Obavještajne službe SAD-a i Velike Britanije pripremaju krivotvorene vijesti o Putinovom unutarnjem krugu preko Sorosa i drugih publikacija

Vladimir Putin
3 komentara

Prema vojnom diplomatskom izvoru, kampanja klevete ponavlja Panamagateov scenarij, iz 2015. godine, kada su zapadni mediji objavili dosjee o poreznim oazama koji upućuju na više političkih vođa.

Britanske i američke obavještajne službe trenutno su u aktivnoj fazi antiruske kampanje, čiji je cilj diskreditiranje pojedinaca iz unutarnjeg kruga ruskog predsjednika, kao i vodstva Ministarstva obrane, otkrio je vojni diplomatski izvor.

“Kao dio neprikrivenih provokativnih akcija, stručnjaci iz američkih i britanskih obavještajnih agencija izmišljaju lažne vijesti o ruskom vodstvu”, navodi izvor.

Lažne informacije završit će u medijima, koje kontroliraju zaklade, koje su osnovali utjecajni financijeri poput Georgea Sorosa i Williama Browdera, navodi se u izvješću. Izvor je rekao da će kampanja za klevetu uključiti i novinske agencije koje su američke vlasti otvoreno financirale, a među ostalima to su Radio Freedom i Current Time.

Kampanja će, kako se izvješćuje, slijediti predložak Panamagate-a i očekuje se da će pristrane informacije biti distribuirane putem nekomercijalnih organizacija povezanih sa State Departmentom.

Izvor je naglasio kako krivotvorene informacije o ruskom vodstvu predstavljaju izravno uplitanje u unutarnje poslove Rusije.

“Kao i u slučaju s Panamskim dosjeom, unatoč apsurdnosti optužbi, Bijela kuća predvidljivo koristi lažne informacije kako bi opravdala sankcije. Takve radnje predstavljaju izravno uplitanje u unutarnje poslove Ruske Federacije s ciljem destabilizacije zemlje i slabljenja gospodarskog potencijala Rusije, dodao je izvor.

Milijuni dokumenata, poznati kao Panamski papiri, procurili su 2016. godine iz panamske odvjetničke tvrtke Mossack Fonseca. Podaci koji su procurili, otkrili su veliki broj offshore operacija i lažnih tvrtki, te su uključivale više visoko rangiranih pojedinaca iz cijelog svijeta.

Sputniknews

Kampanja kleveteLažne vijestiPanama dosije
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Z.A.
4 godine prije

Ako malo bolje pogledate sta Amerika,UK i ostali sateliti rade i cime se bave(isto ko dokone zene kad ispijaju kaficu onda padne trac)onda ih mozete usporediti sa Julijanom Asanzom koji je raskrinkao SAD i njihove nelegalne i kriminalne radnje.I sad Asanz mora platit za ono sto je ucinio a ako cemo pravo Asanz nista nije uradio nedozvoljeno vec otvorio oci svijetu s kakvim se nedozvoljenim sredstvima koristi SAD i ini.Sad ti isti koji su Asanza osudili na umiranje pokusavaju ocrniti rukovodstvo Rusije.S kojim pravom i ciljem to rade,dokle idu i cime se sluze govori jasno o njihovoj nemoci.Ako u Rusiji ima politicara koji posjeduju nelegalno stecena bogastva onda je to posao za Ruske sluzbe za korupciju.Nacin na koji oni pokusavaju ocrniti Rusko rukovodstvo i metodama kojim se koriste ide u prilog Asanzu da nista nije nezakonito uradio.Zar amerikanci nerade isto sto je radio i Asanz

eks
4 godine prije

Javnost na zapadu, a posebno u Americi, odavno je ovcoizirana, pa neće biti potrebno uložiti napor da bi se ta javnost ubedila u ono što su pripremili CIA i MI6 .

Perun
4 godine prije

Znam i ja lagati …..ali ovim papkarima iz miljea zapadne politicke mudrosti to je nacin razmisljanja i promisljanja o nastalim situacijama i dogadjanjima …U lazi su kratke noge ….Bijela oronula kuca na kraju sokaka treba majstore za renoviranje fasade i i temelja (citaj nema vise slobodnih zidara svi su otisli u programere i menagment )…..Slaven Bijelac Slobodan Strijelac…..P.S razvalicu se od efuorije radi Novaka i Vimbldona,iducih dana nema komentara i pisanja …

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI