Prema riječima hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, EU se ponaša prema Hrvatskoj kao prema retardiranom djetetu

Milanovic-EU
50 komentara

Zoran Milanović odgovorio na kritike u vezi s njegovim stavom o Ukrajini i usprotivio se ponašanju Brisela prema njegovoj zemlji

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović prozvao je Europsku uniju da se prema svojim članicama odnosi kao prema djeci s poteškoćama u razvoju, rekavši u petak novinarima da se njegova tolerancija na takvo ponašanje približava granici. Govoreći na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s mađarskom predsjednicom Katalin Novak u Budimpešti, Milanović je birao riječi za europskog povjerenika za vanjsku politiku Josepa Borrella kada je riječ o hrvatskom sudjelovanju u mirovnoj misiji u susjednoj BiH.

“Borrell je prošlog mjeseca Hrvatskoj poslao dopis pun laži, iz kojeg je vidljivo da se prema nama Hrvatima odnosi kao prema retardiranima, oprostite na jeziku, kao da imamo posebne potrebe, kako bi nas spriječio čak i u simboličnoj prisutnosti u misiji Althea. Pokušavam ostati pristojan, ali u jednom trenutku dosta mi je”, rekao je.

“Ovakav način ponašanja vrlo je iritantan”, dodao je Milanović. “Danas to rade Mađarskoj, sutra će to biti neka druga, veća država koju žele dovesti u red. Donedavno su to radili i Poljskoj. Poljska je sada dobila propusnicu zbog situacije u Ukrajini, ali oni će ponovno doći na red sutra.”

Brisel je nastojao prisiliti vlade u Varšavi i Budimpešti na prihvaćanje politike EU-a o migracijama i “vladavini prava”, prijeteći uskraćivanjem sredstava na koja su Poljska i Mađarska s pravom imale pravo. Jedan od najvećih problema za EU je način na koji se Brisel odnosi prema članicama, istaknuo je hrvatski predsjednik.

“Smatram da su Hrvatska i Mađarska u okviru europskih vrijednosti koje ne mogu biti iste za svaku državu”, rekao je Milanović. “Ako EU želi napredovati, mora prihvatiti ovu različitost.” Sadašnji pristup Brisela je “ozbiljno problematičan”, dodao je, napominjući da bi uskoro mogao biti isproban na članici većoj od Mađarske, prema kojoj EU neće moći postupati na isti način.

Milanović je komentirao i reakciju na njegov komentar ranije ovog tjedna, kada je sukob u Ukrajini nazvao “posredničkim ili proxy ratom” protiv Rusije, za što ga je pohvalio ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Kada ga nazivam ”posredničkim ratom”, u kojem je Ukrajina najveća žrtva, a samo Washington i Moskva mogu pregovarati o njegovom završetku, samo citiram aktualnog ukrajinskog ministra obrane koji je rekao da se NATO bori protiv Rusije uz korištenje Ukrajinaca. Ali to nitko ne želi čuti”, izjavio je hrvatski predsjednik. “Neću dopustiti da nas pretvore u malog psa koji samo ide uokolo u velikom čoporu i laje bez veze”.

briseleuhrvatskaMilanović
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
1 godina prije

Milanovica bas ne cijenim previse ali spasio hvratsku u zadnje vrijeme …. prvo, odbio obuku vojnike kijevskog neonaci rezima, drugo odbio poslati tesku vojnu opremu i ovo poslijednje sto je javno izjavio da je rat rusije-ukrajine zapravo rat NATO protiv rusije preko leda i na stetu bratskog slavenskog ukrajinskog naroda ……

throne
1 godina prije

Bar jedan od visih dužnosnika mase banana drzave otkrio je ljudima, kako stoje stvari u vezi geopolitike i tko je pravi gazda u toj tzv. EU tvorevini i NATO-u.

kopt
1 godina prije

Njemački ministar financija upozorava protiv brzog odvajanja od Kine. Uskoro nas ceka I sukob s Kinom. Lijepo smo se uvalili ulazeci u EU.

Alex Keller
1 godina prije

“EU se ponaša prema Hrvatskoj kao prema retardiranom djetetu”

Pa to i jeste…retardirano dijete koje kmeči po cijeli dan,a onda se pose*e u gaće.

Raulko
1 godina prije

EU se ponaša prema Hrvatskoj točno onako kako to dopušta anemični, narcisoidni psihopata na čelu vlade RH..Imali smo mi na mjestu premijera,a i predsjednika zaista strašne štetočine i veleizdajnike poput Račana, Sanadera, Mesića, Josipovića, Milanovića. Svaki od njih je svojim zločinačkim djelovanjem nanio nesagledive štete Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Ali ovakav kancerogeni hodajući toksični otpad kao Plenković nije viđen među Hrvatima još od stoljeća sedmog.
Ta odvratna spodoba u sebi utjelovljuje sve loše osobine koje političar može imati, a njih je jako puno. Podmukao je, bahat, korumpiran, potpuno lišen savjesti, stida i bilo kakve empatije, da o idealima poput domoljublja i čovjekoljublja ne govorimo. Psihopat u najgorem smislu riječi.

Zoki
1 godina prije

Uz dužno poštovanje, hrvatska politika je takva da daje prostora i razloga svima drugima da hrvatsku politiku promišljaju u obliku s posebnim potrebama. Kada bez sporazuma dio postrojbi iz Domovinskog rata 90-ih prebacite na teritorij druge države, to se smatra agresijom (dokumentirano). Kada ste dio mirovnog sporazuma kao suučesnik u ratu, to se ne može smatrati neovisnim. Kad godinama rušite ustavni poredak i petljate se u unutarnju politiku druge zemlje, to se ne može smatrati ispravnim, nego podmuklim. Kada na temelju svega navedenog (agresija, mirovni sporazum, miješanje u unutarnje stvari) tražite da vaša vojska bude dio mirovne misije u istoj državi…onda vas teško netko može shvatiti ozbiljno i da ne boluješ od nekakvog poremećaja pa je logičan slijed da se prema tebi ponašaju kao da si retardiran jer do tebe ne dopiru osnovni postulati logike.

Wellington
1 godina prije

Kad zapadni nacisti ne bi suzbijali Rusiju, ona bi bila prosperirajuca drzava i zemlje Europe bi gravitirali prema Rusiji. Jedno je sigurno, Rusija nece biti porazena a utjecaj zapada ulazi u opadanje. Nek Bog spasi Hrvatsku I Rusiju. Bez Rusije nece biti Hrvatske, progutat ce nas Germani kroz adoptiranje, materijalnu pohlepu i asimilaciju.

Siniša
1 godina prije

Čovek je toliko iskren da mu ne zamjerim i kada protiv Srbije i Srba priča.

nepoželjni
1 godina prije

Da plenković nema Milanovića morao bi ga izmisliti kako bi mu sva sr a nja jednog dana bila lakše oprostiva….
Retorika Milanovića djeluje poput kočnice autobusa koji juri nizbrdo… ali i dalje juri nizbrdo! …mislim da je krajnje vrijeme da on ili bilo tko zaustavi taj autobus i da ga okrene natrag, uzbrdo….

Schroder
1 godina prije

Na celu EU se nalazi jedna zena koji nitko nije izabrao osim Merkl i Macrona Ta zena je po zanimanju ginekolog a nikada nije dobila izbore u Njemackoj Usla je u politiku zahvaljujuci svom pok , ocu koji je bio poznati politicar Bila je ministrica vojske u Njemackoj i pronevjerila pola miliarde euro O TOME SU PISALE SVE NOVINE PA I HR: a DER SPIEGEL TJEDNIK JE OTKRIO TU AFERU Umjesto da odstupi Merkl je spasava i salje na celo EU umjesto MANFRIDA WEBERA Merkl je znala 2019 da dolazi corona posto je ona prijateljica Klausa Schwaba i Bill Gates jer su skupa pohadali kurseve kod Schwaba 1992 godine Merkl je sve znala sta ta elita nama sprema i salje Ursulu na celo EU koja sa njenog privatnoga SMS porucuje 4 MILIARDE VAKCINA i pojeo vuk magare Zaposljava svoga muza u farma kao direktora od koga ona kupuje vakcine Sve… Čitaj više »

zoran
1 godina prije

Hrvatska je ulaskom u EU ušla na brod luđaka. Danas kada se netko protivi EU i NATO politici nipodaštava ga se. Možda Milanović ipak pokušava ostaviti odškrinuta vrata boljeg svijeta.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ako je protiv Briselske agende sto kao vrhovni poglavar vojske ne pocne stiti granice od najezde vojske prerusene u migrante?

mix
1 godina prije

Tamo si jedino ti retardiran i mozes se porediti sa dodikom koji danas jedno tvrdi a sutra drugo. Imate oba snimke na youtube u kojem pricate jedno kasnije kontra.

Blaza
1 godina prije

Pa predsjednice, eu se odnosi prema vama isto onako kako se vi politicari odnosite prema gradjanima. 2013. god. kada se vidjelo da vecina glasaca nije za ulazak hrvatske u eu potegli ste promjenu ustava prema kojoj ce referendum uspjeti zeljeli Mi ili ne. Ja se ne osjecam pogodjenom odnosom eu prema politicarima rh, mislim da su u pravu jer ste zbog slave i novca i zelje da vas eu “velikodostojnici” pomiluju po glavi kao male retarde prodali ne samo nas vec i svoju obitelj.

Magefun
1 godina prije

To nam on nije trebao reći, to znamo i sami odavno! ne postoji Hr vlast, postoje briselska prodana potrčka koja određuju što ćemo i kako ćemo! pogotovo se to odnosi na malene države tipa Hrvatska!

Mat
1 godina prije

Sta ocekivati od drzave,za koju si ti rekao da je “Slucajna drzava”?

Perica
1 godina prije

Milanovic drzavnik

Max
1 godina prije

Prekipjelo mu je kao i čitavoj naciji.

Brko
1 godina prije

Milanovic je nevidjeni debil. Nesto a la Dodik. Neotesana, bahata sirovina.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

“Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvu sami želimo”, povijesna je to rečenica prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana.

E moj Franjo…

P.S.
Od ostalih novosti izdvajamo…
U Osijeku imenovali zamjenicu državnog odvjetnika
A onda je uhvatili da krade kremu u DM-u…
Pa sunce mu jebem, kad će se već jednom dozvati pameti
Jel’ mogla ukrasti set traka za depilaciju…
Dobila bi i špatulu gratis.

nessy
1 godina prije

Dakle, ponasaju se odgovarajuce. Kako bi se i trebali ponasati prema drzavi koja skoci i prije nego cuje ‘hop’? Zemlja ciji politicari besramno zanemaruju nacionalne interese, i prate diktat iz Brisela, do zadnjeg slova? Zemlja od 3.800.000 jadnika koji 30 godina gledaju istu bandu koja je otela i prodala sve sto nije zavareno za pod. Drzava koja je dala svoje izvore pitke vode u koncesiju strancima? Telekom (prodaja zraka, dobit basnoslovna), prodan strancima? Postavite se sa distance, i recite, kako bi se vi ponasali prema takvoj drzavi? Kao prema rezervatu, prekrasne klime i krajolika, ciji stanovnici i njihove zelje nisu vrijedne spomena. Prosle godine u Splitu i Dubrovniku je 70% nekretnina prodano strancima. Upravo nam se dogadja ono sto se dogodilo npr. Barceloni. Domaci su odselili, jer im je preskupo, a uselili su penzioneri iz Zapadne Evrope. Sto je vlada napravila? Malo manje od nista. Retardirano dijete? Dobro smo i… Čitaj više »

Red Dog
1 godina prije

Kad pomislim da se je ratovalo za pravo da se ide u EU.
Hrvati su ukrajinci pre ukrajinaca.

Karma
1 godina prije

Podrska presjedniku ne lignjama i jazavcima sta puze po bgbrisselu.

Tamarino
1 godina prije

Netocno , Milanovicu.
EU se ponasa prema ljudima koji je vode ,kao retardima i u tome ne vidim nista cudno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI