Benjamin Netanyahu: “odlučio sam suspendirati odluku o deportaciji afričkih migranata”

Benjamin Netanyahu - zastava
9 komentara

Ubrzo nakon što su Izrael i Visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) dogovorili deportaciju afričkih migranata u zapadne zemlje, čelnik izraelske vlade najavio je u ponedjeljak navečer suspenziju sporazuma.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je kako suspendira sporazum s Uredom Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) o preseljenju afričkih imigranata koji žive u Izraelu u zapadne zemlje koje ih žele ugostiti.

“Obustavljam provedbu sporazuma i pokrećemo novu raspravu o njemu”, rekao je šef vlade na svojoj Facebook stranici. U isto vrijeme, Netanyahu je najavio da u ovom slučaju traži novi sporazum i da je uzeo u obzir sve kritike suspendiranog sporazuma.

Ranije tijekom dana, izraelski mediji izvijestili su kako će gotovo 16.000 afričkih tražitelja azila koji se trenutno nalaze u Izraelu preseliti u “zapadne zemlje”, a prema dogovoru između izraelskih vlasti i Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice.

Ured premijera Benjamina Netanyahua izjavio je u ponedjeljak kako je “napravio dosad neviđen posao” s agencijom za izbjeglice UN-a. Netanyahu je rekao da među zemljama koje će iskazati dobrodošlicu migrantima su Kanada, Italija i Njemačka.

afrički migrantiSporazumsuspenzija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
HEKPCT
6 godine prije

Drugi dio rečenice je prešutio “…ako vi ne budete previše dramili oko Palestinaca”.

Lindita
6 godine prije

cijeli “demokratski i uljudjeni” svijet kao “slijepi putnik” …. svi (crnci) “putuju” a niko ništa ne vidi !!!! KAKVO ZLO

DRAGON
6 godine prije

vjerovatno su prevladali humanitarni razlozi jer je izrael poznat po promociji ljudskih prava

Riddick
6 godine prije

Dosad nevidjen posao , u prevodu nećete verovati na šta su pristali ….

Maus
6 godine prije

Apsurd 1. Kakve su to debilane s tim imigrantima to.je strasno, nenormalno ljudsko ponasanje sve van zdrave pameti ,instinkta, normalnog ponasanja. Uvoz suprotne kulture obicaja barbara pa takav sukob civilizacija unistio je i jace drzave ,carstva u proslosti. Lazna humanost unistiti ce covjecanstvo, pa fakat neka se svako.pobrine.za smece u svone dvoristu,drzavi ovako se samo preljevaju problemi iz jedbe drzave u drugu ne rjesava se nista, pa natalitet u tim x ratnim siromasnim zemljama je 7-8 pa to ni jedna ekonomija kucni budzet ne moze podnesti. AKO SU SVI TAKO EKO OSVJESTENI pa neka zabrane uvoz i poticanje prekomjernog stanovnistva 3svijeta. Apsurd 2. GMO superiornost, stvar je u licenciranju sjemena i rezanja slavine ako ne budemo poslusni, pa fakat da se.u ExYu koristi samo 70% upisanih poljoprivrednih povrsina pa mozemo proizvesti hrane za 100mil ljudi. Apsurd 3. Demokratsko glasanje/glas mit o nevazenju beznacaju glasanja u obicnom puku, vladajuci trose.silne resurse… Čitaj više »

Ivan
6 godine prije

Bas zanimljivo. Netanyahu bi svoje crnce da preseli u druge drzave. Neka ih i preseli ali u drzavu iz koje poticu, ili ak ne smeju da se tamo vrate , onda u neku drugu africku drzavu. Evropljani treba da se ugledaju na njega, svako svojoj kuci neka ide. Ah da, onda bi to bilo “etnicko ciscenje”, “holokaust”, kako to vec vole da nazivaju kad je drugi u pitanju.

dobarrrr
6 godine prije

s tim da su nakon toga i Italia i Njemacka izjavile da nemaju pojma o cem ovaj prica

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI