Prema predviđanjima Ernst & Young rat između Hamasa i Izraela mogao bi koštati 2 trilijuna američkih dolara

Izrael i Palestina
19 komentara

Glavni ekonomist tvrtke upozorava na “teške” posljedice ako neprijateljstva eskaliraju

Globalno bi gospodarstvo moglo biti osuđeno na veliki udarac ako sukob između Hamasa i Izraela eskalira, izvijestio je u srijedu New York Times, pozivajući se na vrhunskog ekonomista Ernst & Young, jednoj od vodećih svjetskih konzultantskih i računovodstvenih tvrtki.

Gregory Daco, glavni ekonomist u EY-Parthenonu, odjelu za globalno strateško savjetovanje Ernst & Younga, rekao je za NYT da bi u “najgorem mogućem scenariju”, širenje vojne akcije na Bliskom istoku izazvalo “teške” posljedice za svjetsko gospodarstvo , poput umjerene recesije, pada cijena dionica i gubitka od 2 trilijuna dolara.

Cijene nafte vjerojatno će porasti na 150 dolara po barelu sa sadašnjih 85 dolara, dodao je Daco. Prošlog mjeseca Svjetska trgovinska organizacija (WTO) upozorila je da bi globalni BDP mogao dugoročno pasti za 5% ako se svijet podijeli na dva trgovinska bloka kao rezultat eskalacije sukoba između Izraela i Hamasa.

WTO je također smanjio svoju prognozu rasta globalne trgovine za 2023. na 0,8% s prethodno procijenjenih 1,7%, navodeći kao razlog sve dublje usporavanje proizvodnje.

Ernest and YoungHamasIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Observeterius
5 mjeseci prije

30 puta više od vanjskog duga SADa-. Mo’š mislit‘.

DDT
5 mjeseci prije

za miloga boga, rat se razmatra kao investicija, miliunu,biliuni,trilinuni, globalni BDP (???), a ljudski životi,siromaštvo i bjeda populacije tko o tome razmatra i analizira, hoće li privatni avioni,privatne jahte, elitne nekretnine u oazama bogatstva (privatnog) privatnia poljoprivreda (organska bez GMO samo za bogate) pretrpjeti zabrane NEĆE ( na njih se ne oodnose lockdown politika,karbonski otisak i plaćanje penala ili bilo koja monetarna ili financiska penalizacija, bogati su izvan okvira, “lopovska aristokracija” plaši svjet globalnim padom BDP, još jedna izmišljotina “religije novca” kao potop sudnjega dana…. nevjerojatno što se čovječanstvu prodaje “trice i kučine” globalne pizdojebine!!!! Ustajte mrtvi vojnici i civili i vi živi zombiji i smlavite oovu nakaradnost “globalne oligarhijske aristokracije!

Rovad
5 mjeseci prije

Pa to je babilonskom kultu vjerojatno jedan od glavnih ciljeva. Poznato je da svijetom upravlja drevni kult u kojem su Hazari Cionisti jedan od glavnih komponenti te strukture. Oni posjeduju sve centralne banke svijeta. Tako da stado financira vlastito istrebljenje. Trenutno je fokus događanja u Palestini, donedavno u Ukrajini,a prije toga Covid19… Uglavnom, Hazari i ostale okultne tvorevine…izvlače sredstva od kamatarenja i taj novac usmjeravaju u izgradnju svojih ciljeva kontrole, depopulacije, gmo uništenja… Nacionalne države će biti sve slabije, a globalističke organizacije sve moćnije i superiornije. Slikovito, kao paraziti koji napadnu neki organizam i izvlače mu krv, ubrizgavaju otrove dok organizam ne umre.

Smak
5 mjeseci prije

Nemojte koristiti žido terminologiju ovo je genocid u konc logoru nikakav rat.

Ivan Bgd
5 mjeseci prije

Americki gradjani, poreski obveznici, imaju para da to finansiraju i ne bune se.
Beskicnici se valjaju po ulicama, postradali na Hvajima su dobili po 700$, ali za RAT uvek ima para i bice i vise, jer vladaju Iudaci!

ljena bitanga
5 mjeseci prije

Nema novaca za opskrbu vodom ljudima diljem svijeta, ali ima love za traženje vode na Marsu!
Pitanje : Postoji li na Zemlji inteligentan život?

Nekoime
5 mjeseci prije

Srećom, dolarima se još rijetko koja država služi.

ime
5 mjeseci prije

rat je biznis.
a tek obnova.

Max
5 mjeseci prije

I sve nas koštati.

Hogar
5 mjeseci prije

Kurbetine babilonske sisu krv i novac naivnih budaletina vec 6000 godina. Oni budale zovu goyimima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI