Premjera Pakistana Nawaza Sharifa pomeli ”Panama dosjei”

Sharif
1 komentar

Vrhovni sud Pakistana je najavio smjenu premijera Nawaza Sharifa zbog optužbi za korupciju protiv članova njegove obitelji.

BBC javlja kako je petoro sudaca presudu donijelo jednoglasno pet sudaca. Jedan od sudaca je tijekom sastanka rekao kako Nawaz Sharif više ne ispunjava uvjete da bude član pakistanskog parlamenta.

Osim toga, Vrhovni sud Pakistana je zatražio da ”Nacionalni antikorupcijski ured Pakistana” provesti novu istragu o optužbama za korupciju protiv Sharifa.

Ranije su se imena obitelji Sharif pojavila u takozvanim ”Panama dosjeima” iz 2015. Mediji su tada objavili da su djeca pakistanskog premijera osnovala imala offshore tvrtku koja im je služila za nezakonito korištenje sredstava.

Sud je također otpustio i ministra financija Pakistana, Muhammada Ishaqa Dara.

Prema ”Panama dosjeima”, njegova kći i dva sina Nawaza Sharifa su osnovali offshore tvrtku preko koje su, navodno, koristili novac za kupnju luksuznih nekretnina u Londonu.

Sam Nawaz Sharif negira optužbe, nazivajući da se curenje podataka o njemu i njegovoj obitelji ”koriste u političke svrhe”.

Nawaz Sharif preuzeo dužnost premijera Pakistana u lipnju 2013. godine. Ranije je tu dužnost obnašao od 1990. do 1993. i od 1997. do 1999.

Nawaz SharifoffshorePanama dosije
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Pakistan ušao u SCO, liže se s Kinom i Rusima, indirektno i direktno. Malo je trebao misliti pri izboru Vrhovnog suda. Toliko moćan, pa da ga za*ebu s “Panama papirima”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI