Prema NBC-um FBI je zaplijenio bilješke Bidena

Joe Biden
12 komentara

Podsjetnik sadrži zapise koji se odnose na službeni posao Bidena kao potpredsjednika, rekao je izvor medijima

Bilježnice koje je predsjednik SAD-a Joe Biden držao dok je bio potpredsjednik bile su među predmetima koje je FBI zaplijenio tijekom pretrage njegovog doma prošlog tjedna, u sklopu istrage o njegovom pogrešnom rukovanju povjerljivim dokumentima, rekla je za NBC osoba upoznata s istragom. Unatoč tome što nisu označene kao tajne, bilježnice su uzete jer sadrže zapise koji se odnose na Bidenove službene poslove unutar Obamine administracije, uključujući pojedinosti o diplomatskim kontaktima, izvijestila je televizijska kuća u subotu.

Bilješke su bile mješavina zapisa o osobnim i službenim temama, rekao je izvor, dodajući da se stranice bez osjetljivih podataka također mogu smatrati državnim vlasništvom prema Zakonu o predsjedničkim zapisima, jer se odnose na aktivnosti vlade. Biden je imao “veliki” broj ovih bilježaka, ali se točan broj ne zna.

Kad su mu se obratili u vezi s bilješkama, glasnogovornik Bidenova osobnog odvjetnika, Boba Bauera, rekao je da “u skladu s našim gledištem o zahtjevima naše suradnje s Ministarstvom pravosuđa u ovoj stvari, nećemo komentirati točnost izvješća ove prirode.“

Posjedovanje bilježnica iz vremena dok je bio potpredsjednik “pokreće pitanja o tome je li na odgovarajući način slijedio procedure za čuvanje predsjedničkih zapisa”, kao i “kako su drugi potpredsjednici i predsjednici koji su vodili slične bilježnice dok su bili na dužnosti postupali sa svojima”, rekao je NBC.

13-satna potraga koju je proveo FBI u predsjednikovoj kući u Wilmingtonu, u Delawareu, dovela je do otkrića još šest dokumenata koji su označeni kao povjerljivi, uključujući neke koji datiraju iz dana kada je bio senator. Biden je dospio u nedoumicu nakon što je ranije ovog mjeseca otkriveno da je nekoliko serija vladinih dokumenata, neki označenih kao ‘strogo povjerljivi’, iz njegova dva mandata kao potpredsjednika između 2009. i 2017. pronađeno u njegovom uredu u Penn Biden Centru, vjeruje se da spremniku, te u njegovom domu u Delawareu, uključujući i garažu, u studenom i siječnju. Imenovan je poseban tužitelj koji će istražiti pogrešno postupanje s dokumentima od strane 80-godišnjeg predsjednika.

Govoreći o skandalu prošlog tjedna, Biden je rekao novinarima da “tu nema ničega” i da “ne žali” zbog te situacije. Njegovi su komentari izazvali reakciju čak i od kolega demokrata, uključujući senatora Joea Manchina, koji je rekao da je “nevjerojatno” i “potpuno neodgovorno” da Biden izlaže držav

BidenSADtajni dokumenti
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

“Њујорк тајмс”: У Британији гладује све више деце – малишанима за ручак само кекс из народне кухиње

Видите екипу која ради у хитној помоћи и наставнике како иду у јавну кухињу. Шта то говори о нашој заједници, о држави?“, рекла је Кингсли Фредрик из кухиње у источном Лондону на крају још једне ужурбане смене.

tihobl
1 godina prije

Деца мигранти нестају у Великој Британији

Подаци британске владе за прошлу годину показали су да је више од 222 деце без пратње родитеља која траже азил нестало из хотела широм Велике Британије.

Ове наводе потврдио је и министар за имиграцију Роберт Џенрик. Он је открио да је од 4.600 деце која су тражила азил у Британији од 2021. године, око 440 нестало и да је само половина пронађена.

tihobl
1 godina prije

Rusija se sprema da izda digitalnu valutu sa zlatnom podlogom. Koliko zlata u sefu toliko valute se moze izdati. Nema rudarenja iz sobe. Hoces da rudaris valutu, u sibirske rudnike zlata pa rudari.

Русија планира да покрене нову, стабилну криптовалуту (стејблкоин) чија би вредност била везана за злато, а у сврху коришћења у међународној трговини, изјавио је за лист “Парламентскаја газета” председник Одбора за финансијско тржиште у Државној думи Анатолиј Аксаков. О томе се разговарало током недавне посете Руске Федерације Ирану, где су званичници показали интересовање за ту иницијативу.

“Разговарали смо о издавању стејблкоина, дигиталних финансијских средстава (ДФА) која су везана за одређену референтну имовину. На пример, говорио сам о злату, златним полугама, произвођачима које могу да их обезбеде, или центрима у којима се злато складишти, а ДФА се издају на основу тих резерви”, објаснио је Аксаков након посете руске делегације Исламској Републици.

tihobl
1 godina prije

Nakon Brazila i Argentina odbija da salje oruzje za Kijev:

Аргентина и друге латиноамеричке земље не планирају да испоручују оружје Украјини или у било коју другу зону сукоба, изјавио је у суботу аргентински председник Алберто Фернандез

Max
1 godina prije

Bidenov kriminal.

mane
1 godina prije

amerikanci spremaju predstavu za svoju masu.kad evropa bude duboko zagazila u rat imace divan izgovor.te nema ko da potpise,te se ne zna ko je nadlezan,strpite se evo samo sto nismo …

dona
1 godina prije

sve mi se čini da se FBI plaši da će senilni Biden sve bilješke pogubiti i da će se otkriti sva njihova prljava rabota

Emiliano Zapata
1 godina prije

A ja mislio one beleske: “udi i pozdravi, zatim sedi”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI