Procurjeli dokumenti razotkrivaju američko ”Ministarstvo istine”

Zakon o cenzuri
12 komentara

Administracija Joea Bidena planirala je koristiti svoj sada odloženi Odbor za upravljanje dezinformacijama (DGB) da natjera platforme društvenih medija da uklone objave koje vlada smatra lažnim, prema procurjelim dokumentima do kojih su došli republikanski zakonodavci.

Senatori iz GOP-a Chuck Grassley (Iowa) i Josh Hawley (Missouri) citirali su dosijee uzbunjivača u otvorenom pismu šefu Ministarstva domovinske sigurnosti Alejandru Mayorkasu objavljenom u srijedu, u kojem su tražili više detalja o kontroverznom DGB-u.

Odjeljenje je “planiralo da koordinira napore da iskoristi veze s platformama društvenih medija kako bi omogućilo uklanjanje korisničkog sadržaja”, rekli su senatori u priopćenju za javnost, dodajući da je nastojalo koristiti Big Tech stranice kako bi “sproveo svoju agendu”.

Prvi put objavljen u aprilu, odbor je brzo pauziran nakon snažnog odgovora javnosti u kojem su ga kritičari uporedili sa državnim ‘Ministarstvom istine’. Zastupnici su rekli da dokumenti koji su procurili izazivaju “ozbiljnu zabrinutost” u vezi sa inicijativom.

“DGB je osnovan da služi kao mnogo više od obične ‘radne grupe’ za ‘razvijanje smjernica, standarda, [i] zaštitnih ograda’ za zaštitu građanskih prava i građanskih sloboda”, napisali su. „Zapravo, dokumenti DHS pokazuju da je DGB dizajniran da bude centralno središte Odjela, centar za razmjenu podataka i vratar za administrativnu politiku i odgovor na ono što se dogodilo za odlučivanje je ‘dezinformacija’.”

Grassley i Hawley su tvrdili da Bajdenova administracija nije ponudila jasnu definiciju “dezinformacija” i da je odbor DHS pokazao ozbiljnu pristrasnost čak i u svojim najranijim fazama, uprkos uvjeravanjima da će ostati apolitičan.

Posebno su ukazali na autoricu i ”saradnicu za dezinformacije” Ninu Jankowicz, izabranu na čelo DGB-a, tvrdeći da je ona “poznati trgovac stranim dezinformacijama i liberalnim teorijama zavjere”.

Jankowicz je možda bila angažovana uglavnom zbog “njenog odnosa s rukovodiocima na Twitteru”, tvrdili su senatori, dodajući da dokumenti koji su procurili pokazuju da Bijela kuća planira “operacionalizirati” veze s kompanijama društvenih medija kako bi “implementirala svoje ciljeve javne politike”.

Nacrti informativnih bilješki pripremljenih krajem aprila ukazuju na to da je visoki zvaničnik DHS-a, Robert Silvers, planirao da se sastane s rukovodiocima Twittera kako bi razgovarali o tabli za dezinformacije, iako ostaje nejasno da li je zakazani sastanak ikada održan.

Dvojica senatora pozvala su Mayorkasa da otkrije više informacija o ciljevima odjela za DGB, uključujući da li je ikada tražio od kompanija društvenih medija da “cenzuriraju, označe, dodaju kontekst ili uklone” korisničke postove ili zabrane naloge. Oni su također zatražili dokumente i komunikacije u vezi s Jankowiczom i pozvali vladu da da svoju definiciju dezinformacija koje se mogu djelovati, rekavši da bi trebalo “identificirati ko je tačno odgovoran za donošenje ove odluke”.

BidenDezinformacijeDGBMedijiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Barem dva puta sam več objavljivao ovdje, šta radi google.
Kad istražuješ okolnosti oko nekih aktuelnih događaja, tražiš podatke o prometu, vezanim na neku državu, nakon par klikova, prebacuje te na američki izbor propagandnih medija!
Meni je samo žao ljudi, zanamcima, koji če morati živjeti u tom svijetu.
Ja sam svoje znanje večinoma skupio lično.

1 godina prije

Aje, da kažem nešto više, za jedan zubac.
Kad sam još mogao komentirati na našem nacionalnom mediju, redovito sam ispravljajo laži režimskih novinara, koji su lagali u korist NATO politike.
Dostupao sam do američke stranice, koja objavljuje te podatke, ažurirane dnevno.
Znate je, neču je navoditi ovdje, da ne dođe do blokade.
Za par mjeseci, dobio sam blokadu. Sa američke strane. Moj IP. Moja zemlja me je otkucala.
Kako znam? Kad sam o toj blokadi seznanio kolege, komentatore, oni su još mogli dostupati.
Objavljivali mi screenshote!
Da, i to je nekad bilo moguče…
Zato, ministarstvo istine? Hahahahahahahahaha…………..

eks
1 godina prije

Trenutno je u Srbiji najgledanija emisija “Aktuelnosti” , koja se svako veče od 20 časova emituje na programu televizije “Happy” . To je jedina emisija u kojoj se mogu videti izveštaji o stanju na terenu i dešavanjima u Donbasu, sa uključivanjem novinara koji na licu mesta o tome izveštavaju , kao i priloge koji se dostavljaju sa ruske strane. Svi ostali mediji 90% prriloga objavljujukao prenos sa strane zapada . Ova emisija ugrožava zapadnu “istinu” i zbog toga je fondacija Rokfeler , uz pomoć kvisling opozicije”, pokrenula glomaznu kampanju sakupljanja potpisa za podnošenje zahteva za ukidanje i zatvaranje televizije “Happy” , a kao povod navode – “širenje dezinformacija” . Traže, takodje, i ukidanje i zatvaranje televizije Pink , koja daje informacije i sa zapada i sa istoka . Inače, u Srbiji više od 70% medija je pod potpunom kontrolom zapada i vodi žestoku antirusku propagandu

Brus
1 godina prije

Ima tih izvora u Americi na tisuce pa su poput hobotnice produzili krakove na sve zemlje sirom svijeta

Ivan
1 godina prije

Globalni reset im za sada ne ide potpuno po planu jer ljudi mogu da dodju do informacija sa obe strane, ili tacnije receno osim lazi mogu da cuju i istinu. Uvodjenje ministartsva istine je neophodno kako bi se istina potpuno zabranila i iskorenila, da bi svojim lazima mogli da manipulisu i usmeravaju javnost u smeru gde zele.
To je samo suptilnije upravljanje stadom, cobani koriste ovcarske pse a ovde mediji i cenzura istine.

Max
1 godina prije

To je ministarstvo istine.

Lucija, prva
1 godina prije

Naravno , naravno…

Koga briga za objektivnu stvarnost?

Važno je zaraditi lansiranjem bilo čega, informacija ili dezinformacija…

E, da.
Bez toga i takvih biznisa, samo ministarstvo istine ne bi ništa moglo.
Doslovce.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI