Prvi amandman mora biti ukinut kako bi se “zaštitio Izrael”

Sutnja o ratu u Gazi
37 komentara

Izrael i njegove pristalice uplašeni su javnim izlivom podrške i solidarnosti prema palestinskom narodu koji živi u Gazi na američkim fakultetima i univerzitetskim kampusima – toliko da su upravo poslali pismo Kongresu Sjedinjenih Država tražeći donošenje nove zakon cenzure.

Liga za borbu protiv klevete (ADL) u koordinaciji s Konferencijom predsjednika velikih američkih jevrejskih organizacija zahtijeva od Kongresa da obnovi posebne odredbe u kontroverznom FISA (Zakon o nadzoru stranih obavještajnih službi) kako bi se omogućilo ućutkivanje svakoga ko na bilo koji način kritizira izraelske genocida u Gazi.

Neslavno opisan kao “najveća ekspanzija domaćeg nadzora od Patriotskog zakona”, novi zakon o FISA-i koji je forsirao jevrejski lobi sadrži dodatni jezik koji bi u osnovi kriminalizirao slobodu govora koja uznemiruje cioniste. To također prisiljava “ogromnu paletu” američkih kompanija da počnu djelovati kao NSA (Agencija za nacionalnu sigurnost) špijunira u ime Izraela.

Mnogi Amerikanci nemaju pojma da je Konferencija predsjednika velikih američkih jevrejskih organizacija uopće poslala pismo, niti su svjesni da se zakon gura. Jednom kada se pročulo, vjerovatno će doći do velikog izljeva opozicije – zato učinite svoj dio da proširite vijest u odbrani Prvog amandmana na Ustav SAD, koji je na udaru jevrejskog lobija.

Prema izvješćima, mnogi Amerikanci su govorili protiv zakona, ali bezuspješno jer su ga oba doma Kongresa usvojila s velikim glasom, pokazujući dvostranačku podršku.

Republikanci se rijetko slažu sa demokratama, i obrnuto, osim kada je riječ o pitanjima koja se odnose na Izrael. Obje velike političke stranke kupio je Izrael, zbog čega su uglavnom svi prvi Izrael, a ne Amerika.

Kako bi zaštitio “sigurnost i sigurnost Izraela”, kao i “zaštiti Jevreje u SAD-u”, jevrejski lobi želi da se Odjeljak 702 FISA-e odmah obnovi, čime se zabranjuje “antisemitizam” na fakultetima i univerzitetskim kampusima.

Guverner Floride Ron DeSantis tiho je usvojio zakon o antisemitizmu u državi Sunshine, dok je Amerikance ometao koronavirus iz Wuhana (COVID-19). Može se samo zamisliti šta je taj Zid plača planirao za Floriđane koji su uhvaćeni da se protive izraelskom genocidu.

“U SAD-u, naznake stranog učešća u domaćim antisemitskim događajima nakon 7. oktobra naglašavaju potrebu da izvršna vlast zadrži ovo vitalno oruđe”, tvrdi jevrejski lobi, koristeći 7. oktobar na isti način kao i prije 11. septembra. da gazi ustavna prava Amerikanaca.

Nadalje, jevrejski lobi kaže da je “duboko zabrinut” zbog sve slobode govora koja se događa u znak podrške palestinskom narodu, te da su “informacije koje su prethodno dobijene korištenjem Odjeljka 702”, koji je trenutno istekao, ponovo potrebne za zaštitu Jevreje od povrijeđenih osjećaja.

Neobnavljanje Odeljka 702 će “ometati vitalne obavještajne službe i organe za provođenje zakona”, tvrdi jevrejski lobi.

Prema riječima izvršnog direktora ADL-a Jonathana Greenblatta, protestovanje u znak solidarnosti s narodom Gaze znači da ste “saučesnik” u Hamasovom napadu lažnom zastavom. Ovako o vama misli cijeli jevrejski lobi ako ne podržavate izraelski genocid, inače.

Greenblatt predvodi optužbu za stvaranje cjelokupnog pravnog okvira koji će omogućiti da propalestinski demonstranti budu optuženi za pružanje materijalne podrške “teroristima”, što će im omogućiti da budu u zatvoru uprkos postojanju Prvog amandmana.

CenzuraIZRAELSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
11 dana prije

Stvarno su legende – uvode jednu po jednu meru totalitatizma uz maloumna objasnjenja… koja i kao takva prolaze.

Ali nista bez pomoci “osvescenih” koji ce da tvrde kako su Jevreji gazde i tako skrenu paznju sa Majstora koji ce na miru da se bace na instalaciju sledeceg alata.

Tupko Glupko
11 dana prije

Maske padaju.

Ne samo da Demokrate i Republikanci ovo zajednički rade, već je i Joe Biden jučer javno usporedio Hamasov napad sa holokaustom.

Za sada su Zidovi ubili 30 Palestinaca za jednog ubijenog u tom napadu (od toga 70% žena i djece) u Gazi koju ravnaju sa zemljom, sprječavaju humanitarnu dostavu hrane, vode i lijekova Palestincima, a od 36 bolnica u Gazi, 25 ih više nije funkcionalno.
Ubili su do sada skoro 500 zdravstvenih radnika.

Sada se više nego rječito vidi tko zapravo vlada u SAD.

NOME
11 dana prije

…….globalisti vole najaviti šta će nam raditi…..u kinima upravo hit “građanski rat” am.akcij.

anik
11 dana prije

Samo u svijetu cenzure, totalitarizma i laži može da židovi bude pametni, razumni i pričaju kao istinu. Kritika i sloboda govora su kao smrt za njih.

Гавран
11 dana prije

Razlika između demokratije i diktature je što u demokratiji vlasnik vlasti ostaje u pozadini, nedodirljiv i teško dokučuv.
.
Izgleda da je kriza primorala vlasnike vlasti da direktno deluju.
.
Demokratija-sloj transmisije između gospodara i rulje odlazi u istoriju.
.
Glumci i čitači postaju bespotrebni.

Zvone
11 dana prije

Ameri stvarno klize u diktaturu a sa njima polako i svi njihovi vazali.

onaj najglu...Dalton
11 dana prije

Liga za borbu protiv klevete bi mijenjala američki Ustav…
Sad bi Shakespeare uzeo otrov umjesto Romea.

P.S.
“Ja sam G. Krklec”, predstavio se kralju Aleksandru Karađorđeviću.
“Vi ste Gustav Krklec“, odgovorio mu je kralj…
“Pošto je Vaše kraljevsko veličanstvo ukinulo Ustav, meni je ostalo samo ovo G“.

Schwarze Hunderte
11 dana prije

To može stvoriti još samo šire prosvjede i aktivni ” Anti – Semitism ” I ništ drugo ! Nije se pametno time igrat !!!

Max
11 dana prije

Suluda ideja.

nekoime
11 dana prije

Preživio je Dolfija, ali neće Bibya.

Lucija, prva
11 dana prije

Ovi si postali isti ko rusi, igraju žrtvu.

vrlodrag
11 dana prije

Kad vraga istjeraš na vidjelo onda nije tako strašan. Postaje čak i smiješan u svoj svojoj ludosti.

nessy
11 dana prije

Mislio sam da sam sve vidio i da me nista vise ne moze iznenaditi, ali da cionisticke udruge diktiraju zakone u USA, i to nesto tako vazno, kao sloboda govora, eee, to nisam ocekivao. Nekad mocna USA su postale podruznica cionista i njihovih ciljeva. Jadno, bas jadno.

xyz
11 dana prije

Cionizam i neonacizam su dva brata istih roditelja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI