Poslušajte što je Putin govorio prije dva mjeseca i sve će vam biti jasno – Zapad je isprovocirao rat

Putin - NATO i Ukrajina
439 komentara

Ovo što ćete sada pročitati Putin je rekao prije dva mjeseca, a prenio je britanski Guardian 21. decembra 2021. Nakon ovih izjava postat će vam jasno da je Zapad zapravo taj koji je Rusiju stjerao u kut svojim potezima, i Putin jednostavno nije imao drugog izbora, jer je Rusija bila ugrožena u svome dvorištu. Ako protivnik jednostavno ne želi razgovarati i raditi kompromise, onda je rat jedino rješenje. Uostalom sjetimo se kubanske krize, ni SAD nije mogao dopustiti projektile u svom dvorištu.

Dakle, ponovimo još jednom, 21. decembra 2021. Vladimir Putin je rekao da će razmotriti vojni odgovor ako se Rusija osjeća ugroženom od NATO-a. Ruski predsjednik je osudio proširenje NATO-a od pada Sovjetskog Saveza i optužio Zapad da okreće Ukrajinu protiv Rusije, nakon što je 2014. revolucija uspostavila prozapadnu vladu.

“Ono što Sjedinjene Države rade u Ukrajini je pred našim vratima”, rekao je o potpori Washingtona Kijevu. “I trebali bi shvatiti da se nemamo kamo dalje povući. Pod zaštitom [SAD], oni naoružavaju i pozivaju ekstremiste iz susjedne zemlje u Rusiji. Protiv Krima, na primjer. Misle li da ćemo samo dokono gledati?”

Putin se nije posebno osvrnuo na mogućnost ofenzivne operacije u Ukrajini, a ruski diplomati su ranije sugerirali da bi odgovor mogao uključiti druge mjere, poput pomicanja projektila srednjeg dometa na udaljenosti od europskih ciljeva. To bi bila kazna, tvrdi Moskva, za jednostrano povlačenje SAD-a iz sporazuma o raketama 2018.

Okupljajući trupe na ukrajinskim granicama, međutim, Rusija je jasno dala do znanja da je napad na stolu.

“Ako naše Zapadne kolege nastave jasno agresivnu liniju, poduzet ćemo proporcionalne vojno-tehničke protumjere i odlučno ćemo odgovoriti na neprijateljske korake”, rekao je Putin u televizijskim izjavama. “Želio bih naglasiti da imamo potpuno pravo na to.”

“Potrebna su nam dugoročna pravno obvezujuća jamstva”, rekao je vojnim zapovjednicima. “Vi i ja dobro znamo da se čak ni njima, pravnim jamstvima, ne može vjerovati jer se Sjedinjene Države lako povlače iz svih međunarodnih sporazuma za koje izgube interes iz ovog ili onog razloga… ne dajući nikakva objašnjenja.” Posebno je istaknuo sporazume o proturaketnoj obrani i Ugovor o otvorenom nebu koji su SAD napustile u studenom 2020.

Putin je kritikovao širenje NATO-a i optužio Zapadne sile da podržavaju teroriste i separatiste u Čečeniji, gdje je Moskva vodila brutalni niz ratova 1990-ih i 2000-ih.

Putin je ipak ponudio određenu nadu u pregovore, ali je rekao da Rusiji treba hitan odgovor na njezine prijedloge.

“Postoje neki signali da su naši partneri spremni raditi na tome”, rekao je. “Ali postoji opasnost da će pokušati odugovlačiti, baciti naše prijedloge u močvaru i iskoristiti ovu stanku da rade što žele.”

I ruski i zapadni analitičari rekli su da je malo vjerojatno da će Kremlj dobiti ustupke koje želi, što čini sukob vjerojatnijim. U tom slučaju Moskva može iskoristiti odbacivanje svog nacrta ugovora kao izgovor za pokretanje vojne operacije u Ukrajini.

“Ono što se sada događa, ova napetost u Europi, njihova je greška”, rekao je Putin. “Na svakom koraku Rusija je bila prisiljena reagirati, situacija je postajala sve gora i gora i gora… A sada smo u situaciji da moramo donijeti odluku. Ne možemo dopustiti da se situacija koju sam opisao dalje razvija.”

IZVOR: theguardian.com

NATOPutinRatrusijaSADukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
439 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DEDA
2 godine prije

ŠKOLA,NAUKA,ZNANJE SVE JE TO ZA DEBILE.KAD JE ČOVJEK POSLUŠAO.VIDITE DA NEMATE POJMA.ČOVIJEK NEMOŽE NAUČIT I DOKAZUJE TO STOLJEĆIMA.

Ime
2 godine prije

Cio boys Putin i Lavrov kazu da je pored demilitarizacije, cilj invazije na Ukrajinu i DENACIFIKACIJA??? A da nije CIONIZAM (cionisti) “rodio” nacizam, komunizam, boljsevizam, liberalizam… i time sebe sakrio kao najvece zlo svijeta? Da je Putin istinski Rus i domoljub i da nije “njihov” prvo bi krenuo u ciscenje Rusije od cionista-DECIONIZACIJA, a ne bi se lizao s njima. Svjetski “lideri” su lutke na koncima cionizma i to ne samo Biden (i njegovi prethodnici), Macron, Jonson, Merkel… vec i Putin i Zelenski. 10-ak dana prije upada ruskih trupa u Ukrajinu pocelo je popustanje tzv. mjera u vezi “pandemije” i top tema svjetskih medija odjednom gotovo nestaje sto je bio signal da se sprema neki drugi cirkus. S druge strane, mjesecima ranije tzv. Zapadni “lideri” su najavljivali Putinov upad u Ukrajinu i gle “slucajnosti” zbilja tako i bi. Putin pravda vojnu intervenciju “opasnoscu” da Ukrajina udje u Nato!? Pa ce… Čitaj više »

max
2 godine prije

To je potvrda da su Zapadne vrijednosti upregli ama baš sve što su mogli da i dođe do ove situacije koju na žalost vidimo u Ukrajini, žao mi je Ukrajinskog naroda koji sad plaća ceh Imperijalističkih zapadnih težnji.

Alen
2 godine prije

Dokaz da je bio u pravu je ova
” pomahnitala ” ,ali u stvari temeljito pripremljena reakcija eu/zapada..

Znači sve je bilo spremno , namjere su jasne kao dan , čekala se samo reakcija Rusije i da predstava počne…

Sad kad se ugazilo u živo blato , teško da ima nazad…

Гавран
2 godine prije

Kolonijalni imperijalistički, oholi zapad čuje samo sebe, i to će im biti zadnje što čuju. Rakete se ne čuju, one lete brže od zvuka.

Ime
2 godine prije

O tome ko vlada Rusijom govore i montirani sudski procesi i osuda Olega Anatoljeviča Platonova, predsjednika Sveslovenskog saveza i direktora Instituta ruske civilizacije, koji je u Rusiji osuđen na 4 godine uslovnog zatvora, sa rokom provjere od 3 godine. Platonov je napisao knjige: “Zagonetka Sionskih protokola”, ” Rusija pod vlascu masona”, “Trnova kruna Rusije”, “Tajna svjetska vlada” i dr. ,a kad neko od javnih i priznatih licnosti “čačka” po Protokolima sionskih mudraca i pise o masonstvu to onda itekako smeta cionistima. U septembru 2017. godine obijena je kancelarija Instituta ruske civilizacije, izvršen je pretres i oduzeti su kompjuteri. Platonov je osuđen zbog knjige koja je objavljena 1999. godine i potom još desetak puta, pa i na drugim jezicima. Osuđen je i za knjigu koju je lekturisao, ali je odbio da je objavi. Tri puta je Istražitelj od Tužioca tražio da obustavi krivični postupak, ali uzalud. Dva puta je donošena oslobađajuća… Čitaj više »

Tupko Glupko
2 godine prije

Potpiruju i nadolijevaju ulje na vatru i dalje.

EU jučer odlučila poslati vojne pomoći Ukrajini u vrijednosti od 450 miliijuna eura.

Dementni Joe odlučio prekjučer Ukrajini poslati vojne pomoći u vrijednosti od 350 milijuna dolara, na već poslanih miljardu dolara vojne pomoći, i to samo u zadnjih godinu dana.
I to je ono što službeno priznaju.

Borit će se EU i SAD do zadnjeg Ukra.

Nadam se da će i Ukrima to postati što prije jasno.
Nakon 8 godina već je i vrijeme.

nepoželjni
2 godine prije

Putin je u pravu, a grabežljivcima sa zapada je trebao ovaj rat da skrenu pozornost roblja od stvarnih problema i da mogu dodatno zarađivati na roblju koje je ionako osuđeno na nestanak u doglednoj budućnosti.

razocaran stranicom
2 godine prije

Zar je i logicno.com posta propaganda kine i rusije? Da mi je naci neki normalan portal za vijesti totalno bi se preporodio…

Armagedon
2 godine prije

Ovim ratom zapečatio je svoju sudbinu.Ne može pobijediti jer su svi ustali protiv njega, nema dovoljno obučenu vojsku i bojim se da će u Rusiji izbiti prosvjedi sa ciljem da ga maknu ovako ili onako.
Putin era je završila a to plašenje bombicama je samo plašenje jer nema kapaciteta i morala u ljudstvu.
Sliči mi kao onaj korejski Kim samo što je Kim eksperiment zapada a ovdje je cilj Rusiju uništiti i rascjepkati a što je i Putin svojim potezom sada dozvolio.
Totalno kriva taktika i postupanje.
Zanimljivo je što Ameri mogu braniti svoje interese sijući “svoju demokraciju” svugdje.
Što je Amerima dozvoljeno Rusiji nije.
Najžalosnije je što će ga ukrajinski komedijaš nadmudriti a on veliki nekadašnji KGB-eovac sa “najmoćnijom” vojskom.
Imamo primjere iz bliže prošlosti da nije sve u gomili oružja.

Duks
2 godine prije

Do jučer sam se nekako nadala da će se smirti tenzije ali danas mislim da svjedočimo početku WW3.

Duks
2 godine prije

Za one koji vjeruju u ukazanja: Ukazanja u Trevinganu: RAT ĆE DOSEGNUTI RIM “Djeco moja, hvala vam što ste ovdje u molitvi i što ste savili koljena u ovom blagoslovljenom domu. Draga djeco, ne bojte se, iako su vremena jako loša; rat će također zahvatiti [Zapadnu] Europu, a posebno Rim – okrenuli su leđa Bogu i zbog toga će biti podvrgnuti patnji i uništenju. Ljubljena djeco, Isus priprema vaše duše: budite duhovniji, inače ćete biti samo [kao] leševi koji svaki dan mehanički rade iste stvari, a da se nikada ne brinete o duhu, koji je u ovom trenutku najvažniji. Djeco moja, ovaj rat otvara vrata Antikristu. Ali zar ne razumijete da se stvari ubrzavaju? Zar ne vidite da ništa nije kao prije? Djeco moja, pružite pravu vjeru mojoj djeci. Govori o Bogu: sve stavljam u vaše ruke — molite za mir i za one koji će zbog ovog rata napustiti… Čitaj više »

RoPe
2 godine prije

Čini se da je ofanziva posustala

Scorpiorex
2 godine prije

Sve velike riječi,izmedju usa i rusije mi u Njemackoj najebasmo. Sipam uvijek 98-104eura,juce 119eura, isti rezervoar. Pa hocu li ja da finansiramo taj rat u p.materinu. ionako radim po 12sati.

Alen
2 godine prije

Znači imamo trenutnu realnost da
” DEMOKRATSKA ” EU , u kojoj je pravo vlasništva ” SVETINJA ” direktno pljačka imovinu Rusije , ruskih državljana i kompanija !!!

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Rusija bi se zaista trebala potruditi da se istovremeno dogode dvije stvari:
Potpomognuta erupcija Yelowstone vulkana i ogromni cunami koji bi trajno potopio zapadnu obalu Amerike. U tom slučaju Amerikanci bi bili prisiljeni da se bave sami sobom i da ne izazivaju Vraga gdije im ne treba.

Jeff
2 godine prije

potpuno krivo….kao prvo Rusi su na Kubi već GRADILI rakete i Ameri to nisu dopustili. Ali su zauzvrat povukli svoje iz Turske, što je očito bilo OK jer smo od tada imali dugo mir. No sada ovaj mali iskompleksirani (kao i Hitler) čovječuljak vidi da nikako ne može od Rusije stvoriti priznatu velesilu i od sebe cara kojeg bi većina slušala, osim kao atomsku silu,pa to i koristi. Kao malo derle kad mu nedaš kruha pa se krivi od plača. Inaće Rusi su gospodarski odn. industrijski nešto između Nizozemske i Italije. S jedinim proizvodom plinom i naftom. Ovaj rat neće biti gotov ni padom Kijeva, kao što nije bio ni Domovinski rat padom Vukovara. Rusima se može dogoditi isto, s time da će tada pasti na npr. 7 mjesto u svijetu i po ekonomiji i po jakosti vojske. A demografski će porast broj muslimana i Kineza u Sibiru. Rusija ima… Čitaj više »

kibler
2 godine prije

Nista ne moze ubijediti komentatore koji viru NATO paktu iz supka kao SKRETNICAR
Skretnicar tvrdi da je Putin-Shahista napao bratski narod.
Istina je Rusija je napala pro americko-engleski rezim u Ukrajini koji je zelio koristiti Ukrajinu kao odskocnu dasku za podrivanje Rusije.

gigi
2 godine prije

@ IME ili Ledeno Doba, kao po obicaju uvijek dobro pises.

Nina bg
2 godine prije

2014.godine u Odesi je spaljeno 42 ljudi. Neonacisti su zapalili zgradu u koju su opozicionari pobegli pred njihovim nasiljem. NIKO NIJE KAZNJEN za taj zločin. Danas samo moralne nakaze mogu podržavati ovaj ukrajinski rezim.

Armagedon
2 godine prije

Žao mi svih koji će stradati a nakog sukoba ljudi će ostati siromašni, vlada korumpirana, bogataši će se bogatiti i netko drugi će njima upravljati,…Isti slučaj kao sa naših prostora.

Sun
2 godine prije

Ukrajina pobjedjue, viktorija je na vidiku. Najveći teretni zrakoplov na svijetu uništen je tijekom ruskog napada na zračnu luku, rekao je ukrajinski ministar

ive
2 godine prije

Bugarski ministar obrane odlazi stopama njemackog admirala zato jer je nesto rekao sto si nije svidjelo onima na vlasti.

Legendarni Grk
2 godine prije

Današnja informacija iz SAD – Židovi masovno bježe iz NewYorka odmah nakon što je počeo današnji dan, iza ponoći. Vjerojatno znaju nešto što drugi ne znaju. Neki izvori kažu da se sprema novi 9/11 i da žele isprovocirati svjetski rat. “THE JEWS ARE BUGGING OUT FROM NEW YORK.According to the tip off someone decided to pay attention to them due to the situation with Russia and they started bugging out by synagogue right after midnight New York time on the 28th. Since anything that happens will be done by them, this is ominous. THEY get to know and no one else does . . . . . Odigo . . . . . unless there happens to be an on-the-ball casual observer. This item which could be a prank was posted at 4 AM EST on the 28th. It just arrived in the middle of the night from someone I… Čitaj više »

Fabijan
2 godine prije

Potpuna istina!Rusija je isprovocirana od USA i EU. Osobno bih isto napravio. Dosta je više svjetskog šerifa koji radi kaos po svijetu i nameće novi zao svjetski poredak. Jeste li primjetili da konstantno sukobe izazivaju kod arapa i slavena i uzrokuju bratoubilački rat? Znanstvenici tvde da je ljudaki mozak sastavljen od mozga sisavca, reptiloida i koliko se sječam primata ili nešto treče. Očito je da je kod anglosaksonaca aktivniji reptiloidni mozak i skloni su podmuklim ratovanjima. Ovo je rat između anglosaksonaca- američkih kurvinih sinova( prvi muški -englezi koji se nisu slagali ni sa državom ni crkvom a prve žene francuske kurve) i slavena u kojem su Slaveni žrtve.

Hagar
2 godine prije

Ukrajna nije ni dala zahtjev za primanje u Nato. A nije,izmedju ostalog, jer bi bio odbijen pa se to ni neradi. Stanje je isto od 2014 dakle rusija se samo pripremala za napad i od tuda ovakvi pamfleti. tekstovi ovog portala pocinju biti uvreda za pamet kao i mainstreama zadnje dvije godine…

burt
2 godine prije

vode se borbe oko Harkova i Mykolaiva a tamo ima više stanovnika ruskog govornog područja nego ukrajinskog, to bi isto bilo da Srbija pokrene vojnu akciju da vrati Kosovo i vojska Srbije vodi borbe sa Srbima iz Kosovske Mitrovice i Leposavića koji pružaju otpor, to je taj paradoks ali logika je takva

Kalle balle
2 godine prije

Izbacit smutljivce anglosaxonske i rusi sa ukrajincima napravit mega tulum. Ultra Kiev Moskva.

Stresno
2 godine prije

Uvaženi autoru članka, ako je Putin bio primoran na agresiju Ukraine, provokaciom sa zapada, zašto onda nije napao zapad.? Ajde neka bude muško pa neka izvrši obranu svojih interesa protiv onih koji ugrožaju njegove interese i sigurnost. Najlakše je iživljavati se na slabijem. Da on ima m– da, on bi napao engleze i amere.
Hval.

Grdi
2 godine prije

Sad ce kao ruski saveznik, Iran sigurno dobiti tehnologiju za atomsku bombu ……
A kina rusko zito, plin i naftu …..
I usput receno, rusija proizvodi 2/3 svijetskih zaliha amonijevog nitrata .. koje je potrebno u proizvodnji poljoprivrednog gnojiva ! ……
.
Europi figa ……. jer su to oni trazili ….. good luck with that one …….

hajde
2 godine prije

Ukrajinsko topništvo gotovo je odmah utihnulo u Donbasu i Lugansku. 
Više ne granatiraju stambene četvrti Donjecka i Luganska. 
To je zato što su njihove lokacije bile točno određene prije operacije, a do četvrtka poslijepodne potpuno su zbrisane zračnim napadima, topništvom i raketnom paljbom s kopna, kao prvim redom posla. 
Mještani su presretni što je njihovoj strašnoj muci konačno došao kraj.

Ipak Donjeck i Lugansk se još uvijek sporadično granatiraju, iako je većina paljbe ugušena i kako sve više teritorija oslobađaju ukrajinske snage milicija Donbasa (uz pomoć ruskih snaga).

 Istodobno, nove mogućnosti za civilni pokolj proizlaze iz činjenice da ukrajinske nacističke bojne, pod vodstvom svojih američkih/NATO čuvara, skrivaju teško oružje u stambenim četvrtima i koriste civile kao živi štit.

Ja to onako
2 godine prije

E sad su ga Rusi naj**ali,citam na Index-u da je Plenkovic odlucio s
Hrvatska salje oruzije Ukrajini,sta ce jos da salje pored pracki i MIG-ova 21?

JEN
2 godine prije

F* US-rance….shebali su Ukrajinu, ostavili je kao drolju.

Rusija je uvela zonu zabrane letova nad cijelom Ukrajinom. 

Svi civilni letovi su otkazani. 

U zračnoj luci Borispol u Kijevu zapela je poprilična gomila djelatnika američkog State Departmenta, agenata CIA-e i Mossada, te ljudi iz zapadnih nevladinih organizacija. 

Neki nervozno zovu sve koje poznaju na svoje satelitske telefone. 

Zapadni političari zahtijevaju da se odmah evakuiraju, ali ruske vlasti žele ih zadržati dok se ne utvrdi njihovo moguće suučesništvo u ratnim zločinima.

Sun
2 godine prije

Evo malo za Talibane geopolitike pa naucite cinjenice i okanite se propagande. Regija Donjeck i Lugansk nastavit će svojim putem sve bliže integracije u Rusku Federaciju. Oni su već dio ruskog valutnog prostora, njihovi obrazovni sustavi integrirani su s ruskim (isti standardi i procedure), njihovi obrambeni sustavi su potpuno integrirani i diplomatski djeluju kao dobro sinkronizirana jedinica.

Jozo O
2 godine prije

Poput većine ljudi bio sam iznenađen Putinovom reakcijom i napadom. Oduvijek sam njega poštovao više nego veliku većinu svjetskih vođa, no ukoliko nema skrivenog, nama nepoznatog opravdanog razloga za ovo, onda sam razočaran amaterskim potezom.
Najviše mi je žao što će sada Zelinski profitirati kao mučenik koji je “bio u pravu”, a trula EU koja je zaslužila da se raspadne (i eventualno krene ispočetka kvalitetnije) sada ujedinjena.

debeli gad
2 godine prije

Kapla! Slava herojima!

Mrčikola
2 godine prije

Sve što je Putin, govorio, govori ili će govoriti za javnost je, baš, upravo to: govor za javnost, a ista je stvar i kod “zapadnih partnera”. Za razliku od tih govorancija sve ono što se događalo, što se događa i što će se dalje događati, dogovaralo se, dogovara se i dogovarat će se u “gluhim sobama” iliti ti ga, literarno rečeno, iza sedam zatvorenih vrata. Tako da, po meni, svim tim govorima vezanima za ova događanja ne treba pridavati pažnju jer iz njih istinu nećemo doznati, ali zabavljati se nagađanjima nam još uvijek nitko ne brani. Kako god bilo, ako ovo Rusija ne riješi u narednih par dana ili se, neda” Bog, u bilo kojem obimu, upusti u ulične borbe, probuditi će se sumnje da je opaki dogovor u pitanju jer se zna tko bi od takvog razvoja događaja imao najviše koristi. Ako, pak, “polete” atomske saznat ćemo, na žalost,… Čitaj više »

Divlji Medvjed
2 godine prije

Baš. I to kažeš u vrijeme kad većina ostalih medija otvoreno poziva ljude u rat. Otvori oči, gledaj, čitaj, uči… Pamet u glavu.

ledeno doba
2 godine prije

uvijek kada se nešto veliko u svjetskoj politici događa, treba postaviti ono poznato pitanje: cui bono? kome to koristi? kome dakle koristi ovo pokretanja rata i totalno zaoštravanje između Rusije i Ukrajine, Rusije i ostalih slavenskih država, Rusije i EU-a? da se najprijem kratko osvrnem unazad na velike događaje u zadnjih 20-ak godina: 11.9. 2001.- kome je to najviše koristilo? kabali, koja je imala povod da započne “war on terror”, da vrši agresije i pravi kaos na Bliskom istoku a u samom SAD-u i Zapadu, da započne donositi zakone za ograničavanje ljudskih prava i kontrolu stanovništva pojava islamističkog terorizma i navodni veliki teroristički napadi, u više velikih europskih gradova; London, Madrid, Paris, Brisel, Berlin, Nica…itd. što je kasnije dostiglo svoj vrhunac, pojavom ISIL-a. kome je to koristilo? opet kabali. Koja je, u ime borbe protiv terorizma, još više pojačala kontrolu stanovništva, plus još više ratove na Bliskom istoku, (državnici zapada… Čitaj više »

rade iz niša
2 godine prije

zapad, istok, nebitno. ono sto sam skuzio, i sto me zalosti, je da je ocito i Putin njihov. nazalost, bojim se da smo nadrapali, lako smo mogli s coronom, ali s ovim nema vise sale – nema teorije da ce ljudi ovo prihvatiti kao ekstenziju pandemije. Putin je zrtvovao vlastiti narod, a isto ce i Zapad sa svima nama. nemojte niti pokusavati razbuditi okolinu jer ste u opasnosti da vas se proglasi antidrzavnim elementom.

Lenko
2 godine prije

Vasilije Grossman
U Ukrajini, kasnije nakon gladomora, koji je ubio oko sedam milijuna ljudi, doselili u te krajeve ljude iz Orlovske oblasti, a u neke druge ispražnjene prostore iz drugih oblasti. Ukrajinska je zemlja, zemlja čežnje, dobra crnica.
Bože, svašta su ljudi u Rusiji, Ukrajini u tisuću godina vidjeli, samo slobodu nisu.

tihobl
2 godine prije

Kako on moze biti lider EU pored zivog Plenkovica?

hiber
2 godine prije

Redakcija, na zalost, uopce ne razumije tko protiv koga ratuje i zasto. Putinove rijeci su potpuno besmislene u kontekstu korporativnog globalizma i pripadaju geopolitici 50-tih godina XX. stoljeca. NATO je bio na financijskom izdisaju i Putin ga je uskrnuo ovim agresijom. Putin i Biden kao globalistički poslušnici su u dogovoru, i Biden je prvo povukao diplomate i savjetnike, izazvao paniku sve u funkciji da Kijev padne Putinu u ruke u roku 96 sati. Dakle, u biti, ratuju globalisti protiv europskih nacija i naroda, i to svih uključujući i ruskog. Dakle, ne postoji nikakav Zapad i Istok, već je intecija da se tako ppdjele. Ukratko NATO i EU (naravno biroktacija) su na strani Putina i čekaju blokovsku podjelu, a europski narodi preko nacionalnih država naoružavaju ukraince, uz istovremenu podršku velike većine ruskog naroda koja je protiv rata. Ideja sigurnosti nastavak je kovid agende. Ako je Putin želio biti siguran mogao se… Čitaj više »

Laki
2 godine prije

I Hitler je isto to govorio 30, prošlog stoljeća.

mmne
2 godine prije

sasvim ok clanak, bravo!ja se jos jedino uzdam u meteorit 12.6 km precnika….pa ispocetka…drugo ne vidim

Lenko
2 godine prije

Ovo je sve kazališna predstava. OTVARAJU SE VRATA DOLASKU ANTIKRISTA.

August
2 godine prije

Bravo, sve tačno i istina. Putin je agresor koji pod izgovorom da je tu radi “zaštite rusa” napada i širi teritorije kao što je Srbija i Milošević radio.
Zašto su ruski vojnici demoralizirani već što znaju da ovo što rade nije ispravno.
Ljudi znaju šta je zlo i šta dobro.

ad astra
2 godine prije

Kako je to zapad primorao Rusiju da napadne Ukrajinu? Rusija ne dozvoljava Ukrajini da vodi svoju vlastitu vanjsku politiku, a ne pita se zašto su sve zemlje bivšeg Varšavskog ugovor a otišle od Rusije. Pa nije valjda da su sve u krivu samo Rusija je u pravu. Ne možeš na silu zadržati liderstvo. Ljudi idu tamo gdje je bolje. Što im pruža društvo Rusije? Stalno neke laži i smicalice. Pogledajte kako su prošle države koje su se odvojile od Rusije.

mmne
2 godine prije

nalupetao si se za sve pare, ukrajinska vojska je paralizovana, ostaju ludaci sa kalasnjikovom i molotovljevim koktelom….cilj je da sto ,manje civila strada, ne mislis valjda da ce ukri pobediti?

Max
2 godine prije

Napisao sam da Zapad želi rat pod svaku cijenu i da će ga izazvati. Ali s druge strane su prejaki igrači. Zapadna propaganda toliko onanira nad Ukrajinom da je korona bespotrebna i nestala je.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI