Peking pokreće “kaznene” vježbe oko Tajvana

Kineska mornarica
90 komentara

Kineska vojska, mornarica, raketne i zračne snage vježbat će “precizne udare na ključne mete”

Kineska narodnooslobodilačka vojska (PLA) započela je seriju zajedničkih vježbi oko Tajvana osmišljenih da služe kao “kazna” i “upozorenje” separatističkim snagama koje traže neovisnost otoka, objavljeno je u četvrtak u priopćenju za javnost.

Vježbe će koordinirati vojsku, mornaricu, zrakoplovstvo i raketne snage PLA-a u Tajvanskom tjesnacu, a odvijat će se u nekoliko smjerova oko Tajvana i njegovih udaljenih otoka u četvrtak i petak, izjavio je vojni glasnogovornik Li Xi.

Vježbe će se usredotočiti na kombiniranu patrolu borbene spremnosti more-zrak, preuzimanje kontrole na bojnom polju i zajedničke precizne udare na ključne ciljeve, izjavio je Li. Vježbe će vježbati približavanje područjima oko Tajvana, kao i operacije unutar i izvan lanca otoka kako bi se testirale stvarne borbene sposobnosti, rekao je.

Kineska vojska je rekla da je vježba osmišljena da posluži kao “snažna kazna za separatističke činove snaga ‘tajvanske neovisnosti'”, kao i kao “strogo upozorenje protiv uplitanja i provokacija od strane vanjskih sila”.

Kao odgovor, tajvansko Ministarstvo obrane rasporedilo je zrakoplove, mornarička plovila i obalne raketne sustave za nadzor snaga PLA-a, osuđujući iznenadne vježbe kao ugrožavanje regionalne stabilnosti.

Tajvan je bio posljednje utočište nacionalističkih snaga tijekom Kineskog građanskog rata 1940-ih, i od tada je ostao de facto autonoman, nazivajući se Republikom Kinom i saveznikom sa SAD-om. Peking traži mirnu reintegraciju otoka, ali donosi odredbu da bi mogao upotrijebiti vojnu silu ako Taipei službeno proglasi neovisnost.

U govoru u ponedjeljak, novoimenovani tajvanski predsjednik, Lai Ching-te, pozvao je Peking da se “suoči sa stvarnošću postojanja Republike Kine” i “uključi se u suradnju sa legalnom vladom koju je izabrao narod Tajvana”. Dodao je da Taipei i Peking “nisu podređeni jedan drugome”.

Peking je kritikovao te izjave kao provokativne i separatističke. Chen Binhua, glasnogovornik Ureda za tajvanska pitanja Državnog vijeća, optužio je Laija za “dosluh” i djelovanje kao “pion” vanjskim silama, obećavši da će ih “suprotstaviti i kazniti”.

kinatajvanVojne vježbe
Pretplatiti se
Obavijesti o
90 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Z-Z-Z
2 mjeseci prije

Ako su Kinezi na otoku Tajvanu mudri ici ce s motherland.

Гавран
2 mjeseci prije

“Ničim izazvani”, kinezi neće da dozvole da se deo kineske teritorije odvoji od matice, preseče kineski izlaz na more i otvori put stacioniranju A. raketa skoro u centru Kine.

Podsjetnik
2 mjeseci prije

Krece jos jedno spasavanje ugrozenog naroda. 😀

Гавран
2 mjeseci prije

Kolonijalno-Lihvarsko-Militaristički duh Kabale profilisan da se ganja sa pobunjenim plemenima diljem sveta, od Avganistana do Gaze i N. Kaledonije, je vojnički slomljen u Ukrajini.
*
Na šahovskoj tabli genijalnog Zbignjeva Bžežinskog je došlo vreme za MAT.
*
Neočekivanim potezom, u trećoj dimenziji, Zapad će dobiti celom šahovskom tablom po glavi
*
Čini se da će krenuti koordinisani napad na Ukrajinu, Izrael i Tajvan.

2 mjeseci prije

Putin odlazi u posetu Kini u toku rata u kome se praktično svakodnevno donose vrlo bitne odluke zbog čega je njegovo prisustvo poželjno. Vrlo brzo posle toga Si odlazi u posetu bitnim ruskim saveznicima (Mađarska i Srbija) a sada započinju ove vežbe koje su jasan signal šta se sprema. Da dolazi do “ubrzanja” govori i priprema terena za prebacivanje dela američkog nuklearnog arsenala u Evropu a još više atentat na Fica i sumnjiva nesreća iranskog predsednika. Ovome bi mogli dodati i nikad veću prodaju kineskog dela američkih obveznica i još mnogo toga. Putin i Si su na pomenutom sastanku najverovatnije definisali uslove vojnog saveza koji će u doglednoj budućnosti biti objavljen. S obzirom da je i Srbiji ostavljeno malo manevarskog prostora, ne bi trebalo da čudi da se i mi priključimo tom savezu (jedan od bitnih razloga Sijeve posete Beogradu). ——————- Izgleda da nam je samo ostalo da preciziramo razvoj… Čitaj više »

tuf
2 mjeseci prije

Tajvan je u tako lošem položaju da zaista ne razumijem što se vrti u glavama onih koji su za eskalaciju s Maticom. Ovima je dovoljno provesti hermetičku pomorsko-zračnu blokadu i čekati. Da ni metka ne ispale. Ne očekuju valjda da će amerikanci hrabro krenuti u razbijanje takve blokade.

Podsjetnik
2 mjeseci prije

Da xi I Putin bace atomsku bombu na svoje glavne gradove ekipa bi pljeskala –‘ veliki vodje znaju sto i zasto to rade

Max
2 mjeseci prije

Vježba napada na Tajvan.

Lenko zelenko
2 mjeseci prije

Grmit ce, Tajvan ce biti pripolovljen popola ..
Slusajte rici tulipana, laznog zelenog Zmaja koji je ukra nik i poia slovo.

Sir Oliver
2 mjeseci prije

Ovako su vježbali i Rusi prije napada na Ukre.

Biti-ili-ne-biti
2 mjeseci prije

AMERIČKI JEJL UNIVERZITET U KINI Članovi bratstva “Lobanja i kosti” i diplomci sa Jejl koledža, izvesni Geidž, Sibari, Turston i Vilijams, osnovali su 1890. jednu neprofitnu misionarsku organizaciju koja je imala za cilj da u Kini otvori odeljenje Jejl Univerziteta. Ova privatna misija vođena je od 1901. do 1905. u gradu Čangša (gde je srednju školu, pohađao i Mao Cetung). Misija je počela najpre kao Jejl bogoslovska škola (1903), da bi se onda otvorila i srednja škola, kao i bolnica u kojoj su obučavani i školovani kineski bolničari, a kasnije i lekari. Otvaranje bolnice i pružanje besplatne medicinske pomoći sirotinji je najbolji način da se uvučete narodu “pod kožu” i da vas zavole, dok tajno kujete planove za da upravo tim ljudima kasnije stavite omču oko vrata. Ovakva perfidnost tipična je za jezuite koji se i uče veštini prevare. Isti metod koristi Hamas u Palestini finansirajući novcem (šta mislite čijim?)… Čitaj više »

Ivana Podravec
2 mjeseci prije

Ukrajina je trebala za destabilizaciju Rusije , a Tajvan treba za Kinu .

Motorola
2 mjeseci prije

Financial Times: “Sjedinjene Države više nemaju sredstava za održavanje dominantne pozicije u svijetu, unatoč stalnim izjavama o vodstvu članova američkog Kongresa i američkih novinara. Sjedinjene Države nemaju oružane snage, pa čak ni državni proračun za ovo.” ……………. AMEN!

Nessuno
2 mjeseci prije

To je to, judiii…
Kad dan zasvitli, a noć se ugasi…
Mmmmm, da… onda se strpite još malo pa zamotajte naglo glavon prema istoku…
I vidit ćete znak – Lažnoga Zmaja kako riga vatru…
No, ne bojte se, jer njegova moć biti će kratkoga vijeka. Potom dolazi vrime Medvjeda.
Međutim, njega ću on, Pravi Zmaj, strefit… osim ako ne bude pegula pa bude vrime od retrogradnoga Merkura… To će mu teško pasti, jer onda obično bude primoran da stoji duže u špajzi nego inače, rigajući (ne vatru) u ritko na gujicu/gubicu(ka i uvik)…
Znači, ZeleniZmaj je pravi, jer to je govno koje smrdi.🧐🦖🍗

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Sad ću vam pokazati koliko mi znamo o Kini. TAIPING revolucija. Najkrvaviji sukob u povijesti. 20-70 milijuna mrtvih. Od gladi dakako najveći broj. (Jao, nisu komunisti) Vidite kako je ovo široka procjena? E, ovo se može raditi sa svakom procjenom u Kini. Dakle, tražili su Kinezi novi tip društva još u 19. stoljeću. “In 1851, Hong’s Taiping army swept across China towards Nanjing, which fell in 1853 and became the Taiping capital. The Taipings called for a new type of society, with COMMON PROPERTY and EQUAL STATUS FOR MEN AND WOMEN, and BANNED FOOTBINDING, prostitution and gambling, as well as opium, tobacco and alcohol”, pbs learning media The Taiping Rebellion was caused by Hong Xiuquan and class differences, and led to a radical change in social and economic structure socratic.org The Taiping Rebellion resulted in massive loss of life, economic devastation, and political change in China. The Taiping Rebellion, which took place from… Čitaj više »

goran
2 mjeseci prije

kinazi ajde prestanite srati

tihobl
2 mjeseci prije

Министарствo иностраних послова НР Кине:

Снаге које подстичу независност Тајвана завршиће крвавих разбијених глава. Ово је упозорење за све који се противе потпуном уједињењу Кине.

burt
2 mjeseci prije

i Tajvan se zadnjih godina priprema za moguću kinesku invaziju tako da proizvodi suvremene protubrodske rakete a i SAD im ih dostavljaju tako da mogu držati na distanci kineskuz flotu

2 mjeseci prije

Kad vidite noć obasjanu nepoznatom svjetlošću,
znajte da je to veliki znak koji vam Bog daje da će kazniti svijet za zločine.

2 mjeseci prije

Ej legionari di ste se skrili, al’ nisam uspio
izneredit te nakaze rogate u vama. 🤒😛
Legionari svakom po 🤘🤘

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Na YT
Pod MEGAPROJECTS

Watch (read) and weep

Chine SOUTH TO NORTH WATER PROJECT
Megaprojects

90 bilijuna
Planiranje 50 godina
Trajati će 100 godina.
East middle west dijelovi
Riješili probleme vode za 42 grada veća i srednje veličine – ovo po kineskoj mjeri “veće i srednje”
280 pokrajina riješilo probleme vode

Voda putuje 870 milja na sjever
Visinski raspon od 300

Prije 1500 godina Kina je izgradila ogroman kanal od Guangzhoua do Beijing’s na sjeveru. Za vrijeme Sui dinastije.
Obnovljen za vrijeme Mongolske vladavine.

Dobro je rekao jedan anonimni Indijac: ” usporedimo se: kod nas vlakovi putuju 270 km na sat , a u Kini…”..dalje neću.

Muka mi je.

2 mjeseci prije

Vas dvoje umnoretardirana 🐵 Mrdo i Nessuno uvatite se šotobraco
put pod noge i pravac ludara. 🤒😛
🌈🖕👹🤘🤘

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Najveći most preko mora
Hong Kong Juhai Macao Bridge
Duljine 34 milje.

Najveći aerodrom na svijetu
Daxing international airport
15 milijuna kvadratnih stopa, ekvivalent 2.000 stadiona

Najviši most
Bay Panjung bridge
1900 stopa od mosta do doline
Ekvivalent 200 katova
Shanghai tower 2100 stopa

China Sky eye najveći svjetski radio teleskop
600 stop a površina ekvivalent 30 nogometnih stadiona

China high speed rail brza željeznica sa najduljim radom na svijetu sa 26.000 miles operativnog obuhvata.
Skyway over Sičuan, 3 bilijuna, duljine 150 milja
Preko 12 seizmičkih zona
5000 stopa najveća visina Yashi Highway

Gledajte trolovi.
Ovoga naravno nema u medijima. Pitam se zašto. 😄
Da ne bi stanovništvo EU i USA vidjelo kako oni propadaju, a neki idu dalje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI