Prema Lavrovu, SAD Ukrajinu doživljavaju kao poslovni projekt

44 komentara

Washington koristi sukob između Moskve i Kijeva za stvaranje profita američkim tvrtkama, rekao je ruski ministar vanjskih poslova

Nedavne izjave Washingtona upućuju na to da SAD Ukrajinu smatra tek “unosnim poslovnim projektom”, projektom od kojeg profitira, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u ponedjeljak Vijeću sigurnosti UN-a. Ministar se osvrnuo na neke ranije izjave američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena. Prošli je mjesec prvi diplomat ustvrdio da se 90% novca dodijeljenog ukrajinskoj pomoći na kraju usmjeri natrag u SAD “u korist američkog poslovanja, lokalnih zajednica i jačanja američke obrambene industrijske baze”. U studenom 2023. Washington Post također je izvijestio da je većina tih sredstava potrošena na proizvodnju novog oružja ili zamjenu opreme poslane u Ukrajinu iz američkih zaliha.

SAD u biti “razvija svoj vojno-industrijski” kompleks dok “odlaže staro smeće u Ukrajinu”, rekao je Lavrov. Ruski prvi diplomat također je ustvrdio da se većina velikih ukrajinskih kompanija, uključujući proizvođače litija, prodaje Amerikancima, a američke tvrtke uspjele su “jeftino” doći do ukrajinske plodne zemlje. Lavrov je osudio izjave američkih dužnosnika kao “cinične” i rekao da se Washington odnosi prema ovome sukobu “ne kao prema ratu, koji je već odnio stotine tisuća života, nego kao profitabilan poslovni projekt”.

Moskva ne vodi vojnu kampanju protiv Ukrajine, nego protiv “zločinačkog režima, koji je drzak i smatra da može izbjeći kaznu”, izjavio je. Kijev nije odustao od ”rata protiv vlastitih građana na istoku i jugu”, usprkos višegodišnjim naporima Moskve u pogledu pronalaska mirnog rješenja ove krize, objasnio je, dodajući da je više od 7 milijuna Ukrajinaca našlo utočište u Rusiji od majdanskog državnog udara iz 2014. godine. Zapadni podupiratelji Kijeva nikada nisu pokušali zaustaviti vladu u progonu Ukrajinaca koji govore ruski, rekao je ministar, optužujući SAD i njezine saveznike da su iskoristili proteklih nekoliko godina, kako bi “naoružali Ukrajinu i pripremili je za rat protiv Rusije”, dok su koristili sporazum iz Minska kao paravan.

Rusija je spremna za razgovore o Ukrajini, ali nije voljna razgovarati o načinima kako zadržati trenutnu vladu u Kijevu na vlasti, zaključio je prvi moskovski diplomat.

rusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 mjeseci prije

Stize osveta za pijacu u Donjecku:

Снажан ракетни напад Ваздушно-космичких снага Русије на Украјину.
Ту-95МС, Ту-22М3 делују на небу. Две групе ракета су већ лансиране. Забележена су и лансирања Искандера.
На снази је аларм за ваздушни напад широм Украјине.
Кијевљани пријављују веома велики број експлозија, експлозије у Дњепропетровској и Сумској области..

Харков удар по енглеским плаћеницима велики губитци страних инструктора.

Rusi su juce francuzima rekli lokaciju gdje se nalazi njihovih 118 vojnika i dali im 12 sati da napuste Ukrajinu. Pametni francuzi su se mudro premjestili u drugu zgradu koja je jutros popila iskandera. Pravili se pametni.

Sravnjena je i zgrada sa amerikancima u Kijevu. CIA iznenadjenja curenjem informacija.

tihobl
3 mjeseci prije

Nekidan su rusi u Harkovu ubili 64 legionara starosti 24-46 godina i objavili imena.

Француско Министарство спољних послова – информације о ликвидацији десетина француских плаћеника у Харкову „груба манипулација Руса“.
Rusi: Работаем!

Naravno da nisu poginuli u Harkovu vec ih je pojela ajkula na ljetovanju na Martiniku.

tihobl
3 mjeseci prije

Украјинске оружане снаге почеле су да користе коњицу за јуриш на руске положаје.
Према аустријском издању EXXpress, украјински војници на фронту суочени су са недостатком возила.
Према новинарима, украјинска војска мора да буде инвентивна и да користи коње у борби.

Sta ce kad se nato tehnika zaglavljuje. Eno snimka: upregli kljuse u sanke i idu preko njive.

tihobl
3 mjeseci prije

Кабинет министара Украјине поднеће Савету за националну безбедност и одбрану предлог о 50-годишњој забрани било какве саобраћајне везе са Русијом
Забрана ће укључивати друмске, железничке, ваздушне и бродске услуге.

tihobl
3 mjeseci prije

Медведев: Малорусија је део Русије

tihobl
3 mjeseci prije

У Хмељничкој области један човек је постао Јеховин сведок и категорички одбија регрутацију на војну службу наводи се у судском материјалу.
Завршено је казном од 3 године затвора.

tihobl
3 mjeseci prije

Школе у Украјини добијају родно неутралне тоалете.

tihobl
3 mjeseci prije

Украјина гради више од 965 км нових бетонских ровова и командних места.

IL Partigano
3 mjeseci prije

Rusija je trazila i trazi da Ukrajina nije clan NATO pakta. Na to Ukrajina moze pristati i nije nista izgubila a Rusija bi bila izigrana. Neka zemlja ne mora biti dio NATO pakta a moze potpisati bilateral ugovor o obrani s drugom drzavom. Npr. to su vec napravile Engleska i Ukrajina. Slicno mogu napraviti Nijemci i Ukrajinci itd. Amerika je van NATO pakta napravila obrambeni sporazum s Juznom Korejom, Japanom..itd Velike supersile su u ratu, buduci da imaju nuklearno oruzje ne mogu za tim posegnuti jos uvijek zato jer je previse destrutikvno, zato velike sile vode rat na druge nacine, stvaraju viruse, sankcije, bojkote, nahuskaju trecu zemlju da napane supersilu pa je podrzavaju, stvaraju blokove, ideologiju, podjele, koriste medija za demoniziranje protivnika.. Sigurno, u tom poslu netko je jaci a netko je slabiji. Amerika je po mom misljenju jaca od Rusije barem deset puta a naspram Kine Amerika jos nije… Čitaj više »

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

U Ukrajini je prije rata živjelo 8 milijuna Rusa od ukupnog broja od 44 milijuna stanovnika Ukrajine. Većina baš u jugoistočnoj i južnoj Ukrajini (Donjeck, Lugansk, Zaporožje, Herson, Krim) koje su proglasile samostalnost, a koje kopneno ili morskim putem graniče sa Rusijom. Baš u tom dijelu granice sa Ukrajinom Rusija je najnaseljenija. Koliko Amerikanaca je živjelo u Vijetnamu, Iraku, Libiji, Siriji, Afganistanu, Jemenu itd. koje su iste izravno napale i je li te države graniče sa SAD ili su na drugom kraju zemaljske kugle? Svrgavanje legalnog ukrajinskog predsjednika Janukoviča na Majdanu 2014. godine napravljen je u režiji izuzetnih. Sjetimo se Victorije Nuland (pravo prezime Nudelman) i njezinih kolačića i ‘fuck the EU’ izjave. Garanti potpisanih Minskih sporazuma iz 2015. godine između Rusije i Ukrajine bili su Njemačka i Francuska. Tadašnji francuski predsjednik Hollande i tadašnja njemačka kancelarka Merkel javno su prošle godine priznali da su ti nikad sprovedeni Minski sporazumi… Čitaj više »

tihobl
3 mjeseci prije

Ще не вмерла України (himna tvz. Ukrajine)

To je tacno, drze je na aparatima.

Prorocki su za himnu odabrali pjesmu Jos nije umrla Ukrajina. Znali su da nece potrajati i da ce se vratiti u sastav Rusije.

Jere
3 mjeseci prije

Bloomberg pise a kad pise onda sve iskrivi.. Russia Moves to Seize Assets From Critics of Its War in Ukraine Ako se ide na sluzbene stranice ruske DUME dakle ruskog parlamenta onda pise drugacije Državna duma je uvela amandmane na Kazneni zakon i Zakon o kaznenom postupku o oduzimanju imovine za javne pozive za aktivnosti usmjerene protiv sigurnosti države, za diskreditaciju vojske i niz drugih članaka. Njihovi koautori su predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin , čelnici frakcija, predsjednici odbora i mnogi zastupnici Državne dume. “Svatko tko pokuša uništiti Rusiju, izda je, mora snositi zasluženu kaznu i nadoknaditi štetu nanesenu zemlji na račun svoje imovine”, rekao je ranije Vjačeslav Volodin. *** Ukrajina je odavno zapljenila imovinu …nazovimo ih NEPOCUDNIM a ako se netkom svidi moze ih nazvati i drugim imenom. To su napravili i Amerikanci i njihovi sateliti, zasad su nepocudni Rusi, Venezuelci, neki muslimani itd. Ruski narod ce pozdraviti ovaj… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Pa i jest ” business project ” tj. financijska projekcija FED I njenih investicijskih fondova … To je bilo sve vrijeme – od početka ! No su se zahebali 🤣 …

Max
3 mjeseci prije

Pa to i jest, osobito Blackrocku i obitelji Biden.

Motorola
3 mjeseci prije

I EU je američki poslovni projekat. Zajeb je u tome, što če USA taj svoj poslovni projekat polako staviti pod stečaj, jer je ispunio svoju namjenu stvaranja rata protiv Rusije, u kojem če nastradati cjela Europa, a USA iz toga izvuči ogromne profite.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI