Pogledajte kako Hrvatski režim cenzurira negativne komentare o avionima Rafale

Cenzura u Hrvatskoj o Rafale

Ako živite u Hrvatskoj, i pritom u uvjerenju da živite u slobodnoj, demokratskoj zemlji u kojoj nema cenzure, neopisivo se varate. Nedavno su me pratitelji mog kanala upozorili na to da se na društvenim mrežama provodi cenzura komentara vezanih za nabavku aviona Rafale. Ovo je zvučalo jako zanimljivo, s obzirom da je cenzura kazneno djelo, pa sam odlučio i sam provjeriti.

Kao što znamo, Hrvatska je nedavno kupila 12 polovnih avione Rafale od Francuske za astronomsku cijenu od 1,2 milijarde eura, koja će uz nabavku oružja i obuku pilota značajno povećati tu ionako ogromnu cifru. Pritom nitko ne spori da Hrvatskoj trebaju novi avioni kako bi se zamijenili dotrajali Migovi 21, ali upitna je cijena koja iznosi skoro 100 milijuna eura po komadu. Pogotovo ako usporedimo da smo spomenute MIG-ove kupovali za vrijeme rata od Rusije po cijeni od samo 0,7 milijuna dolara. A početkom 1990-ih MIG 21 bio je sasvim pristojan i još uvijek suvremen avion.

Znači prije 30-ak godina mogli smo od „mrskih Rusa“ kupiti suvremeni avion za manje od milijun dolara, a danas od „dragih saveznika“ kupujemo po cijeni otprilike 150 puta većoj (?!)

Ali nije bitno što netko misli o tome, to nam nije tema. Ovdje je problem cenzura. Jer izgleda da je upravo gore navedeni podatak jako „nezgodan“ za Plenkovićev režim i njegove prijatelje iz Francuske. Štoviše toliko je nezgodan da ga cenzuriraju na društvenim mrežama. Pogledajte screenshot komentara kojeg su mi izbrisali, gdje sam iskomentirao: „To je 100 milijuna po komadu. I to polovni avion. A u ratu smo za manje od milijun od Rusa kupovali Migove koji su 1992 bili odličan avion.“

NESTAO U 30 SEKUNDI

Komentar je izbrisan pod izlikom da predstavlja „spam“ što bi u prijevodu značilo da se radi o reklami tj. o promociji proizvoda ili usluge. Naravno da to nema nikakve veze sa istinom, ali kao i obično u ovakvim slučajevima, žalba nije moguća. I naravno, moj komentar nije jedini, ovo je samo primjer.

Međutim ono što puno više zabrinjava, je činjenica da je komentar pobrisan u roku 30-ak sekundi. I onda nakon ponovnog postavljanja izbrisan je gotovo trenutačno, u roku nekoliko sekundi. Ključno je pitanje tko to radi? Tko nadzire svaku našu ispisanu riječ na društvenim mrežama i to u realnom vremenu? Odakle im direktan pristup na Instagramovu platformu i kako uopće mogu pritiskom na gumb brisati što žele? Je li moguće da određene službe imaju tajnu suradnju sa društvenim mrežama koje im omogućavaju ovakav, tajni pristup svim podacima u realnom vremenu? To su ključna pitanja na koja treba odgovoriti.

Naši preci ginuli su za slobodu u raznim ratovima kroz povijest, kako bi mi danas imali demokraciju i slobodu govora. A mi dopuštamo da nas na ovaj način cenzuriraju i skrivaju istinu od nas, čime svojim kukavičlukom direktno pljujemo u lice našim precima i njihovoj žrtvi. Ovo je samo još jedan dokaz da nova borba za slobodu tek predstoji i da ovaj sistem treba iz temelja izmijeniti. A kriminalci koji naređuju ovakvu cenzuru, kao i oni koji ju fizički vrše, moraju odgovarati, imenom i prezimenom.

CenzurahrvatskaRafale
Pretplatiti se
Obavijesti o
260 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivek
14 dana prije

Imaju svoje potrčke modove koji brišu, to je najniža forma života..ispod toga je drek.
Ja ne komentiram više na večernji, 24sata, index jer i oni imaju svoje potrčke koji brišu..svi su se oni prodali vlasti..ako kažeš nešto nepodobno trajno te brišu. U eu fašisti izgleda bujaju. Ne smiješ ništa reć protiv vjepiva koja unijaju ljude polako, a sigurno..Ne znam koliko ih umire od cjepiva jer cjepiva nisu nikad krivac za ništa..

Buničar
14 dana prije

Danas je demokracija samo rijec. Cenzura je prisutna na gotovo svim (ili bar vecini) platformi u drzavama koje se dice prefiksom “demokratske”. Na zalost pod agendom borbe protiv “govora mrznje” brisu se komentari koji sa nikakovom mrznjom nemaju dodirne tocke. Kriteriji po kojima se brisu komentari su vrlo tesko odredivi, ocigledno ovise najvise o vlasnicima pojedine platforme.

Ady Hus
14 dana prije

Ne moze im nitko nista , jaci su od sudbine ,,,

Rat i Mir
14 dana prije

Briga Plenkija za RH, bitno da se on liže sa kolonijalistima koji će ga gurati u Europskom parlamentu

Karma
14 dana prije

Sotonska posla, sotonske industrije. Bas kao i kovid paranoja i hipnoza mega straha

Lucija, prva
14 dana prije

Dobre vijesti, plenkovič će vjerovatno zamjeniti ursulu vunderbar. Tu će bit puno novih komentara debila darko, ivan, josip koji će govorit o metaku u ćelo, zatučevanja, bacanja s 10.000 metara, pretvaranja u hranu za pse…

Hagar
14 dana prije

A da konacno netko uzme dvoje svjedoka sto se posta i koji postovi se skidaju i digne tuzbu. Pa da konacno netko odgovara na sudu ili cemo trajno mljeti o tome po medijima koje cita 100 hrvata i tisuce pripadnika tajnih sluzbi po sluzbenoj duznosti?

Branko
14 dana prije

Pa zato je vecina Hrvata i glasala

MladenSt
14 dana prije

Đava su i te društvene mreže ,
Dopisiva se momak s curom priko mobitela .
Imaš li whatsapp? Imam .
Imaš li istagram ? Imam .
Imaš li FaceBook ? Imam .
A imaš li možda momka ? Nemam ali ću ga instalirat .

Мунгос
14 dana prije

Поштовани Данијел Клаић, Могуће је, могуће „da određene službe imaju tajnu suradnju sa društvenim mrežama koje im omogućavaju ovakav, tajni pristup svim podacima u realnom vremenu“. И ја, када бих имао приступ подацима са друштвених мрежа и информативних сајтова, сакупљао бих то као слепо куче, и чувао те податке о коментаторима, злу не требало, не траже лебац уопште. Иначе, из коментаторског искуства ми је одлично познато да су сви сајтови као што је Ваш повезани у мрежу и да размењују податке о својим коментаторима. Мени то не смета, плус то је доказ да ми коментатори нисмо мачији кашаљ, да смо ипак толико важни јер сви скупљају и складиште податке и о нама. О брисању неподобних коментара, цензури, написаћу засебно једно добро објашњење зашто се и како се то ради Немој да се љутиш али хоћу и то да ти кажем, некад су коментари интересантнији од новинског чланка, многи од нас… Čitaj više »

Josip
14 dana prije

Pitam se koliko je Plenkovic zamracio na avionima, a tek koliko je zamracio na cjepivima zajedno s Ursulom?

Zmаj
14 dana prije

Naši preci ginuli su za slobodu u raznim ratovima kroz povijest… ————— Samo jednom, a to je Titova narodnooslobodilačka borba. Svi ostali ratovi i pogibelji su bili ZA sužanjstvo, ne protiv.  DR (Dogovoreni Rat) je bio rat PROTIV slobode, ne za slobodu, što je ujedno objašnjenje zašto sada bespogovorno morate kupovati te 150 puta skuplje francuske kante, i ne smijete pisnuti ni slovce kritike. Onda, stvaranje Pavelićeve “Nezavisne” “Države” Hrvatske je bila borba i pogibelj protiv slobode, ne za slobodu, i borba za stvaranje ovisne kolonije pod njemačko talijanskom čizmom, ne borba za stvaranje istinski nezavisne države. Onda, Josip Jelačić, kojem ste čak i spomenik podigli, nije se borio za slobodu i narod, već je bio austrijski sluga i potrčkalo, i tako dalje. Za utjehu, i Dražini Srbi su prisiljeni da kupuju te iste francuske kante. Ruske avione ne smiju ni spomenuti. I oni mogu samo sanjati slobodu i nezavisnost,… Čitaj više »

Koja
14 dana prije

Misliš da naši preci nisu bili pod cenzurom, samo istina im saopštavana i mogli su glasno pričati šta im je volja? Dakle…budučnost su nam krojili “pod cenzurom”, zašto vas čudi ovo danas stanje?!

trolling queen
14 dana prije

Ma, nemojte tako — sada ćemo umjesto svakodnevnog: Izgradili smo Pelješki most…konačno slušati nešto novo: Kupili smo Rafale….(mislim, da, oni su sve izgradili i kupili samo iz svog džepa i od svoje love; ma kakvi – nikakve buduće generacije neće plaćati ni kune nekakvih današnjih zaduženja – i za most, i za avione)

Benty20
14 dana prije

Ja mislio da avioni imaju kakav tehnički problem…

Iskreno, ovakav oblik cenzure me puno ne brine! Ali kad od nas sakrivaju puno važnije teme i izvrću činjenice, to je zabrinjavajuće i toga se treba čuvati! A što se tiče ovih “milijuna i milijardi”, pa novac je relativna stvar i novca u opticaju ima enormno manje nego što ga ima u DUGOVIMA. Dugoročno, sve će se to jednom (vjerojatno jako brzo) urušiti, a tada ćemo se okrenuti kako tko može i bude znao.

Btw, uspoređivati MIG 21 i ovaj Rafale je bespredmetno! Je li Rafale enormno skup? Dašta je! Ali taj avion može obaviti sam posao za koji bi bila potrebna barem 4 Miga 21. I pitanje je bi li bili iti približno učinkoviti.

borjana
14 dana prije

A šta misliš Danijele Klaiću o cenzuri upravo na portalu na kojem ti radiši i na kojem si objavio ovaj članak?!?
Koliko znaš o tome, i da li ćeš ti (ili bilo tko treći) uopće i vidjeti ovaj upis?!?

Po konkretnom pitanju cenzure i prava na slobodu govora na koje se ti ovdje tako ogorčeno pozivaš, u okolini i ambijentu u kojem ti osobno radiš, tvoje neznanje ne oslobađa te krivnje – zato, ili prvo počisti drek ispred svog praga ili u krajnjem slučaju napusti cenzora.
Nije fer, a ni pošteno da se upravo ti pozivaš na nešto za šta su naši preci ginuli, a istovremeno sudjeluješ u radu protiv kojeg su, ti isti naši preci, ginuli i živote gubili.

Stoga D. Klajiću – ne kudi druga tvoga, cenzora, jer si jedan od njih.

Živ i zdrav bio Danijele Klaiću, na sram svih tvojih predaka.

Tucker
14 dana prije

Nisam pročitao članak,samo naslov.clanak očigledno sadrži informacije koje su mi vec poznate.zanimljivo mi je jedino Sha se temom cenzure bavi p o r t a l koji masovno provodi istu.i to ne nad uvredljivim i mrzilackim upisima,njih se propusta..vec nad nepozeljnim misljenjima i komentatorima.cak i registriranim.jedina sansa da Ce se propustiti ovaj moj upis je da kažem da vjerojatno Nece.hvala.

gogo
14 dana prije

ne samo to, bilo kakva kritika ukraine, amerike, izraela, mate rimca i ostalog je cenzurirana.

Nenad
14 dana prije

Mene ovo podsjeća na najnebulozniju (tada u nastajanju) investiciju na ovim prostorima a vjerovatno i puno šire. Kada je neko u javnom prostoru prvi put spomenuo gradnju LNG terminala na Krku LOGIČNO bi bilo ga se hospitalizira i baci ključ jer je cijena ukapljenog plina 5 puta skuplja od plina koji je dolazio iz Rusije. Još je nepojmljivije da niko nikada zbog ovih razloga nije javno protestirao na bilo koji način?! A kako se onda dogodilo da se gradi …. jednog ne lijepog dana došao gazda hazar iz tzv Američke administracije i rekao slugama prije 30 godina da MORAJU graditi LNG … Vjerovatno je neko od sluga imao dovoljno hrabrosti pa da u tamo nekom neformalnom razgovoru pita “kako će to biti rentabilno” a lažni židov mu je odgovorio “jednog dana u bliskoj budućnosti ćemo Rusiju napasti i porušiti plinovide tako da će tada ovo biti rentabilno” …… tako je… Čitaj više »

Bruno
14 dana prije

Di su pare? Nesmiš više ni pitat.Ćaća iz zatvora naredi smiči.

držnedaj
14 dana prije

Šuti još je dobro, kako je mladim ukraincima pogotovo iz nižih slojeva sistema…
Mobiliziraju te da služiš globalistima – a šanse da ostaneš živ i zdrav male skoro nikakve.

Protiv Sistema
14 dana prije

vo je samo još jedan dokaz da nova borba za slobodu tek predstoji i da ovaj sistem treba iz temelja izmijeniti.

Ovime je rečeno najbitnije – sistem je trul i morati će se zamijeniti

Kruškovac
14 dana prije

mislim da takvu cenzuru ne rade ljudi već AI jer previše je korisnika istovremeno online samo na našem jezičnom govornom području, a kamoli svih ostalih. ko bi to mogao toliko brzo i u realnom vremenu brzo obrisati osim AI, nije moguće da to fizički radi čovjek čak i kada bi prije objave svaki post morao pregledati i odobriti.

BlueZg
14 dana prije

Stvar sa avijunima je takva da ničemu ne služe. Niti su poslužili ičemu u Posrajini jer onda ne bi ostali bez pola države. Imati nekoliko avijuna je korisno samo ako dođe do kravala sa državom koja ima isto toliko avijuna. Kad ideš protiv nekog tko ima čitavu vojnu mašineriju, kaj ti vrijedi par avijuna i onih cca 170 ročnika kaj su se prijavili neki dan? To Rusi zovu podriguša. Pamet u glavu. Hvali blato Galicije, drž se kraja. 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

14 dana prije

Domovine se ne spašavaju toliko oružjem,
koliko načinom života koji privlači zaštitu Neba.

Zdravi i veseli bili.

Himen
14 dana prije

Rusija i Amerika su još prošle godine objavili da su završili projekt 6g lovca aviona .dakle nekakav rafal ili mig 4-5 g su već prošlost .

Jadranka S.
14 dana prije

Nema veće vrijednosti od slobode življenja i slobode izražavanja.

XXXL-Kujac
14 dana prije

u Buzinu postoji služba koja radi 24h-7dana-52 tjedna konstantno i prati sav promet u virtualnom prostoru… To nije tehnički veliki problem (kao nekada službe u TT-centrima pošte) treba samo imati pristup serverima koji se pretražuju i nadziru algoritmima (programima) koji se permanentno ažuriraju.
Kako su vlasnici medija i društvenih platformi (mreže u koje se hvataju sitne ribe-punoglavci) nikakvo čudo što se serveri “purificiraju” od “slobodno mislećih terorista” . Pa i na ovom portalu postoji pasivni nadzor i brisanje u vidu -validacije, registar komentatora i onih sa više “nikova” i baza komentara koja se lako analizira u svrhe zaključaka i djelovanja nna izbor tema i dilema!!!!…..

Max
14 dana prije

Sve češće svuda u svijetu.

Drazen
14 dana prije

Hrvatska je svemirski brod za Bosnu i srbiju

damir c
14 dana prije

.

Ante
13 dana prije

Kao prvo prestani svi koristiti Instagram Fejsbuk, X, Redit itd! Kada im se smanji broj korisnika onda neće ima koga cenzurirati.

DobrotaJeIzbor
13 dana prije

Tko želi biti milijarder?

Pitanje za milijardu eura:

U državi u kojoj ne postoje poljoprivreda, zdravstvo i pravosuđe, gdje bi bilo potrebno uložit milijardu dolara, da bi se država osnažila, a narod zadovoljio?

A) U poljoprivredu B) U pravosuđe C) U zdravstvo D) U rabljene avione

Hahahaha
13 dana prije

Ih(!) koji se portal našao pričati i kritizirati cenzuru. Tko prvi viče:”Drž’ te lopova”!?

zbljuvvvvv
13 dana prije

Nikome ne pada na pamet da drustvene mreze nisu drustvene nego privatne i da se cenzura ne odnosi na njih. Kao sto mi mozemo primiti ili ne primiti u kucu koga zelimo tako i oni mogu brisat sta zeli njihov vlasnik. Napravite vlastitu mrezu i pisite sta zelite.

trtmrt
13 dana prije

2milijarde jewra je upucano na 40 000 novih faktćekera…samim time što koristite oružje neprijatelja i listate rreklame dajete podršku…

ninek_zg
13 dana prije

I ja bi obrisao takav komentar jer je besmislen. Uspoređuje kruške i jabuke. Pratio sam temu oko kupovine izraelskih F-16 Barak 2018. godine pa ću onako iz glave dati cijene aviona radi usporedbe. Od 2015. do 2017. godine cijene aviona su otišle gore 2-3 puta. Recimo da se 2014. novi F16 mogao kupiti za 16 milijuna dolara (naravno samo ako Amerika odobri prodaju) dok je MiG 29 bio oko 10. 2018. novi F-16 košta 36 a MiG 29 24 milijuna dolara. Mi (Hrvatska) je onda u proračunu za kupovinu aviona imala odobreno 500 milijuna dolara, kupljeni su 30 godina stari F-16 Barak po cijeni od 30 milijuna po komadu. Posao je propao službeno 2019. (sva sreća). U isto to vrijeme Švedska nam nudi nove Gripene po cijeni od 60-70 milijuna po komadu (uključujući nešto municije + druge pogodnosti). Bilo nam je preskupo. 2023. cijena američkih novih F-35 je 95 a… Čitaj više »

Plenky doodle
13 dana prije

Dok su došle društvene mreže, mene starog kur*a prek 4 banke su zaobišle. Tad sam već smatrao zašto bi netko trebao znati čime se bavim i što radim? Pa naslikavanja hrane, djece, polovnih trošnih novokupljenih starih auta itd… zašto bi ikog bilo briga koliko novca imam, gdje sam putovao na odmor, koji auto vozim ili kako mi izgledaju djeca? Ko je star poput mene se sjeća da je sve to imao i obični gmail! Bio je gchat, gvideo itd… Sve je već postajalo i onda dojde neki mali bogatun čija nogometna majka ukrala poslovnu ideju njegovog tada prijatelja i evo ti lice-knjige! Bože koja je to euforija tada bila, bože dragi (neki su govorili ako nemaš facebook – ne postojiš)! Svi su ga morali imati, baš svi! Naravno da se to samo koristilo za nadzor populacije i ništa drugo! Tko šta radi, tko šta voli, tko šta kupi! Danas kad… Čitaj više »

Ico
13 dana prije

Emanuel Macaron je notorni idiot!.

Miro
13 dana prije

A kako će tek biti kad sprovedu totalnu digitalizaciju.

Kiki 2
13 dana prije

Odgovarat će onda kad naoružaju vojsku migranata da nas goloruke sprovode u karantenu po nalogu WHO. Bitno da se raja u međuvremenu zabavlja i ne želi izaći iz svoje zone komfora.

Biti-ili-ne-biti
13 dana prije

Jesu li ti skupi Rafali polovni ili su čak četvrtinski?

tuf
13 dana prije

Takav sistematski i sveobuhvatni pristup cenzuri vam najbolje pokazuje koliko se boje da će do većih narodnih masa doći istina. To dokazuje koliko žele održati fatamorganu, svijet laži. Jer onaj tko progovara istinu ne brine niti približno za tuđu rabotu.

Farree
13 dana prije

Isto se desilo meni kada sam na Klixu objavio iostinu da je Iran pogodio sve ciljeve koje je želio tako i izraelsko nuklearno područje koje je važilo kao najzaštićenija oblast u scijeti, više zaštićena nego recimo Pentagon i da je Iran pogodio sa 5 raketa bez da je koristio njihovo najmodernije hipersonično oružije- Ovij je zapravo dovedeno u pitanje “zaštita” svih onih zemalje poput recimo Filipina, Južne Koreje ili Hrvatske koja se bazira na američkoj zaštiti, koja zapravo nikoga ne štiti. Komentar je odmah izbrisan a ja sam nakon toga bio banovan

Tito
13 dana prije

Uvijek sam bio ponosan sto sam Hrvat,a sad me sramota koji šljam od ljudi vodi ovu državu prema dnu,koji licemjeri korumpirani na čelu sa A.P odlučuju o sudbini ove jadne države,probudi se druže Tito

Janko
13 dana prije

Kod današnje raketne tehnologije,a pogotovo sutrašnje,sve te leteće ptičurine biti će mete za testiranje raketa.Inače spominjanje hrvatske drmokrcije je najbolji vic godine

Karma
13 dana prije

Suhoi je kralj kraljeva ali diler ne da to nego svoje kante… Jbg ma sve je ionako crtani film za krezube naivce balkan zemalja i dalje

Davor
13 dana prije

Najgori u cenzuri je Večernji list, a slijedi ga 24 sata. Na Večernjem je 90 % HDZ plaćenika, a ostalo su zavedeni naivci. Što god napisao protiv HDZa, branitelja, crkve, Ukrajine, bilo što o pljačkama…trenutno se briše i dobijaš zabranu komentiranja od dva dana.

tihobl
13 dana prije

Zaboga sad ste dio slobodnog svijeta, zvite u EU basti na kojoj vam svi zavide i sta vam smeta cenzura na internetu? Naviknite se.

Ja sam zivio u komunistickoj tamnici naroda gdje nije bilo interneta. Vic isprican bilo gdje od Djevdjelije do Maribora do veceri bi se porisirio svuda.

Miro
13 dana prije

Na kraju ćemo se mi Srbi i vi Hrvati morati ujediniti da se borimo protiv Jevrejske hobotnice jer suprotnom ima da nestanemo kao narodi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI