Pad krstarećeg projektila na Zagreb – Je li Hrvatska dobila ozbiljno upozorenje iz Rusije?

Pad krstareće rakete na Zagreb - Upozorenje Rusije

10. marta oko 23 sata navečer nezapamćen događaj od rata 90-ih dogodio se u Hrvatskoj, na Zagreb je pao projektil! Da, to je bio krstareći projektil na mlazni pogon, a ne dron kako neki sada govore, pokušavajući umanjiti incident. Došao je navodno iz Ukrajine, iako se točno ne zna, preletio cijelu Mađarsku, i pao na Jarun, što je širi centar Zagreba. Nikakva protuzračna obrana nije reagirala, čak ni nakon pada nije se znalo o čemu se radi, a vlasti su se službeno oglasile tek nakon nevjerojatnih 12 sati, idući dan u 11 ujutro!

Krstareći projektil, a ne dron

Prvo da raščistimo terminologiju. Terminologija je bitna, vlasti namjerno koriste termin dron jer ne žele izazvati paniku među stanovništvom. Ali po toj definiciji onda su i rakete koje su padale po Zagrebu 1995. godine bili dronovi. Dakle to ne stoji. Radi se o letjelici Tupolev Tu-141 koja ima sve karakteristike krstarećeg projektila. Tupolev Tu-141 ima mlazni pogon, a ne raketni, ali to su tehnički detalji. To ju samo čini sporijom.

Tupolev Tu-141
Tupolev Tu-141

Time zapravo ova situacija postaje još strašnija. Ako čak ni obične mlazne letjelice NATO ne može zaustaviti, kako će tek onda rakete koje su višestruko brže? A Rusi imaju najbrže rakete na svijetu. Hipersonične rakete Cirkon ispred sebe stvaraju polje plazme i sposobne su letjeti nevjerojatnom brzinom do 6 maha, i ništa ih ne može zaustaviti, čak ni AEGIS sustavi ih ne mogu oboriti jer nemaju dovoljno brze projektile.

Ključno pitnaje – tko ju je poslao

Odmah idućeg jutra pojavile su se spekulacije kako se radi o Ukrajinskoj letjelici koja je „slučajno zalutala“ i pala ravno na glavni grad Hrvatske. Rekli su da u Ukrajini postoji mjesto imena Yarun pa je netko slučajno krivo ubacio u sustav navigacije i letjelica je zalutala na Jarun. Ako to vjerujete, sretno vam. Ja sam odavno naučio da ne vjerujem u teorije slučajnosti.

Osim toga, par sati nakon incidenta Ukrajinski savjetnik ministra obrane Markijan Lubkjivski rekao je da letjelica nije njihova. Što je i logično.

Ovdje je priča malo dublja. Moja je pretpostavka, a mislim da je vrlo logična, da se radi o Ruskom upozorenju. A to znači da slijed događaja treba sagledati od početka rata u Ukrajini.

Plenkovićeva podrška Ukrajini

Hrvatska je od početka rata bila među najglasnijim zagovarateljima NATO saveza i protivnika Rusije. Kad kažem početak mislim na 2014. godinu kad je izvršen državni udar na Majdanu, i kad su nacionalisti preuzeli vlast. Nakon toga dvije republike, Lugansk i Donjeck, su proglasile nezavisnost od Ukrajine, na što je nova (nelegitimna) vlast u Kijevu poslala vojsku na njih. Gradovi u tim pokrajinama su se našli u okruženju ukrajinske vojske, topništva, i nacionalista iz bataljona Azov, među kojima je bilo i Hrvatskih dobrovoljaca.

Civili su stradavali, od 6.000 do 13.000 njih, ovisno o izvoru. Dakle, to je bila potpuno identična situacija u Jugoslaviji 1990-ih, kad su se dvije republike (Hrvatska i Slovenija) odvojile od Miloševićevog nacionalističkog režima u Beogradu. Hrvatski gradovi našli su se u okruženju, bombardiranja su bila svakodnevna, civili su ginuli, isto kao u Lugansku i Donjecku.

I sad u takvoj situaciji naš bahati premijer Plenković otišao je u Kijev i nudio „hrvatsku pomoć“ u vraćanju izgubljenog teritorija, jer Hrvatska kao „ima iskustva“ sa tim. To je učinio više puta, od 2016. i zadnji put 2021. Shvaćate li koliko je to pogrešno i koliko je to ozbiljno? Zamislite da je neki Europski političar 1991. išao u posjet Miloševiću i obećao pomoć u „vraćanju izgubljenih pokrajina“ Hrvatske i Slovenije? Kako bi Hrvati gledali na tu zemlju? Isto tako sada Rusi gledaju na nas.

Hrvatski dobrovoljci u Ukrajini i prosvjedna nota

Dobrovoljci iz Hrvatske su još 2014. krenuli boriti se na Ukrajinskoj strani, ali tek sad, 2022. kad je počeo veliki sukob, krenulo ih je još više. Došle su informacije da je iz Hrvatske krenulo najviše njih, čak oko 200, što je ogromna brojka za malu zemlju. Naravno, moguće je da se radi o propagandi i da broj nije tako velik, ali činjenica je da Hrvatska to nije zabranila svojim državljanima, kao što su neke zemlje učinile.

U svakom slučaju, Rusi su ovo shvatili dovoljno ozbiljno, da su pozvali Hrvatskog vojnog atašea u Moskvi na razgovor i da mu uruče prosvjednu notu. Hrvatska je jedina zemlja kojoj je Rusija odlučila uručiti prosvjednu notu zbog pitanja stranih dobrovoljaca, a to već puno govori za sebe. I da stvar bude još gora, Hrvatska je tu notu – odbila, što se smatra uvredom u diplomatskom kontekstu. Mediji su čak objavili i snimku tog događaja, kako hrvatski ataše odmahuje rukom i neće da primi papir u ruke.

Slanje vojske i oružja i proročanska objava Ivana Sinčića

Prije samo desetak dana, početkom marta Hrvatska je Vlada poslala veliku količinu oružja Ukrajini, u vrijednosti 124 milijuna kuna, iako to nije NATO obaveza, Slovenija je na primjer odbila. I to nije prvi takav slučaj, prije desetak godina Hrvatska je slala tisuće kalašnjikova u Siriju kako bi naoružala pro-zapadne pobunjenike koje je SAD naoružavao za borbu protiv predsjednika Assada, ruskog saveznika.

Hrvatska šalje vojnike
Hrvatska šalje vojnike

I zatim samo tjedan dana prije incidenta u Zagrebu, Plenkovićeva Vlada donijela je odluku o slanju Hrvatskih vojnika u Mađarsku u sklopu NATO misije. Hrvatski Sabor tu je odluku potvrdio 10. 3. ujutro, a projektil na Zagreb pada istoga dana oko 23 sati navečer! Slučajnost?

Ovoj odluci se malo tko protivio, čak je i opozicija podržala. Jedino je Ivan Sinčić, zastupnik u Europarlamentu, imao zanimljiv komentar, kojeg bismo mogli nazvati skoro pa proročanskim. Objavio je na Facebooku:

“Hrvatski sabor današnjom odlukom da šalje naše mladiće u NATO akcije u Mađarsku dodatno je Hrvatsku označio kao legitimnu vojnu metu na svjetskoj geopolitičkoj karti.“

Samo nekoliko sati nakon njegove objave, na Zagreb pada letjelica.

Ivan Vilibor Sinčić - Mir nema alternative
Ivan Vilibor Sinčić – Mir nema alternative

Kako glasi ruska poruka?

Mediji i političari će sada mutiti vodu, pokušavati umanjiti značaj događaja, i plasirati razne priče u javnost. Već govore o „ukrajinskom dronu“, o tome kako je zalutao, ostao bez benzina i sl. I svakako neće spominjati riječ „raketa“ ili „projektil“ a pogotovo ne zajedno sa riječju „ruska“. Siguran sam da će nam reći kako se radi o Ukrajinskoj letjelici, jer bolje da Ukrajince prikažu kao nesposobne, nego da priznaju da je ruska letjelica, pa da NATO ispadne nesposoban.

Ali za mene, stvari su jasne. Ovo je ruska poruka i ja ju iščitavam ovako nekako:

„Prestanite s ovime što radite. Vidite da vas nitko ne štiti. Ako možemo do vašeg glavnog grada dobaciti sa starom opremom iz Sovjetskog saveza, onda probajte zamisliti što vam možemo napraviti našim modernim raketama.“

I to je zapravo ono najstrašnije. Zastarjela sovjetska letjelica nalazila se vjerojatno duže od sat vremena u NATO zračnom prostoru i nitko nije reagirao. Iako je došla iz područja ratne zone.

I nemojte da vas zavara rusko negiranje. Rusi u javnosti ne smiju priznati da su povezani s tim incidentom, ali poruku su shvatili oni kojima je bila namijenjena, sigurnosnim strukturama.

Ono što vam političari ne govore –  Hrvatska nema protuzračnu obranu

Što se Hrvatske tiče, ovo nije iznenađenje, jer Hrvatska efektivne protuzračne obrane – nema. To je nešto o čemu se malo priča u javnosti ali o tome možete čitati na specijaliziranim portalima za vojsku i obranu. Kompletan sustav Hrvatske protuzračne obrane stane u ovu sliku:

Hrvatska protuzračna obrana
Hrvatska protuzračna obrana

Dakle Hrvatska ima nekoliko fiksnih radara kojima može pratiti što se dešava na nebu, ali u nekakvom sukobu sa modernom vojskom, ti radari su laka meta, i oni se prvi uništavaju u napadu. Time se osljepljuje protivnik, a jedini „protulijek“ za to su mobilni radari na kamionima, koje Hrvatska nema.

A što se tiče naoružanja, radi se o zastarjelim sustavima iz JNA, samohodni PZ top 20/3 mm M55 A4/M1 te SLRS S-10CRO A1 (Strijela). To su smiješni sustavi kojima eventualno možete pogoditi transportni helikopter na niskim visinama. Bilošto na mlazni pogon teško, čak i MIG 21 skoro je nemoguće tim pogoditi, osim ako je u niskom preletu, a u modernom ratovanju pametnim bombama niski preleti su stvar prošlosti.

Dakle, vojsku ne treba kriviti, oni nas ne mogu obraniti ako nemaju čim. Kriv je isključivo Plenković i njegova Vlada koja se sluganski odnosi prema Washingtonu i Briselu. Jer ako ideš u Kijev bahatiti se i prijetiti Rusima, onda moraš imati nešto da potkrijepiš te prijetnje, a on to nema. On se jednostavno igra našim životima, kako bi za sebe skupio poene kod svojih inozemnih prijatelja.

A što se tiče NATO-a i Mađarske, njihova nereakcija je pomalo iznenađujuća, ali samo pomalo. Jer mediji nas sve vrijeme uvjeravaju kako smo jaki sa NATO-m kako Amerikanci imaju hrpu raketa, željezni štit iznad Poljske i slično, a onda se desi nešto ovako. Vjerujem da su Rusi na ovaj način, osim što su poslali poruku Hrvatskoj, malo usput i ispitali ono u što su sumnjali, da je zračna obrana itekako šuplja.

Stoga ne bi bilo dobro da živimo u iluziji kako će nas Amerikanci štititi. Moramo voditi računa o dvije stvari. Prvo, Amerikanci imaju reputaciju napuštanja svojih saveznika. To nije mišljenje, to je jednostavno činjenica. Od Vijetnama do Afganistana, pa sve do Ukrajine. Kad zagusti, oni podviju rep. Ako više nema profita, oni se povlače. To je poznato.

Kao drugo, u slučaju globalnog sukoba između NATO-a i Rusije, uključit će se i Kina, koja će vjerojatno uskoro poduzeti neke akcije oko vraćanja Taiwana, što uostalom već i najavljuju. U takvom globalnom sukobu Rusija i Kina zajedno pobjeđuju NATO. Za mene tu nema nikakve sumnje, ali sad nema prostora za ići u detalje.

Koje je rješenje?

Rješenje za Hrvatsku je zapravo vrlo jednostavno, iako znam da do toga neće doći. Rješenje je da Hrvatska hitno izađe iz NATO saveza, i proglasi neutralnost po uzoru na Švicarsku (onu koju je imala u 2. svjetskom ratu, ne ovu današnju). Treba nabaviti kvalitetne sustave protuzračne obrane i povući vojsku natrag. Hrvatska vojska treba da brani Hrvatsku, i točka. Nemamo mi što raditi u Mađarskoj, Poljskoj ili Ukrajini. Zar nismo ništa naučili iz povijesti?

Hrvatska vojna čizma je gazila ruski teritorij čak tri puta u povijesti dosad. U Napoleonovoj vojsci, u Prvom svjetskom ratu na strani Austrougarske, i zatim ponovno 1942-43. u Staljingradu. Svaki put na strani imperijalista, i svaki put smo potučeni do nogu uz velike gubitke. I sve te imperije su pale i nestale, a Rusija evo stoji i danas. Zašto uvijek biramo pogrešnu stranu i što nam više treba da se probudimo i opametimo? Nuklearka u Zagrebu?

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
507 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mario

Nebi trebalo gatati o ovome, to treba prepustiti “stručnjacima” koji uvijek pogriješe, treba ih sqmo pustiti da pričaju bez veze.
A što ako se letjelici pamet pomutila?

preseren3

Ja sam jutros dobio upozorenje EU.
Ne radi mi više link do Sputnika.
Tako da odsad sam prepušten samo tome, što mi domači, i ovaj medij, posreduju…
Kao.
A imam TOR, hahahahaha…

Segota

Dobar članak , a najbolji je zaključak!

mislim

“Jemenski šiitski pobunjenici Huti preuzeli su u subotu (14. septembar) odgovornost za napad dronovima (bespilotna letjelica) na dva postrojenja saudijske državne naftne kompanije Aramco, prenosi AP.”
tu se več vidilo, kako američki zračni obrambeni sustav može da zakaže.

PlanetB

Pa Hrvatska uvjek mora sve suprotno od Srbije. To je vodilja hrvatske geopolitike. A znamo kako je je bilo u drugom svjetskom 10 000 ustasa skoro svi zaglavili u Staljingradu. Uvjek jedno te isto. Steta da se tolika energija koja je prisutna u Hrvatskoj usmerava u krivom pravcu. I uvjek… Pročitaj više »

Toni

Plenkoviću, sad vidiš da te se lako može dohvatiti skroz iz Ukrajine a da tvoje NATO radarsko osiguranje uopće ne reagira (osim naknadnog izmotavanja i kreveljenja). Sad si k’o na puškometu, i ti i ostali globalisti, Covidisti i LGBT-ovci.

Venom

Još uvjek sam uvjeren, da je to čista provokacija iz Ukrajine, od strane ukrajinske vojske, od strane nekih milica koje kontroliraju neke političke stranke ili tajkuni ili operacija tajnih službi drugih zemalja sa Zapada, sa namjerom uvuči Evropu u totalni rat sa Rusijom.

NeBudiOvca

Ako se želimo angažirati u borbi protiv zločinaca, diktatora i genocidnih čudovišta trebali bi organizirati prikupljanje oružja za hrabre australske i kanadske gerilce, kao i internacionalne dobrovoljačke brigade koje bi pomogle tim narodima u oslobađanju od tiranskih vlasti. Zajedno Hrvat, Srbin, Bugarin, Poljak, Brazilac, Meksikanac… protiv namjesnika globalističke oligarhije. To… Pročitaj više »

AJeTo

Veliki uspjeh hrvatske PZO, oboren projektil nakon samo 7 minuta u zračnom prostoru. Projekt je koštao na desetke milijardi u zadnjih 30 godina, ali je osigurao miran san vlastima,pošto znamo da su ameri koncentrirani na Taiwan nakon stabilizacije ukrajinskog fronta.

xyx

Upozorenje Hrvatskoj da će Rusija bombardirati Hrvatsku??To bi bija najbolji potez Rusije da konačno otkrije svoje špijunske mreže po RH.Ovako one rade i talambasaju i njihovi igrači pojavljuju se u raznim medijima.Jer je 50%Hrvatske bilo preuzeto od Rusa.Bestijalni napad bi prisilio NATO i EU službe da se ozbiljnije pozabave sa… Pročitaj više »

eto tako

e, da je pameti, ali je nema. Dvije godine kronično uskraćivanja kisika mozgu, daje ovakve rezultate.

Emiliano Zapata

Mirno spavajte, kao sto to cini i zracna obrana :-))

Salinas

Cijeli život gledam te jadne muškarce koji se nisu ostvarili u grubom svijetu vlastite mladosti.bez muda da iziđu na teren i izbore se za svoje mjesto, proveli su najbolje godine na tribini.i onda dođu u ozbiljnije godine, na nekakve pozicije izložene javnosti. I tad bi, iz sigurnosti sinekure, kompenzirali sve… Pročitaj više »

Servacij

U međuvremenu Rus pokrenila nacionalizaciju stranih firma, poduzeca,..

Carlito Brigante

Trebali bi ste se sramiti ! I vi sebe nazivate novinarom ! A odakle vama idej ada je Rusija uputila ovu raketu? Eto baš na hrvatsku, baš je hrvatska neki važan geopolitički faktor pa eto Rusija prijeti hrvatskoj i upozorava je. S ovim člankom ste se otkrili i pokazali ste… Pročitaj više »

Zorule

Sto se tiče pojma dron/projektil, na mnogim mjestima na internetu (uz wikipediju) koristi se naziv dron za TU144. A i podjednako mi je sumnjiva mogućnost da je taj dron/projektil u stanju pronaći Zagreb nakon 1000 km preleta, sa elektronikom iz 70-ih oslanjajući se isključivo na žiroskop.

Jomla

Ne treba nuklearka na Zagreb, treba ozbiljna bomba u Sabor RH…
Inače, slažem se s izrečenim u tekstu.

Weteran

A šta ako je To jedna NATO letelica, bez obzira što je Sovjetske proizvodnje?! To je špijunska katelica! Preuzet od Kijeva za male pare ili kompenzacija!? Poleteo iz Zagreba, malo do i preko Ukrajine, da osmotri?! Ako ga iznad Ukrajine neko obori, uvek je Moskovski ili Kijevski ?! Svi čisti,… Pročitaj više »

pirat sa kæriba

evo citam ,,ukrainci ispalili dron ali ce plenki da digne slucaj na najvisu razinu zbog ruske prijetnje sigurnosti u rvackoj movaj stvarno pukao od pustog uvlacenje u guzice svakom ko mu kaze ajde ima jos jedno mjesto za ulizice

Novi kolac

Cuj ruska raketa,nemojte slutiti budaaletine jedne,pu pu pu,gluho bilo. Danas bi civile spartlom strugali. Jasno je kao dan,jer zapadni mediji sute. Azov je ispalio,cilj je bio studentski dom,jer se Hrvatska kurcala nesto,pa da to izgleda kao odmazda,a raketa nije bila napunjena eksplozivom jer ipak vi njima pomazete,pa nisu bas htjeli… Pročitaj više »

zdrlje

Sad če rukovodstvo RH sa buketima cvijeća uz podršku : Pupovca,Grbina,Peovičke ,Kekina,Šerbeđije i ostale bratije izraziti poštivanje sprem ukazane petokrake.

Novi kolac

Ukrajinci ispalili 3 rakete. Jedna je pala u Balticko more,drugu su Rusi kod Krima skinuli,treca je pala u Zg. Ovih dana bi mogle jos letiti. Kazu BiH ima najbolji PVO u regionu,u Tuzli na aerodromu. Neki zajebani radar americki i njihove rakete,naravno pod njihovom kontrolom. A ko ga hebe,ovo mjesto… Pročitaj više »

Sretnick

Ovo je i moj zaključak. Kad imaš kretena na čelu zemlje…..

Lilarcor

Otkad krstareći projektili imaju padobrane?

Jednostavno receno

Pazi mirko metak, hvala ti slavk spaso si mi život. Pazi hr. dron, hvala ti nato napravio si nam novo jezero.

Venom

Zanimljivo mi je kada svi dižu frku, kako da je nisu vidjeli i oborili. Treba je znati, da pretraživački radari ne mogu da djeluju ispod 2 kilometra ( osim ako imaju ispred sebe 100 kilometara čistine. Zato se helikopteri ne podvrgavaju sistemu zračne kontrole. A raketu koja leti od 500… Pročitaj više »

Mrčikola

Ovo je ozbiljno podcjenjivanje Rusije.
Nisu Rusi mala djeca pa da ovako reagiraju…ispostavit će oni račun kada svi zaborave na dug.

kibler

Cekam da se javi ledeno doba i da nam objasni jos jednom da je ovo sve igrokaz, zapljena imovine Rusima, val izbjeglica iz Ukrajine, rat za Mariupol…itd. Ovo sve radi kabala da skrene paznju s virusa, tako ide njegov narativ godinama a virus mu je bilo gorivo kao za raketu.… Pročitaj više »

Novi kolac

To sto nema ni rijeci u zapadnim medijima ti govori nesto drugo. Da ti pomognem,da misle da su rusi ispalili,mislis da bi u ovoj rusofobnoj histeriji to zataskavali. A ja imam info da je ipak neko oborio raketu prije nego je pogodila cilj. Jel moguce da grdosija od 15m i… Pročitaj više »

Stjepan

Temu smo apsolvirali na drugom mjestu. I nije rusko upozorenje, nego ukrajinsko. Već su bili i tu na portalu i šalju okolo upozorenja. Lijep običaj, kao i onaj mučenja zarobljenika ili bičevanja ljudi zavezanih za stup. O tome ovdje ništa? Ili su to pak Rusi, kgb ili lkvd, koji glume… Pročitaj više »

Stock

Možda je upozorenje, mada meni izgleda nategnuta teza. Prvo, koja to vlada na Svijetu može nekome zabraniti da putuje u drugu zemlju, tamo dobije oružje i ratuje? Drugo, ako naprave pičvajz u Hr, onda je i NATO uvučen. Da li im je to u cilju? Mislim Komitetu Majstora, ne ovim… Pročitaj više »

Venom

U pravu si, to sam jučer komentarisao !

bled

Servacij  54 minuta prije ……………………………………………………………………………………………………. U međuvremenu Rus pokrenila nacionalizaciju stranih firma, poduzeca,.. Jutros citam da im je Biden zaprijetio da nesmu pljeniti americke kompanije Ovo je ludnica koju je Amereika kreirala a osjecat ce se dekadama. Dolazu jos gore stvari, potpuni kaos Kazu da je Ameriak GOSPODAR KAOSA hoce… Pročitaj više »

anti nazadnjak

domaći izdajnik. Danilo, kako ke tomrqditi za strance?!

rade

Ovo je najvjerovatnije Ruska letjelica,ovim zele da pokazu da je Nato jedna velika laz.Isto je moguce da je ovo akcija ukrajine koja zeli da optuzi rusiju za ovo,i da pokaze evropi da i oni mogu biti mete.Prica se ali ne znam je li tacno da je srbija vidjela i pratila… Pročitaj više »

nekoime

Prije bih rekao kako su engleski i američki savjetnici za raspirivanje ratova imali problema s uputama na ćirilici.

Malii

E moj Danijele, loš si prijatelju u zaključcima…bespilotna je Ukrajinska a pokušaj je da se uvuče i nATO u ovaj sukob. U stvari, sam nATO traži način da se uvuče u sukob i u tome će uspjeti vrlo skoro…ni jedna strana ne odustaje, ide se ‘do kraja’ nažalost…

Perun

Koliko je Nuklearna elektrana Krško udaljena od Zagreba …..glavnog grada Republike Hrvatske …. P.S..Ta letjelica mogla je pasti i na postrojenje Nuklearne elektrane u Krškom .Vrbina 12, 8270 Krško, Slovenia,,,udaljeno od Zagreba 55 km cestom a udaljenost od Zagreba zracnim putem je i manja …Tko tu koga i zasto hebe… Pročitaj više »

Čitač

Odličan tekst i vrlo poučan.

Chefstagram

Logično sve češće liči na Soroševske medije. Pišete o nečemu o čemu nemate pojma. Hrvoje, poješće te braća Rusi za manje od sat vremena.

Vukasin Mandrapa

To sto Hrvatska salje dobrovoljce i oruzije u Ukrajinu, i odbija protesnu notu u Moskvi, cini ovu teoriju sasvim mogucom. Valjda Hrvatski nacionalisti misle ako su nekaznjeno izvrsili etnicko ciscenje Srba u Hrvatskoj, da ce isto tako moci i sa Rusima u Ukrajini.

Iva

Opet su se pojavili chemtrailsi iznad Zagreba.Što to znači???

VidiGledaj

DOKUMENTARCI OLIVERA STONEA Stanje u Ukrajini koje je dovelo do rata, najbolje prikazuju dokumentarci oskarovca Olivera Stonea. Ukraine On Fire (2016) i Ukraine Revealed (2019). U nastavku linkovi s hrvatskim titlovima. Oni prikazuju kako amerikanci Biden, Clinton i Soroš, nevladine udruge i novinari, uz pomoć State Departmenta i Washingtona, IMF-a… Pročitaj više »

Mozdani udar

Pa mislim, da to nije nikakva poruka. Ta projektil ima mozda 40-50 godina i vise od 30 godina stao v kakvom hangaru da doceka 100 godisnjocu. Nije bio odruavan a i strucne ekipe koja bi znala upravljati njim odavno vise nema… To je bilo improvizirana upotreba, a kontrolor ga ke… Pročitaj više »

mrdo

Haj što je onaj zeleni komedijaš nagulio iz bivše Ukrajine, sad su im i rakete počele bježat.

radoznalo_mače

Ne vjerujem da su letjelicu poslali Rusi. Oni se mogu osvećivati EU na puno sofisticiraniji način – hoće li ili neće dati plin. Prije mislim da je ovo NATO provokacija, nekakvi false flag, da se u stanovništvu Evrope razvije dodatno neprijateljstvo prema Rusiji, da postane spremnije i odlučnije za rat.… Pročitaj više »

mrdo

Zapadna msm glasila ni da cijuknu o incidentnu. Valjda zato što je pala na beznačajnu slavensku državu. Da je pala na neku germansku državu, skičali bi do besvesti.

VidiGledaj

Film koji prikazuje kako započinju ratovi, kako se stvaraju lažne snimke i vijesti, dosta podudarnosti sa sadašnjim načinom propagande. Wag the Dog (1997).

Perun

Zasto Plenkovic ne podnosi ostavku i raspise izbore nakon toliko afera u hdz-u vladi ….kao civil mogu samo promatrati i komentarisati ali kada aktivna vojna osoba izjavljuje polupismeno smisljene komentare onda to zabrinjava …zabrinjava i cinjenica da odgovorne osobe nemaju odgovore na ovaj incident sa letjelicom Tupolev Tu-141….prije neki dan… Pročitaj više »

Cjepljen_pa_jalov

Srpaski analnilitičar Vojislav Šešelj jutrus izjavio da je osoba što je lansirala projektil na Ukrajinu pa promašio i pogodio Zagreb, bio je triput cjepljen, još se nezna koje je cjepivo korišteno.

mala lu

“Zar nismo ništa naučili iz povijesti?” Odgovor je: nismo.Povijest nas je naučila da se nas Hrvate ništa ne može naučiti.A u ima onaj jedan poznati Hrvat, samo se ne mogu sjetiti kako se zove koji je rekao jednu proročansku istinu: kada Hrvati jednog dana dobiju svoju zemlju, oni će je… Pročitaj više »

Klara

ZATO JE PROSIJAK SA 😯 Kn. U đepu , kratkom roku iza rešetaka, a ovo zlo od grdosije koja je pala, ,,,,, MA HAJD IMA SE VREMENA,,,, EEE BOŹE SAČUVAJ IMALI VIŠE ITKO I IŠTA NORMALNO. N E M A bar za sada.

Zekonja

Mah, anemična zračna zaštita. Slabokrvna, a željeza nigdje u blizini već 30 godina. Pih

Venom

Za redakciju Logično !

Vidim, da još uvjek moj komentar nije objavljen.
Ne vidim u čemu je problem?

Damir

Sve u svemu, možemo slobodno reći ” hvala Putinu što nije stavio bojeve glave” Časni ljudi, ako ih zaje….š, prvo upozore, tako da je sve po prirodnom zakonu i općem pravu, potuno ispravno i čisto. Ponekad za glupane nije dovoljna riječ, već im moraš nacrtati, a ponekad niti nacrtano ne… Pročitaj više »

VidiGledaj

DETALJNA ISTRAGA RATA U UKRAJINI – kolekcija linkova – DRUGA STRANA PRIČE
Čitav niz linkova na tekstove, slike, video zapise i dokumentarce koji prikazuju cenzurirane informacije bitne za razumjevanje ukupnog stanja.
shorturl. at / impxS

Kio

Rusi se ne bave s nama, premali smo

Tupko Glupko

Citiram sa današnjeg teksta objavljeno na Dnevnik portalu: Citat: “Plenković navodi kako ovaj događaj upućuje na potrebu tješnje suradnje unutar NATO-a. “Ovakvu situaciju ne možemo tolerirati niti bi se ona trebala dogoditi. Ovo je bila čista i jasna prijetnja na koju se treba reagirati”. Opet dolijeva ulje na vatru. Možda je stvarno… Pročitaj više »

Trgup

U potpunosti se slažem, vrijeme je za veliki prosvjed protiv vojne podrške Ukrajini, ali većina vjeruje mainstreamu. Nevjerojatno na što smo spali

Novi kolac

Majmuni jedni iz redakcije,ja nisam vulgaran,ne vrijedjam na nacionalnoj osnovi,diskutujem normalno,nemojte mi brisati komentare i da cekam validaciju. Ja necu otici sa portala,ne mozete me otjerati,ali bi mogao doci tamo u Brcko da mi licno objasnite zasto mi brisete komentare. Ovo shvatite ozbiljno. Zbog klixa sam dobio uslov godinu dana,nemojte… Pročitaj više »

Sardelino

Ova opcija bi bila moguća jedino ako projektil ima domet koji bi putanjom povezao teritorij pod ruskom kontrolom i Zagreb.
Dali ima taj domet.Neki od izvještaja govore da nema.

Ingerman

Nabijem tebe Ruse i Kineze na neku stvar. Koji vi postajete dnovinari. Btw moja ideja je da je ovo rusko testiranje suparničke redakcije . Ispaljeno s Krima na Aviano.,.

slobodan

e moji glupi hrvati, čas mi izgleda da srbadija vodi u gluposti, čas tzv. bošnjaci-hotel-93, onda hrvatine preuzmu šatefetnu palicu gluposti…

UKRAJINA ISTRAGA

DETALJNA ISTRAGA RATA U UKRAJINI – kolekcija linkova – DRUGA STRANA PRIČE
Čitav niz linkova na tekstove, slike, video zapise i dokumentarce koji prikazuju cenzurirane informacije bitne za razumjevanje ukupnog stanja.

notepin. co /shared/fdmlthk
txt. fyi /-/2270/43825ebc/

Perun

Doletjela guska iz natove Ukrajinske magle …..P.S..mi Hrvati nismo suverena nacija dio suvereniteta prenesen je na nato i eu …mi smo clanica nato vojnog ,,saveza ”( citaj fosil )…a pitanje svih pitanja sto poslije ovog incidenta ….Plenkovic mora podnijeti ostavku on i njegova kriminalna klika ….sustavno se razara i omalovazava… Pročitaj više »

Etz chajim

Saj veste kaj pomeni v angleških starim prevajalnikih za besedo SLOVENLY – Umaznec, nićvrednrž, zanikernež, slab in zato niso reagirali FAŠISTT.

ajde

ovaj portal postaje sve veća karikatura i žutilo… čuj ovo; kao da čitaš kurir.rs ili intermagazin.rs “..Hrvatska vojna čizma je gazila ruski teritorij čak tri puta u povijesti dosad. U Napoleonovoj vojsci, u Prvom svjetskom ratu na strani Austrougarske, i zatim ponovno 1942-43. u Staljingradu. Svaki put na strani imperijalista,… Pročitaj više »

Гавран

U Beogradu ponovo proRuske, ili antiNATO (kako hoćete) demonstracije za danas, nedelju.
To je čini mi se jedini način da se Vučič prisili da ne potpiše sankcije Rusiji.
Ako proba Srbija će eksplodirati.
A i da nedaj bože ne uđemo u krepalu EU.

srbin.info/drustvo/u-nedelju-novi-protest-za-rusiju-voznja-beogradom-uz-pobednicko-z/

BROJ JEDAN

Upozorenje iz Rusije, ili manipilacija NATO iz Ukrajine. Sasvim svjedno, zna se, ko tu laže.

Strava_i_užas

Poruka je jasna. Samo kap kerozina manje i dron bi se srušio na studentski dom.

Croatia

Nevjerovatno kakvi hoštapleri vode hrvatsku u ovako ozbiljno vrijeme , plenki huška na rat a kad je pucalo po hrvatskoj on nesposoban za vojsku. ( Kad se veliki tuku malima je mjesto ispod stola) Ovo nije samo sukob rusije i ukrajine ko misli glavom zna o čemu se ovdje radi.… Pročitaj više »

ega eci

još jedan slučaj “iznenaditisa ?

“Iznenada preminuo Vedran Zrilić”

zadarskilist.hr/clanci/12032022/iznenada-preminuo-vedran-zrilic

Tim Kunić

Možda je to ruski način dostave konjske glave u krevet Briselskim i Američkim podguznim muhama koje misle da su sigurne u šupku svojih gospodara dok kakaju po ruskom Medi. Ako je NATO-u neprimjećeno prošetala ova stara parnjača, što će biti kada Medo pošalje najnovije igračke. Pa se vi kurčite na… Pročitaj više »

Croatia

Plenki i Njonjo kako su ratoborni mogli bi zasjenit Bana Jelačića ne dao Bog da dobiju Mač u ruke!!!!?

Vladimir

Logično sugerira da je na pravoj ruskoj strani a Hrvatska na pogrešnoj.Svatko tko je osudio rusku agresiju a ti je većina tj uglavnom sve demokratske države su na pravoj strani .Tko smatra da je na pravoj strani a to znaci uz Rusiju koja granatira škole bolnice rodilišta civilne objekte koja… Pročitaj više »

Ray

Previše je Hrvatska nebitna u celoj priči da bi bilo ko nju upozoravao, to samo ego govori.
Inače, ne postoji niko u Srbiji ko Miloševića smatra nacionalistom, dok je Tuđman očito bio nacionalista i osnovao desničarsku stranku.
Tako je je to samo propaganda autora ovog članka

ega eci

dok se ovaj portal i većina komentatora lijepo igraju partizana i njemaca u igrici koju su im omogućili šahista i prijatelji mu iz jamerike — dotle se u pozadini nastavlja sa plandemijom i cjepljenjima…. vijest od jučer sa portala 24sata, iz hrabre nezavisne Kine, koja se hrabro bori protiv NWO-a;… Pročitaj više »

Tupko Glupko

Prenašam današnji tekst sa Index-a: “Rusija je upozorila SAD i Zapad na posljedice slanja oružja Ukrajini. “Odgovarajući konvoji postat će legitimne mete za ruske oružane snage”, rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov. “U Ukrajini nema konzultacija, pregovaračkog procesa sa Sjedinjenim Državama. Upozorili smo Sjedinjene Države da orkestrirano pumpanje… Pročitaj više »

abc

southfront.org

Koliko toliko realno stanje na terenu.

Lenko

Ne znam, možda sam u krivu, moje mišljenje UKRAINSKI POKUŠAJ UVLAČENJE EVROPE U RAT.

Vensla

Otkrili se?

Гавран

15.39 Sindikat pričuvnih časnika Nacionalne sigurnosne službe Armenije objavio je priopćenje u kojem poziva na provjeru aktivnosti 12 bioloških laboratorija koji djeluju u republici uz američko financiranje.

newsby.info/conflicts/hronologiya-sobytij-voennoj-operaczii-v-donbasse-den-semnadczatyj/

Vatroslav

Upišite u tražilicu:
Russia Is Working To Determine The Supplier Of Igla MANPADS Captured From Ukrainian Forces (Video)
Vijest je sa Southfront-a. Dali se radi o elektro-ometačkom preuzimanju ukrainskog drona od strane vojske RF, ili samo o kvaru, možemo samo nagađati. Meni ovo više djeluje kao upozorenje …

Ivan Gromorozni

Jučer sam izašao iz mentalne ustanove Vrapče i još mi nije dobro

TheBan

Rijetko kritiziram članke na ovom portalu, jer uglavnom za to nema potrebe.

No – ovo je totalno “šuplja teza” uz sramotno nepoznavanje (ili namjerno iskrivljavanje) teme.

Kalle balle

NATO je smece, rupa bez dna. Gomila arogantnih uhljeba koji sisaju poreznih novac radnika.

hiber

Ma kakvo upozorenje. Ruska vojska je u go*vnima do grla da bi se bavila upozorenjima. Dovela se u situaciju slicnoj ukrainskoj prema Dombasu 2014. Rusija ima otežanu popunu, pa angazira plaćenike, muđahedine, navodno ce i Asad pomoći (a tko ce njemu pomoći, kada ga iranci posjete), a dolaze i centralnoafrička… Pročitaj više »

Krle

Autor je lijepo opravdao eventualno „slanje poruke“ s ruske strane ali ništa nije naveo što bi to potvrdilo. Rizkujem da me opet prozovu zbog „bahatog“ osporavanja navoda ali dobro, izdržat ću “Radi se o letjelici Tupolev Tu-141 koja ima sve karakteristike krstarećeg projektila.“ Ne znam da li je autoru jasno… Pročitaj više »

CArlito Brigante

Nisam pobornik ovakvog razmišljanja, ali svakim danom se pojavljuje sve više informacija koje bacaju neko novo svjetlo na zbivanja u Ukrajini. Jeste li znali da je Ukrajina jedina država uz Izrael, u kojoj su prva dva čovjeka hazari (đevreji)?? Ruski narod konačno dobivaju pravdu za Holodomor i Holokaust, masovna ubojstva… Pročitaj više »

Kemo tragovi ne post

jašta, baš će jedna rusija slat poruke jednoj maloj hrvatskoj….moš mislit
mislim da je tu neka druga provokacija u pitanju

Kalle balle

Da me nebi neko krivo shvatio. Prokleti svi ratovi, oruzje, ratne UNIFORME i kabala 666 masoni, gubavci koji zaradjuju i zive od rata, krvi, smrti drugih.
MIR i sreca svim ljudima ove planete.
Volite se i ne mrzite. Odbacite sotonu, ljubite Isusa istinski

Davko

Ovo je sve u netku ruku i dobro jer nam jasno pokazuje tko vlada Hrvatskom i njenim glavnim gradom Zagrebom. Kako stvari stoje morat će nas na milione pomrijeti što od lažne plandemije, što od neimaštine i gladi ili od idiotske psihopatske politike Plen ki muna da bih narod napokon… Pročitaj više »

Nema plina

ne vjerujem da se rusija zamara malom hrvatskom. ko zna kakva je ovo provokacija i od koga
a plenki je itiiijooooot

Dragan

Račun za iskapanje ovog sranja ?? 27 milijuna kuna??

Гавран

Donji portal je stručan za analizu gornjih događaja,a naginje zapadno dakle objektivan.

tangosix.rs/2022/11/03/analiza-da-li-je-nato-kriv-sto-nije-oborio-dron-koji-je-pogodio-zagreb-i-kako-bi-to-uradila-srpska-pvo/

Debeli kuro

Onda mogu odmorit i ja. Ćao Đuro, pozdravlja te Kuro.

Ana

Hrvatska ima igracke kao protuzracnu obranu, ali vazno je da salje milijarde u oruzju drzavi koja je takva kakva jeste. Kad si na mjestu na koje su te, niotkuda postavili, pred gazdom mases repicem, lajes na one za koje ti je gazda naredo-Drzi ih! Sam Vrhovni Sotona je odlucio zavrsiti… Pročitaj više »

pirat sa køriba

nego dze je rvacki s300? cuva ameriku?na sta su spali ofi francisko sefovi

1984

Molim vas ako moze jedna informacija, puno toga kužim i skoro sve mi je jasno, ali ako mi moze netko na jeziku ulice pojasniti kak to znaci zapad je bankrotirao? Ako moze bez ruganja, samo me zanima tocno.

Throne

Hvala vam hrvatska za oruzje za 4 brigade, lijep poklon od ukrajne.

POVEZANE VIJESTI