Psaki iz Bijele kuće kaže da njeno dijete rado nosi masku „cijeli dan“ samo da bi išlo u školu i igralo se sa drugima

Jen Psaki
57 komentara

Sekretar za štampu Bijele kuće Jen Psaki odbacila je zabrinutost oko toga da li dugotrajno nošenje maski može nanijeti psihičku štetu djeci, tvrdeći da je njenom djetetu drago da je nosi „cijeli dan“ samo da bi bila napolju sa drugarima.

Na pitanje Peter Doocija iz Fox News u petak o tome da li bi dugi sati pod maskama mogli imati „štetne emocionalne, akademske i psihološke posljedice“ na djecu – ponavljajući zabrinutost koju je pokrenuo guverner Floride Ron DeSantis – Psaki je negirala pitanje tvrdeći da njeno „lično iskustvo” pokazuje drugačije.

„Moja kćerka vrtićkog uzrasta rekla mi je prije dva dana da može da nosi maske cijeli dan i da je srećna što ide u kamp i ide u školu“, rekla je ona dodajući da moguće psihičke štete od maski jednostavno ne brinu administraciju Joe Bidena.

„Znamo da postoji negativan uticaj na to što oni ne idu u školu i trebalo bi da preduzmemo potrebne mjere da bi bili u školi i u učionici, uključujući nošenje maski.“

Psaki je nastavila sa kritikama na račun De Santisa – republikanca i glasnog kritičara mandata za maske, karantena i pasoša vakcina – optužujući ga da krši savjete o javnom zdravlju i “prikuplja sredstva” preko toga, istovremeno tvrdeći da “zvaničnici javnog zdravstva”, a “ne političari” treba da „donesu odluke o tome kako da čuvamo svoju djecu“.

Guverner Floride odbio je da nametne mandate za maske državnim školama, uprkos nedavno revidiranim smjernicama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) koje preporučuju nošenje maski u područjima sa „visokim“ prenosom virusa, uključujući i potpuno vakcinisane. U saopštenju objavljenom prošle sedmice nakon sastanka sa zdravstvenim stručnjacima, De Santis je insistirao na tome da roditelji moraju „sami izabrati u vezi s maskama“, ukazujući na potencijalne nedostatke dugoročnog nošenja maski.

„Stručnjaci su izrazili legitimnu zabrinutost da rizici od nošenja maski nadmašuju potencijalne koristi za djecu, jer nošenje maske kod djece može negativno uticati na njihovo učenje, govor, emocionalni i društveni razvoj“, rekao je on.

„Ovo apsolutno ne treba nametati. Ne bi trebalo da bude obavezno“.

Psakin anegdotski pristup pitanju nošenja maski nije dobro prošao kod mnogih posmatrača na internetu, neki su pitali da li jedan petogodišnjak treba da vodi politiku zemlje sa više od 300 miliona stanovnika.

Jedna kritičarka je citirala svoje „lično iskustvo“ sa svojom djecom i maskama, tvrdeći da „djeca osnovnoškolskog uzrasta nemaju mentalne sposobnosti“ da ih pravilno nose, dok su drugi istakli da se Sekretar za štampu nije potrudila da navede „bilo koju vrstu podataka “koji se odnose na emocionalne ili mentalne uticaje, očigledno misleći da bi samo jedan primjer mogao riješiti problem.

Jadno dijete…

DjecaJen Psakimaske
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Starina
2 godine prije

I ja da sam njeno dijete bih nosio masku po cijeli dan samo da nisam s njom doma. Nije lako biti dijete psihopatske lažljive majke.

Otpornik
2 godine prije

Ako je ovo istina, jadno dijete. Bolje bi mu bilo da ga oduzmu od majke psihopata. Imalo bi šansu da izraste u zdravu, normalnu osobu.

Sven
2 godine prije

Astronauti u sf filmovima puno puta ostanu bez zraka slusajuci iz slusalica sastav atmosfere na planeti iz kontrolnog tornja. A trebali su samo skinuti kacigu.

max
2 godine prije

Što se mene tiče a vjerujem da će se složiti mnogi njeno dijete ne treba masku skidati ni noću

Slonica
2 godine prije

Kako je velikodušna ova majka, možda bi dijete i oklop od kornjače.
Ili odjelo od Spidermana da zauzvrat ide u školu.,koja je inače zakonski i po svim konvencijama obavezna.
Nevjerovatno kako se brzo mijenja sve što smo znali i morali a kovid agenda preuzima tron i pobija sve zakone.

Krmak
2 godine prije

White house u prijevodu ludnica bez kocnica.

Xyyyy
2 godine prije

Psaki nije covjek. Kao ni Zuckenberg. Izgledaju kao 2 klona, pogledajte uh malo pobliže pa vidjet cete koliko slicnost.

nepoželjni
2 godine prije

“zvaničnici javnog zdravstva”, a “ne političari” treba da „donesu odluke o tome kako da ČUVAMO svoju djecu“.

Ma, što bi uopće trebalo reći a da ima smisla, osim, da Bog da joj se sjeme zatrlo!

(siguran sam da to zlo neće nikada unuka u svojim rukama držati)

Čudan lik
2 godine prije

Trebamo li vjerovati osobi koja je plaćena da laže??? Opis radnog mjesta ove likuše je da daje informacije “prilagođene” za javnost. Ljudi, čuvajte živce i ne obazirite se na izjave ovakvih strašila!

NeBudiOvca
2 godine prije

Već se vidi da će djevojčica imati blistavu “progresivnu” karijeru.
Predvidjam da u desetoj godini mijenja spol i postaje muško, u 18. upisuje vrhunsku znanstvenu disciplinu “rodne studije” u 27. sklapa brak sa svojom mačkom, u 34. pokreće inicijativu za zabranu rada restorana koji ispod stola ne drže mačji pijesak i time diskriminiraju sve osobe u braku s mačkama…
Uz ovakvu majku i životni uzor, samo nebo je granica.

ZriBra
2 godine prije

Pravnih lijekova i cijebiva neće nedostajati kao ni ludske gluposti odnosno moralne i mentalne tuposti.

ledeno doba
2 godine prije

psaki !

na zdravlje

ledeno doba
2 godine prije

psaki laju a karavani prolaze

Zagten
2 godine prije

Kayleigh tako nesto ne bi rekla..

ledeno doba
2 godine prije

“…Jennifer “Jen” Psaki, the eldest of three daughters, was born in Stamford, Connecticut, to Dimitrios “James” R. Psaki and Eileen (née Dolan) Medvey. Her father is a retired real estate developer, whose grandfather had emigrated from Greece in 1904 and whose grandmother was of Irish descent, while her mother is a psychotherapist. She also has Polish ancestry. Psaki graduated from Greenwich High School in 1996. In 2000, she graduated from the College of William & Mary with a degree in English and sociology. She is a member of the Chi Omega sorority….. članica “sorority Chi Omega” sorority (sestrinstvo) i fraternity (bratstvo) su elitarna studentska udruženja u SAD-u, gdje su članovi studenti iz elite, bogata dječica iz dobrostojećih, imućnih obitelji. Sorority dakle za ženske, fraternity za muške. zna se da je i George W. Bush bio član takvog jednog elitnog studentskog udruženja, i skoro svaki političar u SAD-u pogledajte logo “Chi Omega”:… Čitaj više »

B7ranko Spehar
2 godine prije

Voli da ide u kamp i nosi masku.Tako počinje i svaki “Petak 13″film.

Trt
2 godine prije

Kako si ti jako luda u glavu.

čudila se aman ja
2 godine prije

… najprije sumnjam da je ona rodila to dijete,prije će biti da ga je nabavila, kako je to već moderno.

Mali Ivica
2 godine prije

Tu glumpaču triba toljagon zamlatiti, ka pantagana.

Mali Mujica
2 godine prije

Njoj treba curac u usta pa da diše kroz muda, samo treba osigurati da ga u pohlepi ne odgrize.

mi82
2 godine prije

“petogodišnjak treba da vodi politiku zemlje sa više od 300 miliona stanovnika.”

🙂 🙂 🙂

Davorin
2 godine prije

Fuj

Pero
2 godine prije

Glupa kravetina!

Libanonci
2 godine prije

arabnews.com/node/1908741/middle-east

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI