Princ Endrew traži od američkog suda da odbaci tužbu za seksualni napad od strane Epsteinove tužiteljke Giuffre ili da pruži „definitivnije“ optužbe

Princ Andrew
7 komentara

Britanski princ Endrew podnio je zahtjev za odbacivanje građanske tužbe koju je pokrenula Virginia Giuffre, tužiteljka pokojnog trgovca seksom Jeffreya Epsteina, koja tvrdi da ju je vojvoda od Jorka seksualno zlostavljao kada je bila maloljetna.

Princ je podnio zahtjev Okružnom sudu na Manhattanu u petak, tvrdeći da Giuffreina građanska tužba ne sadrži „tvrdnju po kojoj se može odobriti oslobađanje“, dok je pozvao sudiju da odustane od slučaja. Ako sud odbije da to učini, princ Endrew je zatražio nalog kojim se od Giuffre zahtjeva da „pruži definitivnije dokaze o svojim navodima“, koje je on u potpunosti porekao.

„Virginia Giuffre može biti žrtva seksualnog zlostavljanja od strane Jeffreya Epsteina, i ništa ne može opravdati, niti u potpunosti obuhvatiti, gnušanje i ozbiljnost Epsteinovog monstruoznog ponašanja prema Giuffreu, ako jeste“, navodi prinčev pravni tim u podnesku.

Međutim, i ne umanjujući štetu pretrpljenu kao rezultat Epsteinovog navodnog nedoličnog ponašanja, princ Endrew nikada nije seksualno zlostavljao ili napao Giuffre. On nedvosmisleno poriče Giufreine lažne optužbe protiv njega.

Sada ima 38 godina, Giuffre je pokrenula tužbu protiv princa u avgustu, navodeći da ju je prisilio na seks u domu Ghislaine Maxwell – jedne od Epsteinovih najbližih povjerljivih lica koja se takođe suočava sa optužbama za seksualno zlostavljanje – kada je imala samo 17 godina. Ona je takođe optužila Endrewa za dalje zlostavljanje u Epsteinovoj raskošnoj kući na Manhattanu i na jednom od privatnih imanja pokojnog finansijera na Američkim Devičanskim ostrvima, a ranije je iznijela slične optužbe protiv samog Epsteina.

Dok Andrew, 61, nije optužen u SAD i „kategorički“ poriče Giuffreine tvrdnje, ranije ovog mjeseca američki sudija mu je naložio da odgovori na pitanja njenih advokata negdje prije 14. jula 2022. i da ponudi neki početni odgovor do 29. oktobra – čini se da je ovo posljednje došlo u formi prijedloga za razriješenje. Britanske vlasti su u međuvremenu izjavile da neće preduzimati „daljnje mjere“ protiv člana kraljevske porodice nakon što su sprovele reviziju koju je podstakla Giuffreina građanska tužba.

jeffrey epsteinPrinc AndrewTužba
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RoPe
2 godine prije

Zataskat ce se.

Perun
2 godine prije

,,princ” Andrew službeno je odustao od svojih kraljevskih dužnosti nakon seksualnog zlostavljanja Virginie Giuffre…..P.S..Za koga je radio Epstein ,Mozda za izraelce….Ubili su i princezu Dijanu pa se prasina jos nije slegla oko toga ….

Max
2 godine prije

Prokleti pedofil

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI