Podaci o izraelskom ”četvrtom valu”: izgleda da cjepivo ne sprječava širenje zaraze

61 komentar

Novi podaci iz Izraela potvrđuju da se četiri mjeseca nakon masovnog cijepljenja cijepljena javnost uspijeva zaraziti COVID-om približno istom brzinom kao i necijepljena.

S “četvrtim valom” infekcija koji je počeo u lipnju, kampanja cijepljenja stavljena je na svoj prvi test u stvarnom svijetu u borbi protiv novog vala COVID-a. Rezultati pokazuju da se čini da cijepljenje primjenom Pfizerovog protokola s dvije doze ne sprječava infekciju.

Ono što je postalo jasno jest da se cijepljena populacija zarazila približno istom stopom kao i stopa cijepljenja u određenoj dobnoj skupini – što znači da cijepljenje nije povezano sa smanjenjem infekcije. Predrasude uzorkovanja također su zabrinjavajuće jer se necijepljeni testiraju daleko više od cijepljenih zbog zelene putovnice koja zahtijeva da se necijepljeni testiraju kako bi mogli prisustvovati događanjima u zatvorenom prostoru, restoranima itd. To bi značilo da su se necijepljeni zarazili u manjoj mjeri od cijepljenih, međutim, budući da je Ministarstvo zdravstva prestalo objavljivati status cijepljenja svih testiranih, stupanj u kojem je pristranost odabira čimbenik nije poznat.

Ovi podaci imaju široke implikacije na politiku, uključujući i odluku Izraela o uvođenju doze pojačivača. Možda je najznačajnije to što se putovnice za cjepivo temelje na pretpostavci da cijepljenje ograničava širenje virusa, što ovi podaci pokazuju da nije slučaj.

Autor: David Heller

cjepivoCOVID-19IZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
61 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Aeka
2 godine prije

Nerazumin,šta sad ovi MS novinari se ne zapitaju šta su pisali i šta pišu dalje unatoč ovome ,ako imaju internet i ako mogu doć do ovih informacija.Ili oni misle da ako šire strah i paniku da će bit zaštićeni ko neka endemska vrsta ili su na drugoj planeti pa se te stvari njih ne tiču.Da su oni cz normalni situacija bi već sutra bila skroz drugačija

throne
2 godine prije

Ne sprijecava nepostojecu zarazu ali omogucava da autoimuni sitem ubodenog olaksa put drugim bolestima i da lakse se razboli te uz poznati remdisver protokol završi na respiratoru gdje ga još dodatno izbombardiraju vecom kolicinom kisika, te takva osoba umre od naravno Covida 19.

Mikojan
2 godine prije

Nikada u povijesti nikakva cijepiva nisu zaustavila djelovanja bojnih otrova !
Zašto mislim da su bojni otrovi, jednostavno vidimo da se doziraju po potrebi, kada i gdje nekome treba veći broj otrovanih, to priroda ne može nikako samo nehuman čovijek, zločinac!

NeBudiOvca
2 godine prije

Da vidimo…
-da bi mogli proglasiti pandemiju morali su izmjeniti definiciju pandemije
– da bi mogli prikazati broj oboljelih koji prikazuju morali su promijeniti metodologiju odredjivanja oboljenja na način nikad do sada primjenjen za bilo koju drugu sličnu bolest
– da bi mogli imati nekoliko milijuna umrlih morali su promjeniti metodologiju odredjivanja uzroka smrti, takodjer na način nikad prije primjenjen za bilo koju drugu sličnu bolest
-da bi mogli imati cjepivo morali su izmijeniti definiciju cjepiva
Iduci korak bi mogao biti da objave da je karcinom prestao postojati i proglase sva maligna oboljenja post Covid sindromom. Možda bi onda mogli napokon prijeći smrtnost od 1%.

Max
2 godine prije

Ne nego ga još šir

Greven
2 godine prije

Izgleda? Naravno da ne sprječava. Pelcovanje uzrokuje ”četvrti talas”.

Palestinci bojkotuju otrovno đubre, pa nemaju nikakvih talasanja i problema.

Grabež
2 godine prije

Molim link na izvor. Hvala!

Emiliano Zapata
2 godine prije

Nemam prijatelja u Israelu pa neznam,medutim imam diljem svijeta u mnogim drzavama i sve vise ih se cjepilo i nikome nista osim 2 slucaja reklo bi se gripe!
To me jako brine jer bi moglo ohrabriti mnoge da se ugledaju na njih i krenu cjepit.

Zorule
2 godine prije

Jedna velika kompanija u mojoj blizini (Petrokemija Kutina) je objavila u svom biltenu da imaju opet slučaj za pozitivnim slučajevima na covid 19, čak 2 slučaja, i pazite sad, obojica su cjepljena, uredno objavljeno.

Mirko
2 godine prije

Koje zaraze?
Pa zaraze uopće nema!

Stara kuka
2 godine prije

Ako su podaci iz ove tablice točno, onda više ništa ne treba dodati. U svim dobnim kategorijama je broj, odnosno postotak cijepljenih među “novooboljelima” praktično jednak posotku cijepljenih u općoj populaciji što znači da cijepljeni potpuno isto kao i necijepljeni bivaju zaraženi,točnije pozitivni na papaja testu, što opet upućuje na to da tzv. “cjepivo” UOPĆE ne štiti od tog navodnog virusa.

Spektator
2 godine prije

Cijepljenjima, a ne preboljelima brzo pada imunitet tako da se mogu ponovno zaraziti i biti prenositelji virusa, no medju cijepljenjima je puno manji broj teških slučajeva.

Kažun
2 godine prije

Cijepivo je uspješno,radi taman kako je zamišljeno.
Pričekajmo par godina. 🙂

2 godine prije

Ovde se kaže (“četvrti talas” se odnosi uglavnom na delta soj):
“Novi podaci iz Izraela potvrđuju da se četiri mjeseca nakon masovnog cijepljenja cijepljena javnost uspijeva zaraziti COVID-om približno istom brzinom kao i necijepljena”
U predhodnom članku – dakle članak do članka se kaže:
“Kaže da oni koji se nazivaju “probojnim slučajevima” i oboljelima od Delta varijante zapravo oboljeli od nuspojava koje su nastale cijepljenjem”———————————
Ako je tačno da i nevakcinisani obolevaju od delta soja (a jeste) kako onda može ovo obolevanje da bude nuspojava vakcinacije???

I port al umesto da doprinosi utrđivanju istine samo još više sluđuje ljude.

Praetorian
2 godine prije

Di su oni sto vape za cjepivom da bi se izaslo iz “crvenog”, di su sad?
Samo se cijepite, sto vise puta, to bolje. Vise resursa i zivotnog prostora za nas

Lucija, prva
2 godine prije

“Ministarstvo zdravstva prestalo objavljivati status cijepljenja svih testiranih, ”
Eto. Dovoljno.
Pazite brojke. 80% cjepljenih.
Odjednom, krajem kolovoza – 69% !!!
I još najmanje dvaputa vidjela tih 69%.

Još znam kad sam rekla da umanjuju % da me netko pitao: zašto bi umanjivali?
Pa da okrive necijepljene. Eto.

Cobra
2 godine prije

Kao prvo to nije nikakvo cjepivo,vakcina ili Eliksir života,to je najobičnije smeče na kojem farmakomafija zarađuje.Zar mislite da je njima u interesu naše zdravlje????Isto kao i industriji oružja, zar je njima mir u interesu???

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI