Policija koristi vodene topove protiv demonstranata u Parizu, preko 100 ljudi je privedeno

Paris policija o6r
11 komentara

Policija u Parizu koristila je vodeni top da bi rastjerala demonstrante u subotu kada su izgrednici počeli da bacaju flaše i petarde na policajce.

Ranije tokom dana, u Parizu je počeo četvrti protestni skup protiv globalnog zakona o bezbjednosti.

Demonstranti su došli do Trga Republike koji se nalazi u centru grada, a izgrednici su policajce gađali flašama i petardama.

Policija je više puta koristila vodeni top da bi rastjerala gomilu.

Prema riječima francuskog ministra unutrašnjih poslova Geralda Darmanina, privedeno je 100 demonstranata, od 17.50 sati. (16:50 GMT).

Tokom prethodnog protestnog skupa, održanog u Parizu 5. decembra, povrijeđeno je 67 policajaca i žandarma i privedeno 95 ljudi.

Masovni skupovi u Parizu i drugim francuskim gradovima nastavljaju se drugu nedjelju nakon usvajanja kontroverznog zakona o bezbjednosti kojim je donji dom francuskog parlamenta prošlog mjeseca kriminalizovao prikazivanje i distribuciju slika policajaca. Račun predviđa jednogodišnju kaznu zatvora i novčanu kaznu od 45.000 eura (54.000 američkih dolara) za distribuciju slika policajaca i žandara koji potencijalno mogu dovesti do njihove fizičke i psihološke ugroženosti.

Kritičari globalnog zakona o bezbjednosti rekli su da bi mogao ometati funkcije masovnih medija da izvještavaju o protestima i informišu francusko stanovništvo, istovremeno kršeći slobodu izražavanja. Pristalice, s druge strane, tvrde da je njegova glavna svrha pružanje veće zaštite snagama bezbjednosti, koje su bile izložene nizu nasilnih radnji tokom proteklih mjeseci, uključujući napad na policijsku jedinicu u predgrađu Pariza Champigni-Sur-Marne sredinom oktobra, što je izazvalo proteste policajaca koji su tražili bolju zaštitu države.

francuskaParizprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spacevoodoo
3 godine prije

Čini se kako su Francuzi krivo shvatili demokraciju i ne vode računa o vlastitoj sigurnosti 🙃🙃🙃

Maslina-Želja
3 godine prije

Danas su Francuzi …
Sutra čeka nas ..!!!!!!
Jer ove podmukle zvjeri koje su nas prodale idu lagano..ali sigurno.
Pripremili su zakon o civilnoj zaštiti po kojemu mogu uvoditi koje kakva nava pravila igre.,a sve po zakonu plandemije..
Tiho će da nas srede ,nećemo se ni okrenuti i već je gotova priča.
Zaista nam treba neko ko će nas izvesti iz ovog mlina….
Jak vođa,ili crkva da se probudi i povede narod u pohod.
Ako nas procjepe gotovo je.
Ionako nas ima malo.
Hitno treba reagirati

Max
3 godine prije

Sankcije Franccuskoj.

dr.Franjo
3 godine prije

Borite se marvo za svoju slobodu, ili ste ovce za šišanje.
Svi na ulice, oružje u ruke samos e tako možemo odbraniti, nitk nam neće dati slobodnu osim nas samih.

Ana
3 godine prije

Da pogodim?Prosvjednici nisu bili odjeveni u crno?

sokre
3 godine prije

u svakoj revoluciji stradaju nevini i nebitni s jedne i druge strane, oni koji bi trebali nastradati uvijek ostaju netaknuti, samo presvuku odijelo. zar nemamo sličnu situaciju u HR? izdajničko komunistička sprega anemičnog premijera i dvoličnog predsjednika je više nego očita.

3 godine prije zadnji put uredio sokre
Ante
3 godine prije

Na žalost prošlost se ponavlja. Pokušaj porobljavanja svijeta samo sa znatno sofisticiranim metodama . Nikada više na staro nećemo se vratiti. Gledam neki dan Merkelicu kako drži govor u njihovom parlamentu ako ga usporedimo sa govorima iz 1936 vidjeti ćemo značajne sličnosti .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI