Pašinjan nije siguran da li je Baku spreman da potpiše sporazum zasnovan na dogovorenim principima

Nikol Pašinjan
6 komentara

Jermenski premijer Nikol Pašinjan nije siguran da li Azerbejdžan namerava da potpiše mirovni sporazum na osnovu već dogovorenih principa.

“Ne možemo sa sigurnošću reći da Azerbejdžan potvrđuje svoju lojalnost tri principa, ova pitanja treba riješiti pregovorima. Niti možemo reći da napušta ove principe”, rekao je on.

Prema Pašinjanu, prvi od principa je međusobno priznavanje teritorijalnog integriteta Jermenije i Azerbejdžana, s tim da je teritorija Jermenije 29.800 kvadratnih kilometara, a Azerbejdžana 86.600 kvadratnih kilometara. Drugi princip je demarkacija granica u skladu sa Almaty deklaracijom iz 1991. godine.

Pašinjan je rekao i da je treći princip mira sa Azerbejdžanom obnavljanje regionalnih saobraćajnih veza zasnovanih na principima suvereniteta, jurisdikcije, reciprociteta i ravnopravnosti zemalja.

AzerbejdžanJermenijaMirovni sporazum
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jozo
5 mjeseci prije

Zaoadni lutak

Nekoime
5 mjeseci prije

Otpjevao si ti svoje, uz klavirsku pratnju.

Roko R.
5 mjeseci prije

Odrekli se ruske zštite radi koje uopće postoje kao država i tek sada će Azerbejdžn da ih pomalo gricka jer mu nikakav mirovni sporazum nije u interesu.A USA kojima namjeravaju dati vojnu bazu će ih naguzit još više no Ukrajinu iako ta vojna baza ne može ih zaštitit od Azera jer Rusija neće dozvolit ulaz američkog oružja .Pašinjan je soroševac i kreten koji će skupo koštati Armence,isto kao i Zelenbaba Ukre.No sami su si to izabrali pa neka snose posljedice.

eks
5 mjeseci prije

Pašinjan je velika budala. Nije ništa shvatio i naučio na primeru Ukrajine .

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Ova faca poput krmeće 🥴 – toliko o svemu .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI