Pad krstarećeg projektila na Zagreb – Je li Hrvatska dobila ozbiljno upozorenje iz Rusije?

Pad krstareće rakete na Zagreb - Upozorenje Rusije

10. marta oko 23 sata navečer nezapamćen događaj od rata 90-ih dogodio se u Hrvatskoj, na Zagreb je pao projektil! Da, to je bio krstareći projektil na mlazni pogon, a ne dron kako neki sada govore, pokušavajući umanjiti incident. Došao je navodno iz Ukrajine, iako se točno ne zna, preletio cijelu Mađarsku, i pao na Jarun, što je širi centar Zagreba. Nikakva protuzračna obrana nije reagirala, čak ni nakon pada nije se znalo o čemu se radi, a vlasti su se službeno oglasile tek nakon nevjerojatnih 12 sati, idući dan u 11 ujutro!

Krstareći projektil, a ne dron

Prvo da raščistimo terminologiju. Terminologija je bitna, vlasti namjerno koriste termin dron jer ne žele izazvati paniku među stanovništvom. Ali po toj definiciji onda su i rakete koje su padale po Zagrebu 1995. godine bili dronovi. Dakle to ne stoji. Radi se o letjelici Tupolev Tu-141 koja ima sve karakteristike krstarećeg projektila. Tupolev Tu-141 ima mlazni pogon, a ne raketni, ali to su tehnički detalji. To ju samo čini sporijom.

Tupolev Tu-141
Tupolev Tu-141

Time zapravo ova situacija postaje još strašnija. Ako čak ni obične mlazne letjelice NATO ne može zaustaviti, kako će tek onda rakete koje su višestruko brže? A Rusi imaju najbrže rakete na svijetu. Hipersonične rakete Cirkon ispred sebe stvaraju polje plazme i sposobne su letjeti nevjerojatnom brzinom do 6 maha, i ništa ih ne može zaustaviti, čak ni AEGIS sustavi ih ne mogu oboriti jer nemaju dovoljno brze projektile.

Ključno pitnaje – tko ju je poslao

Odmah idućeg jutra pojavile su se spekulacije kako se radi o Ukrajinskoj letjelici koja je „slučajno zalutala“ i pala ravno na glavni grad Hrvatske. Rekli su da u Ukrajini postoji mjesto imena Yarun pa je netko slučajno krivo ubacio u sustav navigacije i letjelica je zalutala na Jarun. Ako to vjerujete, sretno vam. Ja sam odavno naučio da ne vjerujem u teorije slučajnosti.

Osim toga, par sati nakon incidenta Ukrajinski savjetnik ministra obrane Markijan Lubkjivski rekao je da letjelica nije njihova. Što je i logično.

Ovdje je priča malo dublja. Moja je pretpostavka, a mislim da je vrlo logična, da se radi o Ruskom upozorenju. A to znači da slijed događaja treba sagledati od početka rata u Ukrajini.

Plenkovićeva podrška Ukrajini

Hrvatska je od početka rata bila među najglasnijim zagovarateljima NATO saveza i protivnika Rusije. Kad kažem početak mislim na 2014. godinu kad je izvršen državni udar na Majdanu, i kad su nacionalisti preuzeli vlast. Nakon toga dvije republike, Lugansk i Donjeck, su proglasile nezavisnost od Ukrajine, na što je nova (nelegitimna) vlast u Kijevu poslala vojsku na njih. Gradovi u tim pokrajinama su se našli u okruženju ukrajinske vojske, topništva, i nacionalista iz bataljona Azov, među kojima je bilo i Hrvatskih dobrovoljaca.

Civili su stradavali, od 6.000 do 13.000 njih, ovisno o izvoru. Dakle, to je bila potpuno identična situacija u Jugoslaviji 1990-ih, kad su se dvije republike (Hrvatska i Slovenija) odvojile od Miloševićevog nacionalističkog režima u Beogradu. Hrvatski gradovi našli su se u okruženju, bombardiranja su bila svakodnevna, civili su ginuli, isto kao u Lugansku i Donjecku.

I sad u takvoj situaciji naš bahati premijer Plenković otišao je u Kijev i nudio „hrvatsku pomoć“ u vraćanju izgubljenog teritorija, jer Hrvatska kao „ima iskustva“ sa tim. To je učinio više puta, od 2016. i zadnji put 2021. Shvaćate li koliko je to pogrešno i koliko je to ozbiljno? Zamislite da je neki Europski političar 1991. išao u posjet Miloševiću i obećao pomoć u „vraćanju izgubljenih pokrajina“ Hrvatske i Slovenije? Kako bi Hrvati gledali na tu zemlju? Isto tako sada Rusi gledaju na nas.

Hrvatski dobrovoljci u Ukrajini i prosvjedna nota

Dobrovoljci iz Hrvatske su još 2014. krenuli boriti se na Ukrajinskoj strani, ali tek sad, 2022. kad je počeo veliki sukob, krenulo ih je još više. Došle su informacije da je iz Hrvatske krenulo najviše njih, čak oko 200, što je ogromna brojka za malu zemlju. Naravno, moguće je da se radi o propagandi i da broj nije tako velik, ali činjenica je da Hrvatska to nije zabranila svojim državljanima, kao što su neke zemlje učinile.

U svakom slučaju, Rusi su ovo shvatili dovoljno ozbiljno, da su pozvali Hrvatskog vojnog atašea u Moskvi na razgovor i da mu uruče prosvjednu notu. Hrvatska je jedina zemlja kojoj je Rusija odlučila uručiti prosvjednu notu zbog pitanja stranih dobrovoljaca, a to već puno govori za sebe. I da stvar bude još gora, Hrvatska je tu notu – odbila, što se smatra uvredom u diplomatskom kontekstu. Mediji su čak objavili i snimku tog događaja, kako hrvatski ataše odmahuje rukom i neće da primi papir u ruke.

Slanje vojske i oružja i proročanska objava Ivana Sinčića

Prije samo desetak dana, početkom marta Hrvatska je Vlada poslala veliku količinu oružja Ukrajini, u vrijednosti 124 milijuna kuna, iako to nije NATO obaveza, Slovenija je na primjer odbila. I to nije prvi takav slučaj, prije desetak godina Hrvatska je slala tisuće kalašnjikova u Siriju kako bi naoružala pro-zapadne pobunjenike koje je SAD naoružavao za borbu protiv predsjednika Assada, ruskog saveznika.

Hrvatska šalje vojnike
Hrvatska šalje vojnike

I zatim samo tjedan dana prije incidenta u Zagrebu, Plenkovićeva Vlada donijela je odluku o slanju Hrvatskih vojnika u Mađarsku u sklopu NATO misije. Hrvatski Sabor tu je odluku potvrdio 10. 3. ujutro, a projektil na Zagreb pada istoga dana oko 23 sati navečer! Slučajnost?

Ovoj odluci se malo tko protivio, čak je i opozicija podržala. Jedino je Ivan Sinčić, zastupnik u Europarlamentu, imao zanimljiv komentar, kojeg bismo mogli nazvati skoro pa proročanskim. Objavio je na Facebooku:

“Hrvatski sabor današnjom odlukom da šalje naše mladiće u NATO akcije u Mađarsku dodatno je Hrvatsku označio kao legitimnu vojnu metu na svjetskoj geopolitičkoj karti.“

Samo nekoliko sati nakon njegove objave, na Zagreb pada letjelica.

Ivan Vilibor Sinčić - Mir nema alternative
Ivan Vilibor Sinčić – Mir nema alternative

Kako glasi ruska poruka?

Mediji i političari će sada mutiti vodu, pokušavati umanjiti značaj događaja, i plasirati razne priče u javnost. Već govore o „ukrajinskom dronu“, o tome kako je zalutao, ostao bez benzina i sl. I svakako neće spominjati riječ „raketa“ ili „projektil“ a pogotovo ne zajedno sa riječju „ruska“. Siguran sam da će nam reći kako se radi o Ukrajinskoj letjelici, jer bolje da Ukrajince prikažu kao nesposobne, nego da priznaju da je ruska letjelica, pa da NATO ispadne nesposoban.

Ali za mene, stvari su jasne. Ovo je ruska poruka i ja ju iščitavam ovako nekako:

„Prestanite s ovime što radite. Vidite da vas nitko ne štiti. Ako možemo do vašeg glavnog grada dobaciti sa starom opremom iz Sovjetskog saveza, onda probajte zamisliti što vam možemo napraviti našim modernim raketama.“

I to je zapravo ono najstrašnije. Zastarjela sovjetska letjelica nalazila se vjerojatno duže od sat vremena u NATO zračnom prostoru i nitko nije reagirao. Iako je došla iz područja ratne zone.

I nemojte da vas zavara rusko negiranje. Rusi u javnosti ne smiju priznati da su povezani s tim incidentom, ali poruku su shvatili oni kojima je bila namijenjena, sigurnosnim strukturama.

Ono što vam političari ne govore –  Hrvatska nema protuzračnu obranu

Što se Hrvatske tiče, ovo nije iznenađenje, jer Hrvatska efektivne protuzračne obrane – nema. To je nešto o čemu se malo priča u javnosti ali o tome možete čitati na specijaliziranim portalima za vojsku i obranu. Kompletan sustav Hrvatske protuzračne obrane stane u ovu sliku:

Hrvatska protuzračna obrana
Hrvatska protuzračna obrana

Dakle Hrvatska ima nekoliko fiksnih radara kojima može pratiti što se dešava na nebu, ali u nekakvom sukobu sa modernom vojskom, ti radari su laka meta, i oni se prvi uništavaju u napadu. Time se osljepljuje protivnik, a jedini „protulijek“ za to su mobilni radari na kamionima, koje Hrvatska nema.

A što se tiče naoružanja, radi se o zastarjelim sustavima iz JNA, samohodni PZ top 20/3 mm M55 A4/M1 te SLRS S-10CRO A1 (Strijela). To su smiješni sustavi kojima eventualno možete pogoditi transportni helikopter na niskim visinama. Bilošto na mlazni pogon teško, čak i MIG 21 skoro je nemoguće tim pogoditi, osim ako je u niskom preletu, a u modernom ratovanju pametnim bombama niski preleti su stvar prošlosti.

Dakle, vojsku ne treba kriviti, oni nas ne mogu obraniti ako nemaju čim. Kriv je isključivo Plenković i njegova Vlada koja se sluganski odnosi prema Washingtonu i Briselu. Jer ako ideš u Kijev bahatiti se i prijetiti Rusima, onda moraš imati nešto da potkrijepiš te prijetnje, a on to nema. On se jednostavno igra našim životima, kako bi za sebe skupio poene kod svojih inozemnih prijatelja.

A što se tiče NATO-a i Mađarske, njihova nereakcija je pomalo iznenađujuća, ali samo pomalo. Jer mediji nas sve vrijeme uvjeravaju kako smo jaki sa NATO-m kako Amerikanci imaju hrpu raketa, željezni štit iznad Poljske i slično, a onda se desi nešto ovako. Vjerujem da su Rusi na ovaj način, osim što su poslali poruku Hrvatskoj, malo usput i ispitali ono u što su sumnjali, da je zračna obrana itekako šuplja.

Stoga ne bi bilo dobro da živimo u iluziji kako će nas Amerikanci štititi. Moramo voditi računa o dvije stvari. Prvo, Amerikanci imaju reputaciju napuštanja svojih saveznika. To nije mišljenje, to je jednostavno činjenica. Od Vijetnama do Afganistana, pa sve do Ukrajine. Kad zagusti, oni podviju rep. Ako više nema profita, oni se povlače. To je poznato.

Kao drugo, u slučaju globalnog sukoba između NATO-a i Rusije, uključit će se i Kina, koja će vjerojatno uskoro poduzeti neke akcije oko vraćanja Taiwana, što uostalom već i najavljuju. U takvom globalnom sukobu Rusija i Kina zajedno pobjeđuju NATO. Za mene tu nema nikakve sumnje, ali sad nema prostora za ići u detalje.

Koje je rješenje?

Rješenje za Hrvatsku je zapravo vrlo jednostavno, iako znam da do toga neće doći. Rješenje je da Hrvatska hitno izađe iz NATO saveza, i proglasi neutralnost po uzoru na Švicarsku (onu koju je imala u 2. svjetskom ratu, ne ovu današnju). Treba nabaviti kvalitetne sustave protuzračne obrane i povući vojsku natrag. Hrvatska vojska treba da brani Hrvatsku, i točka. Nemamo mi što raditi u Mađarskoj, Poljskoj ili Ukrajini. Zar nismo ništa naučili iz povijesti?

Hrvatska vojna čizma je gazila ruski teritorij čak tri puta u povijesti dosad. U Napoleonovoj vojsci, u Prvom svjetskom ratu na strani Austrougarske, i zatim ponovno 1942-43. u Staljingradu. Svaki put na strani imperijalista, i svaki put smo potučeni do nogu uz velike gubitke. I sve te imperije su pale i nestale, a Rusija evo stoji i danas. Zašto uvijek biramo pogrešnu stranu i što nam više treba da se probudimo i opametimo? Nuklearka u Zagrebu?

JarunKrstareći projektilrusijaZagreb
Pretplatiti se
Obavijesti o
455 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mario
2 godine prije

Nebi trebalo gatati o ovome, to treba prepustiti “stručnjacima” koji uvijek pogriješe, treba ih sqmo pustiti da pričaju bez veze.
A što ako se letjelici pamet pomutila?

2 godine prije

Ja sam jutros dobio upozorenje EU.
Ne radi mi više link do Sputnika.
Tako da odsad sam prepušten samo tome, što mi domači, i ovaj medij, posreduju…
Kao.
A imam TOR, hahahahaha…

Segota
2 godine prije

Dobar članak , a najbolji je zaključak!

mislim
2 godine prije

“Jemenski šiitski pobunjenici Huti preuzeli su u subotu (14. septembar) odgovornost za napad dronovima (bespilotna letjelica) na dva postrojenja saudijske državne naftne kompanije Aramco, prenosi AP.”
tu se več vidilo, kako američki zračni obrambeni sustav može da zakaže.

PlanetB
2 godine prije

Pa Hrvatska uvjek mora sve suprotno od Srbije.
To je vodilja hrvatske geopolitike.
A znamo kako je je bilo u drugom svjetskom 10 000 ustasa skoro svi zaglavili u Staljingradu.
Uvjek jedno te isto.
Steta da se tolika energija koja je prisutna u Hrvatskoj usmerava u krivom pravcu. I uvjek tako…..

Toni
2 godine prije

Plenkoviću, sad vidiš da te se lako može dohvatiti skroz iz Ukrajine a da tvoje NATO radarsko osiguranje uopće ne reagira (osim naknadnog izmotavanja i kreveljenja). Sad si k’o na puškometu, i ti i ostali globalisti, Covidisti i LGBT-ovci.

Venom
2 godine prije

Još uvjek sam uvjeren, da je to čista provokacija iz Ukrajine, od strane ukrajinske vojske, od strane nekih milica koje kontroliraju neke političke stranke ili tajkuni ili operacija tajnih službi drugih zemalja sa Zapada, sa namjerom uvuči Evropu u totalni rat sa Rusijom.

NeBudiOvca
2 godine prije

Ako se želimo angažirati u borbi protiv zločinaca, diktatora i genocidnih čudovišta trebali bi organizirati prikupljanje oružja za hrabre australske i kanadske gerilce, kao i internacionalne dobrovoljačke brigade koje bi pomogle tim narodima u oslobađanju od tiranskih vlasti.
Zajedno Hrvat, Srbin, Bugarin, Poljak, Brazilac, Meksikanac… protiv namjesnika globalističke oligarhije. To je jedino rjesenje i kad ljudi to shvate onda će se svo zlo urušiti.
A da ne bi shvatili potrebno je da se izmedju sebe mrzimo i ubijamo po svim mogućim osnovama, kako bi nam jedini pravi zajednički neprijatelj ostao skriven.
Ono sto je dobro je to da danas ipak puno vise ljudi zna tko je pokretač sveg zla nego sto je to znalo pred recimo 80 godina.

AJeTo
2 godine prije

Veliki uspjeh hrvatske PZO, oboren projektil nakon samo 7 minuta u zračnom prostoru. Projekt je koštao na desetke milijardi u zadnjih 30 godina, ali je osigurao miran san vlastima,pošto znamo da su ameri koncentrirani na Taiwan nakon stabilizacije ukrajinskog fronta.

xyx
2 godine prije

Upozorenje Hrvatskoj da će Rusija bombardirati Hrvatsku??To bi bija najbolji potez Rusije da konačno otkrije svoje špijunske mreže po RH.Ovako one rade i talambasaju i njihovi igrači pojavljuju se u raznim medijima.Jer je 50%Hrvatske bilo preuzeto od Rusa.Bestijalni napad bi prisilio NATO i EU službe da se ozbiljnije pozabave sa tim mnoštvom plaćenika.

eto tako
2 godine prije

e, da je pameti, ali je nema. Dvije godine kronično uskraćivanja kisika mozgu, daje ovakve rezultate.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Mirno spavajte, kao sto to cini i zracna obrana :-))

Salinas
2 godine prije

Cijeli život gledam te jadne muškarce koji se nisu ostvarili u grubom svijetu vlastite mladosti.bez muda da iziđu na teren i izbore se za svoje mjesto, proveli su najbolje godine na tribini.i onda dođu u ozbiljnije godine, na nekakve pozicije izložene javnosti. I tad bi, iz sigurnosti sinekure, kompenzirali sve te komplekse odrastanja.al ne ide,sve i svoje vrijeme. U neka časnija vremena kraljevi i generalu su bili na čelu bitke. Može li iko buljavog kratkovidog alvina zamisliti na čelu ičega osim ove naše nesretne države.jeli ovo jedina poplava nakon koje su govna ostala na površini umjesto da ih rijeka povuče nazad

Servacij
2 godine prije

U međuvremenu Rus pokrenila nacionalizaciju stranih firma, poduzeca,..

Carlito Brigante
2 godine prije

Trebali bi ste se sramiti !
I vi sebe nazivate novinarom !
A odakle vama idej ada je Rusija uputila ovu raketu?
Eto baš na hrvatsku, baš je hrvatska neki važan geopolitički faktor pa eto Rusija prijeti hrvatskoj i upozorava je.
S ovim člankom ste se otkrili i pokazali ste na čijoj ste strani i mislim da bi ste se svi u redakciji trebali sramiti.
Zato vam i pada posjećenost vašem poratlu, odlaze vam važni kolumnisiti i sve vas se manje i manje čita jer ste patetični.

Zorule
2 godine prije

Sto se tiče pojma dron/projektil, na mnogim mjestima na internetu (uz wikipediju) koristi se naziv dron za TU144. A i podjednako mi je sumnjiva mogućnost da je taj dron/projektil u stanju pronaći Zagreb nakon 1000 km preleta, sa elektronikom iz 70-ih oslanjajući se isključivo na žiroskop.

Jomla
2 godine prije

Ne treba nuklearka na Zagreb, treba ozbiljna bomba u Sabor RH…
Inače, slažem se s izrečenim u tekstu.

Weteran
2 godine prije

A šta ako je To jedna NATO letelica, bez obzira što je Sovjetske proizvodnje?!
To je špijunska katelica! Preuzet od Kijeva za male pare ili kompenzacija!?
Poleteo iz Zagreba, malo do i preko Ukrajine, da osmotri?! Ako ga iznad Ukrajine neko obori, uvek je Moskovski ili Kijevski ?! Svi čisti, nevini i naivni, …..
U povratku sa zadatka pregorela licna, i nenavođen pao!
Rečeno je, stidljivo, da je letelica praćena od strane NATO, a svakako Vazali nemaju nadzor i upravu nad sobom!

pirat sa kæriba
2 godine prije

evo citam ,,ukrainci ispalili dron ali ce plenki da digne slucaj na najvisu razinu zbog ruske prijetnje sigurnosti u rvackoj movaj stvarno pukao od pustog uvlacenje u guzice svakom ko mu kaze ajde ima jos jedno mjesto za ulizice

zdrlje
2 godine prije

Sad če rukovodstvo RH sa buketima cvijeća uz podršku : Pupovca,Grbina,Peovičke ,Kekina,Šerbeđije i ostale bratije izraziti poštivanje sprem ukazane petokrake.

Sretnick
2 godine prije

Ovo je i moj zaključak. Kad imaš kretena na čelu zemlje…..

Lilarcor
2 godine prije

Otkad krstareći projektili imaju padobrane?

Jednostavno receno
2 godine prije

Pazi mirko metak, hvala ti slavk spaso si mi život. Pazi hr. dron, hvala ti nato napravio si nam novo jezero.

Venom
2 godine prije

Zanimljivo mi je kada svi dižu frku, kako da je nisu vidjeli i oborili. Treba je znati, da pretraživački radari ne mogu da djeluju ispod 2 kilometra ( osim ako imaju ispred sebe 100 kilometara čistine. Zato se helikopteri ne podvrgavaju sistemu zračne kontrole. A raketu koja leti od 500 – 1000 metara nad nivojem je teško pratiti. Može se je primjetiti na trenutke, kada ne leti između brda i planina. Zato je i madžarski Gripeni i nisu mogli pronači i oboriti, jer je kontrola zračne odbrane nije imala u stalnom lociranju.

Mrčikola
2 godine prije

Ovo je ozbiljno podcjenjivanje Rusije.
Nisu Rusi mala djeca pa da ovako reagiraju…ispostavit će oni račun kada svi zaborave na dug.

kibler
2 godine prije

Cekam da se javi ledeno doba
i da nam objasni jos jednom da je ovo sve igrokaz, zapljena imovine Rusima, val izbjeglica iz Ukrajine, rat za Mariupol…itd.
Ovo sve radi kabala da skrene paznju s virusa, tako ide njegov narativ godinama a virus mu je bilo gorivo kao za raketu.

Dalje svis si isti, svi radu za kabalu i CIONISTE [ a on najvise ] a njegov ucitelj je Icke David koji uopce ne zna da je bio rat u Jugoslaviji, da postoji Pentagon i NATO pakt barem u svojim govorima od par tisuca sati on to nikad nije spomenuo.

Stjepan
2 godine prije

Temu smo apsolvirali na drugom mjestu. I nije rusko upozorenje, nego ukrajinsko. Već su bili i tu na portalu i šalju okolo upozorenja. Lijep običaj, kao i onaj mučenja zarobljenika ili bičevanja ljudi zavezanih za stup. O tome ovdje ništa? Ili su to pak Rusi, kgb ili lkvd, koji glume Ukrajince?

2 godine prije

Možda je upozorenje, mada meni izgleda nategnuta teza.
Prvo, koja to vlada na Svijetu može nekome zabraniti da putuje u drugu zemlju, tamo dobije oružje i ratuje?
Drugo, ako naprave pičvajz u Hr, onda je i NATO uvučen. Da li im je to u cilju?
Mislim Komitetu Majstora, ne ovim izvršiocima naredjenja iz Komiteta.
Treće, a o tome sam već pisao, za držati vodu mlakom, dovoljno je roknuti par vaspitnih po zemljama koje nisu u NATOu. Nema ih puno, pa vi kontajte koje bi to mogle biti. A šalju i lovu i oružje.

Venom
2 godine prije

U pravu si, to sam jučer komentarisao !

bled
2 godine prije

Servacij
 54 minuta prije

…………………………………………………………………………………………………….
U međuvremenu Rus pokrenila nacionalizaciju stranih firma, poduzeca,..

Jutros citam da im je Biden zaprijetio da nesmu pljeniti americke kompanije
Ovo je ludnica koju je Amereika kreirala a osjecat ce se dekadama.
Dolazu jos gore stvari, potpuni kaos
Kazu da je Ameriak GOSPODAR KAOSA hoce li se kaos otrgnuti njoj iz ruke ovaj puta?

anti nazadnjak
2 godine prije

domaći izdajnik. Danilo, kako ke tomrqditi za strance?!

rade
2 godine prije

Ovo je najvjerovatnije Ruska letjelica,ovim zele da pokazu da je Nato jedna velika laz.Isto je moguce da je ovo akcija ukrajine koja zeli da optuzi rusiju za ovo,i da pokaze evropi da i oni mogu biti mete.Prica se ali ne znam je li tacno da je srbija vidjela i pratila ovu letjelicu sa svojim radarima.Kako je to moguce?Ako je tacno onda je ovo bruka za Nato ali i za zemlje koje je ova raketa preletjela.

nekoime
2 godine prije

Prije bih rekao kako su engleski i američki savjetnici za raspirivanje ratova imali problema s uputama na ćirilici.

Malii
2 godine prije

E moj Danijele, loš si prijatelju u zaključcima…bespilotna je Ukrajinska a pokušaj je da se uvuče i nATO u ovaj sukob. U stvari, sam nATO traži način da se uvuče u sukob i u tome će uspjeti vrlo skoro…ni jedna strana ne odustaje, ide se ‘do kraja’ nažalost…

Perun
2 godine prije

Koliko je Nuklearna elektrana Krško udaljena od Zagreba …..glavnog grada Republike Hrvatske ….
P.S..Ta letjelica mogla je pasti i na postrojenje Nuklearne elektrane u Krškom .Vrbina 12, 8270 Krško, Slovenia,,,udaljeno od Zagreba 55 km cestom a udaljenost od Zagreba zracnim putem je i manja …Tko tu koga i zasto hebe pokazace vrijeme ….treba biti oprezan sa oruzjem ove vrste ..a novinari ne bi trebali naglabati o cinjenicama ,uzrocima i posljedicama ….nego podrobno istraziti sto se dogodilo….SFSN..

Čitač
2 godine prije

Odličan tekst i vrlo poučan.

Chefstagram
2 godine prije

Logično sve češće liči na Soroševske medije. Pišete o nečemu o čemu nemate pojma. Hrvoje, poješće te braća Rusi za manje od sat vremena.

Vukasin Mandrapa
2 godine prije

To sto Hrvatska salje dobrovoljce i oruzije u Ukrajinu, i odbija protesnu notu u Moskvi, cini ovu teoriju sasvim mogucom. Valjda Hrvatski nacionalisti misle ako su nekaznjeno izvrsili etnicko ciscenje Srba u Hrvatskoj, da ce isto tako moci i sa Rusima u Ukrajini.

Iva
2 godine prije

Opet su se pojavili chemtrailsi iznad Zagreba.Što to znači???

VidiGledaj
2 godine prije

DOKUMENTARCI OLIVERA STONEA Stanje u Ukrajini koje je dovelo do rata, najbolje prikazuju dokumentarci oskarovca Olivera Stonea. Ukraine On Fire (2016) i Ukraine Revealed (2019). U nastavku linkovi s hrvatskim titlovima. Oni prikazuju kako amerikanci Biden, Clinton i Soroš, nevladine udruge i novinari, uz pomoć State Departmenta i Washingtona, IMF-a (MMF-a), političara, izvode obojene revolucije i preuzimaju države. Kako postavljaju vlast koja radi za njih, kako uništavaju ekonomiju i povećavaju cijene, uništavaju obrazovanje i potiču iseljavanje. Iste metode se koriste i u Hrvatskoj, diljem svijeta. Prikazano je kako godinama amerikanci koriste korumpiranu vlast Ukrajine kao oružje za provociranje Rusije, a kad Rusija reagira, optužuju ju za agresiju i podmeću razne zamke, huškaju protiv Rusije. Sve zbog osobnih interesa bogatih američkih političara, vojno-industrijskog kompleksa. Prikazano je i kako u ime energetske neovisnosti Ukrajincima brane uzimati plin direktno od Rusa, a zatim amerika kroz Poljsku, okolnim putem isti plin dovodi u Ukrajinu,… Čitaj više »

Mozdani udar
2 godine prije

Pa mislim, da to nije nikakva poruka. Ta projektil ima mozda 40-50 godina i vise od 30 godina stao v kakvom hangaru da doceka 100 godisnjocu. Nije bio odruavan a i strucne ekipe koja bi znala upravljati njim odavno vise nema… To je bilo improvizirana upotreba, a kontrolor ga ke izgubio kad je otisao izvan njegovog radio signala. I letio dog mu nestane goriva…

mrdo
2 godine prije

Haj što je onaj zeleni komedijaš nagulio iz bivše Ukrajine, sad su im i rakete počele bježat.

radoznalo_mače
2 godine prije

Ne vjerujem da su letjelicu poslali Rusi. Oni se mogu osvećivati EU na puno sofisticiraniji način – hoće li ili neće dati plin. Prije mislim da je ovo NATO provokacija, nekakvi false flag, da se u stanovništvu Evrope razvije dodatno neprijateljstvo prema Rusiji, da postane spremnije i odlučnije za rat. Naravno, još uvijek postoji mogućnost da je letjelica stigla slučajno, ne bude li se ovakav incident ponovio, možda stvaramo famu oko ničega. Da bar.

mrdo
2 godine prije

Zapadna msm glasila ni da cijuknu o incidentnu. Valjda zato što je pala na beznačajnu slavensku državu. Da je pala na neku germansku državu, skičali bi do besvesti.

VidiGledaj
2 godine prije

Film koji prikazuje kako započinju ratovi, kako se stvaraju lažne snimke i vijesti, dosta podudarnosti sa sadašnjim načinom propagande. Wag the Dog (1997).

Perun
2 godine prije

Zasto Plenkovic ne podnosi ostavku i raspise izbore nakon toliko afera u hdz-u vladi ….kao civil mogu samo promatrati i komentarisati ali kada aktivna vojna osoba izjavljuje polupismeno smisljene komentare onda to zabrinjava …zabrinjava i cinjenica da odgovorne osobe nemaju odgovore na ovaj incident sa letjelicom Tupolev Tu-141….prije neki dan su francuzi preletjeli zracni prostor nekih balkanskih zemalja u okviru misije OHR i nato -a u BiH i ako me pamcenje dobro sluzi i ako su informacije tacne u Sarajevu se sepure uniformisana lica iz ovih formacija zaduzenih za sprovodjenje odluka vijeca evrope i vijeca sigurnosti UN-a… zele li nekoga uplasiti..Tko tu koga i zasto hebe vidi se iz prilozenog seta informacija ….evropa je u dubokoj krizi i ekonomskoj i politickoj a za sve je kriva narodnjacka politicka opcija u EU parlamentu ( citaj bordel ).. nekim ce presjesti ove sankcije i sepurenje u ime ,,demonkracije” .. sto vatikanski veliki… Čitaj više »

Cjepljen_pa_jalov
2 godine prije

Srpaski analnilitičar Vojislav Šešelj jutrus izjavio da je osoba što je lansirala projektil na Ukrajinu pa promašio i pogodio Zagreb, bio je triput cjepljen, još se nezna koje je cjepivo korišteno.

mala lu
2 godine prije

“Zar nismo ništa naučili iz povijesti?”
Odgovor je: nismo.Povijest nas je naučila da se nas Hrvate ništa ne može naučiti.A u ima onaj jedan poznati Hrvat, samo se ne mogu sjetiti kako se zove koji je rekao jednu proročansku istinu: kada Hrvati jednog dana dobiju svoju zemlju, oni će je odvesti u propast.

Klara
2 godine prije

ZATO JE PROSIJAK SA 😯 Kn. U đepu , kratkom roku iza rešetaka, a ovo zlo od grdosije koja je pala, ,,,,, MA HAJD IMA SE VREMENA,,,, EEE BOŹE SAČUVAJ IMALI VIŠE ITKO I IŠTA NORMALNO. N E M A bar za sada.

Zekonja
2 godine prije

Mah, anemična zračna zaštita. Slabokrvna, a željeza nigdje u blizini već 30 godina. Pih

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI