Predviđa se da će koronavirus do kraja 2020. globalni dug dovesti do 200 BILIJUNA USD

Globalni dug zbog koronavirusa
21 komentar

Svjetski apetit za zaduživanjem raste s globalnim dugom, za kojeg se očekuje da će doseći sljedeću prekretnicu od 200 bilijuna dolara već ove godine, prema rejting agenciji S&P Global.

To će navodno predstavljati 265 posto svjetske godišnje proizvodnje, što će porasti za 14 bodova kao postotak svjetskog BDP-a. Dramatični nalet izazvali su i gospodarski pad zbog širenja koronavirusa i dodatno zaduživanje na koje su vlade, tvrtke i kućanstva morale pristati, rekla je agencija sa sjedištem u New Yorku.

„Globalni dug prema BDP-u raste već dugi niz godina; Covid-19 je jednostavno pogoršao stvar”, navodi se u izvješću.

Unatoč rastućem dugu i nizu zadataka tijekom nadolazeće godine, S&P uskoro ne očekuje veliku krizu.

“Predviđeni porast globalnog duga prema BDP-u od 14 posto u 2020. godini vjerojatno neće uzrokovati kratkoročnu dužničku krizu, pod uvjetom da se ekonomije oporave, da cjepiva postanu široko rasprostranjena, kamate da ostaju vrlo niske, a ponašanje u pogledu zaduživanja umjereno”, navodi agencija.

Globalni omjer duga u BDP-u navodno će se smanjiti na 256 posto u roku od dvije godine, čim svjetska ekonomija stane na noge.

“Očekujemo da će se rast duga korporacija, vlada i kućanstava ublažiti onako kako to obično ide nakon recesije”, navodi se u izvješću.

COVID-19dugjavni dugKoronavirusZaduživanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jack Shadow
3 godine prije

Kaže K.Schwab u svojoj knjizi “Veliki Reset” da su pandemije prilika za globalni reset ekonomije.Hteo je da kaže,prevedeno-uništi državna gospodarstva lokdaunovima tako da države ovise o bankarskim i monetarnim sustavima,o kreditima,a gde je neki kredit,tu je i automatska zarada na kamatama, naknadama i provizijama,znači,tko ne veruje da je ovaj sav korona zulum osmišljen i sproveden od strane bankara i apotekara za enormnu zaradu na kreditima,testerima i vakcinama,taj je ograničen.Njihova glad za zaradom,bogatstvom i moći je neutaživa.

Slonica
3 godine prije

Blago svijetu dok ima toliko stručnjaka, analitičara, rejting agencija da prognoziraju dug..ali nitko ne prognozira ljudske ,kolateralne žrtve…

puki
3 godine prije

sve je igra kabale i sve je u njihovim rukama
agencija S&P (Standard & Poors) je također kabalina. Šef SP-a Devon Sharma je član glavnog odbora Rokefelerovog Vijeća za vanjske odnose-CFR, stvarne vlade SAD-a u sjeni, glavne političke organizacije kabale u SAD-u, koja je neka vrsta političlog krila FED-ove mafije.
 sjebati ekonomiju, i uništiti što većem broju ljudi životnu egzistenciju, – to je dio plana kabale u ovoj plandemiji
nema veze koliko će oni nabiti duga, kada oni štampaju pare, a za dug će platiti robovi, koji će također platiti cjepiva koja će ih ubiti

Stara kuka
3 godine prije

Dakle globalni dug će krajem ove godine narasti do 200 bilijuna dolara? Ne kužim baš. Prema podacima MMF-a koji su objavili Bloomberg i Reuters svjetski dug je već u prvom kvartalu 2020. premašio 258 bilijuna dolara. Taj podatak može se naći na stotinama stranica i izvora. A isto tako i podatak koji piše u ovom članku da će dug tek sada dostići 200 bilijuna.

Pa što je sad točno? S obzirom da Svjetska banka cjelokupni globalni godišnji BDP procenjuje na 88 bilijuna dolara ova razlika u podacima od 58 bilijuna odnosno 58.000 milijardi dolara i nije baš zanemariva.

Homer
3 godine prije

Svi pricaju o dugu a nitko ne spominje kome su drzave duzne toliki novac

Tim Kunić
3 godine prije

Osim pomora starijih, slabijih i bolesnih, opći bankrot je dio plana kad su kreirali virus, cjepivo i medijski spin.

Ševa
3 godine prije

Dug račun – čista ljubav!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI