Procurjeli dokumenti otkrivaju da je Facebook ciljao djecu od 6 godina zbog profita

Facebook
4 komentara

Dokumente, poznate kao Facebook papiri, objavio je pravni tim uzbunjivačice Frensis Haugen i dostavio ih Kongresu i Komisiji za hartije od vrijednosti.

Procurjeli Facebook dokumenti navodno otkrivaju da giganti društvenih medija rade na ciljanju djece od šest godina kako bi proširili svoju potrošačku bazu i povećali profit tehnoloških giganata.

Prema internom postu na blogu objavljenom 9. aprila, a koji je pregledao NBC News, kompanija je navela nekoliko otvorenih pozicija za istraživače da ponovo osmisle sve proizvode za djecu uzrasta od 13 godina i manje. Prema izvještajima medija, projekat je već počeo kada je objava podijeljena.

„Naša kompanija ulaže velike investicije u mlade i formirala je virtuelni tim iz različitih kompanija kako bi mladima omogućila sigurnija, privatnija iskustva koja poboljšavaju dobrobit njih i njihovog domaćinstva“, napisao je autor bloga, čije ime je redigovano prije nego što je NBC News uspio da pregleda dokument.

„Mnoge naše proizvode, u prošlosti nismo dizajnirali za mlađe od 13 godina“, dodaje se.

Facebookk je, međutim, navodno istraživao kako da regrutuje mlađe ljude, nazivajući djecu uzrasta od 10-12 godina vrijednom „neiskorištenom publikom“.

Dokumenti takođe uključuju dijagram koji pokazuje da Facebook ima za cilj da cilja korisnike mlađe od 13 godina, iako se ne govori o tome kako će se suočiti sa Pravilom o zaštiti privatnosti djece na mreži (COPPA).

U izvještaju koji je u septembru objavio Wall Street Journal, dokumenti koji su procurjeli citiraju interne Facebook studije u posljednje tri godine koje su ispitivale kako Instagram negativno utiče na njegovu korisničku bazu, pri čemu su tinejdžerke najviše oštećene.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg, koji je negirao navode čak i nakon što mu je prikazano istraživanje, svjedočio je pred Kongresom da je sajt društvenih medija dobar za mentalno zdravlje mladih.

Portparol Facebooka je navodno odgovorio na izvještavanje Wall Street Journala o objavi koja je procurila, nagoveštavajući da je to istina, „Kompanije koje posluju u veoma konkurentnom prostoru — uključujući Wall Street Journal — ulažu napore da se dopadnu mlađim generacijama“.

„S obzirom na to da naši konkurenti rade istu stvar, bilo bi vrijedno objavljivanja da Facebook nije uradio ovo.“

Djecatajni dokumenti
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jery
2 godine prije

Jos jedan razlog više, zašto je potrebna absolutna distanca do zapadne iskvarene ne”kulture” profitabilnosti po svaku cijenu! Zbog svijih milijardi su izgubili osjecaj za realnost, pune nam glave sa kojekakvim nebulozama i unistavaju nam živote na svakom koraku. Uništavaju prirodu i ljude a ne shvacaju da če i njima doči kraj, prije ili kasnije! Jedinu stvar koju je priroda stvorila pravednom je to da niko od smrti pobječi neče! Sve te milijarde jim nece biti od pomoči u trenutku istine! A istina jih jako brzo moze stiči! Čak se u zadnje vrijeme jako trude da bi se sa njome ubrzo sreli!

Slonica
2 godine prije

Nepotrebna laž koju promovira spodoba koja ne liči na ljudsko biće,sa svjetlećim očima i licem kao porculanskim odljevom.
Budućnost koju nudi sa ružičastim naočalama, virtualnom stvarnošću i umjesto da se zabrane te utopističke ideje, njega se mahnito nameće i pridaje važnost.
Zlo i naopako.

Makedonac
2 godine prije

Zlikovci, i Putin je kazao isto, da je jasno da država discipliniše neposlušnu decu. Ne da ih unište a samo da budu lojalni demokratskoj partiji. Inače to je moćno oružje, za izbore, karantin i svake druge ideologije, ali treba da je pod totalni kontrol deep state. Tako da neko može da ode u zatvor, samoubije se , ali svi ti digitalni instrumenti ropstva Google, facebook, twiter tik tok… treba da rade u interes NWO. Česno kazano kući nemamo televizor od 15 godina, u porodici gledamo po neki film, bez reklame i koji mi rešimo, ne televizija . Serijskih filma od tip latino turskih veš mašina za obradu mozga ne, može neki stari ruski do 16 epizoda, ili recimo povratak otpisanih, tamo gde nema LGBT ideologije. A onih fejs buke i ostale buke, vibratore, to ne koristimo. 😉 Spas od tih stvari je mnogo lak i trivijalan, ali ako si ušao… Čitaj više »

mark
2 godine prije

Procureli podaci do logičnog 😂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI