Putin govori o antiruskim sportskim zabranama

Vladimir Putin
61 komentar

Ruski predsjednik je prokomentarisao nastavak suspendovanja ruskih sportista.

Vladimir Putin kaže da su sportski principi odbačeni u stampedu koji je pregazio ruske i bjeloruske sportiste široko rasprostranjenim zabranama.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) preporučio je prošlog mjeseca da ruski i bjeloruski sportisti ne budu pozivani na međunarodna takmičenja gdje god je to moguće, takođe pozivajući da ove dvije zemlje budu lišene svih značajnih sportskih eksponata nakon vojne operacije u Ukrajini.

Federacije u čitavom nizu sportova – uključujući fudbalska rukovodeća tijela FIFA i UEFA – od tada su poslušale savjet MOK-a, dok čak ni paraolimpijski sportisti nisu ostali imuni nakon što je Međunarodni paraolimpijski komitet (IPC) zabranio ruskim i bjeloruskim takmičarima da učestvuju na zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. samo dan prije nego što su trebale da počnu.

Kao razlog za preinaku ranije odluke da se sportistima dopusti da se pojave pod neutralnim statusom, IPC je naveo prijetnju bojkotom drugih nacija i „uticaj vlada“ iza kulisa kada je preduzet taj korak.

Ruski lider Putin kritikovao je situaciju, rekavši da je sport izgubio svaku pomisao da nije diktiran političkim uticajima.

„Čak su i olimpijski principi pogaženi“, rekao je Putin u srijedu tokom sastanka o društveno-ekonomskoj podršci ruskim regionima.

„Nisu oklijevali da poravnaju račun sa paraolimpijcima. To je sport van politike“, zajedljivo je dodao Putin.

Ruski sportski zvaničnici osudili su sankcije protiv zemlje kao diskriminatorske, dok je Unija sportista Rusije opisala situaciju kao “sportski genocid”.

Prošle sedmice, šef MOK Thomas Bach pokušao je da odbrani zabranu za Ruse i Bjeloruse, tvrdeći da je „jeftin argument“ što se to naziva „politizacijom sporta“.

„Ko god tako očigledno krši olimpijsko primirje političkim, pa čak i vojnim sredstvima, ne može osuditi posljedice kao politički motivisane“, dodao je Njemac.

U nedostatku Paraolimpijskih igara za svoje sportiste, Rusija organizuje sopstvene događaje za sportiste u sibirskom sportskom resortu Hanti-Mansijsk, koji će se održati od 18. do 21. marta.

Učesnici iz Bjelorusije, Jermenije, Tadžikistana i Kazahstana takođe su pozvani na takmičenje, poznato pod nazivom „Mi smo zajedno. Sport“.

PutinrusijaSankcijeSport
Pretplatiti se
Obavijesti o
61 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mislim
2 godine prije

kažu ,da olimpijadu su izmislili grci ,da bez obzira na ratove između država dođu njihovi najbolji i pokažu se. i na tim idejama je stvorena i moderna olimpijada.
ako nekom braniš doći na olimpijadu ,onda po tom konceptu po kojem je stvorena ona više ne postoji, ruši samu sebe.

2 godine prije

Sport je postao alat za političke obračune tek kad ih je zapad počeo koristiti!
To, uz potpunu cenzuru medija zapadnim čitaocima je jedan od najpodmuklijih poteza, koji neče ostati bez odgovora ljudstva!
To zapadu NIKO NORMALAN neče zaboraviti!
Zapad je leglo ZLA!
Sjetimo se 1980 godine. ISTO!
Ko je bojkotirao olimpijadu nakon što su te države sasule Irak, Libiju, Jugoslaviju, ponovo Afganistan i tako dalje?
Dragi moji zapadni mediji, nismo ljudi sa memorijom zlatne rbice…
PAMTIMO!

Klokan
2 godine prije

Nacisti su preuzeli vecinu svijeta. Baci Vladimire nuklearke i unistite ovo zlo

Detektor
2 godine prije

Svi ovi koji sada zabranjuju Rusima i Bjelorusima sportska natjecanja zaboravljaju da su ovi to već opdavno prošli jer bivšem SSSR. je tek 1952. omogućeno sudjelovanje na OI i ostalim velikim međunarodnim natjecanjima pa nisu zbog više od 30 godina izolacije i blokada propali, kao što nije propala ni JAR koja je u vrijeme apartheida također bila izolirana. Uostalom koga više boli šoko za te vašare taštine i prevara koji sa sportom skoro više i da nemaju veze?

Plavi
2 godine prije

Štraš na stvar.
Da jednu tako veliku zemlju i naciju, sa tako velikom kulturom, od književnosti, glazbe, baleta…itd..itd.
Da je jedan MALI BOTOXIRANI PAJAC može dovesti do propasti.
UNAZADIO JE RUSIJU ZA 200 GODINA.
Završit ce ko Musolini, ne ne ko Hitler, Hitler je časno sebi oduzeo život.
A putuna će ko Musolinija objesiti za noge na crvenom trgu.

složni
2 godine prije

Nije sve istina šta pišu US-rane novine, ….ovo je iz iz BBC rijetka istina

U međuvremenu, vlasnik Burger Kinga Restaurant Brands International također je rekao za BBC da restoranima upravljaju primatelji franšize. Ti “dugogodišnji pravni sporazumi nisu lako promjenjivi u doglednoj budućnosti”, navodi se.

Podrazumijeva se da hotelske grupe Marriott, IHG i francuski lanac Accor, koji među svojim brendovima ima Ibis i Novotel, posluju u Rusiji pod sličnim ugovorima.
Marriott je za BBC rekao da su njegovi hoteli u Rusiji u vlasništvu trećih strana, ali je rekao da će “nastaviti procjenjivati ​​mogućnost da ti hoteli ostanu otvoreni”, sugerirajući da istražuje svoje ugovore o franšizi.

Franšizing je poslovna metoda distribucije proizvoda ili usluga. Uključuje davatelja franšize, tvrtku koja je uspostavila naziv robne marke, i primatelja franšize, tvrtku koja plaća naknadu za pravo poslovanja pod imenom davatelja franšize i prodaje svojih proizvoda.

složni
2 godine prije

Marks i Spencer, Burger King i hotelske grupe Marriott i Accor ograničeni su složenim franšiznim ugovorima koji ih sprječavaju da se povuku.
Tvrtke su prenijele ruske poslove trećim stranama i ne posjeduju poslovanje pod njihovim imenom.
Zajedno, tvrtke imaju gotovo tisuću poslovnica koje su još uvijek otvorene u Rusiji.
M&S ima 48 trgovina, a Burger King ima 800 otvorenih restorana, do

složni
2 godine prije

Konzervativni vijećnik koji je, kako se činilo, podržavaoRusiju u sukobu s Ukrajinom u objavama na društvenim mrežama, suspendiran je na tri mjeseca.

Shayne Pooley, koja sjedi u Vijeću općine Ipswich, također će imati obuku za društvene mreže.

Rekao je da je bio “potencijalno previše otvoren”.

Vijećnik Ian Fisher, čelnik konzervativaca u vijeću, rekao je da gospodin Pooley sada “bolje razumije svoju ulogu”.
Postovi gospodina Pooleyja su u međuvremenu izbrisani.

Gospodin Pooley je rekao: “Sada shvaćam da potencijalno previše otvorenog uma u smislu rasprave o osjetljivoj priči nije nešto o čemu sam trebao pisati na svojim društvenim mrežama.”

Rekao je da je bio vijećnik “jer volim pomagati ljudima i nikada ne bih sanjao da ću vidjeti nekoga povrijeđenog, pogotovo u činu rata.

Za to vrijeme gospodin Pooley će sjediti u vijeću kao nezavisni. Također će pohađati obuku o društvenim mrežama te će se pratiti njegova aktivnost na platformama društvenih medija.

BBC

2 godine prije

Jbg-a , raspo se UN , a gdje neće MOK…
Mislim ” medjunarodni ” 😂😂😂😂😂 , medjunarodan je ko swift 😂

Oli
2 godine prije

Igrale se delije nasred zemlje srbije

mrdo
2 godine prije

Zapadni svijet je pao na vrlo niske grane.

Max
2 godine prije

Nije fer prema hendikepiranim sportašima a ni ostalima.

Lara
2 godine prije

Zar se Međunarodni olimpijski odbor bavi politikom? I ucjenjuje sportaše da se moraju odreći svoje zemlje i zastave. Što bi značio izraz “pod neutralnim zastavom”?

čudila se aman ja
2 godine prije

…ne zaboravljam da su svi ti sportaši,olimpijci i ostali sudionici značajnijih natjecanja, pognuli glavu i primili experimentalni pripravak,stvarno ili lažno,za javnost nebitno, pa onda ništa više nije važno kad je o njima riječ. Inače, kada je IGRA postala SPORT,smatram da je to momenat pada jedne vrijednosti.

hiber
2 godine prije

Putin je postao tragikomični lik. Najbolje da se vrati u kovid katantenu i postedi nas opservacija. Dok Zelenskij obilazi bolnice i ranjenike, maski nigdje nema ni za lijek, Putin drzi televizijske snimljene monologe koje nikoga ne zanimaju. Kakav je to kukavički vojskovođa?Malo je bilo takvih primjera u povijesti, a svi su lose završili.

abc
2 godine prije

Ukrajina više ne postoji. Svaki okrug, kojeg oslobode Rusi, traži referendum za odcepljenje od Ukrajine. Čak madžarska manjina traži svoju republiku.
Jugo sindrom se je Amerikancima na primjeru Ukrajine vratio kao bumerang. Ono što su učinili Jugi, sad se jim vrača kamatama. Nema ništa od NATOvih i američkihvojnih baza u Ukrajini. A ukrajinci neče postati američke antiruske vojne snage.
EU je sebi prestrelila koljeno, jer je dokazala, da je neonacistički zbir država, koje ispod plašta demokratije kriju fašizam. EU se je pokazala kao američki klonirani trol, koji mora pojesti gofna, da Amerikancima bude ljepše.

abc
2 godine prije

USA je posle drugog svetskog rata vojno napala preko 50 država i nikad nije doživjela embarga sa strane ostalih država, a njeni sportaši su imali pravo nastupati na svim međunarodnim takmičenjima.
Eto, toliko o zapadnjačkom cinizmu i lažima. Zapad je jako mentalno bolestan.

Zorule
2 godine prije

jedno pitanje, da li netko zna gdje u HR kupiti Rublje?

abc
2 godine prije

Sve rade isto, kao što je radio ISIS u Siriji.
Odmah se raspoznaje škola CIA-e, NATO-a i pentagona.

Lara
2 godine prije

Prije godinu dana Thomas Bach je reizabran za predsjednika MOK bez protukandidata. To je isti onaj koji je NATO-vku Kolindu G. Kitarović primio 2020. u članstvo MOK, a 2022. u Povjerenstvo.
Možda bi se i sportaši trebali natjecati bez protukandidata kao i predsjednik MOK? Koji bi određivao drugima pod kojom zastavom se smiju natjecati i što moraju izjaviti da bi im on dozvolio pristup.

tri p
2 godine prije

“Gospodin” Pierre de Coubertin, otac modernog olimpizma, opjevan kao heroj, bio je fanatični podržavatelj Hitlera i nacizma uopće, bio je toliko opijen nacizom da je to čudo jedno. Postoji knjiga od Ljubodraga Ducija Simonovića, vrhunskog košarkaša i sportaša općenito koji raskrinkava olimpizam i profesionalni sport kao tvorevinu za porobljavanje naroda. Nisam siguran kako se knjiga zove, ali internet će dati odgovor onome koga to zanima. I da, prije nacizma otac olimpizma je bio očaran Britanskim Imperijalizmom, a sam je bio mali i nikakav, neuspješan u bilo kojem sportu. Drugim riječima “jado”.

Zgnječen mozak
2 godine prije

Zeig …,a ne,stani,greska,pardon,joj koji ono sad koristimo,hebem ti trav…a sjetio sam se…Slava Ukrajini…a vi kako ste?

zapadni neimac
2 godine prije

”Čak su i olimpijski principi pogaženi”……………….rece kepec koji je izvrsio agresiju na susjednu Ukrajinu.

roberto
2 godine prije

lalala..la-la;)

Lara
2 godine prije

Od 1894. kad je je osnovan, MOK je imao devet predsjednika, prve dvije god. pro forme bio je iz Grčke, a onda slijedećih 29 god. predsjednik iz Francuske i to sam Coubertin, potom su bili iz Belgije, Švedske, SAD od 1952-1972, Irske, Španjolske, opet Belgije, i sada Njemačke.
Ni Olimpijada nije što je nekad bila niti ima veze sa svojim izvorom, sve je to Zapad prilagodio svojim idejama kolonijalizma, još jedna organizacija čiji plaćenici služe za provođenje Agende.

Micko
2 godine prije

Treba Ruse izbaciti iz svega pa i sporta. Napali su jednu suverenu drzavu a svi vi koji mislite da su Rusi oslobodioci zelim vam da i vas Rusi oslobode.SLAVA UKRAINI.

Legendarni Grk
2 godine prije

Ukrajinci ubijaju ranjene strane borce u svojim bolnicama, “da ne bi progovorili” o nečemu što se ne smije znati:

198 .46 .190 .126 /images/deadmercenaries.jpg

Ovdje je video:

198 .46 .190 .126 /videos/deadmercenaries.mp4

Još kada se ovome doda i Azov ekipa koja ubija vojnike koji se žele predati ili napustiti front, slika je potpuna – dobrodošli u video igru Doom – Hell on Earth!

Legendarni Grk
2 godine prije

I Putin ima zanimljivu poruku ljudima na Zapadu:

198 .46 .190 .126 /images/putindrop.jpg

Elite uopće ne misle na dobrobit ljudi, nego samo gledaju svoje sebične interese i ekstra profite.

Legendarni Grk
2 godine prije

Hillary Clinton koja je htjela pokrenuti svjetski nuklearni rat s Rusijom da je pobijedila na izborima Trumpa kaže da ćete pomoći Ukrajini ako njenoj poznatoj kriminalnoj fondaciji uplatite neku siću:

198 .46 .190 .126 /images/clintonukraine.jpg

Kako da ne!
Hau jes nou!

Legendarni Grk
2 godine prije

UKRAJINSKA KRIZA NEMA NIKAKVE VEZE SA UKRAJINOM. RIJEČ JE O NJEMAČKOJ     U svijetu u kojem su Njemačka i Rusija prijatelji i trgovinski partneri, nema potrebe za američkim vojnim bazama, nema potrebe za skupim oružjem i raketnim sustavima američke proizvodnje, niti za NATO-om. Također nema potrebe za sklapanjem energetskih poslova u američkim dolarima ili za gomilanje američkih trezorskih obveznica za uravnoteženje računa. Transakcije između poslovnih partnera mogu se obavljati u njihovim vlastitim valutama, što će sigurno izazvati nagli pad vrijednosti dolara i dramatičnu promjenu ekonomske moći. Zbog toga se Bidenova administracija protivi Sjevernom toku. To nije samo cjevovod, to je prozor u budućnost; budućnost u kojoj se Europa i Azija zbližavaju u ogromnu zonu slobodne trgovine koja povećava njihovu međusobnu moć i prosperitet dok SAD ostavlja izvana da gleda unutra.Topliji odnosi između Njemačke i Rusije signaliziraju kraj “unipolarnog” svjetskog poretka koji su SAD nadgledale posljednjih 75 godina. Njemačko-ruski savez prijeti ubrzanjem… Čitaj više »

MrKamenjarac
2 godine prije

…TO STO RADE OVI FASISTI NI SAM HITLER NIJE SE USUDIO….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI