Pogledajte snimke ispitivanja uhićenih terorista u Rusiji – Tko stoji iza ubojstva civila u Moskvi? (+18)

Teroristički akt u Rusiji
236 komentara

Nakon strašnog terorističkog akta u Rusiji, gdje je ubijeno preko stotinu civila, na internetu su se pojavile snimke uhićenih terorista koji su krenuli prema ukrajinsko-ruskoj granici, navode ruske vlasti. Veliko je pitanje tko stoji iza ovog terorističnog akta i što će biti odgovor Rusije?

Teroristi su otvorili vatru dok je rock grupa Picnic trebala nastupiti na koncertnom mjestu zapadno od Moskve. Teroristi su koristili i zapaljivu tekućinu kako bi zapalili dvoranu, koja se brzo proširila na golemu površinu od gotovo 13.000 četvornih metara.

Sva četvorica neposrednih izvršitelja terorističkog napada, svi koji su pucali i ubijali ljude, pronađeni su i privedeni. Pokušali su se sakriti i krenuli su prema Ukrajini, gdje im je, prema preliminarnim podacima, s ukrajinske strane bio pripremljen prolaz da prijeđu državnu granicu. Ukupno je privedeno 11 osoba”, tvrde vlasti.

“Zločinci su, namjerno i hladnokrvno ubijeni, pucali na naše građane i našu djecu iz neposredne blizine”, rekao je Putin u televizijskom obraćanju naciji u subotu. “Kao nacisti, koji su nekoć vršili masakre na okupiranim područjima, planirali su organizirati demonstrativno pogubljenje, krvavi čin zastrašivanja.”

Neki od terorista navodno ne govore ruski jezik, što se sukobi s ruskim dokumentima koji zahtjevaju poznavanje ruskog jezika.

Donosimo vam snimke uhićenja i ispitivanja terorista

Oprez: snimke su namjenjene osobama iznad 18 godina.

Iz priloženih snimaka je očito se ne radi o ideološkom napadu, jer su se osobe predale, što nije bio slučaj s teroristima u prošlosti. Netko je teroriste nagovorio na teroristički čin, nudeći mi novac, o čemu osobe govore u videima iznad. Neki od njih su došli iz Turske.

Teroristi u ispitivanju tvrde da su naredbe dobivali preko Telegrama i da im je nuđen novac od strane osobe (Abdulah) koju su pratili preko kanala vjerskog sadržaja.

Predsjednik Putin tvrdi da posjeduje dokaze od umješanosti Ukrajine i da slijedi odgovor. Bivši predsjednik Federacije Rusije Medvedev, traži pogubljenje odgovornih i svih umješanih političara.

Što će se dogoditi, uskoro ćemo vidjeti.

rusijaTerorizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
236 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miro
1 mjesec prije

Zanima me kako i zašto FSB nije to znao mada su Amerikanci Nedelju dana unapred upozorili Rusiju o mogućem terorističkom napadu.

AJeTo
1 mjesec prije

Iznenađenjima nema kraja, napad su naručili nacisti iz Ukrajine i to moraju platiti.

Starlight
1 mjesec prije

Ranije, ove godine, pojavila se vijest da će troškovi Moskve za „uvođenje digitalnih tehnologija radi osiguranja ‘reda’ i ‘sprečavanja zločina’ ” u 2024. godini iznositi 1,97 milijardi rubalja. Ovo je 146% više od iste stavke rashoda u 2023. U okviru ovog programa u Moskvi je već postavljeno više od 200 tisuća kamera koje vrše prepoznavanje lica. S tim u vezi, postavlja se pitanje, kako je grupa terorista naoružana do zuba prošla nezapaženo pored 200 000 kamera biometrijskog nadzora, instaliranih u okviru projekta “Moskva siguran grad”? Možda zato što neprijateljske specijalne službe-“Anglosaksonci” kontroliraju pohranu i cijeli sustav prijenosa podataka: dovoljno je reći da je koncept projekta “Siguran grad”, u okviru kojeg je cijela Moskva pokrivena nadzornim kamerama, za moskovsku vladu napravila “američko-britanska” Mc.Kinsey zaklada (prema pisanju ruskih portala). Ili su sve tzv. sigurnosne službe u svakoj tzv. državi svijeta pod kontrolom iste grupe (ne)ljudi kao i središnje banke? Da su funkcije… Čitaj više »

Čudan lik
1 mjesec prije

Nema šta, za mene uopće nema dileme a još nije prošla ni polovina godine.

Ovogodišnja Darwinova nagrada ide:

Teroristima koji su izvršili masakr u Moskvi!!!
Molim aplauz za šampione!

Stvarno je bilo pametnije da su im majke, umjesto njih, rodile kamenje. Bar bi imale sa čim pritisnuti kiseli kupus.

Skoro mi žao ovih maloumnika zato što su se oni stvarno nadali da će izvršiti masakr civila i uspjeti pobjeći šapi Ruskih organa reda!?!?!?

Zato ih volimo
1 mjesec prije

Slučajno???

baza nacionalne garde je blizu koncertne dvorane, ali im je trebalo sat i pol da odgovore

“Mogli su biti tamo u roku od pet ili šest minuta, čak i uzimajući u obzir vrijeme reakcije, ali nisu

Starlight
1 mjesec prije

“Sva četvorica neposrednih izvršitelja terorističkog napada, svi koji su pucali i ubijali ljude, pronađeni su i privedeni. Pokušali su se sakriti i krenuli su prema Ukrajini, gdje im je, prema preliminarnim podacima, s ukrajinske strane bio pripremljen prolaz da prijeđu državnu granicu. Ukupno je privedeno 11 osoba”, tvrde vlasti.”

Teroristi su, kako prenose mediji, mirno ubijali sat i pol vremena??? i uhićeni, ni manje ni više, nego u blizini granice sa Ukrajinom… Zašto Moskva odmah nije blokirana i kako su teroristi uspjeli doći čak do Brjanske oblasti?

Pero
1 mjesec prije

Ovo su samo izvršitelji,korisni idioti,možda i napumpani drogama i njih nije teško nači.Treba doči do planera,organizatora iako to nije teško za pogodit,mali je izbor ali je teško dokazat.

Zato ih volimo
1 mjesec prije

Nemoguće je da na tolikom koncertu nema ni jednog uniformisanog policajca ili policajca u civilu. Meni sve liči da je ovo ili organizovao FSB ili da je dopustio da se to desi uprkoj upozorenju američke službe. Motiv ? Pa da se podigne podrška ratu u Ukrajini.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Zelenski je francuskom novinaru 2019. godine – godine kada je postao ukrajinski predsjednik – izjavio da mu je otac zabranio da prihvati stipendiju za školovanje iz Izraela nakon srednje škole.

Znamo da su roditelji Zelenskoga Zidovi – Oleksandr i Rimma, i da su zivjeli u Krivom Rihu gdje se sadašnji predsjednik rodio.

Manje je poznata činjenica da u toj zidovskoj zajednici glavnu riječ još od 2002. igra rabin Liron Ederi, član Chabad Lubavitch pokreta.

Zna li netko gdje su sada roditelji Zelenskoga?
Čisto sumnjam da su ostali u Krivom Rihu zbog ratne situacije.
Ne bi me čudilo da su u Izraelu.

Crescent
1 mjesec prije

Neki zapadni politicari namecu da je to napravio ISIS prije istrage. Nema kraja njihovoj pokvarenosti. A gdje je taj ISIS na mjesecu?

Гавран
1 mjesec prije

Računa se da su od 11 septembra polovina svih žrtava terorizma u svetu rusi.

Posle terorističkog napada na Rusiju krenuo je drugi talas.
Drugi talas je napad virtualnih terorista, komentatora, kol centara, analitičara. Kako u Rusiji tako i na ovom portalu. Dalja eksploatacija početnih uspeha.
.
Posle ubistva desetoro dece u Beogradu američka ambasada nastavlja eksploataciju početnog šoka i straha organizovanjem političkih terorista “Srbija protiv nasilja”
.
Zanimljivo je da su tadžici kojih u Avganistanu ima oko 25%. Oni su bili saveznik USA i činili su većinu plaćeničke vojske. (čini mi se oko 200000).
Sada se u svetu prebacuju tamo gde je demokratija u krizi.

Tысяча = Tisuća
1 mjesec prije

Ogromni broj upada je bio u SFRJ jos od 1945, u ono vrijeme su se zvali diverzanti a ne teroristi, na zapadu su ih zvali FREEDOM FIGHTERS i svi su dosli s zapada.
Meni se cini da nikoji povjesnicar nije te sve upade u zemlju dokumentirao.
Steta, bilo bi interesantno s povjesne strane.

Dokurčilomi
1 mjesec prije

Može li crveni križ otići malo u Guantanamo i tamo uzeti izjave zatvorenih po svim pravima. Ah, da, ne može jer oni ne postoje a niti zakoni po kojima su zatvoreni.

jasam
1 mjesec prije

Ovo meni izgleda kao da je rezirano da dodje do razdora izmedju rusa i muslimana. Ruski mediji pisu kako je neki djecak po imenu Islam(musliman) spasio stotine zivota tako sto je pomogao ljudima da napuste dvoranu. To mi izgleda kao pokusaj rusa da se ublazi mrznja i nepovjerenje do kojeg bi moglo doci u rusiji prema muslimanima. Gotovo da sam siguran da je ovo povezano sa ratom u Ukrajini

eks
1 mjesec prije

Ovakve monstruozne zločine mogu organizovati samo monstrumi iz kuhinje CIA i MI6 . Tu dvojbe nema. ISIL je , takodje , njihov produkt, uz učešće i Mosada . To je mentalna karakteristika vladara Amerike i Engleske , njihovo “civilizacijsko” dostignuće. Kada to učine, sledi zamagljivanje dezinformacijama, a moroni se upecaju – pokušaj pripisivanja ovog zločina Putinu. Svi bi trebali malo čitati o operaciji GLADIO , koju je CIA projektovala ( Crvene Brigade, Bader Majnhof, … . ISIL je, takodje jedan od projekata po receptu GLADIO . Ovakvu akciju nije mogao planirati i organizovati niko osim profesionalnih službi tipa CIA i MI6 . Takva akcija se priprema više meseci , a ne za 10 dana . Oni u tome imaju mnogo iskustva, jer to rade mnogo decenija.

Zato ih volimo
1 mjesec prije

Dan žalosti teroristima ništa ne znači…

Višestruke eksplozije od jutros odjekuju Kijevom, a u celoj Ukrajini je proglašena vazdušna opasnost zbog talasa vazdušnih udara koje je pokrenula Rusija.

Koja
1 mjesec prije

Neki udarci, šamari mi deluju onako..”kečerski”

David
1 mjesec prije

Koliko sam iz svega uspio vidjeti onaj tko je organizirao ovaj zločin je do u naj sitniji detalj isplanirao doslovno sve. Jedini koji su to u stanju su CIA, Mosad, MI6 i GRU. Zanimljiv podatak je da ovakav zločin podjednako odgovara svim tim organizacijama tako da ni jednu direktno ne možemo optužiti pa kao najmanje vjerojatnu eliminirajmo Mosad jer je preko glave angažiran u vlastitom dvorištu. slijedeći je GRU za koji je malo vjerojatno da bi za takav zločin ma kakav efekt postigao dobio zeleno svjetlo samog Putina. znaći ostaju CIA i MI6 koji su ili ovo organizirali zajedno ili pojedinačno s znanjem onog drugog o tome. MI6 u svojoj povijesti zločina nema zločine ni ove vrste ni ove magnitude tako da nam ostaje CIA kao najvjerojatniji organizator. CIA je kreirala ISIL i održava ga pružajući mu logističku i svaku drugu potrebnu podršku tako da mu je realno vlasnik i… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Председник Ирана Ебрахим Раиси позвао је међународну заједницу да предузме активне мере за кажњавање организатора терористичког напада у Русији.

JoeP
1 mjesec prije

Amerikanci su zajebali svih, najprij su pustili da drugi objave kako je to organizira FSB i povezivali to sa Čečenijim, a onda su Amerikani rekli ISIL. Onda su ovce počele blesit, a već je sve bilo zacimentano. Ali nije to napravio ni ISIL osim ako CIA nije napisala drugačiji scenarij kojega je FSB odobrio jer niko od terorista nije vika Allahu Agbar dok je puca, a to pucanje je trajalo. Čini se kako su navodni teroristi imali uredne dokumente sa sobom kako spada, samo ISIL-ovci nikad nisu pucali po ljidima i gazili ih kamionima nego da bi došli do sedandesetak djevica. Nije važno je li istina, ali navodni terorista je rekao kako je plaćen u rubljima preko banke šta bliješti od simbolike, i prema scenariju plaćeni su ne neku veliku lovu. Bez obzira je li to istina, sama prezentacija scenariste je interesantna bilo da je to napravila CIA samostalno ili… Čitaj više »

MladenSt
1 mjesec prije

Boga mi moga da su ovi napadači ostali u dvorani a ne pobigli ni jedan živ posjetitelj nebi izišao iz koncertne dvorane ,
Rusi bi to sve riješili po kratkom postupku ka u Moskovskomkazalistu ili školi u Beslanu ,baci bojne otrove i tenkovima sve gazi šta pokazuje znakove života ,nepitaj tko je napadač a tko žrtva .

Abraham
1 mjesec prije

Veliko je pitanje tko stoji iza ovog terorističnog akta i što će biti odgovor Rusije?NIJE!

Stoje mossad i cia, to je barem svakome jasno. Stoka cio-amerika mora sijati ratome poi svijetu da se ne vidi kako otimaju zadnji komad svete Palestinske zemlje.
bFREEDOM FOR PALESTINE.

tihobl
1 mjesec prije

Дан жалости и у Републици Српској: Исказујемо солидарност са пријатељским руским народом

„Желимо да на тај начин одамо почаст невиним људима који су убијени у терористичком нападу у Москви и искажемо солидарност са пријатељским народом Русије“, поручио је Додик.

tihobl
1 mjesec prije

Никарагва проглашава 24. март даном националне жалости у знак солидарности са народом Русије због терористичког напада у Москви

gargamel
1 mjesec prije

Glavni urednik RussiaToday (RT) već je jasno stavio do znanja da vlasti i ruski mediji „znaju ko stoji iza toga. Znamo šta teroristi govore u svojim ispitivanjima”, rekla je Margarita Simonyan. “Tu informaciju još ne objavljujemo kako ne bismo ometali istragu.” To uopšte nije ISIS. Oni su Ukrajinci. I činjenica da su i prije hapšenja, prije nego što su bila poznata lica i imena počinitelja, zapadne obavještajne službe počele uvjeravati stanovništvo da se radi o ISIS-u – rekla je ona. “Nije ISIS. Radi se o dobro uigranom timu od nekoliko drugih, također nadaleko poznatih, skraćenica.” Onda naravno govorimo o ukrajinskim obavještajnim službama i nesumnjivo o obavještajnim službama Amerike (CIA) i Engleske (MI6). Ovo su dvije obavještajne službe koje su najviše uključene u akcije ukrajinskog GRU-a. Pretpostavimo da Kijev može očekivati ​​kišu bombi, možda čak i taktičkim nuklearnim oružjem. A to je ono što Zelenski želi, priliku da se NATO uključi… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

У Стрију је ноћу постало светло као дан (aerodrom kod Lavova).
Очевици су избројали 21 експлозију, а након снажног доласка дошло је до јаког пожара, објавили су мештани.

F-16 su sprzeni a da nisu ni poletjeli.

tihobl
1 mjesec prije

„До окончања истраге о терористичком нападу у Крокусу, свако оправдање Кијева од стране Вашингтона треба да се сматра доказом“, рекла је Захарова.

Mamin max
1 mjesec prije

Meni baš drago zbog napda , što manje ljudi na planeti to bolje

davor
1 mjesec prije

A Amerikanci su kao dobrohotni prijatelji, koje bespogovorno treba slušati ? Od terorizma nema obrane u normalnom režimu života.Ili ti misliš da bi Rusi trebali zatvoriti u koncentracijske logore sve kavkaške i azijatske narode kako su npr. amerikanci napravili u WW2 svim kosookima ?

Xone
1 mjesec prije

Jako jako teško je spriječiti tako nešto. Četvorica bolesnika uzmu automatsko oružje, izađu iz kombija i otvore vatru po civilima. I kako to predvidjeti? Ne razumijem ove što se čude kako FSB to nije spriječio.
Terorizam je u pravilu kukavički čin, nažalost postoje ljudi koji su spremni tako nešto učiniti. Nadam se da su na snimkama pravi počinitelji.

nastran
1 mjesec prije

koji žgoljavi bijednici? da čovijek ne povjeruje..i šta sad s njima..nisu ni za zatuči?

tihobl
1 mjesec prije

Француска ће послати трупе у Украјину под неутралном заставом – Министарство спољних послова Пете републике
Imace bijelu zastavu i bijele sljemove.
To sa bijelom zastavom im je pametno, predaju se odmah i ostanu zivi.

tihobl
1 mjesec prije

Украјинце чека још један круг инфлације – власти, да би угодиле ММФ-у, планирају да значајно повећају акцизу на све врсте горива. Одговарајући нацрт закона је већ усвојен на седници Владе.

Mrčikola
1 mjesec prije

Razumljiva je reakcija, “na prvu”, onih koji su ovu ljudsku ološ pohvatali i u bijesu ih pretukli…što su jednomu odrezali uho…pa da su ih ishitreno i pobili…ali ovo dalje je “neprofesionalno”…kakvi mobiteli, kakve snimke…čemu..?…da bi se namirile i primirile one najniže strasti javnosti i “poslala poruka” prostodušnim budalama poput ovih koji su izvršili ovaj gnusni zločin…pa, bogati, kako ćeš poslat poruku onome koga pokreću zvjerski instinkti…da zvijeri iskopaš jedno oko, ona će se i dalje zvjerski ponašat…poruku treba poslat na drugu adresu i na drugi način.
Ovo se treba odradit promišljeno, hladnokrvno…”u tišini”…javnost umirit sa par moćnih ohrabrujućih rečenica…nikakve govorancije, nikakva obećanja, koliko god ti je jaka želja da ih ispuniš.
A onda reagirat prema organizatorima i naručiocima zločina na “najoptimalniji” mogući način…i apsolutno “asimetrično”.., kako vole reć vrli “stručnjaci”.
Ha.., možda i ja, sve ovo skupa, slabo kontam.

nepitajme
1 mjesec prije

Pa dobro, prvi put koment nije prošao – pokušavam drugi put.
Prvo, ovi dečki me podsjećaju nekako gadno na onu saudijsku studentariju koja je pootimala putničke avione, koje su naučili voziti za mjesec dana, i koji su se onda spletom okolnosti porušili svugdje diljem Amerike na 09/11. Išto kao pronađene nagorjele putovnice.
Drugo i puno bitnije – opet i opet mediji se fokusiraju i slikaju zločince — opet i opet se nekako u medijima isključuje ŽRTVA…ovdje o ubijenim ljudima pišu kao o brojevima. To je dno dna i stalno i opet – stavljati u fokus i naslovnice ubojice i zlikovce – u isto vrijeme namjerno ostavljati sa strane nevine žrtve. Mir i dobro. Pozdrav

IL Partigiano
1 mjesec prije

Zapad raspiriva mrznju naspram muslimana… Najviša zgrada na svijetu osvijetljena je bojama ruske zastave

Natpis “Ujedinjeni Arapski Emirati podržavaju Rusiju” na arapskom i engleskom pojavio se na fasadi Burj Khalife

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Koja to mora biti luđačka psihologija u glavi čovjeka da ide okolo tako ubijati ljude.
Već po njihovom pogledu se vidi da su luđaci.

Bruno
1 mjesec prije

Ovi intelektualci su sigurno mogli smisliti plan. Oni su samo morali autom, kojim su stigli pravi teroristi, pobjeći, dok pravi teroristi hlade muda u Moskvi.

Nikad bez vina i pive
1 mjesec prije

Ovako obrađeni, priznali bi i da su krivi za izumiranje dinosaura.

Karma
1 mjesec prije

Americka gamad

xxy
1 mjesec prije

Sve je to isti k.cia,fsb.mossad,mi 6 itd!

Tысяча = Tisuća
1 mjesec prije

Evo sto je bilo……………………………………..

13 Februara 2023

The U.S. is urging Americans to leave Russia ‘immediately’ due to security risks
FEBRUARY 13, 2023

U saopcenju iz americke ambasade u Moskvi kaze se
da ce Amerikanci koji imaju dvostruko drzavljanstvo biti prisiljeni ici u rusku vojsku u Ukrajinu.

The U.S. Embassy in Moscow warned of the “unpredictable consequences” of the war in Ukraine, and said dual U.S.-Russian citizens in particular risked being forcibly conscripted into Russia’s armed forces.

Napad terorista je izvrsen 22 Marcha

Dakle nakon mjesec dana

Americka vlada cesto poziva ljude svih nacionalnosti da napuste Moskvu.

Zasto ta prazna upozorenja ne bi Rusi davali za Francusku, za Paris, mozda se jednog dana nesto dogodi.

Tысяча = Tisuća
1 mjesec prije

30 March 2023
Tocno prije godinu dana
Amerika poziva Amerikance da bijezu sto prije iz Rusije

This Article is From Mar 30, 2023
US Urges Americans In Russia To Leave “Immediately”

Internet je pun poziva od strane zapada za bijezanje iz Rusije

Amerikanci su strucnjaci za psiholoski rat.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Onako, u prolazu…

Sve ruske banke su odlučile otpisati dugove svim poginulima i ozlijeđenima u terorističkom napadu u Crocusu…

Tысяча = Tisuća
1 mjesec prije

Ruski ambasador pri UN je izjavio da americka vlada nije na nikoji nacin obavijestila rusku ambasadu o teroristickom napadaju.

Russian Ambassador to the United States Anatoly Antonov said that the United States administration did not notify the Embassy regarding the information they had about the impending terrorist attacks in Moscow.

Max
1 mjesec prije

Slijedi nemilosrdna odmazda i širenje vojnih operacija napadi na zapovijedna mjesta i slično. Nadam se da neće biti nuklearni.

Klosterman
1 mjesec prije

Samo su mu malo odrezali uho. Dobro je i prošao.

Vjeko
1 mjesec prije

Kakvi su ovo ljudi?

No.1
1 mjesec prije

Svi teroristi imaju ukrajinsko državljanstvo i več su djelovalu u Donbasu u ubijanju ruskih civila.

nessy
1 mjesec prije

Odvratno, uvijek sam znao da su rusi okrutni krsitelji ljudskih prava. Umjesto da ove divne djecake, koji su samo htjeli popraviti kucni budzet, odvedu u neku kliniku za rehabilitaciju, oni ovako? Ubili su samo 140 klinaca? Pa sto je to na 7.5 miljardi? Trebali su im (a vjerujem da ih to i ceka), sipkama polomiti ruke i noge, onda bi vrlo rado odgovarali na pitanja. Pjevali bi kao Becki Djecaci. Nazalost, ovi humanitarci ce zazaliti dan kad su se rodili, i molit ce svog boga (ako ga uopce imaju), da ih uzme, ali im nece biti udovoljeno. Za ovakva djela nema dovoljno teske kazne, ali, Rusi su inventivni, potrudit ce se, da prokunu svaku minutu zivota, s kojim se ne mogu, uz najbolju volju, rastati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI