažu”skinuti prsten pa znakoviti video o hologramu i ostali pokazatelji i navodi budnih zviždača)

mario
Gost
mario
16 dana prije
Reply to  bumbar

Zločinac kardinal iz zločinački pedofilske organizacije

ccvnn9ghzrtgfghttzuo
Gost
ccvnn9ghzrtgfghttzuo
16 dana prije
Reply to  bumbar

to! +

Darko Karlović
Gost
Darko Karlović
17 dana prije
Reply to  ledeno doba

Fantastično rečeno. Crkva isusa Krista je od 13. ožujka 2013. je u rukama masonerije, a ostale kršćanske crkve su u još jadnijem stanju

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
16 dana prije
Reply to  ledeno doba

“… ne samo da je Katolička crkva pala, već i sve ostale kršćnaske crkve i sve ostale velike religije….” Upravo to… Evo ovdje odgovorih Starini na onaj relativno dobar clanak koji je postavio: https://www.logicno.com/politika/jesu-li-kirurzi-beboubojice.html#comment-607042 Stvarno se radi o 400 godina lazi-prevare-obmane i konstantnog skrivanja Boga i Bozanskog u nama… To se definitivno radi i sprovodi preko ovih tzv “abrahamskih prevara“… Samo teski glupak – ne vidi da je (satanisticka-judaizerska) Vrhuska tih “abrahamskih prevara” – totalno na strani genocida i unistenja ljudi procesom “prisilne depopulacije” koju javno i otvoreno zagovaraju najveci “filantropi” i multimilijarderi-kamatari, poput familija Rockfeller i Rotschild… Nepotrebno je… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
16 dana prije
Reply to  Istražuj

Dobar, ali prevara je puno starija, a ako gledamo uništene civilizacije, onda je prevara 300000godina

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  mario

Ne može preciznije, 300 000 godina, koja godina više ili manje u tim okvirima ne igra ulogu.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
16 dana prije
Reply to  mario

Hm…vama je poznato koliko je star najstariji poznati “homo erektus”, uspravni čovjek?

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Luce, trogloditi su nusproizvod eksperimentalne rase kao i majmuni. To je sad sporedno ali vjerovatno će biti snimljen dokumentarac u kojem se sve objašnjava pa ću ti nabaviti preko veze ali što ja dobijem zauzvrat? Oni su stvorili iluziju o nekakvom evolucijskom razvoju i onaj bolesnik Darwin, masončina to postavio kao dogmu. Homo Sapiens je bio prije Homo Erectusa, Neandertalaca, Australopitekusa i ostalih trogloditskih nusproizvoda. Zbog svoje nadmoći vremenom ih je istrijebio ali i ono što je svrstano u Homo Sapiens sastoji se od više humanoidnih vrsta koje nemaju zajedničko porijeklo. Nisam baš stručnjak ali sjećam se nečega sa predavanja… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
15 dana prije

…”Homo Sapiens sastoji se od više humanoidnih vrsta koje nemaju zajedničko porijeklo.” dosad pronađeno kao i pronađeni artefakti sugerira da je napisano…t o č n o…..kopirati ću ti ovaj tekst iz 1996. i koga još zanima:(guglavi prevod) Napomena o modelu 90-ih : napisano 15. ožujka 1996Tamo gdje su se ranije faze hibridnog programa imale za cilj baviti se osnovnim zahtjevima poput probave, razmnožavanja i inteligencije, naši nedavni ciljevi bavili su se detaljima poput izgleda, osjetila i pamćenja. Ton kože poboljšan je tamo gdje nije ni crvenkasto rumenilo ni bljedilo, a kako nismo mogli usavršiti odgovarajuću kosu, krenuli smo u drugom… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
16 dana prije
Reply to  ledeno doba

Crkva najveća zločinačka organizacija koja nema veze sa Izvorom, ali suprotnu stranu oduvijek podržava

mario
Gost
mario
16 dana prije
Reply to  mario

Tko ne raščisti sa crkvom i njihovim demonima nemože se nadati nikakvom buđenju odnosno duhovnom rastu

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
13 dana prije
Reply to  ledeno doba

O, “palo” je još toga, čujem autorici i prijateljima pali telefoni, internet. Djeluju oci koji više veze s Bogom nemaju.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
17 dana prije

sto bi vi htjeli, da par tisuca klerika zavrsi na robiji radi … ovoga i onoga. pedofilije npr.
pa odstete, par stotina milijardi. zemljista, dvore, cak i crkve rasprodati. svecenicke mirovine?
pa ocrnjivanje, izrugivanje. cak bi i obicni vjernik postao duboko postidjen.
ucijenjeni su do jaja.
ali svejedno, koliko god udaraca trpjeli nokaut im ne gine. prije ili kasnije.
sve radi toga jer su organizacija. na svijetu ne smije biti nikakve druge organizacije do organizacije.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije
Reply to  Brainstorm

Ti si naravno osobno svjedočio toj silnoj pedofiliji u Crkvi? I svemu o čemu pišeš? Pa jasno da jesi. Na svoje oči si se u sve to uvjerio. Nisi ti jedan od onih koji smo papagajski ponavljaju što im mediji govore.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
17 dana prije
Reply to  Stara kuka

pa sto ja?
moj stav je da su ucijenjeni a sa koliko opravdanim razlogom ne iznosim.
da nije sarkazam mozes shvatiti iz zadnje dvije recenice.

mario
Gost
mario
17 dana prije
Reply to  Brainstorm

Slažem se pad im ne gine, previše zločina i pedofilije

Miki Maus
Gost
Miki Maus
17 dana prije

Apsolutno. Osobno vise ne smatram te ljude ikako povezanima sa Isusom, sa vjerom, sa onime sto su trebali biti. Ne zelim osobno ikada vise s njima imati veze. Oni su izdajnici, ali Krist zivi jos i jace u nama, mi smo Crkva, a oni su sluge Necastivog

mario
Gost
mario
17 dana prije
Reply to  Miki Maus

+

Ici
Gost
Ici
17 dana prije
Reply to  Miki Maus

Divim se skromnim umnim kapacitetima “Miki Mausa”!

Biti ce dobro
Gost
Biti ce dobro
17 dana prije
Reply to  Ici

Da. On smatra . .O Boze smiluj se!

Miki Maus
Gost
Miki Maus
16 dana prije
Reply to  Ici

O siva emininencijo, ne prepoznah te

mario
Gost
mario
17 dana prije

Bravo Ana

Tera Torot
Gost
Tera Torot
17 dana prije

Bravo Ana!!! Da, sad se neki cude kako je moguce da je jedna Ana Sebalj veca moralna vertikala od jedne katolicke crkve? Pa ocito je da je to moguce. U Stepincevo vrijeme jedan njemacki general je rekao nakon jedne Stepinceve propovijedi da bi u Njemackoj svaki biskup nakon takvih rijeci bio ekspresno strijeljan. Na kraju je Stepinca ubio Tito, a ne Pavelic i Nijemci i to samo zato sto nije htio odvojiti crkvu id Vatikana. A sad u Vatikanu na Petrovoj stolici sjedi sotona licno!!! A svi svecenici i biskupi koji slusaju sotonu a ne vlastitu savjest trebaju znati kakvu… Pročitaj više »

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
17 dana prije
Reply to  Tera Torot

Papa je “false prophet”.

Miki Maus
Gost
Miki Maus
17 dana prije
Reply to  Tera Torot

Papa je definitivno sluga Necastivom, kao Juda Iskariotski koji je izdao Isusa za novce, tako je i ovaj vuk u janjecoj kozi. On ce platiti, kao sto je i Juda platio i ostao zapamcen kao sluga Sotonin.

Biti ce dobro
Gost
Biti ce dobro
17 dana prije
Reply to  Tera Torot

Nisi ti tu da sudis!

marijan zavalić
Gost
marijan zavalić
16 dana prije
Reply to  Tera Torot

Sinek ,Stepinac je ratovao sa Srbima na Solunskom frontu i radio za Engleski MI 5 ,a nikada za Hrvate.

Kora
Gost
Kora
16 dana prije

I sveti Pavao je “ratovao” protiv Boga i sljedbenika Sina Božjeg sve dok ga Bog nije pozvao da se obrati i otkrio mu svoj naum s njime. Sveti Alojzije Stepinac bio je istinski Kristov Vikar upravo ondje gdje ga je Bog trebao i u vrijeme kad ga je trebao. I za Hrvate je napravio najviše i najbolje što je mogao : zadržao ih je u Vjeri i u okrilju Svete Crkve. A to što se poslije događalo na društvenom tj. ideološkom i geopolitičkom planu, baš kao i trenutna okupacija Vatikana i visokih crkvenih funkcija od strane “čudaka” koji nimalo ne… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
16 dana prije
Reply to  Tera Torot

Stepinca ne da nije ubio Tito, nego – nije ubijen.
Dokazano.

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Umro prirodnom smrću ali propaganda čini svoje. Tito mu je ponudio deal – Hrvatsku Katoličku Crkvu odvojenu od Vatikana na koji nije pristao vjerovatno u strahu od likvidacije jer Vatikan ne prašta kad mu odvedeš koji milijun ovaca iz stada. Po meni religije je trebalo sasjeći u startu i rekonstruirati staroslavenski panteon pa bi sada slavili praznik plodnosti – vino, orgije, razvrat – to je raj.

Starina
Gost
Starina
17 dana prije

Italija prva uvela obavezno cijepljenje!
Vijeće ministara u Rimu donijelo je u srijedu navečer uredbu o uvođenju obveznog cijepljenja za zdravstvene radnike. Uvjet za cijepljenje također se odnosi na farmaceute i liječnike s vlastitom praksom.
Cijepljenje se može obustaviti samo ako postoji dokazani rizik po zdravlje pod vrlo specifičnim uvjetima.
Regije i autonomne pokrajine dužne su prijaviti necijepljeno osoblje lokalnim zdravstvenim vlastima.
Odbijatelji cjepiva mogu preuzeti zadatke koji ih ne dovode u kontakt s pacijentima. Ako to nije moguće, bit će suspendirani iz službe do 31. prosinca 2021.
https://de.rt.com/europa/115262-als-erstes-eu-land-italien/

ledeno doba
Gost
ledeno doba
17 dana prije
Reply to  Starina

pa ta obaveza postoji odavno u skoro svim državama, za posbena zanimanja: za bolničko osoblje, njegovatelje u staračkim domovima, policajce…itd.. Tko neće-dobiva otkaz.
Međutim, ima ipak dosta otpora i u Švicarskoj, i Njemačkoj i Austriji i među bolničkim osobljem i radnicima u ljekaranama..

Dinarosaurus
Gost
Dinarosaurus
16 dana prije
Reply to  ledeno doba

Da..Neki su dali otkaz.Odbijaju učestovanje u cirkuzu groteske

piždro
Gost
piždro
17 dana prije

Jedna metaforska sa neta anegdota o curtoni i ljudima Mladi vrag: “Kako si poslao toliko duša u pakao?” Stari vrag: “Sa strahom!” Mladić reče: “Bravo!” Zašto su se bojali..? Rat? Glad? Starac: – Ne … prije bolesti! Mladić je pitao: „Nisu li se razbolili?“ Zar nisu umrli..? Zar nije bilo lijeka? Starac: … razboljeli su se. Umrli su. Postoji lijek Mladić: – Ne razumijem … Starac: – Pogrešno ste pomislili da je jedino što morate pod svaku cijenu čuvati ŽIVOT !!! Nisu se zagrlili … Nisu se pozdravili … Odstranili su se! Odustali su od svakog ljudskog kontakta … Od… Pročitaj više »

AlanisM
Gost
AlanisM
17 dana prije
Reply to  piždro

Nije to metaforska anegdota sa neta, vec C S Lewis – Pisma starijeg djavla mladjem djavlu.

piždro
Gost
piždro
17 dana prije
Reply to  AlanisM

Ma AlanisM more i tako.. ja negledam baš u detalje, nisam rembrandt

Stara kuka
Gost
Stara kuka
17 dana prije
Reply to  AlanisM

Točno.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
17 dana prije

još prije 6-7 godina, ja sam pročitao Bergolja i njegovu svitu kardinala u purpurnim crvenim habitima, ispod kojih viri čipkica…Izgleda da oni vole te čipkice.. Kada je počeo cijeli onaj cirkus sa rodnom ideologijom i kada se u redovima Crkve sve više uzmicali i prihvatali svaku agendu., koju im je nametala kabala.. Kao naprimjer.. kada su 2016. u bečkoj katederali Sv. Stjepana povodom borbe protiv AIDS-a, faktički organizirali gej dernek, na kojem su bili i glavni austrijski gej aktivist (ime sam zaboravio) i poznati gej pjevač Tom Neuwirth, bolje poznat u javnosti kao dženderska figura, žena s bradom, Conchita Wurst,… Pročitaj više »

Žvuž
Gost
Žvuž
17 dana prije
Reply to  ledeno doba

Nova religija je vaxerstvo, a novi Bog cjepivo. Doslovno to pokušavaju nametnuti.

Puž
Gost
Puž
15 dana prije
Reply to  Žvuž

To je nažalost samo dio. Nova religija je svojevoljna predaja vlastite duše za života.

mario
Gost
mario
17 dana prije
Reply to  ledeno doba

Točno

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
17 dana prije

Briga njih za nas “probudene” isto koliko i za djecicu ili siromasne…
Dokle god je budala, oni su mirni…

Mitar
Gost
Mitar
17 dana prije

Svaka cast

Fini Gemi
Gost
Fini Gemi
17 dana prije

Ne Arna, ne! Glede koronakrize, nisam laik, stručan sam u tome. U većini navoda portala logicno i Vaših tekstova se slažem jer su uglavnom točni. No, u teološkom smislu se ne slažem. Noćas je Petar 3 puta zatajio Isusa. Ipak, na Tiberijadskom/Genezaretskom/Galilejskom moru/jezeru Isus mu je rekao:”Pasi ovce moje i pasi jaganjce moje”. Tako i naši sadašnji pastiri. Bez obzira na sve slabosti i zastranjenja, oni su naši pastiri. Redovito odlazim na misu bez maske i nikome ništa. Bio sam nedavno na ispovijedi bez maske i nikome ništa (iako je preporuka da se nose). Koliko god neki svećenici i biskupi… Pročitaj više »

Stock
Member
Famed Member
Stock
17 dana prije
Reply to  Fini Gemi

Izbjegavam ovakve teme, ali ne mogu da odolim, nakon ovog citiranog “Nebeski Otac to ne želi. On želi da odemo svećeniku, slabom, grješnom, ali s ovlasti da nas odriješi.” da vas pitam sljedeće: 1. Zašto mislite (ili to znate?) da Nebeski otac ne želi da pričamo direktno s Njim? Mene lično nikada nije odbio. Dapače. 2. Kako znate da On želi da idemo svečenicima? Pogotovu onima pokvarenim, grješnim? 3. Ko je njima, takvim grješnim dao bilo kakve ovlasti? 4. Pogotovu da vas “odrješi” iako ne znam šta to znači? Izvinjavam se ako sam postavio preteška pitanja i razumijem ako ne… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
17 dana prije
Reply to  Stock

Vrlo logična pitanja.

Međutim, sve navedeno u komentaru @fini gemi jest – službeni nauk katoličke crkve.

Odrješenje tj otpust grijeha može dati…samo ovlašteni broker u odnosima s Bogom, odnosno svećenik te organizacije.
Kako bi se ono reklo… Monopol.

Jeste znali da su MNC radile svoju organizaciju prema organizaciji Crkve?

Možda se Kora javi…

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
17 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Hitler koji je rođen kao katolik judenskih korijena naravno nije podnosio autoritet Pape jer dva kulta ličnosti ne idu zajedno. Ali zato je obožavao dogmu i hvalio je u Mein Kampfu kao vrlo koristan alat. Ne smiješ ni misliti drugačije a kamoli reći da nije tako. Npr. ja kažem da ta žena nije bezgrešno začela (bez “grešne” penetracije), da taj čovjek nije bio Sin Božji i da nije uskrsnuo. To je teško kršenje dogme koje zahtijeva inkvizicijski tretman ili lomaču. Ne samo da mislim tako ja to javno i govorim i pišem. Hitler je efikasno koristio dogmu s tim da… Pročitaj više »

Helena
Gost
Helena
17 dana prije

Naravno da imate pravo na svoje mišljenje. Nitko vas ne sili da budete pripadnik ijedne religije. Ali, ako jeste, onda morate poštivati temelje te religije, od Boga objavljene i zapusane u Sv pismu i u onome što naučava Crkveno učiteljstvo od pojave kršćanstva. Od samog početka kršćanstvo su pratile nebrojene hereze. Pa tako i vaše teze nisu nove. One su jedna od hereza prisutna od prvih dana kršćanstva. A, vidite, opet je Crkva opstajala kroz povijest. I opstaje i danas. To zasigurno ne bi bilo moguće da nije vođena od samog Boga. Bez obzira što su se neki ili mnogi… Pročitaj više »

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  Helena

U principu to je to – religija i to baš svaka bez izuzetaka traži poslušne sljedbenike a ne slobodnomisleće ljude koji imaju jaku osobnost i ne podnose nikakve imaginarne autoritete iznad sebe. Nekome religija odgovara i ja to razumijem, imam i u široj obitelji i u krugu poznanika takvih osoba.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
15 dana prije

Baš brokeri posrednici. Ne shvaćam kako je teško shvatiti da oprost dobijaš tamo gdje si se ukakao. U psihologiji se traume također riješavaju osviješćivanjem i suočavanjem. Ako se ne možeš suočiti s onim o koga si se ogriješio i zamolit oproštaj i izraziti iskreno kajanje tada oproštaj nisi ni zaslužio. Tako je jednostavno.

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
17 dana prije

Nažalost, o sadržaju Mein Kamfa reklo bi se malo znate, predlažem pročitati ga, s razumijevanjem.
Jeste li znali da je Berlin do 1933. bio leglo razvrata i bluda svijeta? Sve su predvodili Zidovi. Znate li da se oralni sex nudio na ulici u svakoj prigodi.
Bioje stil života tada u Berlinu. A dolaskom Nacional socijalista to je sve bilo zabranjeno. O tome nema dugo i BBC, u jednoj emisiji konačno, po prvi puta progovori. Bog samo zna što će mo mi još sve saznati.

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Pa nije Mein Kampf ni Zagor niti Alan Ford da bi bio vrijedan tolikog poznavanja. Čitao sam ga u svrhu svog istraživanja teorije socijalizma. Meni se ipak više sviđa modificirani YU socijalizam koji bi svakako zahtijevao državni udar u bivšoj državi i eliminaciju kadrova iz kojih se negativnom selekcijom okotila peta kolona prodanih duša koja je plemenima donijela nakaradnu demokraciju. Ne kažem da ne treba nešto uzeti iz nacional-socijalizma ali nije Mein Kampf nikakvo Sveto Pismo već tlapnje luđaka koji je s najjačom vojskom pokrenuo i izgubio rat koji može izgubiti samo mentalno poremećena ličnost.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
16 dana prije

Ima na BC dva interesantna dokumentarca – “Europa the last battle” i “The greatest story never told.”

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
16 dana prije
Reply to  rimtu

Bravo. To bi svi trebali pogledat i predavanja davida irvinga koba su maknuta s y tuba

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
16 dana prije

Postoji jedan fenomen u biologiji, zove se ‘partenogeneza”.

Sama jajna stanica počne se dijeliti. Nema utjecaja/gena sa strane.
Nastane – kopija.

Doduše, to je rijetkost već kod viših sisavaca…😀

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Luce, natjerala me da idem nakon toliko godina opet malo proučavati biologiju. Ne misliš valjda da je tako oplođena? Čim pripadaju vrsti koja ima spolne organe valjda su ih i koristili. Ja sam razmišljao o umjetnoj oplodnji što ljudi tada nisu mogli ali nekakvi alieni jesu samo ne vidim potrebe za tim kad su tu muško i žensko dovoljni da proizvedu tijelo. Nije hibrid da bi trebala alienska intervencija čak i ako odemo totalno u SF. U tom tijelu nastanio se budući neuspješni pobunjenik protiv Rimljana kojeg su ni krivog ni dužnog vrhunski prevaranti uzeli za glavnog manekena u osnivanju… Pročitaj više »

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
16 dana prije

Djed mu je bio vanbračni Rotschild.

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  rimtu

Goldschmidt, familija podređena Rottenschildima. U srodstvu s onom krampačom Kate Middleton, engleske verzija prezimena je Goldsmith.

Kora
Gost
Kora
15 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Naravno, pa načelo supsidijarnosti i jest proizašlo iz okrilja Svete Crkve. Zašto drugi ne bi preuzeli ono što je organizacijski dobro? Ne vidim u tome problem.

Što se “ovlaštenih brokera tiče”, taj dio priče smo već pojasnili. Postoje svećenici (pastiri) koji prenose apostolsko nasljeđe i koji su na to pozvani od samoga Boga, i postoje psudo-svećenici (vukovi) koji su okupirali određene pozicije unutar Svete Crkve koji su tu gdje jesu zbog raznoraznih (pogrešnih) razloga. I to je to! Jasno da jasnije ne može biti.

Helena
Gost
Helena
17 dana prije
Reply to  Stock

Vaša pitanja su potpuno logična. No na žalost, odražavaju temeljno nepoznavanje osnovnih zasada kršćanske religije. Odgovori na vaša pitanja se nalaze u Bibliji. Ali nema mjesta ovdje dovoljno da bi se to elaboriralo. Nevjerojatno je koliko kršćani ne poznaju svoju vjeru. Trebalo bi ta pitanja uputit pametnim svećenicima. Ima takvih odgovora i po internetu ali treba biti oprezan čiji se odgovori čitaju -da to dolszi stvsrno od pametnih svećenika

Stock
Member
Famed Member
Stock
16 dana prije
Reply to  Helena

Naravno, Helena! Mada sam pitanja uputio onome koji je izjavio da Nebeski Otac ne zeli da mu se direktnoobracamo nego samo preko akreditiranog izaslanika, drago mi je da ste se javili, ali mi niste puno pomogli. Moja, kako i sami kazete logicna pitanja, mozete ignorirati i prebaciti lopticu na “nepoznavanje osnovnih zasada krscanske religije”, uputiti me na Bibliju ili nekog “pametnog svecenika”, a sto mu ga onda dodje i na isto kao i “uputiti me na Bibliju”. Ali, obratite paznju na moje pitanje br.3: “Ko je njima, takvim grješnim dao bilo kakve ovlasti?” Vi odgovarate Ivici Propalica sa: “A treba… Pročitaj više »

Helena
Gost
Helena
16 dana prije
Reply to  Stock

Ja razumijem što vi źelite reći, ali ako je neko svećenik, to automatski ne znači da ima Bogom prosvijetljenu pamet. Oni imaju poslušnost Bogu i hijerarhijskoj crkvenoj strukturi. Papa je vrhovni poglavar. Ali kstoličika dogma govori da je on nepogresiv isključivo kad govori “ ex cathedra”, to znači o pitanjima vjere. U svim odtalim svjetovnim stvarima podložan je grešci ko i svi ostali ljudi. Ne treba ga slušst. Crkva je vojnički ustrojena. Ne može niko od njih mimo svojih nadređenih. Tko im daje lovu? Država. Dakle, jasno je da oni imaju deal s vladom: mi vama lovu, vi nemojte protiv… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
15 dana prije
Reply to  Helena

Stijena pukla od kukurijeka pijetla i to tri puta. Čemu je taj čovjek svjedočio i kakav je to učenik bio? Jakog li temelja.

Kora
Gost
Kora
15 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Ali Bog je, unatoč svim Petrovim grijesima i propustima, odabrao upravo njega za jak temelj (“stijenu”) na kojem će izgraditi Svetu Crkvu, a ne Vas. Sigurno za to ima dobar razlog!

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
16 dana prije
Reply to  Helena

“… Odgovori na vaša pitanja se nalaze u Bibliji….”

Ne bih rekao…

Vise puta sam procitao tzv “bibliju” ali na ova – razumna i logicna Stockova pitanja – nema sanse da tzv “biblija” moze dati bilo kakav odgovor.
Nesto kao “odgovor” vjerovatno moze mozda “dati” idiotizam zvani – “teologija“…

Medjutim, taj idiotizam ima ponajmanje veze sa Biblijom?

Kora
Gost
Kora
15 dana prije
Reply to  Istražuj

@Helena Vam je dobro napisala: u Bibliji su doista svi odgovori na Vaša pitanja. Pročitajte ju još jednom… po mogućnosti s razumijevanjem i bez preskakanja onih poglavlja koja Vam se ne sviđaju ili su Vam prekomplicirana. Ako i dalje baš ništa od Riječi Božje ne razumijete, jednostavno prihvatite svoju malenkost i ograničenost u odnosu na Svevišnjega i Njegov plan za čovječanstvo.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
14 dana prije
Reply to  Kora

“… Ako i dalje baš ništa od Riječi Božje ne razumijete, jednostavno prihvatite svoju malenkost i ograničenost u odnosu na Svevišnjega i Njegov plan za čovječanstvo….” Postovana kolegice, Ja sam odavno prihvatio svoju malenkost u odnosu na Kreatora. Medjutim: ne smatram da je tzv “biblija” bozija rijec… (sta vise, smatram da se radi o ekstrenoj manipulaciji, a vise puta sam to u diskusijama objasnio…)… samimi tim, uz toliku manipulaciju – razumljiva je i kontradiktornost same te knjige po sebi, tj vise nego krvolocni karakter necega sto se naziva “elohim jhvh” u odnosu na Poruku koju prenosi Krist.. smatram da je… Pročitaj više »

ivica propalica
Gost
ivica propalica
17 dana prije
Reply to  Fini Gemi

U ono vrijeme Isus reče svojim učenicima: “Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati.” Mt 7,15-20 frende, mislim da si zabrijao ako voliš da ti “vuci grabežljivi” daju smjernice u… Pročitaj više »

Helena
Gost
Helena
17 dana prije

Problem je samo u tome da vi kso glavni kriterij prosudbe uzimate vlastitu pamet. A treba imati na umu da je naša vlastita ljudska pamet vrlo ograničena. Pogotovo kad nije prosvijetljenja Božjim svjetlom. Često mi ljudi strašno ograničeno prosuđujemo i nismo u stanju vidjeti širu sliku Samo Bog vidi širu sliku i u njegovo vodstvo se treba pouzdati

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
15 dana prije
Reply to  Helena

Ne bih rekao da je ograničena samo je podložna utjecajima. Još ako je lijena doživljaj je potpun.

Biti ce dobro
Gost
Biti ce dobro
17 dana prije
Reply to  Fini Gemi

Bravo!

Helena
Gost
Helena
17 dana prije
Reply to  Fini Gemi

Potpisujem sve što Fimi Gemi govori do zadnje riječi. Još da dodam: Arna, podupirem vas u svemu i zahvaljujem za sav trud koji ulažete, ali ovdje niste u pravu. Članak je preoštar i nekritički. Kao da povodom ove tematike i niste dovoljno informirani. Teze su vam opasne. naime, točno je da nema opravdanja za puno toga što je povodom korone došlo iz crkvenih redova u zadnjih godinu dana i da su vjernike svojim stavovima maksimalno razočarali. Franjo služi interesima globalista, ali samo Bog zna u kojoj mjeri to radi svjesno, a u kojoj je zaveden ili izmanipuliran. Crkvu je ustanovio… Pročitaj više »

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
17 dana prije
Reply to  Helena

Poštovana Helena, skoro pa bih sve Vaše i ja potpisala. No, kako se ovi naši današnji pastiri (ne svi, jasno, i sama poznajem sjajne među njima) mogu zaklinjati u Sveca Stepinca a ne držai se njegova nauka?
On nije napustio svoj narod. On nije uklonio euharistiju a ni svetu vodu.
Na žalost, HBK više ništa ne može oprati od grijeha, a svete vode nema. Ne u crkvi. U povijesti se to nikada nije dogodilo.
Stoga moramo stalno znati KRIST = POBJEDNIK!

Stock
Member
Famed Member
Stock
16 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

A zašto je uklonjen originalni text?
Prejak?
Ili ste poklekli pod pritiskom odredjenih krugova (čitalaca)?

Stock
Member
Famed Member
Stock
15 dana prije
Reply to  Stock

Tek sam sada skontao razlog.
Izvinjavam se ako sam unio nered.

Kora
Gost
Kora
16 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Točno tako. Uskrsli Krist = Pobjednik i Spasitelj! ⛪💞

Svako dobro i puno Božjeg blagoslova! 🙂

iiiistina
Gost
iiiistina
15 dana prije
Reply to  ZAGREPCANKA

p r e p o r u k a
svima da malo pogledaju ovaj izvještaj- dodaj h
.ttps://www.emsc-csem.org/#5

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
16 dana prije
Reply to  Helena

“U Crkvi ima puno izvanrednih svećenika i redovnika i redovnica. ..Ali ucijenjeni su do ludila. Od vlade, Vatikana…”

Čime se može ucijeniti pošten čovjek?

Ipak, vi jeste u pravu, s – ucjenom.
Vatikan je ucjenjen.
I to je problem koji nije od jučer.
Dobrih 20-ak godina, minimalno.

Oni imaju grdnu lovu, koja negdje mora biti uložena.
U koje fondove i investicije i tko njima upravlja?
Još pred 2,3 god. Goldman Sachs bio u Vatikanu…

Što se mene tiče, bi li bilo loše da sve – izgube?
To bi bio za njih – Božji blagoslov.
Međutim…

iiiistina
Gost
iiiistina
16 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Međutim..vidim Lucija da si u điru
no kad o svemu razmisliš u miru
nameće mi se pitanje piješ li možda i ..biru ?
U tome je istina i o Vatikanskom piru
di je caldera 12 km promjera se mjeri
a poznata je imenom campi flegrei.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
16 dana prije
Reply to  iiiistina

Rijetko.
Vinopija.

Campi flegrei su najopasniji vulkan u blizini. Opasniji daleko od Etne ili Vezuva.
Da tome ‘dođe’… možda bi prašine moglo biti do – Beča.

iiiistina
Gost
iiiistina
15 dana prije
Reply to  Lucija, prva

uzmi u obzir malo dvosmislenosti i očigledno skrivenu rječ u trećem retku s ? sa sugestijom za napredne i one koji traže spoznaju ŠTO ŠIRE SLIKE zbivanja -navod do Beča ti je preblag jer je kapacitet supervulkana a ako pogledamo izvještaj promatranja zbivanja campi flegrei a ima za naći je zabrinjavajuće pogotovo na upozoravajuću aktivnost od prije neki dan u Jadranu prilično duboko pa je izostao cunami ispred Splita piše 5,5 a šuška se laganje do za 3 riht.manje što bi moglo biti preko 8. Ide to inače kod tebe pa kad napisa vinopija ja sam pripremam što pijem složeno… Pročitaj više »

Conan The Barbarian
Gost
Conan The Barbarian
16 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Pa ima koji se vole igrati s malom dječicom pa ih možda s tim ucjenjuju? Ma znaš ti, Luce, od silna poštenja ne možemo ni nabrojati sve moguće ucjene. Kako oni jadni čim je Dolfika pao odmah oni bili sve protiv njega još od Adama i Eve. Ma di bi oni surađivali s takvim jednim zločestim Dolfikom 😀

Kora
Gost
Kora
15 dana prije
Reply to  Lucija, prva

@Lucija, zbog čega Vas toliko “svrbe” tuđi novci? Primjetila sam da Vam je to konstantna preokupacija kad je riječ o Vatikanu.

Kora
Gost
Kora
16 dana prije
Reply to  Helena

Draga Helena, hvala Vam na ovom svjedočanstvu vjere u Oca, Sina, Duha Svetoga i Svetu Crkvu, a svim autentičnim vjernicima od srca čestitam naš najveći blagdan – Uskrs!

Vlasta
Gost
Vlasta
17 dana prije

Rođena i krstena u pravoslavnoj porodici,,tolerantna prema svim verama ali me plaše i zbunjuju skolarci sa wikipedie,bez tolerancije,promišljanja i učenja.Da su nam preci bili pametni pa vodili ovakve diskusije pocrkali bi od variole,rubeole,besnila.Mogu ja da necu nista jer ima dosta godina,ali kako da se igram boga,tumacim njegovu volju i verujem da smo samo istomisljenici i ja u pravu

Pero
Gost
Pero
17 dana prije

E moj Uziniću…ti i Bozanić ruku pod ruku i brošure…

Fini Gemi
Gost
Fini Gemi
17 dana prije

Kada pastiri zastrane, pozvani smo biti kao Sveti Franjo, a ne kao Martin Luther.

Blaza
Gost
Blaza
17 dana prije
Reply to  Fini Gemi

Nisam ovca, i ne trebam pastire.

Helena
Gost
Helena
17 dana prije
Reply to  Blaza

To je temelj pobune protiv Boga.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
16 dana prije
Reply to  Helena

Samo ako si religiozan.
Vjerujem u Boga i nikakav ljudski pastir mi nije potreban.

Kora
Gost
Kora
16 dana prije
Reply to  rimtu

Pitanje je da li je taj u kojeg Vi vjerujete doista Bog jer prema Vašim komentarima, taj u kojeg Vi vjerujete najsličniji je ljudskom Egu.

iiiistina
Gost
iiiistina
15 dana prije
Reply to  Kora

eto baš sam se pitao hočeš li komentirati,mislim da je puno bolje biti u MIR -u od onog u pravu, inače sva naša uvjerenja su izložena promišljanju pa te častim ovim tekstom nije Ezekijelov i ne zamjeri svi smo mi na liniji di nije preporučljivo za ništa tvrditi za isključivo točno. Lažni hibridi Napomena: napisano 15. prosinca 1995Mnogi ljudi želeći biti dijelom procesa, zamišljaju se kao hibrid izvanzemaljac / čovjek. Pregledavaju se u zrcalu i bilježe fizičke karakteristike koje se čine neobičnim. Primjećuju sve neobične talente koje mogu imati i ocjenjuju da je to dokaz. Kako se čini da kontakti… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
15 dana prije
Reply to  iiiistina

Dakle, mir s Vama! 🙂

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
15 dana prije
Reply to  Kora

Ne brini za Boga u kojeg vjerujem i hvala na psihoanalizi.

Kora
Gost
Kora
15 dana prije
Reply to  rimtu

Za “Bogove” se upće ne brinem; ono što mene brine jest propast ljudskih duša koji najviše drže do sebe i svoga Ega, a nimalo do Boga i Božje Volje.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
15 dana prije
Reply to  rimtu

Pogotovo pastir koji ne živi ono što propovijeda.

Kora
Gost
Kora
15 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Taj koji ne živi ono što propovijeda ni nije (autentični) pastir. Zar Vaš “neograničeni um” to još uvijek nije u stanju spoznati?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
15 dana prije
Reply to  Helena

Imaš ono što si kreirao. To vrijedi i za bogove. Da trebamo biti savršeni bili bi zasigurno. I tko kaže da uopće trebamo nešto vjerovati? Ja sam to čuo od ljudi, a ljudi su kvarni. Ostaje nam traganje svatko na svoj način. Nekome je brže i jednostavnije vjerovanje. Volim čuti svačije mišljenje. Nikom ne zamjeram i nikog ne pokrštavam. Zasigurno znam da nije bilo stohastike hig benga. Ako je bio big beng onda je bio kreativni. To znam sigurno dubinom svog bića. Ostalo istražujem. I pomalo je iluzorno da bi samo ljudi bili stvoreni i da smo jedini.

Kora
Gost
Kora
16 dana prije
Reply to  Blaza

Onda ostanite “tele”.

iiiistina
Gost
iiiistina
15 dana prije
Reply to  Kora

vidiš li ovdje Kora ????? da si se zaletila nije li ovo u skladu s ” ljubi bližnjega svoga kao sebe samog/ljubite jedni druge kao što sam Vas …J A….svih ljubio” !- treba li se i suzdržati od ovakvih istupa ?

Kora
Gost
Kora
15 dana prije
Reply to  iiiistina

Ništa se nisam zaletila. To sam i napisala zbog ljubavi prema bližnjem, a riječ “tele” stavila sam pod navodnike. Ne treba se suzdržavati ni od parezije ni od iskrenosti jer Sveto Pismo ne mari za političku korektnost nego za Istinu. Dakle, na sveopće zaprepaštenje i zgražanje mnogih ne-Katolika, naš govor nije isto što i blagoglagoljivost, PR ili klasični politički diskurs. Sin Božji i sam je govorio u vrlo snažnim prispodobama i parabolama (primjerice, “ne bacajte biserje pred svinje”). Ako mi to činimo s ciljem da ljudima osvijestimo neki propust, problem, neodrživu tezu ili logičku pogrešku – a ne da ih… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
15 dana prije
Reply to  Kora

U toj poznatoj izreci pogrešno je mijenjati svinje za ljude. Ne znam otkud vam ta ideja. Ima odgovarajuća narodna: Tko za čim to za njim. Tako da se ne može tvrditi da je tu bilo teških insinuacija za ljude. Jednostavno radi se o biserima koji fasciniraju ljude, ali svinjama nisu od koristi.

Kora
Gost
Kora
15 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Zar onda nisu i Sanja Modrić i Telegram bespotrebno digli hajku, pogrešno mijenjajući pse za ljude?

TIKTAKTIKATAKATAK
Gost
TIKTAKTIKATAKATAK
15 dana prije
Reply to  Kora

Govorio je i “što gledaš trun u oku brata svojega,a ne vidiš brvna u svom oku”.

Kora
Gost
Kora
15 dana prije

Tako je. Zato je govor tj. navještanje Evanđelja neizostavan dio misije svakog katoličkog vjernika. Ili, drugim riječima, “šutnja nije zlato” za one koji su pozvani da (pro)govore, a bratska opomena drugome nije isto što i isprazno licemjerno prigovaranje.

Max
Member
Famed Member
Max
17 dana prije

Svaka čast.

Blaza
Gost
Blaza
17 dana prije

Sa 16 godina sam odlučila da ne želim vise ići u crkvu. U jednom trenutku sam gledala svećenika za oltarom, iz dana u dan ponavlja iste riječi, iste pokrete mehanički kao vozač ringispila. U tome nisam vidjela ni duhovnosti ni prosvijecenoati, ni brige za stado, samo tupo mehanicko otaljavanje posla.
Tek nakon te odluke sam pročitala što su ti “pastiri” iza zavjese radili od osnivanja kršćanske religije do danas tako da nisam ni malo iznenadjenje ponašanjem svećenstva tijekom ove plandemije.

Helena
Gost
Helena
17 dana prije
Reply to  Blaza

Vaša interpretacija onoga što se obavlja za oltarom samo pokazuje da ama baš ništa od svega toga niste razumjeli. Tome je pridonijels i vaša mladost. Ali, naći će Bog načina da vas vrati k sebi, u svoju Crkvu i pred oltar i tog svećenika kojemu ćete se skrušeno ispovijedat i suze ronit o tome koliko ste bili slijepi. Bit će to velika milost za vas, najveći Božji dar. Naravno, to će se dogodit samo ako to bude Božja volja. No, Bog želi i vaš preliminarni pristanak i spremnost na takvu jednu dubinsku transformaciju.

Pajo
Gost
Pajo
16 dana prije
Reply to  Helena

Dunning-Kruger efekt u duhovnom smislu. I vecina vjernika je takva.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
15 dana prije
Reply to  Helena

Možda joj se ne sviđa ritual jedenja tijela i pijenja krvi pred svjetinom, a u podrumima se možda obavlja stvarni ritual. Tko zna? Ah krhko je znanje.

Kora
Gost
Kora
15 dana prije
Reply to  Pera Detlic

Vaše razumijevanje katoličkog nauka i više je nego krhko. Poradite na sebi umjesto da pametujete drugima.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
17 dana prije

… “gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ime, tu sam i ja” -Isusove riječi, iz NZ.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
17 dana prije

Etimološki, od ‘sabrani’, kao i riječ ‘sabor’ i izraz ‘katolik’ ima isto značenje.

Kora
Gost
Kora
16 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Sabor + Katolik = Zajednica vjernika = Tijelo Kristovo = Jedna Sveta Katolička i Apostolska Crkva

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
15 dana prije
Reply to  Lucija, prva

…a dvojica ili trojica- ima li tu što znakovito,etimološki, a u korist …?

Luc
Member
Member
Luc
17 dana prije

Amen

Gogili
Gost
Gogili
17 dana prije

I sedmog dana Bog počinu… Ali ipak, prije počinka, Gospodin stvori još i ovakvu budalu, od koje potekoše sve današnje budale i njihove budalaštine; budale koje nas truju svojim zatucanim imbecilizmom … Pazi, ona i njoj slični se našli smatrati dostojnima suditi o nekome, ili nečemu, a osobito o načelima, počelima, Dogmama svete Katoličke Crkve i njezinom nauku… A dobro, uvijek je bilo ovakvih imbecila, ali danas na žalost imamo i imbecilne medije koji gore spomenutim imbecilima daju i posvečuju javni medijski prostor, te im na taj način daju i određeni kredibilitet… No, neće dugo – ni jedni, ni drugi…… Pročitaj više »

Andre
Gost
Andre
17 dana prije

Amen🙏

Muppet shou
Gost
Muppet shou
17 dana prije

BOZANICU CE JOS JEDNA KRIZINA PASTI BLIZU JAJA KAO ZADNJI PUT. ZAMISLITE ISUSA SA MASKICOM KAKO SE BOJI LJUDI. TUZNO JE DANAS GLEDATI SVE OVO.

Zelinčanka
Zelinčanka
17 dana prije

Bravo, potpisujem!

Ponistra
Gost
Ponistra
17 dana prije

Ima li gospodja dostojnu zamjenu za HBK? Mozda onog usraskog svecenika Kacunka?

Darko
Gost
Darko
16 dana prije

Evo kako Plenković radi reformu Mirovinskog zdravstva? Potrovati će sve starije od 65 i riješiti će rashode u proračunu jer ti su ljudi njemu balast. Hitler je to radio s Ciklon B a on će s mRNA cjepivima, nije prošlo s AsrtraZeneca otrovom pa će s Pfizerom..

Darko
Gost
Darko
16 dana prije

Nema koristi od Crkve od kada joj je na čelu argentinska sotona Papa Franjo. Pa tako niti od naše dok joj je nesposobni Bozanić na čelu..

Stara kuka
Gost
Stara kuka
16 dana prije

Papa Franjo navodno je pružio „trenutnu“ financijsku pomoć grupi transseksualaca koji se više nisu mogli uzdržavati preko uličnih „mušterija“ zbog blokade oko koronavirusa u Italiji. „U jeku hitne situacije s koronavirusom, skupina transseksualaca, gotovo svi Latinoamerikanci, stigla je u crkvu sa zaprepaštenjem i čuđenjem“, rekao je don Andrea Conocchia, župnik Torvaianice, nedaleko od Rima, za talijanske novine Il Fatto Quotidiano. „Tražili su pomoć jer s virusom više nisu imali kupce na ulici“, nastavio je don Andrea. Svećenika „nisu nadvladale predrasude, već ga je odmah osvojila solidarnost ove transseksualne zajednice koja je dijelila stanarinu i pomagala koliko je mogla.“ Skupina transseksualnih prostitutki… Pročitaj više »

Ana Pavelić
Gost
Ana Pavelić
16 dana prije

Bravo! Gospodine podiži svoje hrabre proroke!

Anthony de Mello
Gost
Anthony de Mello
16 dana prije

SRETAN USKRS SVIMA! Toliko puta u životu reagiramo na svoje i tuđe etikete. Poistovjećujemo etikete i “ja”. “Katolik” i “protestant” su vrlo česte etikete. Jedan čovjek došao je k svećeniku i rekao: “Oče, želio bih da odslužite jednu misu za mog psa.” Svećenik je bio ogorčen. “Kako to mislite, da odslužim misu za psa?” “Taj pas je bio moj ljubimac”, reče čovjek. “Volio sam tog psa i želio bih da prikažete misu za njega.” Svećenik reče: “Kod nas se ne prikazuju mise za pse. Pokušajte kod onih dolje niže niz ulicu, oni su druge vjeroispovijesti. Pitajte njih ako bi mogli… Pročitaj više »

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
15 dana prije

Pročitao sam “nešto” od svećenika čiji nick koristiš, prije više od 10 godina.
Dojmilo me se i probat ću “prokopat” da to opet nađem.

Puž
Gost
Puž
14 dana prije

Jedan od največih problema današnjice, kojem je podložna večina ljudskog društva, je činjenica da ljudi percipiraju simbole kao materijalnu stvarnost.

Ukleti Holandjanin
Gost
Ukleti Holandjanin
16 dana prije

Sretan Uskrs katolicima i inim ,neka ga provedu u sreci i radosti sa bliznjima, ovo su teska vremena za hriscane.Bg nadbiskup je dao dobru izjavu.

Deno
Gost
Deno
15 dana prije

Religija je najveća prevara u povjesti čovječanstva.

Jomla
Gost
Jomla
15 dana prije

Danas slavimo uskrsnuće i nauk istinskog čovjekoljupca, učitelja i revolucionara Isusa!
Svima želim svako dobro!

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
15 dana prije

Iz poruke pape Ivana Pavla II. na Uskrs 2003. godine: Kao nekoć uplašenim apostolima u morskoj oluji, Krist ponovno govori ljudima našega vremena: “Imajte povjerenja, ja sam, ne bojte se!” (Mk 6,50). Ako je on uz vas, zašto biste se bojali? Ako se još tamni oblaci povlače horizontom čovječanstva, danas slavimo sjajni trijumf uskrsne radosti! Ako protivni vjetar priječi put naroda, ako je oluja uzburkala more povijesti, neka nitko ne bude ustrašen i izgubi povjerenje. Krist je uskrsnuo; Krist živi među nama, stvarno prisutan u sakramentu svete euharistije. On se nudi kao kruh spasenja, kao kruh siromašnih, kao hrana hodočasnika.… Pročitaj više »

Mare Prpić
Gost
Mare Prpić
15 dana prije

Zbog čega je Otvoreno pismo uklonjeno? Kao ,,dar za Uskrs “?! Jesu li naši crkveni oci zaslužili bilo kakav dar? Da li se je netko uplašio kako će im pismo bar malo otvoriti oči? Ili je vlasnik portala bio prisiljen tekst ukloniti, što znači da su sile zla (opet) pobijedile? Naši ,,uzoriti” nisu zaslužili nikakav uskršnji dar. Riječju, djelom i propustom guraju nas u propast. Umjesto da se svim silama trude i sebi i nama sačuvati dušu i tijelo u ovim užasnim vremenima. Bilo bi stoga dobro, da se (ako je ikako moguće) tekst Otvorenog pisma vrati. Možda će to… Pročitaj više »

Siniša
Member
Siniša
15 dana prije

ccvnn9ghzrtgfghttzuo
Gost
ccvnn9ghzrtgfghttzuo
15 dana prije
L. R.
Admin
Famed Member
15 dana prije

Hvala na poveznici. Vijest je objavljena.

Radakcija

Bruno
Gost
Bruno
15 dana prije

Ana i prijatelji i ja.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
15 dana prije

predsjednik njemačke bskupske konferencije, napao je one koji prosvjeduju protiv lokdauna i zahtjevao da se svi drže mjera…

Bergoglio i njegova sotonistička bratija organizirali su cjepljenje beskućinka u Vatikanu

time su već ogrezli ruke u krvi i zločinu i Bog će im suditi i neće biti milosti ni za koga

Smak
Gost
Smak
15 dana prije
Reply to  ledeno doba

Znaju oni da ga nema zato kada su spremni silovati malu djecu ovo im je samo jos jedan akt na ljudski zivot jet ih izmisljeni lik nikad dosad nije kaznio.

Stock
Member
Famed Member
Stock
15 dana prije

Bravo Arna!

“zaronit ćemo, svatko ponaosob, u vlastite grijehe, počinjene mišlju, riječju, djelom i propustom. Ispovijediti ih i pokajati se za njih Nebeskom Ocu neposredno

Ana
Gost
Ana
15 dana prije

Vrlo oštro, to i zasluzuju!

Meri
Gost
Meri
14 dana prije

Hvala na vasim djelima,veliki ste borac za svoj narod.👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

tadija
Gost
tadija
8 dana prije

Testovi su tako već napravljeni,da daju i pozitivne i negativne rezultate,ovisi samo o tome koji koga potrefi.
Teror se nastavlja.
Koliko dugo ovisi o nama do kad ćemo biti ovce.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik