Palestinski Mahmoud Abbas suspendira SVE sporazume s Izraelom

Mahmoud Abbas
0
0

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas priopćio je kako će svi važeći sporazumi s državom Izrael biti suspendirani, na neodređeno vrijeme. Ta izjava uslijedila je nakon buldožiranja kuća na okupiranoj Zapadnoj obali.

Predsjednik Abbas objavio je odluku u četvrtak poslijepodne, te je izjavio kako će stupiti na snagu od petka. Taj potez dolazi kao odgovor izraelskoj vladi jer su porušili domove u palestinskoj zajednici Wadi Hummus, u jugoistočnom Jeruzalemu.

“Nećemo se pokoriti diktaturi i odbaciti pokušaje nametanja činjenica, posebno u istočnom Jeruzalemu”, rekao je Abbas, nakon sastanka s višim palestinskim vodstvom u Ramali, priopćila je agencija WAFA.

Palestina i Istočni Jeruzalem ne mogu biti predmet pregovaranja

“Ruke Palestinaca i dalje su ispružene prema pravednom i sveobuhvatnom miru … ali to ne znači da smo spremni kapitulirati i koegzistirati s okupacijom”, dodao je.

Izraelska televizija, Tel Aviv, je nedavno najavila planove za otvaranje puta novim naseljima u istočnom Jeruzalemu. Europska unija je taj potez kritizirala kao “zapreku miru” koja “i dalje potkopava mogućnost donošenja održivog rješenja za ove dvije države”.

Štoviše, tijekom svoje najnovije kandidature za premijerstvo, Benjamin Netanyahu obećao je da će “proširiti suverenitet” nad postojećim naseljima na Zapadnoj obali. To se obećanje navodno odrazilo u mirovnom planu Washingtona, koji se u medijima naziva “dogovorom stoljeća”, iako sadržaj još nije objavljen.

Rušenje kućasuspenzija
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI