Otvoreno pismo Hrvatskoj biskupskoj konferenciji

Pismo HBK

Na obljetnicu vapaja kojega smo vam uputili 1. travnja 2020. na početku ovoga neviđenog  terora i Gebelsovske cenzure, dajemo vam do znanja da nam više niste potrebni. Distanciramo se od vas. Uvodimo u odnosu na vas vjersku distancu i ispunjavamo tako želju nadbiskupu Uziniću. Kojega je jučer sablaznio dolazak šačice vjernika na Svetu misu. Jer ih je bilo previše. (Apeliramo i na dotične vjernike da više ne sablažnjavaju svoga nadbiskupa. I ostanu doma. Sukladno stožeraškim pravilima ponašanja.)

U ovih godinu dana neviđenog terora zdravog razuma, vaše su maske sasvim pale. Niti nakon našega velikog razočaranja,  iskazanog vam u obraćanju od 17. rujna 2020., vi o ovoj, nikad viđenoj prijevari i zločinu protiv čovječnosti, nemate što reći. Štoviše, postajete sudionici u zločinu! Podržavajući i dalje lažnog proroka u Vatikanu i naše stožeraše.

Ne možete reći da toga niste svjesni. Nije vam dopušteno biti neznalice. Moliti Nebeskog Oca za vaše obraćenje nema više smisla. Uostalom, bili vi neznalice, kukavice ili izdajice, svejedno je. Mi vam poručujemo: Sramite se, Bog neka vam sudi. I čvrsto vam obećajemo da vas više nećemo sablažnjavati prekobrojnim dolaskom na vaše obrede sa sotonističkim simbolima i u ozračju koje liči na ponovno razapinjanje Isusa Krista. Dajemo vam do znanja da:

  • Ne prihvaćamo novonormalno.
  • Ne prihvaćamo pandemiju testova, straha i bezumlja.
  • Ne prihvaćamo psihološki i svaki drugi terorizam u vidu „covidiotskog koronacizma“.
  • Ne prihvaćamo biti pokusni miševi i „cijepiti“ se eksperimentalnim „genetskim konstruktom“ kojim nam namjeravaju „hakirati“ naš, Bogom dan, imunitet, iliti „hakirati softver života“.
  • Ne prihvaćamo primiti Žig Zvijeri (a ako slučajno ne znate o žigu zvijeri rado će mo vas mi laici uputiti, mada su i u Vatikanu brojne knjige baš i o tome).
  • Ne prihvaćamo sudjelovati u udruženom zločinačkom pothvatu.
  • Ne prihvaćamo ni šutjeti o svemu ovome.

Želimo ostati slobodni ljudi na sliku i priliku Stvoriteljevu! I primiti Božji pečat.

U praskozorje Kristove muke, smrti i Uskrsnuća, zaronit ćemo, svatko ponaosob, u vlastite grijehe, počinjene mišlju, riječju, djelom i propustom. Ispovijediti ih i pokajati se za njih Nebeskom Ocu neposredno, ili kod rijetkih svećenika koji se (još) nisu od Njega odmetnuli. Slavit ćemo radost Kristova Uskrsnuća u tišini i toplini doma svoga.

I zazivati blagoslov Duha Svetoga na svu našu braću i sestre u vjeri.

Na Veliki Petak, 02. travnja 2021.

Arna i prijatelji

Arna ŠebaljHBKpismo
Pretplatiti se
Obavijesti o
188 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
2 godine prije

potpisujem sve 100%

ne samo da je Katolička crkva pala, već i sve ostale kršćnaske crkve i sve ostale velike religije.

Brainstorm
2 godine prije

sto bi vi htjeli, da par tisuca klerika zavrsi na robiji radi … ovoga i onoga. pedofilije npr.
pa odstete, par stotina milijardi. zemljista, dvore, cak i crkve rasprodati. svecenicke mirovine?
pa ocrnjivanje, izrugivanje. cak bi i obicni vjernik postao duboko postidjen.
ucijenjeni su do jaja.
ali svejedno, koliko god udaraca trpjeli nokaut im ne gine. prije ili kasnije.
sve radi toga jer su organizacija. na svijetu ne smije biti nikakve druge organizacije do organizacije.

Miki Maus
2 godine prije

Apsolutno. Osobno vise ne smatram te ljude ikako povezanima sa Isusom, sa vjerom, sa onime sto su trebali biti. Ne zelim osobno ikada vise s njima imati veze. Oni su izdajnici, ali Krist zivi jos i jace u nama, mi smo Crkva, a oni su sluge Necastivog

mario
2 godine prije

Bravo Ana

Tera Torot
2 godine prije

Bravo Ana!!! Da, sad se neki cude kako je moguce da je jedna Ana Sebalj veca moralna vertikala od jedne katolicke crkve? Pa ocito je da je to moguce. U Stepincevo vrijeme jedan njemacki general je rekao nakon jedne Stepinceve propovijedi da bi u Njemackoj svaki biskup nakon takvih rijeci bio ekspresno strijeljan. Na kraju je Stepinca ubio Tito, a ne Pavelic i Nijemci i to samo zato sto nije htio odvojiti crkvu id Vatikana. A sad u Vatikanu na Petrovoj stolici sjedi sotona licno!!! A svi svecenici i biskupi koji slusaju sotonu a ne vlastitu savjest trebaju znati kakvu odgovornost podrazumijeva njihova kukavicka sutnja. Jucer sam jednom poznatom katolickom sveceniku otvoreno izrazio misljenje da je papa sotona, a da je krunski dokaz za to bio njegov poziv na cijepljenje!!! Taj svecenik nije ni jednu rijec rekao u obranu pape, jedino je rekao da se ne slaze sa mnom oko… Čitaj više »

Starina
2 godine prije

Italija prva uvela obavezno cijepljenje!
Vijeće ministara u Rimu donijelo je u srijedu navečer uredbu o uvođenju obveznog cijepljenja za zdravstvene radnike. Uvjet za cijepljenje također se odnosi na farmaceute i liječnike s vlastitom praksom.
Cijepljenje se može obustaviti samo ako postoji dokazani rizik po zdravlje pod vrlo specifičnim uvjetima.
Regije i autonomne pokrajine dužne su prijaviti necijepljeno osoblje lokalnim zdravstvenim vlastima.
Odbijatelji cjepiva mogu preuzeti zadatke koji ih ne dovode u kontakt s pacijentima. Ako to nije moguće, bit će suspendirani iz službe do 31. prosinca 2021.
https://de.rt.com/europa/115262-als-erstes-eu-land-italien/

2 godine prije zadnji put uredio Starina
piždro
2 godine prije

Jedna metaforska sa neta anegdota o curtoni i ljudima Mladi vrag: “Kako si poslao toliko duša u pakao?” Stari vrag: “Sa strahom!” Mladić reče: “Bravo!” Zašto su se bojali..? Rat? Glad? Starac: – Ne … prije bolesti! Mladić je pitao: „Nisu li se razbolili?“ Zar nisu umrli..? Zar nije bilo lijeka? Starac: … razboljeli su se. Umrli su. Postoji lijek Mladić: – Ne razumijem … Starac: – Pogrešno ste pomislili da je jedino što morate pod svaku cijenu čuvati ŽIVOT !!! Nisu se zagrlili … Nisu se pozdravili … Odstranili su se! Odustali su od svakog ljudskog kontakta … Od svega što je ljudsko! Ostali su bez novca. Izgubili su posao. Vjerovali su svemu što su čuli, čitali novine i slijepo vjerovali svemu što su čitali. Odrekli su se slobode. Nikad nisi otišli od kuće. Nigdje nisu išli. Nisu posjećivali rodbinu ili prijatelje i bližnje. Svijet se pretvorio u veliki… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio piždro
ledeno doba
2 godine prije

još prije 6-7 godina, ja sam pročitao Bergolja i njegovu svitu kardinala u purpurnim crvenim habitima, ispod kojih viri čipkica…Izgleda da oni vole te čipkice.. Kada je počeo cijeli onaj cirkus sa rodnom ideologijom i kada se u redovima Crkve sve više uzmicali i prihvatali svaku agendu., koju im je nametala kabala.. Kao naprimjer.. kada su 2016. u bečkoj katederali Sv. Stjepana povodom borbe protiv AIDS-a, faktički organizirali gej dernek, na kojem su bili i glavni austrijski gej aktivist (ime sam zaboravio) i poznati gej pjevač Tom Neuwirth, bolje poznat u javnosti kao dženderska figura, žena s bradom, Conchita Wurst, onaj koj je pobjedio na Eurosongu 2014, i kojega su nakon toga primali i tadašnji kabalin UN tajnik onaj Korejac, kao i EU parlament.. kao i kardinal Schoenborn koji ga je pohvalio. Inače obojica, i Neuwirth (Wurst) i ovaj aktivist odavno imaju AIDS, tojest HIV pozitivni. Cijeli dernek vodio je… Čitaj više »

Emiliano Zapata
2 godine prije

Briga njih za nas “probudene” isto koliko i za djecicu ili siromasne…
Dokle god je budala, oni su mirni…

Mitar
2 godine prije

Svaka cast

Fini Gemi
2 godine prije

Ne Arna, ne! Glede koronakrize, nisam laik, stručan sam u tome. U većini navoda portala logicno i Vaših tekstova se slažem jer su uglavnom točni. No, u teološkom smislu se ne slažem. Noćas je Petar 3 puta zatajio Isusa. Ipak, na Tiberijadskom/Genezaretskom/Galilejskom moru/jezeru Isus mu je rekao:”Pasi ovce moje i pasi jaganjce moje”. Tako i naši sadašnji pastiri. Bez obzira na sve slabosti i zastranjenja, oni su naši pastiri. Redovito odlazim na misu bez maske i nikome ništa. Bio sam nedavno na ispovijedi bez maske i nikome ništa (iako je preporuka da se nose). Koliko god neki svećenici i biskupi zastranili u pogledu ove koronakrize, činjenica je da oni ne prestaju biti biskupi/svećenici. I činjenica je da bio netko i najgori grešnik svećenik, njegovo odrješenje u ispovjedi i sveta misa su pravovaljani. Pa bio netko i živući svetac, a da nije svećenik, ne može mi dati odrješenje i svetu pričest.… Čitaj više »

Vlasta
2 godine prije

Rođena i krstena u pravoslavnoj porodici,,tolerantna prema svim verama ali me plaše i zbunjuju skolarci sa wikipedie,bez tolerancije,promišljanja i učenja.Da su nam preci bili pametni pa vodili ovakve diskusije pocrkali bi od variole,rubeole,besnila.Mogu ja da necu nista jer ima dosta godina,ali kako da se igram boga,tumacim njegovu volju i verujem da smo samo istomisljenici i ja u pravu

Pero
2 godine prije

E moj Uziniću…ti i Bozanić ruku pod ruku i brošure…

Fini Gemi
2 godine prije

Kada pastiri zastrane, pozvani smo biti kao Sveti Franjo, a ne kao Martin Luther.

Max
2 godine prije

Svaka čast.

Blaza
2 godine prije

Sa 16 godina sam odlučila da ne želim vise ići u crkvu. U jednom trenutku sam gledala svećenika za oltarom, iz dana u dan ponavlja iste riječi, iste pokrete mehanički kao vozač ringispila. U tome nisam vidjela ni duhovnosti ni prosvijecenoati, ni brige za stado, samo tupo mehanicko otaljavanje posla.
Tek nakon te odluke sam pročitala što su ti “pastiri” iza zavjese radili od osnivanja kršćanske religije do danas tako da nisam ni malo iznenadjenje ponašanjem svećenstva tijekom ove plandemije.

čudila se aman ja
2 godine prije

… “gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ime, tu sam i ja” -Isusove riječi, iz NZ.

Luc
2 godine prije

Amen

Gogili
2 godine prije

I sedmog dana Bog počinu…
Ali ipak, prije počinka, Gospodin stvori još i ovakvu budalu, od koje potekoše sve današnje budale i njihove budalaštine; budale koje nas truju svojim zatucanim imbecilizmom …
Pazi, ona i njoj slični se našli smatrati dostojnima suditi o nekome, ili nečemu, a osobito o načelima, počelima, Dogmama svete
Katoličke Crkve i njezinom nauku…
A dobro, uvijek je bilo ovakvih imbecila, ali danas na žalost imamo i imbecilne medije koji gore spomenutim imbecilima daju i posvečuju javni medijski prostor, te im na taj način daju i određeni kredibilitet…
No, neće dugo – ni jedni, ni drugi…
Povijest je pokazala i dokazala da su takvi (pojedinačno) kratkog vijeka trajanja – pa priroda (BOG) taj kukolj uspješno eliminira…

Andre
2 godine prije

Amen🙏

Muppet shou
2 godine prije

BOZANICU CE JOS JEDNA KRIZINA PASTI BLIZU JAJA KAO ZADNJI PUT. ZAMISLITE ISUSA SA MASKICOM KAKO SE BOJI LJUDI. TUZNO JE DANAS GLEDATI SVE OVO.

Zelinčanka
2 godine prije

Bravo, potpisujem!

Ponistra
2 godine prije

Ima li gospodja dostojnu zamjenu za HBK? Mozda onog usraskog svecenika Kacunka?

Darko
2 godine prije

Evo kako Plenković radi reformu Mirovinskog zdravstva? Potrovati će sve starije od 65 i riješiti će rashode u proračunu jer ti su ljudi njemu balast. Hitler je to radio s Ciklon B a on će s mRNA cjepivima, nije prošlo s AsrtraZeneca otrovom pa će s Pfizerom..

Darko
2 godine prije

Nema koristi od Crkve od kada joj je na čelu argentinska sotona Papa Franjo. Pa tako niti od naše dok joj je nesposobni Bozanić na čelu..

Stara kuka
2 godine prije

Papa Franjo navodno je pružio „trenutnu“ financijsku pomoć grupi transseksualaca koji se više nisu mogli uzdržavati preko uličnih „mušterija“ zbog blokade oko koronavirusa u Italiji. „U jeku hitne situacije s koronavirusom, skupina transseksualaca, gotovo svi Latinoamerikanci, stigla je u crkvu sa zaprepaštenjem i čuđenjem“, rekao je don Andrea Conocchia, župnik Torvaianice, nedaleko od Rima, za talijanske novine Il Fatto Quotidiano. „Tražili su pomoć jer s virusom više nisu imali kupce na ulici“, nastavio je don Andrea. Svećenika „nisu nadvladale predrasude, već ga je odmah osvojila solidarnost ove transseksualne zajednice koja je dijelila stanarinu i pomagala koliko je mogla.“ Skupina transseksualnih prostitutki obratila se papi Franji preko Papinskog djelitelja, kardinala Konrada Krajewskog. „Franjin odgovor bio je trenutačan“, izvijestio je list. Papinski djelitelj odgovoran je za dobrotvorna djela koja se rade u ime Svetog Oca. Krajewski je „odmah osobno donio svu potrebnu pomoć“ u Torvaianicu. On je za Corriere della Sera rekao da su transseksualci… Čitaj više »

Ana Pavelić
2 godine prije

Bravo! Gospodine podiži svoje hrabre proroke!

Anthony de Mello
2 godine prije

SRETAN USKRS SVIMA! Toliko puta u životu reagiramo na svoje i tuđe etikete. Poistovjećujemo etikete i “ja”. “Katolik” i “protestant” su vrlo česte etikete. Jedan čovjek došao je k svećeniku i rekao: “Oče, želio bih da odslužite jednu misu za mog psa.” Svećenik je bio ogorčen. “Kako to mislite, da odslužim misu za psa?” “Taj pas je bio moj ljubimac”, reče čovjek. “Volio sam tog psa i želio bih da prikažete misu za njega.” Svećenik reče: “Kod nas se ne prikazuju mise za pse. Pokušajte kod onih dolje niže niz ulicu, oni su druge vjeroispovijesti. Pitajte njih ako bi mogli imati obred za vas.” Dok je čovjek izlazio reče: “Šteta. Zaista sam volio tog psa. Namjeravao sam ponuditi milijun dolara za misu. A svećenik reče: “Čekajte malo, pa niste mi rekli da je pas bio katolik.” Opasnost do koje nas religija može dovesti lijepo je opisao kardinal Martini, milanski nadbiskup.… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Anthony de Mello
Ukleti Holandjanin
2 godine prije

Sretan Uskrs katolicima i inim ,neka ga provedu u sreci i radosti sa bliznjima, ovo su teska vremena za hriscane.Bg nadbiskup je dao dobru izjavu.

2 godine prije zadnji put uredio Ukleti Holandjanin
Deno
2 godine prije

Religija je najveća prevara u povjesti čovječanstva.

Jomla
2 godine prije

Danas slavimo uskrsnuće i nauk istinskog čovjekoljupca, učitelja i revolucionara Isusa!
Svima želim svako dobro!

ZAGREPCANKA
2 godine prije

Iz poruke pape Ivana Pavla II. na Uskrs 2003. godine: Kao nekoć uplašenim apostolima u morskoj oluji, Krist ponovno govori ljudima našega vremena: “Imajte povjerenja, ja sam, ne bojte se!” (Mk 6,50). Ako je on uz vas, zašto biste se bojali? Ako se još tamni oblaci povlače horizontom čovječanstva, danas slavimo sjajni trijumf uskrsne radosti! Ako protivni vjetar priječi put naroda, ako je oluja uzburkala more povijesti, neka nitko ne bude ustrašen i izgubi povjerenje. Krist je uskrsnuo; Krist živi među nama, stvarno prisutan u sakramentu svete euharistije. On se nudi kao kruh spasenja, kao kruh siromašnih, kao hrana hodočasnika. O, božanska prisutnosti ljubavi, o, živi spomene Krista, našega pashalnog janjeta, ti si hrana patnika i umirućih, za sve su sigurno jamstvo vječnoga života! Marijo, tiho svetohranište povijesti, ti tiha svjedokinjo uskrsnoga čuda, pomozi nam da svojim životom pjevamo Magnificat pohvale i zahvalnosti, jer je “iz groba ustao Gospodin koji… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio ZAGREPCANKA
Mare Prpić
2 godine prije

Zbog čega je Otvoreno pismo uklonjeno? Kao ,,dar za Uskrs “?! Jesu li naši crkveni oci zaslužili bilo kakav dar? Da li se je netko uplašio kako će im pismo bar malo otvoriti oči? Ili je vlasnik portala bio prisiljen tekst ukloniti, što znači da su sile zla (opet) pobijedile?

Naši ,,uzoriti” nisu zaslužili nikakav uskršnji dar.
Riječju, djelom i propustom guraju nas u propast.
Umjesto da se svim silama trude i sebi i nama sačuvati dušu i tijelo u ovim užasnim vremenima. Bilo bi stoga dobro, da se (ako je ikako moguće) tekst Otvorenog pisma vrati. Možda će to biti početak lustracije u crkvenoj hijerarhiji. Ili bi to trebao biti.

Na dan kada slavimo Isusovo uskrsnuće, na uredništvo i vlasnika portala zazivam obilje Božjeg blagoslova. S vjernicima dijelim radost Uskrsnuća, a za nevjernike molim Svevišnjeg da im podari milost obraćenja.

Siniša
2 godine prije

2 godine prije zadnji put uredio Sinisa
ccvnn9ghzrtgfghttzuo
2 godine prije
Bruno
2 godine prije

Ana i prijatelji i ja.

ledeno doba
2 godine prije

predsjednik njemačke bskupske konferencije, napao je one koji prosvjeduju protiv lokdauna i zahtjevao da se svi drže mjera…

Bergoglio i njegova sotonistička bratija organizirali su cjepljenje beskućinka u Vatikanu

time su već ogrezli ruke u krvi i zločinu i Bog će im suditi i neće biti milosti ni za koga

2 godine prije

Bravo Arna!

“zaronit ćemo, svatko ponaosob, u vlastite grijehe, počinjene mišlju, riječju, djelom i propustom. Ispovijediti ih i pokajati se za njih Nebeskom Ocu neposredno

Ana
2 godine prije

Vrlo oštro, to i zasluzuju!

Meri
2 godine prije

Hvala na vasim djelima,veliki ste borac za svoj narod.👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

tadija
2 godine prije

Testovi su tako već napravljeni,da daju i pozitivne i negativne rezultate,ovisi samo o tome koji koga potrefi.
Teror se nastavlja.
Koliko dugo ovisi o nama do kad ćemo biti ovce.

Martin
2 godine prije

Moze I komplicirano
tps://narod.hr/koronavirus/britanska-znanstvenica-ivermektin-jeftin-lijek-protiv-parazita-ucinkovitiji-od-cjepiva-u-borbi-protiv-covid-a

sracko
2 godine prije

nisu tebi sve na broju

Milan
2 godine prije

draga Arna vidi ovo..puno srece ti zelim
https://www.youtube.com/watch?v=BVk6ornL-nI

Martin
2 godine prije

labyrinth-of-covid-lies/
vigano-a-pandemic-sanhedrin-is-spinning-a-
lifesitenews.com/opinion/abp-

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI