Požar u podatkovnom centru u Strasbourgu izazvao probleme s pristupom Googleu i YouTubeu u Rusiji

YouTube i Google
6 komentara

U srijedu su neki korisnici iz Rusije, Ukrajine, Poljske i Latvije prijavili probleme s pristupom YouTubeu, Googleu i drugim uslugama. Problem je počeo u 12:23., odnosno prema moskovskom vremenu (09:23 GMT).

Problemi s pristupom Googleu, YouTubeu i drugim internetskim uslugama s kojima su se neki ruski korisnici mogli susresti ranije u srijedu, uzrokovani su incidentom u podatkovnom centru u Strasbourgu i nisu povezani s privremenim usporavanjem prometa na Twitteru, rekao je za Sputnjik nadzornik ruskih medija Roskomnadzor.

“Problemi s pristupom međunarodnim uslugama Google, YouTube i drugima, s kojima su se neki ruski korisnici mogli susresti 10. ožujka, uzrokovani su prekidom rada velikog europskog podatkovnog centra smještenog u Strasbourgu”, rekao je Roskomnadzor.

Nadzornik medija naglasio je da incident u podatkovnom centru u Strasbourgu nije povezan s ograničenjima nametnutim Rusiji od strane Twittera ranije tijekom dana.

Problem je izbio u objektima najvećeg europskog pružatelja usluga OVHcloud u srijedu navečer i uništio nekoliko poslužitelja do jutra.

Francuski OVHcloud jedan je od glavnih protivnika američkim divovima Amazon mrežnim uslugama, Microsoftovom Azureu i Googleovom Cloudu na tržištu usluga spremanja podataka u ”oblak.” Klijenti tvrtki su francuska vlada, Centar Pompidou i burza kriptovaluta Deribit. Centri podataka u Strasbourgu bili su među 17 podatkovnih centara OVHclouda u Francuskoj i 32. na svjetskoj razini.

GoogleRoskomnadzorYouTube
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Neka sabotaža.

tuf
3 godine prije

Nema šanse da se ovo dogodilo slučajno. Data centri su tako koncipirani da jedino eksplozivom ili zapaljivim sredstvom mogu izgorjeti u takvom opsegu.
Usput, ispravak krivog navoda u članku – požar nije uništio “tek nekoliko poslužitelja” nego cijeli data centar: “Uništen je u potpunosti data centar SBG2 i djelomično oštećen data centar SBG1 (4 od 12 prostorija). Požar nije zahvatio dva druga data centra OVHclouda u Strasbourgu SBG3 i SBG4 koji su preventivno isključeni. “

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Lako za YouTube i Google, ali Partis je pao i ne radi. 😏

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI