Protiv uličnog uznemiravanja, Marlène Schiappa želi stvoriti “četvrti bez dosadnjakovića”

Marlène Schiappa
17 komentara

Marlène Schiappa želi stvoriti barometar koji će identificirati glavna problematična područja kako bi se iskorijenilo ulično uznemiravanje. Među ciljevima, ministrica delegatkinja želi uspostaviti „QSR“, novu kraticu za „susjedstvo bez dosadnjakovića“.

“Ono što želim je iskorijeniti ulično uznemiravanje,” izjavila je 14. travnja u intervjuu za tisak 20 Minutes, ministarska delegatkinja ministra unutarnjih poslova Marlène Schiappa. Da bi to učinila, najavljuje lansiranje “barometra uličnog uznemiravanja”, te će “prvi biti objavljen idućeg kolovoza”.

Objašnjavajući metodologiju, Marlène Schiappa potvrđuje da će se ona provoditi “na temelju verbalizacija, evidentiranih žalbi, zapažanja policije i povratnih informacija od dotičnih udruga”. “Kartografija Francuske” naknadno će identificirati ‘crvene zone’ uličnog uznemiravanja […] u kojima se žene ne mogu slobodno kretati”.

“Ono što želimo je stvoriti QSR-ove, “četvrti bez dosadnjakovića”, tvrdi ona, dodajući da će na tim područjima “policajci u civilu moći iznenadno intervenirati”. “2.000 od 10.000 dodatnih regrutacija koje je nedavno najavio Gérald Darmanin bit će mobilizirano za ovaj projekt”, podržala je ministrica koji također obećava stvaranje “specifične obuke o uličnom uznemiravanju za svu policiju i žandare”.

Od stupanja na snagu zakona 2018. godine za borbu protiv uličnog uznemiravanja i kažnjavanja “seksističkog gnjeva”, zabilježeno je nešto više od 3.000 verbalizacija zbog seksističkog gnjeva, podsjetila je ministrica.

francuskaMarlène Schiappaprotestizaštita
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Homer
3 godine prije

Bolest

TIKTAKTIKATAKATAK
3 godine prije

Jadnice,one,pomrijet će od dosade!

Slonica
3 godine prije

Odlična vijest
Za sve ćemo imati čipove,senzore,
Iskorijenit će se nasilje po ulicama,skitnice, pjevače, zabavljače i svi koji narušavaju idilu sterilnog poslovnog čovjeka.
To će biti idealno društvo modernog čovjeka sa aktovkom i uštirkanim odjelom .
Isprogramiran, organiziran ,predvidiv to je Čovjek budućnost.
Filmski scenarij, Vivarium

iengvewrgfwerfgwnerf
3 godine prije

Dnous

Zvrk
3 godine prije

Mozda najzenstvenija od svih modernih feministica.

Stara kuka
3 godine prije

2.000 od 10.000 dodatnih regrutacija koje je nedavno najavio Gérald Darmanin bit će mobilizirano za ovaj projekt

Jesam li dobroshvatio? Između 2 i 10 tisuća novoaangažiranih policajaca će paziti samo za to da netko nebi Francuskinjama nešto dobacio na ulici ili zazviždo za njima?

I baš me zanima gdje će se nalaziti te “četvrti bez dosadnjakovića”? Hoće li biti negdje u kojoj od “no go zona” s imigrantskom populacijom?

Političarke širom svijeta svakodnevno nam daju potvrdu mišljenja da bi ženama pod hitno trebalo oduzeti pravo glasa.

3 godine prije

šteta baš im volim dobacivati (muškima i ženskima) kad prolazim pored njih ili oni pored mene pa ono krenu dizat masku preko nosa i usta da se ne zaraze zbog blizine, tlak im skoči na dvije kratke pristojne riječi na 200, hehe

postenlopov
3 godine prije

Dao bi se kladit da joj je picic okupiran paucinom.

Max
3 godine prije

Bolesna.

Brainstorm
3 godine prije

upravo sam bio objekt agresivnog prosjacenja. idem kuci, mislim se, necu platiti kartu za 10 minuta pjesacenja, hrana mirise, ja gladan ali strpicu se jos malo. sve ustimao na stednju a sad bih trebao mladom, jakom tipu dati novce. tipu koji je vjerojatno kriminalcic, narkoman, koji bi me odzepario samo tako, koji meni ne bi pomogao ni pod razno, niti ikome, koji bi me opljackao silom i provalio u kucu. ja ga ignoriram ali tip ne odustaje. konacno sam mu morao jasno i glasno reci – ne dajem novce!!! nastavio je nekakvo govorenje iza mene. mislim se sto bi bilo da je bila zenska. prvo, zenska ce se bojati, popustit ce. ali sa takvim je opasno pokazati ikakav znak popustanja. zasto bi na ulici uopce postojao agresivni prosjak a zene da moraju tasijem? kaze moj jedan poznanik – bio u parizu. eifelov toranj. kaze, zivi uzas. zaustavljaju, prosjace, nude, prodaju.… Čitaj više »

Realno
3 godine prije

Dotična kalaštura može samo da prihvati da popuši kurac.

3 godine prije zadnji put uredio Realno
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI