fbpx

Papa Franjo “ne voli Europu i Francusku”, smatra Eric Zemmour

Papa Franjo

Papa Franjo, koji je izrazio zabrinutost zbog popularnosti stranke “Nacionalnog skupa”, izazivajući bijes Marine Le Pen, bio je predmet polemike filozofa Michela Onfraya i novinara Erica Zemmoura u emisiji Face à l’info. Potonji je tvrdio da suvereni pontifik ne voli Europu i Francusku.

Govoreći u petak, 26. ožujka, suočavajući se s informacijama o Cnewsu, Eric Zemmour dao je svoje mišljenje o papi Franji nakon što je isti podržao šiitski islam u Iraku početkom ovog mjeseca, a zatim sredinom ožujka, bio zabrinut zbog rastuće popularnosti Nacionalnog skupa tj. bivê strance Front national.

Nakon što je njegov sugovornik Michel Onfray ustvrdio da suverenom pontifikatu “duboke države” koji je branio univerzalnu Crkvu, nije baš stalo do Europe koja je za njega demografski izgubljena, i koristio argument Kine, Eric Zemmour izjavio je da François I ne voli Europu i Francusku: “Prije svega, ne voli Europu, ne voli Francusku, on je Južnoamerikanac. Puno je Južnoamerikanaca koji vole Francusku i koji vole Europu, ali to nije njegov slučaj”, tvrdi Zemmour.

Polemičar je tada pokušao objasniti gledište Svetog Oca u vezi s budućnošću Europe: “Mislim da prati tendenciju Crkve koja misli da je kršćanstvo ono što je stvorilo Europu – a to mu ne možemo zamjeriti – a budući da se Europa dekristijanizira, Europa mora umrijeti.”

Prema esejistu, logika suverenog pontifefa je “dati Europu islamu, kao zalog da će islam dopustiti da se kršćanstvo proširi na Afriku i Kinu.”

“Važna stvar je cjelokupna vizija”

Pisac je povukao paralelu između glavnog junaka svog omiljenog romana Simone de Beauvoir i Pape. U njemu je mladi renesansni condottière, koji je popio napitak vječne mladosti, postao besmrtan i uzeo se za Boga, izgubivši svako suosjećanje s ljudima. Tisuće i milijuni mrtvih ne tiču ​​ga se, budući da ima velik plan.

“I mislim da je Papa pomalo takav. Ima neku vrstu velikog geostrateškog projekta, da se Europa podvrgava islamu. Ne smeta mu globalna vizija svijeta.  Kršćanstvu nudi toleranciju pred islamom, misleći da će koristi imati negdje drugdje”, zaključuje Eric Zemmour.

Papa je zabrinut

U ponedjeljak 15. ožujka, papa Franjo primio je nekoliko francuskih osoba kako bi razgovarali o okolišu i politici i sa zabrinutošću govorio o usponu Nacionalnog skupa, stranke koju vodi Marine Le Pen: “Ne želim biti nepristojan niti reći vašoj zemlji što treba učiniti. Ali to je zabrinjavajuće. […] Zabrinut sam zbog porasta populizma”, izjavio je Papa.

Istog dana, Marine Le Pen odgovorila je putem Twittera, pozivajući suverenog papu da brine o onome što se događa u crkvama, a ne na glasačkim kutijama. “Neka svatko radi ono što treba”, zakucala je Marine Le Pen koja je uvijek bila bliska Crkvi.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
67 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Žvuž
Gost
Žvuž
13 dana prije

Ne voli taj nikoga, psihopata. Čim sam vidio da su po izboru ovog lika za papu svi zapadni režimski mediji počeli o njemu pisati panegirike i praviti mu reputaciju kao da je Isus glavom i bradom, bilo mi je jasno da su kabalisti uvalili svoga popa na vrh katoličke crkve.

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
13 dana prije
Reply to  Žvuž

Puno posla a čovik u godinama.Treba dorađivati stari”Katekizam Katoličke Crkve”i uskladiti ga sa novim sinkretizmom “KOVID KATOLICIZAM”Ritualni sadržaji su već uspješno usvojeni ,a sada će pusti teolozi imati posla to sve teološki objasniti.

gis
Gost
gis
13 dana prije

 Zemmour je meritus, po njegovom mišljenju se usklađuje galaktičko vrjeme.

Kora
Gost
Kora
13 dana prije
Reply to  Žvuž

Da, to je bilo jako čudno… plus afirmativni filmski uradak “Francisco, el padre Jorge” odmah na početku “pontifikata” i svesrdna podrška zloglasne “Obamine administracije”.

“Religious beliefs must change!”, mantra je psihopatkinje Hillary Clinton, ali nažalost i glavna misao vodilja Jorge Maria Bergoglia pri “reformi” Svete Crkve tj. “reprogramiranju” Katolika kako bi ih se što lakše i bezbolnije utopilo u bljutavom (“neslanom”) globalističkom čušpajzu.

P.S. – Da se pod pritiskom politike vjerski nauk i običaji agresivno mijenjaju “izvana” i “iznutra” svjedoče i mnogi Muslimani, što će reći da ova pojava nije zahvatila samo Katoličku Crkvu nego je primjećena i od strane vjernika islamske vjeroispovijesti… koji nisu nikakvi “fundamentalisti, ekstremisti j teroristi” nego obični, mali ljudi… i koji se s tom globalističkom agendom ne slažu jednako kao što se ne slažu ni Katolici.

gis
Gost
gis
13 dana prije
Reply to  Kora

Papa i Putin su veliki priijatelji i zajedno se bore protiv vračarskih vradžbina.

Kora
Gost
Kora
13 dana prije
Reply to  gis

Ako je tako, nije dobro za Putinovu reputaciju 😉

Jack
Gost
Jack
13 dana prije

Odmah pošto je bio izabran za Papu, Bergoglio je posjetio tada još živog Fidela Kastra, zatim Hugu čaveza u Venezueli i produžio do Bolivije, gdje se je susreo sa Evo Moralesom. Tako je Papa jasno i nedvosmisleno pokazao, koju političku liniju preferira. Za razliku od recimo, pape Ivana Pavla II, koji je čini mi se, čak 3 puta posjetio Hrvatsku, ovom Papi to ne pada na pamet. Već u početku svog papinskog mandata, posjetio je većinom muslimansko Sarajevo, a da Hrvatskoj, preko koje je letio avionom, nije poslao ni pozdrave, kako to nalažu običaji i diplomatska praksa. Zatim je posjetio nekoliko muslimanskih država a nazadnje i Irak, a kako se govori planira posjet Srbiji, a Hrvate i Hrvatsku je nekoliko puta spmenuo u prilično čudnom, moglo bi se reći čak u negativnom kontekstu. Neka mu Bog oprosti i što prije ga pozove k sebi i dodjeli mu ponajbolje mjesto u raju!!

Kora
Gost
Kora
13 dana prije
Reply to  Jack

Nije problem što “Papa Franjo” ide u posjet državama s dominantnim islamskim i protestantskim stanovništvom nego što je predvodnik neprihvatljive globalne agende. S tim u vezi, zna Jorge Mario Bergoglio su Hrvati “narod tvrde šije”, baš kao i Iranci. Stoga nas sve šutke (za)obilazi kao “mačak oko vruće kaše”. Neka. I bolje da nam se ne približava 😉

Joe
Gost
Joe
13 dana prije
Reply to  Kora

Nek nam se ne približva. Inače ćemo morat nosti kožne gaće, ne samo brnjice.

Kora
Gost
Kora
13 dana prije
Reply to  Joe

Ajme, brutalna ali totalno pogođena humoristična opaska! 🤭🙃

piždro
Gost
piždro
13 dana prije
Reply to  Kora

kako netko tko je do zadnji atoma odan svetoj crkvi; rabelira protiv glavnog meštra te iste svete crkve, poput naše Kore ! ? kako, zar nije kontradiktorno..?

Kora
Gost
Kora
13 dana prije
Reply to  piždro

Pozdrav @piždro! 🙂 Nije ništa kontradiktorno. Već sam to pojasnila ali nije teško ponoviti: Sveto Pismo nalaže da sve (i svakoga) provjeravamo, a potom odbacimo ono što je loše i neistinito, a zadržimo ono što je dobro i istinito. U tom kontekstu, Katolicima je dozvoljeno sumnjati u “papu” koji se bavi distorzijom katoličkih dogmi i tradicija u nastojanju da izmjeni vjerovanja i običaje Katoličke Crkve tj. zajednice vjernika. Ta “Božja zapovijed” da sve provjeravamo je ujedno i “obrambeni mehanizam” Tijela Kristovog: naime, ako i sam “papa” (tj. osoba koja vrši dužnost pape) zabludi, Sveta Crkva u cijelosti neće zabludjeti jer će u tom slučaju “deposutum fidei” nastaviti čuvati, svjedočiti i prenositi zajednica vjernika, neovisno o zabludjeloj osobi koja se nalazi na funkciji pape i koja bi trebala vršiti ulogu duhovnog vođe Katolika ali to uopće ne čini ili to čini na potpuno nastran način. Jorge Mario Bergoglio je (politički nametnuti) vjerski vođa koji po svojim uvjerenjima nije Katolik, ali je uzurpirao Svetu Stolicu da ostvari neke ideje globalista pri čemu se razotkriva ne samo njegova manipulativnost i nedostatak vjerskog integriteta nego i njegova zabludivost, iako dotični pomno pazi da izbjegne “kobne detalje” koji ga otvoreno prokazuju. To će ujedno reći… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
13 dana prije
Reply to  Kora

rođena si za ovakve stvari… ugodan dan i pozz

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
13 dana prije
Reply to  Kora

Ne ‘sveti’, nego blaženi.

Btw rekla mi je jedna časna da je primjetila da se ne klanja pred ‘presvetim’. Nikad. Ima na YT.
A nije npr zato što ga bole leđa.

Ona je to protumačila na vrlo zastrašujuć način.

Kora
Gost
Kora
13 dana prije
Reply to  Lucija, prva

Sveti. Sveti Alojzije Stepinac. Baš sveti, i nikako drugačije!

Jack
Gost
Jack
12 dana prije
Reply to  Lucija, prva

On je uveo štovanje nekakve stare indijanske svetinje, koju nazivaju “Mamapache” i to je on namjestio u crkvi svetog Petra u Vatikanu, a njegove lanjske Božićne jaslice su bile zastršujuće. Ništa tradicionalnog nije bilo u njima i bile su isto tako napravljene u duhu nekakve tradicije južnoameričkih indijanaca. On niže jedno svetogrđe do drugoga i pitam se, kako svi ti kardinali mogu sve to mirno gledati?

Jack
Gost
Jack
12 dana prije
Reply to  Kora

Nešto slično je i naš Plenković! On dokazano nije desničar, ali je prijevarom uzurpirao HDZ desnu stranku, koja mu sada služi kao alat za uništavanje Hrvatsake, ali naravno i taj HDZ će biti uništen, tako da će neprijatelji Hrvatske ubiti dvije muhe jednim udarcem!

Kora
Gost
Kora
12 dana prije
Reply to  Jack

Vezano uz tu problematiku, iznenađujuće zanimljivi su mi istupi Zorana Milanovića. Prokomentirao je cijeli hrvatski politički vrh, a bilo bi zgodno čuti što ima za reći o “Papi Franji” 🙂

Jack
Gost
Jack
12 dana prije
Reply to  Kora

Možda se i sam Papa Franjo jednog dana nađe na “Milanovićevom jellovniku!”

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
13 dana prije
Reply to  Kora

Evo u jednoj poluotvorenoj pekarnici svako jutro kupujem kruv.Gazda ne insistira na KOVID ritualu,”šija doli brnja gori”.Ipak 90 posto kupaca besprijekorno primjenuje novi obred prilikom ulaska u ove KOVID kapelice a o ulaska u KOVID hramove (shoping centre)da i ne govorimo. Eto stvarnog stanja naroda “tvrde šije”.Osobno me ne bi začudilo ako uskoro na brojnim raspelima ne ugledamo KOVID raspela .Jeshua ben Joseph sa nagubicom na ustima

Kora
Gost
Kora
13 dana prije

To što Vi spominjete nema veze s kontekstom i temom koju iznosim. K tome, ja također stavljam masku i to ne samo u pekari, nego čak i pod Svetom Misom. Ne želim podcijeniti strah i potrebe onih ljudi oko sebe koji se doista boje zaraze koronom ili su zbog “anemičnosti” ugrožena skupina, a niti dati povoda drugima da svim Katolicima u potpunosti zabrane Svetu Misu “zbog nepridržavanja mjera”. To mnogi jedva čekaju!

Osim toga, vodim se onom “Bogu Božje, Caru carevo” iako se otvoreno ne slažem sa svim odlukama, postupcima i planovima “cara”.

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
13 dana prije
Reply to  Kora

Pa upravo taj novi kult koji se lipo infiltrira tj smiksa sa dosadašnjim simbolima je doveo te ljude u to stanje straha.Ništa osobno nemam protiv zaštitnih sredstava pa i maski ali na zato primjerenim mjestima i prilikama.Nekad se znalo i poštivalo osobu koju bi ugledali sa maskom jer se pretpostavljalo da je bolesna i opravdano je nosi. Sad smo odjednom svi bolesni, zar se na taj način ne rugamo stvarno bolesnima..Ja nemam želudca sudjelovati u ovakvoj moralnoj lakrdiji i u okviru svojih mogućnosti ću je opstruirati .Eto prisjetih se one zgode kad je Ješua napravio rusvaj onim trgovcima ispred hrama”što učiniste od hrama Oca mojega.A što sad učiniše. KOVIDi KOVID neka gleda i ne čini ništa.

bumbar
Member
Trusted Member
bumbar
13 dana prije

Bravo!

Kora
Gost
Kora
13 dana prije

Da, ova Vaša usporedba sa spomenutom situacijom u Hramu, koja je zapisana u Svetom Pismu, doista je na mjestu. Slažem se da Sveta Misa pod maskama vizualno i ugođajno djeluje grozno, gotovo kao karikaturni prikaz zajednice (katoličkih) vjernika u kojem je naglasak na međusobnoj neprepoznatljivosti, strahu jednih od drugih i distanciranju umjesto na međusobnoj povezanosti i prepoznavanju braće i sestara. Većina to ne odobrava, uviđajući da nas maska ujedno “štiti od” iskaza osjećaja bliskosti i mira; ona “cenzurira” prepoznatljivu radost i povezanost koju ljudi inače pod Svetom Misom osjećaju u prisutnosti jedni drugih i samoga Boga. Međutim, u ovim okolnostima, presudno je ono što čovjek nosi u srcu tj. s kojom namjerom i kakav dolazi k Bogu, a zbog čega je sudjelovanje u Svetoj Misi za vjernika neophodno pa makar i s tom groznom maskom. Stoga mene osobno još i više smeta uskraćivanje svete vode vjernicima, kao i iskazivanje mira jedni drugima. Jer iskaz mira jednih prema drugima ne mora se nužno dati gestom međusobnog rukovanja vjernika; to može biti i blagi naklon jednih prema drugima sa sklopljenim rukama prema Nebu (kako to rade, recimo, u Indiji) pri čemu nema fizičkog kontakta među vjernicima. No “nemaštovitost” pojedinih pastira, kao i… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
13 dana prije

Kora, upravo je teško usporediti ove tvoje komentare s komentarima vezanima za situaciju na B.I. gdje si se odlično nosila i nadopunjavala se i sa dobro upućenim komentatorima. Vjerojatno ti dobro prilagodljivi svećenici pune glavu budalaštinama za naivne s obzirom na priče tipa; može ovako, može onako, može ovo, može ono, Papu stavljaš u navodnike, on odjedanput više nije nepogrešiv(papinska nezabludivost) i nije pravi Petrov nasljednik već uzurpator Petrove stolice. U Papine ljudske osobine imaš pravo sumnjati ali spominjati ga kao uzurpatora Petrove stolice ulazi u domenu otvorene sumnje u crkvene dogme i same temelje crkvenog nauka, a to bi i moderni teolozi nazvali krivovjerjem koje povlači čak i izopćenje. Sve ovo pomalo navodi na zaključak da si spremna potpuno prihvatiti najnovije crkveno podilaženje i prilagodbu vremenu tj. covidu 19 , a sama vjerojatno znaš da su podilaženja i prilagodbe već nekoliko puta podijelile Crkvu. Nije mi baš jasno ovo da na misi nosiš masku da ne bi došlo do toga da se zbog nepridržavanja “mjera” svim Katolicima u potpunosti zabrani dolazak na Svetu Misu…pa kojem bi to istinskom vjerniku netko mogao “zabraniti” prakticiranje vjere. Zapečačena vrata crkvi poradi “kovid mjera” istinskim vjernicima ne bi trebala značiti ama baš ništa.… Pročitaj više »

Kora
Gost
Kora
12 dana prije
Reply to  Mrčikola

Ne opirite se zlu je isto jedna od zapovijedi. Treba ju samo staviti u pravi kontekst 😉

P.S. – Polemizirat ćemo kad Vi “naučite čitati” i budete zainteresirani za tematiku, a ne provokaciju komentatora.

piždro
Gost
piždro
12 dana prije
Reply to  Mrčikola

vidi Mrči, Kora ti ima dva aršina: prvi kad je u pitanju ovosvjetovnost i laicizam glede matrixa – tad je ona srcem, dušom antimatrixaš i pobornik slobode narda bez dlake na jeziku i tutora. liniju znamo iz dosadašnji diskusija i njene naklonosti i simpatije. a kad je u pitanju nauk katoličke dotrine – tu je sasvim drugi tip i ni za jotu ostup od nauka vjere.. a a dobro, ..dovoljno je što nije na strani ovog globalnog meštra u rimu

Mrčikola
Gost
Mrčikola
12 dana prije
Reply to  piždro

piždro, ma Kora je “naša” ali je ovih par dana preveć upirala sa službenom religijom.
p.s. čini mi se da se malo “sticala” al” valjda će je proći.

piždro
Gost
piždro
12 dana prije
Reply to  Mrčikola

da draga je 🙂

Kora
Gost
Kora
11 dana prije
Reply to  Mrčikola

Vezano uz upiranje sa službenom religijom, s obzirom da “Papa Franjo” ne upire baš nimalo, onda ja upirem “preveć” čisto da se u javnom diskursu “uspostavi balans” 😉

Kora
Gost
Kora
11 dana prije
Reply to  piždro

Hvala na “medijaciji” 🙂

A propos ne odstupanja od nauka Svete Crkve “ni za jotu” (lol), Papa Benedikt XVI je u jednom od svojih brojnih djela napisao da moramo težiti međusobnom pomirenju i približavanju, ali da pritom nema odstupanja od Istine. To će reći da se nastojanja oko pomirenja naroda i religija moraju temeljiti na neporicanju vjerskih istina, iskrenosti, dobroj namjeri, uključivosti, priznavanju svojih pogrešaka i dijalogu (koji ponekad znači i žustru raspravu na teme oko kojih se možda uopće nećemo usuglasiti još generacijama), a ne na dominaciji jednih nad drugima, lažima, obmanama, sankcijama, ucjenama, ušutkavanju, isključivanju ili neprihvatljivim ustupcima jer ovo potonje ne vodi održivoj suradnji. Smatram da je Papa Benedikt XVI ispred svoga vremena i puno mudriji nego što mnogi misle, te da će njegove riječi s vremenom sve više dobivati na važnosti, čak i onda kad ga više ne bude među nama. Jer on je doista s pozicije Katolika iskreno i miroljubivo djelovao u službi približavanja naizgled nepomirljivih strana, za razliku od Obame koji je ratovao da bi dobio Nobelovu nagradu za mir.

Inače, Matrix nije stvaran, a osobno mi se puno više sviđa film Različita 😉

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
11 dana prije
Reply to  Kora

“Jer on je doista s pozicije Katolika iskreno i miroljubivo djelovao u službi približavanja naizgled nepomirljivih strana”.

Postoje svjedoci koji su ga vidjeli da osobno žrtvuje djecu.

Kora
Gost
Kora
11 dana prije
Reply to  rimtu

Pretpostavljam da su to isti oni “svjedoci” koji slično tvrde i za Svetog Alojzija Stepinca.

Inače, kad smo kod te teme, znate li da doista postoje ne samo svjedoci nego i videosnimka na kojoj novi vrhovni duhovni vođa Srpske pravoslavne crkve (Porfirije Perić) doista pjeva četničke pjesme. Iz moje perspektive gledano, ta je videosnimka direktan dokaz povezanosti četničkog pokreta i Srpske pravoslavne crkve. Štoviše, ona sugerira da je Porfirije Perić u pravom smislu “četnički patrijarh”, što je u današnje doba uistinu duboko problematično mjesto, osobito kad su posrijedi nastojanja oko poboljšanja odnosa Srba i Hrvata.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
11 dana prije
Reply to  Kora

“Pretpostavljam da su to isti oni “svjedoci” koji slično tvrde i za Svetog Alojzija Stepinca.”

Ti za Stepinca nisu nikad ni čuli.
U vezi SPC i četništva mogu naslutiti poveznice, ali to mi znači manje nego lanjski snijeg.

Kora
Gost
Kora
11 dana prije
Reply to  rimtu

P.S. – Inače, ne znam kako da si uopće protumačim onaj dio u kojem srpsko svećenstvo pjeva “Ne daj mala da te ljube djeca već ti čekaj mene mitraljesca”. Možda bismo u vezi toga trebali konzultirati Milorada Pupovca i Draganu Jeckov.

branimir zrilić
Gost
branimir zrilić
12 dana prije
Reply to  Mrčikola

Argumentacija moralno uvjerljiva ali nažalost uzaludna za većinu vjernika.
PS:Zaključna rečenica ti je benigno duhovita ali duh političke korektnosti je obuzeo i pripadnice naše pastve.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
12 dana prije

branimire, izgleda da je tako.
Ne bih volio da je Kora ovo shvatila kao osobno i da se uvrijedi ali bolje reći nego pući, što se kaže.

Kora
Gost
Kora
11 dana prije
Reply to  Mrčikola

Nije Kora ništa shvatila osobno nego Vi “niste shvatili” što je Kora pisala 😉

Dakle, da budemo sasvim iskreni, u svojim ste komentarima izokretali moje tvrdnje i imputirali da sam rekla ono što nisam. Mene to ne smeta jer svaki čitatelj koji zna čitati s razumijevanjem može usporediti moj komentar i Vaš komentar tog moga komentara, i jasno vidjeti da su Vaše “moralno uvjerljive argumentacije” i “prosipanje pameti” nista doli klasično (i vrlo prozirno) podmetanje. Međutim, takvi (bezobrazni i niski) postupci najviše govore o Vama, a ne o mojim shvaćanjima. Zašto to činite, to je Vaša stvar no dok je tako, nemam namjeru dalje s Vama “polemizirati” o bilo čemu. Respekt prema drugom (uključujuči i prema ženama) dolazi prije svega!

Joe
Gost
Joe
13 dana prije
Reply to  Jack

Tip je patoliški ljubitelj crnačke i obrezane mangenele. To je to.

Jack
Gost
Jack
12 dana prije
Reply to  Joe

Što bi rekli naši Hercegovci, neka ga đava što prije odnese!

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
13 dana prije
Reply to  Jack

Pa samo posjeta Kastru, Chavesu i Morales u nije čudna…ali sa stanovišta katoličke crkve u Južnoj Americi.

Crkva je tamo…hm…ljevičarska.

No, potpisivanje onih dogovora sa globalistima i financijskom mafijom, Roth& alt – bome jest.

Tera Torot
Gost
Tera Torot
13 dana prije

Ovakav okreceni grob je Isus imao na umu kad je govorio o moralnim nulama i prijetio im paklom.

nekoime
Gost
nekoime
13 dana prije

Papa Franjo generalno ne voli samo katolike.

piždro
Gost
piždro
13 dana prije
Reply to  nekoime

a zbog čega, šta misliš ti?

Kora
Gost
Kora
13 dana prije
Reply to  piždro

Zbog toga što “Papa Franjo” vjeruje da je on sam veći od Života (čitaj Sina Božjeg Isusa Krista). Uslijed takvog vjerovanja o samome sebe, biti poglavar “samo” Katoličke Crkve nije dovoljno da se zadovolje apetiti “Njegovog Veličanstva”, nego on želi iz Vatikana vladati svojom “Globalnom crkvom” u koju se mogu “upisati” svi koji to žele, neovisno o tome u što vjeruju i kako žive. Time “Papa Franjo” zapravo dokida religioznost kao bitnu odrednicu čovjekovog identiteta i mentaliteta, a uspostavlja bezličnu i bljutavu pseudo-vjersku organizaciju kao glavni politički instrument realizacije globalne agende.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
13 dana prije
Reply to  Kora

Samo, nije to počelo sada.
Negdje 2016. – članak na webtribun,- nastojat ću pronaći,- Kardinalski zbor je donio neke vrlo nwo zaključke/ odluke…

piždro
Gost
piždro
13 dana prije
Reply to  Kora
piždro
Gost
piždro
13 dana prije
Reply to  piždro

sad netreba sad su logičari sami dodali

Kora
Gost
Kora
13 dana prije
Reply to  piždro

Hvala, pogledati ću 🙂

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
13 dana prije

On je zabrinut da ne propadne njihov masonski globalistički plan koji uključuje lažnu pandemiju i veliki reset. Više puta je rekao da se što veći broj ljudi na svijetu mora cijepiti, pa čak i sam zabranjuje u Vatikanu ljudima zaposlenje ako nisu cijepljeni! Postoji stara irska knjiga iz 1923. godine gdje je objašnjeno kako je nastala vatikanska priča o izmišljenom Isusu koji nikada nije postojao, niti je živio na Bliskom Istoku, a australac Tony Bushby je nakon 20 godina istraživanja i kopanja po originalnim povijesnim dokumentima Vatikana i Bliskog Istoka ponovo dokazao da se u svim tim starim državnim spisima nigdje ne spominje nikakav Isus. Cijelo je kršćanstvo je od samog početka jedna velika prevara u kojoj su iskombinirali spise iz irske i indijske tradicije u tzv. Novu Knjigu, koju neki danas zovu Novi Zavjet. To su napravili 325. na koncilu u Nikeji, kada je car Konstantin pozvao predstavnike svih religija da se dogovore o jedinstvenoj državnoj religiji i praznicima. Budući da se oni nakon godinu i pol vijećanja i pregovaranja nisu mogli dogovoriti, onda je car Konstantin rekao da odaberu najvažnijeg sveca, proroka ili Boga iz Istočnog i Zapadnog dijela carstva i dao je zadatak pisaru po imenu Eusebio… Pročitaj više »

Adio djaci
Gost
Adio djaci
13 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

A da li je Vatikan isto krivotvorio djela Titusa Flaviusa Josephusa, Publius Cornelius Tacitusa,Gaius Suetonius Tranquillusa,Mara Bar Serapiona i Babilonskog Talmuda?
Ili naprimjer Tacijan Sirski bez da pominjem Pavlove poslanice koje se smatraju temeljom krscanstva i kojeg optuzuju kao stvaraocem krscanske religije, a ne neki Eusebio.
Covjece ostavi se coravog poisla, ti mozes osporavati Isusovu bozansku prirodu , ali njegovo postojanje ili povijest…e moj stari onda dovodis u pitanje postojanje svih povijesnih licnosti. Da postoje zavjere to je neupitno , ali vidjeti ih svugdje i u svemu to je teska paranoja i stime diskreditiras iole svaku ozbiljnu raspravu o zavjerama, jer se sve dovodi do totalnog apsurda.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
13 dana prije
Reply to  Adio djaci

Vatikanski Isus je definitivno fiktivan lik, u to nema nikakve sumnje. Oni su jednostavno po naređenju cara Konstantina prepisali tuđe spise (Eusebio kao glavni i još neki pisari iste ekipe tog vremena, od 325. na dalje), najviše iz Irske Biblije i Indijskih Veda, uz nešto drugih autora i onda su se postavili kao lažni autoritet nad tim tuđim spisima, jer su nabubali napamet sve te prepisane tekstove – tako su nastali njihovi tzv. “teolozi”. Konkretno – u staroj irskoj knjizi iz 1923. godine piše da je Vatikan iskopirao ime od njihovog Prosvijetljenog Učitelja koji se zvao Iesa Chriost (svaka sličnost s vatikanskim imenom “Isus Krist” je namjerna!) i koji je živio oko 2600 godina prije Nove Ere. Ovdje je ta knjiga: yyy.hyksos.org/index.php?title=IRISH_WISDOM_PRESERVED_IN_BIBLE_AND_PYRAMIDS Ime Iesa se spominje 107 puta u toj knjizi. Čuda koja je Vatikan pripisao fiktivnom Isusu iz Nazareta su preuzeta i prepisana od irskog Iesa Chriosta. Druga irska knjiga koja raskrinkava prevaru Vatikana i njihove fiktivne likove je knjiga iz 1973. o originalnoj Irskoj Bibliji iz koje su Vatikan i njegovi pisari uglavnom prepisivali: yyy.hyksos.org/index.php?title=THE_BIBLE_AN_IRISH_BOOK Car Konstantin je naredio Eusebiu i ostalim pisarima da u “Novu Knjigu” prepišu najbolje pouke iz Irske Biblije, Indijskih Veda i još nekih… Pročitaj više »

Joe
Gost
Joe
13 dana prije

Što voli Vranjo? Pa crnačku manganelu!

bumbar
Gost
bumbar
13 dana prije

Jorge Mario Bergoglio je žestoki globalist. Ideja koja stoji iza globalizma je “Ein Volk, ein Reich, ein Führer”. Zato svaka pomisao na suverenost nacionalnih država, kakvu zastupa Marine Le Pen, njemu zvuči kao svetogrđe. Bergogliovi globalistički pajdaši žele “popraviti” čovjeka i pretvoriti ga u kiborga, a sam Bergoglio “popravlja” nauk Isusa Krista. Novom svjetskom poretku želi prilagoditi Novi Zavjet. Otk 13, 11-12: 11 I vidjeh: druga jedna Zvijer uzlazi iz zemlje, ima dva roga poput jaganjca, a govori kao Zmaj. 12 Vrši svu vlast one prve Zvijeri, u njenoj nazočnosti. Prisiljava zemlju i sve pozemljare da se poklone prvoj Zvijeri kojoj ono zacijeli smrtna rana

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
13 dana prije
Reply to  bumbar

I ostali pape prije njega su bili globalisti – pogledaj njihove slike s Bushom, Obamom, Clintonom ili kod potpisivanja ugovora s fašistima drugog svjetskog rata.
Od tih slika se Vatikan nikako ne može sakriti, nego se čak svi zajedno smješkaju dok potpisuju “važne ugovore” koji su svi od reda u korist bankara – bivših venecijanskih trgovaca koji su sada u Londonu.

bumbar
Gost
bumbar
13 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Ipak, nijedan od njegovih prethodnika nije osnovao Vijeće za inkluzivni kapitalizam s Rotschildom, Rockefellerom i još 25 svjetskih multimilijardera. Sve sama kabalistička klika koja ima svjetonazor sasvim suprotan kršćanstvu i koja je prouzročila sve nevolje današnjeg svijeta.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
13 dana prije
Reply to  bumbar

Banka koja upravlja novcem Vatikana je Rothschild banka – dakle sve je jasno s kim je u kompi Vatikan.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
13 dana prije

Prava istina o Isusu Kristu je daleko drugačija od vatikanske lažne verzije. Papa Leo X je to potvrdio kada je rekao:   „Kako dobro znamo koliko je ta bajka o Isusu bila unosna predrasuda za nas i naše prethodnike.“   U Irskoj je 2600 godina prije Nove Ere živio veliki Prosvijetljeni čovjek po imenu Iesa Chriost. Vatikan je ukrao Irsku Bibliju, izmijenio originalni tekst, prekopirao ime i smjestio Isusa na Bliski Istok – to se danas zove Copy-Paste metoda. Tako je nastala Nova Knjiga, tj. Novi Zavjet, koji do tada nije postojao. Likovi Josip, Marija i ostali su fiktivni i ubačeni u priču na Bliskom Istoku, a čuda koja je izvodio Iesa Chriost su sačuvana i prepisana Isusu. Zato ne postoji niti jedno „ukazanje“ Marije – sve je to podmetnuto od Vatikana i njihovih Jezuita, pri čemu je financijski dobitak vrlo bitan dio cijele priče – isto tako se križ uopće nije dogodio. Sve ovo je odavno poznato Ircima i Židovima Cionistima koji kršćane nazivaju Goyama – manje inteligentnim ljudima koji ne shvaćaju da su prevareni, ali ovo se od javnosti sakriva od 325. godine, kada je bio prvi koncil u Nikeji. Irsku i danas Jezuiti tlače i uništavaju –… Pročitaj više »

Adio djaci
Gost
Adio djaci
12 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Nisam imao namjeru odgovoriti, ali ti si uporan sa svojim ezoterijskim i New Age nebulozama.
Ja sam ti dao u prvom odgovoru refernce, a na tebi je sada da ih pobijes znanstveno i kronoloski, ne da mi dajes nekakve obskurne autore koji tvrde da je pocetak civilizacije u Irskoj. Covjece pa taj Conor MacDari je Irska verzija Jovana Deretica koji je tebi moj , je li ti citas sta pises…koji Lepoje Christos koji bakraci…covjece pa Christos je grcka rijec za pomazanika, koji Irci prije 4600 godina, koje Irske piramide, koja Indija, Isus i knjige koje ti spominjes…tko su autori tih kniga( samo mi nemoj davati nekakve Conore i Tonije)?.. koje ti to opijate koristis.

Na poslijetku papa Klement XII je 1738 izdao bulu (zapovijed) In eminenti apostolatus specula koja brani pristup katolika masoneriji pod kaznom izopcenja za doticne.

Vec sam ti rekao prije da nije zdravo vidjeti zavjeru u svemu , jer danas mozes u bespucima interneta za svaku suludu teoriju pronaci odgovarajuceg autora i “strucnjaka” koji ce ti otkriti pravu “istinu” i naposljetku sa takvim iznosenjima “istine” dovodis svaku smislenu raspravu do totalnog apsurda.

Ti osobno vjeruj sta hoces, ali mani se nekavih mesijanskih uloga siritelja prave “istine”.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
12 dana prije
Reply to  Adio djaci

Kršćanstvo je definitivno nastalo tek 325. na koncilu u Nikeji, a ti vjeruješ naknadno napisanim knjigama Vatikana koje su onda oni umjetno stavili u prošlost.
Prvi povijesni dokaz da vatikanski Isus nikada nije živio je da niti jedan originalni državni spis iz vremena Starog Rima apsolutno nigdje ne spominje pohod ubijanja djece, da se eliminira fiktivni Isus, niti spominju bilo kakvog Isusa.
Pogledaj što je o tome napisao australac Tony Bushby – taj pomor male djece se uopće nije dogodio.

Ako je Vatikan milijardu puta ponovio laž da je Isus postojao, to još uvijek ne znači da je to tako, jer nema niti jednog službenog rimskog dokumenta tog vremena koji to potvrđuje – to je nešto što vjerojatno znaš.
Povijesna istraživanja su lako oborila vatikanske laži – njihove kontradiktornosti u priči su tolike da su stalno prepravljali svoju lažnu bibliju kroz stoljeća, onako kako su se laži otkrivale.
Ne može fiktivna priča nastala spajanjem irskih i indijskih spisa uz dodatne izmišljene detalje i nepostojeće likove izdržati objektivno znanstveno istraživanje – zato su stalno mijenjali svoju laž, a to čine i danas.

rimtu
Member
Trusted Member
rimtu
12 dana prije
Reply to  Legendarni Grk

Vespazijan i Titus imaju isto nešto s time, oko 79 godine.
Vjerujem da su oni udarili “temelje” i izmislili Isusa.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
12 dana prije
Reply to  Adio djaci

Još jednom – stvarna povijest tzv. „kršćanstva“:   „Mnoštvo religijskih učenja i bogova vladalo je rimskim carstvom i doprinosilo njegovom raspadanju. Radi učvršćivanja političke vlasti car Konstantin je odlučio da napravi jednu novu državnu religiju. Na sabor u Nikeji 325. godine pozvao je sve verske učitelje i poglavare iz celog carstva, a to su uglavnom bili neuki hohštapleri koji su zagovarali preko 30 bogova, od Indije do Britanije. Konstantin im je naredio da se slože oko jednog boga i oni su o tome glasali godinu i po dana. Tada je Konstantin presudio na svoj način: izabrao je najdominantnijeg boga sa Istoka, Krišnu, i sa Zapada, druidskog boga Hesusa (Iesa Chriost), i spojio ih u jednog boga. Tako je Hesus Krišna službeno postao novi bog rimskog carstva (prema Acta Concili Nicaeni 1618). O tome su glasali i sa rezultatom 161 prema 157 izglasano je da ta dva boga postanu jedan bog. Tek od devetog veka ime je evoluiralo u Isus Hrist. Dakle, potpuna je laž da je Konstantin samo ozakonio postojeće hrišćansko učenje i oslobodio ga progona. Ono uopšte nije postojalo i on ga je napravio u današnjem obliku kao crkvu. U Nikeji je donet “Simbol vere” ili učenje o osnovnim… Pročitaj više »

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
12 dana prije
Reply to  Adio djaci

“Povijest koju ste učili još od Vijeća u Nikeji 325. godine je 100% laž. Vi ste bili žrtve Kabale još od tog vremena. Bilo je normalno da čovjek komunicira s Bogom. Zatim su došli paraziti, koji su željeli kontrolirati ljude. Oni su izumili priču o ljudima koji nikada nisu postojali i mjestima koja su izmislili. Uvjerili su ljude da je priča istinita. Prvo su stvorili priču na Vijeću u Niceji godine 325. Na njihovo iznenađenje, ljudi su je prihvatili kao istinitu, a paraziti su je održavali na životu sve od tada. Ove priče još uvijek kontroliraju živote mnogih ljudi, čak i do današnjih dana. Religija je stvorena i korištena da vas se kontrolira. Iako KRIST kojeg oni propovijedaju NIKADA NIJE POSTOJAO, to se temeljilo na Kristu (Iesa Chriost) koji je bio na Zemlji mnogo stotina godina prije. Vatikan je napravio promjenu imena mjesta na ISTOKU da se uklope u priču koju su izmislili. Dokazi za to su na raspolaganju.” Ovi momci iz Vatikana to nikako ne žele prihvatiti, jer žele apsolutni autoritet u tom pogledu. Njihov autoritet je upitan, jer se danas zna da se na Bliskom Istoku oko nulte godine nije apsolutno ništa dogodilo – Nazaret je tada bio… Pročitaj više »

Max
Member
Famed Member
Max
12 dana prije

Ima tu nešto.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
12 dana prije

Fratelli e sorelle buonasera Vrlo ožalošćen čitam vaše komentare o mojem liku i djelu i vidim da imate vrlo malo dobrih riječi za mene što mi pokazuje da ste vi svi ovdje gomila.prezira vrijednih nevjernika koji će svi zasluženo završiti u paklu o kojem piše i Učitelj Damir-Kristijan Rogina. Vi koji ne dijelite moju vjeru u Novonormalno, koji odbijate primiti nove Svete sakramente maske, PCR i antigenskog testiranja i cijepljenja, koji sumnjate u riječi najnovijezavjetnih proroka Sv.Billa, Sv.dr.Anthonyja, Sv.dr Christiana Dorstena kao i vaših lokalnih blaženika blaženog Vilija, blaženog Bože zvanog Pendrek, blaženog Krune zvanog Papak i blažene Alemke od Pfizera spremite se na strašne muke u paklu gdje ćete cijelu vječnost na respiratorima okajavati svoje grijehe. Vi griješnici koji ne dijelite moju viziju multikulturne garave Europe, koji odričete našoj homotranslezbo braćii sestrama pravo na nježne igre s djecom koju toliko žele, vi koji moje najbližer suradnike i bliske prijatelje koji su me doveli u Vatikan nazivate pederima i pedofilima samo zbog njihovih nježnih osjećaja prema mladim muškim tijelima uzviknite kao i ja – tko sam ja da sudim. Kleknite vi griješnici, a prije toga uhvatite nekoliko migranata da im možete oprati noge. Vi koji ste toliko zatucani da ne… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
12 dana prije
Reply to  Stara kuka

Kuko, dobra😁

bauštelac
Gost
bauštelac
12 dana prije
Reply to  Stara kuka

papa franjo je heretik isto kao i SPC

POVEZANE VIJESTI

Izbornik