Kruže glasine da će Sky News Australia biti suspendovane na YouTube zbog kršenja smjernica o COVID-19 dezinformacijama

YouTube Cenzura
5 komentara

Sky News Australia očigledno više od dva dana ne objavljuju videa na svom YouTube kanalu, koji ima oko 1,85 miliona pretplatnika, uprkos tome što su ranije svakodnevno objavljivali video zapise.

YouTube je suspendovao kanal Sky News Australia sa svoje platforme, blokirajući mogućnost medija da objavljuje video zapise, navodno zbog kršenja politike dezinformacija  o COVID-19, primjetili su u subotu korisnici društvenih mreža.

Špekulacije su nastale jer YouTube stranica TV kanala nije objavila nove video zapise dva dana, ali mreža nastavlja da objavljuje kao i obično na svom Facebook nalogu. Ni Sky News Australia ni YouTube nisu zvanično komentarisali navode o suspenziji, a sav prethodni sadržaj na kanalu, koji ima oko 1,85 miliona pretplatnika, ostaje dostupan.

Reporter iz New Daily Australia citirao je izjavu portparola YouTube koji je potvrdio da je Sky News Australia dobio “zabranu” na svom kanalu na platformi, jer kompanija za društvene mreže ne dozvoljava sadržaj koji negira postojanje COVID-19 ili promoviše upotrebu određenih lijekova za liječenje smrtonosne pandemije.

“Primjenjujemo naše politike podjednako za sve, bez obzira na učitavaoca, i u skladu sa ovim smjernicama i našim dugogodišnjim sistemom opomena, uklonili smo video zapise sa kanala Sky News Australia i izrekli opomenu”, navodi se u saopštenju, citirano od reportera. „Konkretno, ne dozvoljavamo sadržaj koji negira postojanje COVIDA-19 ili koji ohrabruje ljude da koriste hidroksiklorokin ili ivermektin za liječenje ili sprječavanje virusa“.

Navodna suspenzija uslijedila je nakon što je sidnejski list The Daily Telegraph rekao da će prestati objavljivati kolumne Alana Jonesa, navodno sugerišući da ti komentari protiv vakcinacije i zaključavanja nemaju odjeka kod čitalaca.

Jones je potvrdio otkazivanje svoje kolumne, negirajući, međutim, da to nema odjeka, pozivajući se na njegove ocjene na Facebooku i Sky News Australia.

“Ako je argument da to nema odjeka, ne moram se braniti”, rekao je Jones za The Sydney Morning Herald. “Pogledajte Sky News YouTube, Sky News Facebook i Alan Jones Facebook i vidjet ćete. Ista kolumna koju pišem za Tele ide na moju Facebook stranicu. Javnost to može sama da provjeri. Trideset pet godina na vrhu radija i nemam odjeka u javnosti? Stvarno”.

Sky News AustraliasuspenzijaYouTube
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Alan Jones je legenda novinarstva u Australiji, volim gledati njgove komentare, novinar starog kova, jasan britak i u ČELO.Prikazao ih je kao glupane i idiote, a to peče stoku političarsku.

Krmaca
2 godine prije

“CJEPIVO” MAFFIA DRZI NOVINE, BANKE, PENDREKE SKORO SVIH DRZAVA.
ZASTO LIJECITI JEFTINO ISPROBANO KAD MOZE SKUPO I EKSPERIMENTALNO.
VELIKA KOMETA JE SPAS ZA OVU JADNU POROBLJENU PLANETU OD STVORA 666

RENEW
2 godine prije

Oni, ki so največji oboževalci farmacevtske mafije?

Max
2 godine prije

Diktaturrra swuda

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI