Pariz poziva muslimanske zemlje da zaustave bojkot francuskih proizvoda

Francuska. protesti protiv islamskog terorizma nakon ubistva Samuel Paty
58 komentara

Pozivi na bojkot francuskih proizvoda u nekim muslimanskim zemljama su neutemeljeni i moraju se zaustaviti, saopštilo je u nedelju francusko Ministarstvo spoljnih poslova nakon što su primjedbe predsjednika Emmanuela Macrona o islamu zbog odrubljivanja glave nastavnika izazvale bijes u muslimanskom svijetu.

„U nekoliko zemalja Bliskog istoka posljednjih dana bilo je poziva na bojkot francuskih proizvoda, posebno onih poljoprivrednih, kao i opštih poziva na demonstracije protiv Francuske, ponekad iskazanim izrazima mržnje, koji su emitovani na društvenim mrežama“, rekao je portparol ministarstva.

“Pozivi na bojkot su neutemeljeni i moraju se odmah zaustaviti, kao i svi napadi na našu zemlju koje čini radikalna manjina,” dodao je diplomata.

Pozivi su uslijedili nakon što je pitanje islamističkog terorizma dobilo novi zamah u Francuskoj, predsjednik Emmanuel Macron osudio je nedavno jezivo ubistvo nastavnika istorije Samuela Patija u predgrađu Pariza od strane 18-godišnjaka čečenskog porijekla nakon što je Pati pokazao nekoliko satiričnih crtanih filmova o muslimanskom proroku Mohamedu svojim učenicima tokom lekcije o slobodi govora i slobodi svijesti.

Osumnjičeni je rođen u Moskvi, ali se godinama kasnije preselio u Francusku i tamo je dobio status izbjeglice. Policajci su ga istog dana ubili, a istraga o brutalnom ubistvu sada je u punom jeku.

Predsjednik Macron odmah je odgovorio nazvavši opaki incident “terorističkim napadom”, zaduživši svoju vladu da preduzme korake za iskorjenjivanje islamističke prijetnje i da, pored ostalih mjera, pojača bezbjednost u školama. Francuska se nikada neće odreći karikatura i dalje će braniti slobodu koju je promovisao ubijeni nastavnik, rekao je predsjednik Emmanuel Macron tokom komemoracije za žrtvu u srijedu.

bojkotfrancuskaislamske zemlje
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ndon
3 godine prije

Izbaciti islamiste iz Francuske i riješen problem, zatvoriti medrese i džamije i neka idu kući u aziju i afriku.

Roost
3 godine prije

Francuzima treba useliti jedno 20-30 miljuna muslimana da se malo kultiviraju.

3 godine prije zadnji put uredio Roost
Sankcije i
3 godine prije

protiv muslimanskih proizvoda i islamistickih tvrtka

Puž
3 godine prije

Francuska se čudi animozitetu sjevernih afrikanaca? Zaboravili su da su bili u Alžiru 130godina? A da ne spominjem scorched earth politiku… Franceki se mogu slikati po ovom pitanju.. No go zone če postati No go gradovi pa onda i No go države. Ko se hoće kladiti da bu tak u sljedećem desetljeću ili dva?

3 godine prije zadnji put uredio Puž
Janjičar iz Srbije
3 godine prije

bojkotirajte bandu, na miran način ih oštetite ekonomski kad nisu odgojeni da poštuju tuđe svetinje i to se još rugaju svojim sugrađanima sa kojima dijele zajednički prostor. Te vulgarne gnjusne karikature nisu ni smješne ni komične nego pokvareno i drsko ruganje islamskim svetinjama.

Max
3 godine prije

Neka Francuzi bojkotiraju njihove proizvode i uvedu vize

Chromosome
3 godine prije

Toliko glupih komentara, da glava zaboli. Francuska sistematski proizvodi ovakve situacije, sa ciljem da ocrni i oslabi stranu, koja mu determinantno, absorbira prostor. Prije 2 stotinjak godina tu ulogu je obavljala intelektualna elita, a danas politika i tajne sluzbe. Pitanje je samo, koliko ce to trajati.

Busola
3 godine prije

I jedni i drugi imaju pravo…

Francuzi imaju pravo na slobodu govora (iako ono što rade njihovi satirični listovi je vrlo ružno…) ali ta sloboda govora mora imati i poštovanja što oni kao razvijenija zemlja NEMAJU…

Što se tiče oni normalnih muslimana i oni imaju pravo bojkotirati francuske proizvode ako smatraju da ih Francuzi vrijeđaju stalnim omalovažavanjem. Ekstremiste sami muslimani moraju bojkotirati ali nekako uvijek kod njih uhvate korijene… Vrlo agresivan način širenja vjere što mi se ne sviđa kao nekada kršćanstvo…

I ja kada mogu bojkotiram zapadne korporativne proizvode i uratke , jer smatram da svojim djelovanjem uništavaju svijet. To je moje pravo da kupujem i preferiram domaću robu i majstore nasuprot razvikane strane robe i posebno nadgledajućeg softwarea…

Moj izbor su windows 7 i Linux i na sve načine se trudim na većini računala ne preći na 10-tku …

Jere
3 godine prije

Islam je politička religija. Islam je agresivan, isključiv. Islam ne moze funkcionirat u sekularnim i liberalnim društvima. Islam ne prihvaća razliku izmedu svjetovnih i religijskoj zakona. Islam je karcinom na tkivu svake iole gradanske drzave. Sta je prislano nije ni macki drago…muslimani bi tribali malo ohladit, i shvatit da je satira forma izricaja,ilustracija također. I da je nasilje u cije god ime bilo pocinjeno pogrešno, da je grijeh makar bilo pocinje na stetu “nevjernika”.

Europa nostra
3 godine prije

A nama su ‘solili’ pamet kad smo se rešavali islamista u srebrenici

bauštelac
3 godine prije

saopštilo saopćilo je u nedelju nedjelju vuk draškoćivić

bauštelac
3 godine prije

kupujmo hrvatsko

Alex
3 godine prije

Što drastičniji progon muslimana iz Francuske,pa će se vidjeti tko je na dobitku… brodovima,ako treba… Posebno Turke,Alžirce i Marokance, koji su pustili korijenje kriminala,po svuda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI