Putin: “Od 1. travnja plin morate plaćati rubljama”. Njemačka odbila ponudu. Energetski slom Europe pred vratima?

Putin o cijenama gasa
210 komentara

Vladimir Putin dao je zeleno svjetlo za plaćanje plina samo u rubljama za kupce iz zemalja koje su uvele sankcije Rusiji zbog Ukrajine. Europom je zavladala panika i od danas je sve moguće.

Putin je u četvrtak potpisao dekret kojim zahtijeva da svi kupci iz neprijateljskih zemalja otvore račune u ruskim bankama kako bi olakšali plaćanje. Mjera stupa na snagu 1. travnja.

“Ako neprijateljske zemlje ne budu plaćale u rubljama od 1. travnja, to ćemo smatrati neispunjenjem ugovora o plinu i u tom slučaju će postojeći ugovori biti raskinuti”, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

”Neprijateljske” države na koje Putin misli su SAD, Velika Britanija, Kanada, Australija, Japan, Tajvan, Južna Koreja, Švicarska, 27 nacija Europske unije, uključujući i Hrvatsku, te niz manjih zemalja. Prelazak na rusku nacionalnu valutu u plaćanju plina najavljen je ranije ovog mjeseca kao odgovor na sankcije bez presedana protiv Rusije, uključujući zapljenu gotovo polovice deviznih rezervi te zemlje koje se drže u inozemstvu.

Rublja se u međuvremenu oporavlja, a “neprijateljske” zemlje su u panici, osim Sjedinjenih država koje sretno trljaju ruke, jer su im europski državnici predali svoje narode na pladnju. Sada će umjesto jeftinog plina, potrošači Europe plaćati skupi američki plin. Nije iskljenučeno da će taj skupi plin, raznim kanalima u konačnici biti ruski. Nešto slično smo vidjeli s Ukrajinom.

Međutim, stvar koja plaši sve logične osobe su upravo mogući nemiri zbog poskupljenja energije i gospodarskog sloma, koji više nije samo bajka, već postaje stvarnost. Ne radi se samo o grijanju, nego i o poskupljenju rada, što će u konačnici smanjiti izvoz već prezaduženih europskih poduzeća.

Očitno su europski državnici, svjesno ili nesvjesno, upali u klopku Sjedinjenih dražava koje otvoreno zagovaraju veliki europski sukob, s ciljem da oslabe Europu i spriječe vezu s Rusijom, koja posjeduje jeftine resurse.

Njemački narod je vrijedan i pošten, ali su ih vođe u zadnjih 100-tinjak godina dva puta uvukle u pakao. Vrlo je moguće da će ih uvući i treći put, koji će Europu vratiti 30-50 godina unazad. Glede Hrvatske, stvar je identična. Pavelić je Hrvatsku predao Hitleru i Musoliniju, a Plenković i saborski zastupnici će predati svoj narod korumpiranim europski birokratima.

Ne smijemo dozvoliti da zavade narode bivše Jugoslavije i da po treći put mi plaćamo cijenu kriminalnih odluka.

 

euPlinRubljerusijavladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
210 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
TBD
2 godine prije

EU ima zaliha plina još mjesec dana, tako da se ništa sutra neće dogoditi, a u mjesec dana Njemci mogu po švercu kupiti rublje, na primjer rubalja sigurno imaju Turčini i Arabi 🙂

TBD
2 godine prije

Ja neznam što se događa s tim Njemcima, onaj Olaf Scholz nije dobre glave. Dva dana prije ruske intervencije bio je kod Putina u Moskvi kako bi Putinu rekao da Ukrajina neće u NATO u skorije vrijeme, to na taj način reći Putinu je isto kao da mu je dao časnu jugendsku riječ. Jučer je Scholz opet zvao Putina kao i Macron kako bi mu rekao da neće plaćati u rubljima. Demoni rade svoje, i s demonima nije lako koga god zaposjeli.

Žuti mravi
2 godine prije

Tražili ste gledajte

2 godine prije

Već neko vreme je jasno da Evropu čeka teška energetska situacija, to se nikako ne može izbeći jer čak i da Rusija odustane od ovog zahteva (a pre će da zabrani izvoz energenata neprijateljskim zemljama) Vašington će da zaustavi uvoz kao što je zaustavio NS2.

Međutim, Vašingtonu je u interesu da oslabi i potčini Evropu – ne da je ekonomski uništi! A kako vidimo da su i Moskva i Vašington sve ovo još ranije planirali treba očekivati da je Vašington smislio alternativu. Oni nisu u stanju da podmire evropske potrebe tečnim gasom, ubrzaće se gasovod od prilično perspektivnog gasnog polja u Sredozemlju na koje Izrael polaže pravo ali pre svega treba imati na umu insistiranje na struju kao zelenom energentu – Vašington tu drži “keca u rukavu”, možda je u pitanju fuzija ili nešto drugo ali to će biti adut u ideološkom ratu. Znači tek posle “odvajanja”.

Parapet
2 godine prije

Prvoaprilska shala

2 godine prije

stranica http://www.deagel.com je analiticka stranica koja je,medju ostalim,donosila svoje analize i za pentagon.zasho je spominjem..medju ostalim,donosila je i 5-ogodisnje procjene za svjetsko stanovnistvo.postojala je takva vrsta procjene i za broj stanovnistva za svaku pojedinu drzavu.do te analize je sada malo teze doci,treba ici u arhivu te stranice.znam da su neke kolegice i kolege,na moju zamolbu,uspjeli naci tu procjenu..dakle,procjena stanovnistva za njemacku je DA CE SE BROJ STANOVNIKA U NJEMACKOJ DO 2025.GODINE PREPOLOVITI ZA POLA.ZA POLA….na dnu je bilo detaljno objasnjenje cemu takav zastrasujuci zakljucak i kojim parametrima su se vodili.mnogo zapadnih zemalja ima gubitak stanovnistva do 2025.godine,po njihovim procjenama,u nevjerovatno velikim brojkama.ako ima netko volje i mogucnosti da udje u arhivu stranice deagel,bio bi mu zahvalan.hvala puno.

2 godine prije

Jučer su razgovarali Putin i Scholz. Ništa od toga. Plin se dalje plača u eurima.
Treba par stvari znati. Čeličana, ako se ugasi, peč se baca… I još puno toga..

2 godine prije

vise me uopce nije briga za rasprave da li je putin jos samo jedan kotacic u provodjenju velikog reseta ili borac protiv uspostave NWO-a.poanta je da je klaus schwab barba sa kristalnom kuglom koji je sve predvidio sa smijeskom na licu.pa se vi raspravljajte.jbn hvala.

none
2 godine prije

aprilili ):

Hash
2 godine prije

Ајде да сачекамо да видимо да ли ће швабе куповати рубље, баш ме занима. Не би ме изненадило да америкењци купе гас рубљама, закупе гасовод, па глупим европљанима продају по својим цијенама.
Интересантна су, и бурна времена пред нама.
Надам се, као и аутор текста, да ћемо ми Јужни Словени коначно једном бити мудри и паметни, и чувати једни друге.
Памет у главу је браћоооо!
Смрт фашизму!

neznanac
2 godine prije

Ništa posebno se neće promijeniti..Kupci plina već imaju račun u Gazprombanci,a to što je eurski ne igra neku ulogu jer je ta banka izuzeta od sankcija…Ovo je psihološki potez s utjecajem na burzu..

sebastian
2 godine prije

Portal Logično je jedan od rijetkih,ako ne i jedini u okruženju,koji još uvijek nastoji pružati koliko toliko objektivne i logikom prožete informacije,ali stvarnost stoji na suprotnoj strani od toga.Obzirom na medijsku blokadu i crno-bijele informacije koje dolaze od glavnih medija koji svi listom huškački sotoniziraju Rusiju i Putina,velika večina ljudi je takvim narativom navučena na mržnju prema svemu ruskom bez i malo kritičnosti.Teško je u sadašnjoj konstelaciji vladajučih politika na zapadu,koje su sve redom isključive,očekivati ikakvu promjenu oko samoubilačkih sankcija prema Rusiji pa samim time i reakcija običnih građana.

tihobl
2 godine prije

Po mojim procjenama zapad imace oko mjesec dana za sklapanje novog ugovora, posto su postojeci stavili van snage odlukom da zabrane placanje plina. EK EU je donijela odluku da centralizuje plin – komesari ce kupovati, a onda dijeliti clanicama. Putinu je nebitno da li ce Gasprom potpisati ugovor sa EK ili sa pojedinim zapadnim kompanijama, bitno mu je da PLACAJU. Danas im je ponovio da nema dzabe ni u stare babe. Na ruskim TV stanicama citav dan ide rasprava o najnovijem putinovom obracanju. Zivkaju politicare redom. Jedan kaze da se uzda u njemacku prakticnost i da ce postupiti kao japanci koji su javili da ne odustaju od projekta Sahalin, drugi kaze da ga zovu njemacki farmaceuti i da mu govore da ce morati obustaviti proizvodnju pa ce i u RF biti nestasica lijekova, Zjuganov je trabunjao kako je sluzio vojsku 3 godine u Njemckoj… Jedan lik je rekao da nema… Čitaj više »

Japanac
2 godine prije

Putin je uveo zlatnu Rublju. Neće više primati FIAT valute za resurse. Valute koje se štampaju iz etra, a što će im? Nemogu ih ni koristiti za uvoz robe iz EU. Dakle sve dogovoreno izgleda sa Kinom. Jadnu EU vode totalne budale koje su namjerno postavljene od strane tzv elita. Namjerno izazvana kriza se vidi iz svemira

čiča Toma
2 godine prije

to je ono kad se maloumno dijete ide tuci s nekim. mozda niti ne zna da ce dobiti batine. kakva tuga, jad i ocaj. postavlja se pitanje, kome ameri namecu sankcije?

Potjeh
2 godine prije

Rublje će letjeti u nebo, sto mu gromova…

2 godine prije

Situaciju treba gledati iz šire perspektive.
Njemačka je i još če biti kažnjena samo sa time, što če se vezati na prljav, skup, američki plin. Jeste li primjetili, niko ne priča više o globalnom zagrevanju!
Sve zemlje, a normalno Kina najviše, imat če konkurentsku prednost…
Jer Kina plača plin tako malo, da niko na svijetu ni sanjati ne može.
Zato, zadati Njemačkoj smrtni udarac? Neeeee…. Pustiti ju, da polako sama dođe do zaključaka.
Nemojte misliti da ova vanjska odlučnost, potpora americi, nema posljedica!
Iza četiri zidova svašta se razmatra! Dugoročno!
Rusije se nemože izbrisati…. Uvijek če biti tu… A potpora vladi pada…

tihobl
2 godine prije

Rusi kazu: znamo ga ce nasi prijatelji povecati uvoz kako bi mogli preporodavati naism neprijateljima. Zato moramo nastaviti povecavati domacu potrosnju (a prosle godine su povecali za 46% iako nije bila hladna godina).

Max
2 godine prije

Da mislim da slijedi.

Faust
2 godine prije

Cilj sankcija nje ono što se na prvi pogled čini,ekonomski pritisak na RF.Pravi cilj sankcija je slom ekonomski najrazvijenijih zapadnih zemalja koje su sankcije Rusiji nametnule.Nije potrebno nikakvo posebno znanje iz ekonom ije da bi se uvidjelo da će iste najviše pogoditi države koje su ovisne o stranim,u ovom slučaju Ruskom, izvorima energije i sirovina.Da bi se provela agenda “Build Back Better” potrebno je prvo srušiti i uništiti postojeći sustav.Sve je ovo veliki Kabalin teatar.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Putin objasnio shemu plaćanja i opskrbe ruskim plinom…
“Da bi kupovali ruski prirodni plin, moraju otvoriti račune u rubljama u ruskim bankama. Upravo ti računi će se koristiti za plaćanje isporučenog plina od 1. travnja. Ako se takva plaćanja ne izvrše smatrati ćemo to zadanim od strane kupaca. Sa svim posljedicama koje iz toga proizlaze. Nitko nam ništa ne prodaje besplatno. A nećemo se baviti ni dobrotvornim radom.”

P.S.
Putin zove Scholza:
”Prodajemo plin za rublje i priznati ćemo republiku DDR.” 
Scholz:
“Kako DDR? Zašto DDR? Može li bez DDR?”
Putin:
”Znao sam da neće biti prigovora na prvu točku.”

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Kabinet ministara Njemačke:
”Olaf Scholz se u razgovoru s Putinom nije složio s predloženom shemom plaćanja ruskog plina i zatražio je pismena pojašnjenja.”

Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije:
”Dostavljamo vam sva potrebna pismena objašnjenja.”
Imaš rublje – imaš plin
Nemaš rublje – nemaš plin
Putin

Aragorn
2 godine prije

Ljudi, Patrick Lancaster na ytubeu. zahvalite mi se kasnije

DR. DOCTOR
2 godine prije

Ima samo jedno objašnjenje. Borac protiv terorizma (USA), kojeg su sami ustvarili, baš zbog manipulisanja. Sankcije Rusiji znače samo propad EU. Stvara se NWO, pa je glad sledeća faza.

Aragorn
2 godine prije

Pozdrav. Neki me se mozda sjecaju, neki ne, al evo, u svemu ovome da dam barem mali doprinos nakon toliko fake newsa i svega, molim vas uzmite si par minuta i provjerite, pogotovo netko od starijih koji usput zna ruski, a imaju En, Ukr, Ru, Es titlovi.

Patrick Lancaster ytube kanal. Dobro prolistajte i tko moze, pogurajte covika s 3$,nemoguce dobro novinarstvo iz centra Mariupolja

tihobl
2 godine prije

Prodali su po 99$, sto je 250% vise nego sto su predvidjeli budzetom.
Rusi nisu pohlepni, oni su zadovoljni i sa zaradom od 200%. Bolje se zapitaj zasto Hrvatska uvozi naftu po cijeni od 200$ (vjerovatno je ta cijena gledajuci cijene po pumpama).

ivanka
2 godine prije

Za svu sreću dolazi ljeto..

matisa
2 godine prije

nedostaje sto je predano i od koga i kome od 45 nadalje

Zorule
2 godine prije

jel nije vatikanska banka kupila hrpu rublji za poveću količinu plina? Ima da je vatikan obezbjeđen plinom za sljedećih 1000 godina.

Ingerman
2 godine prije

Ma gluposti. Prebaci se Euro na rusku banku. Tamo se konvertira valuta na rubaljski račun i onda izvrši plaćanje.l
Nitko ne će kupovati rublje u Europi. Da bi doista dobio rublje van Rusije Putin bi trebao npr uvesti sankcije europskim kompanijama na svojim bankama. Neka ograničenja itd ali sumnjam

Keki
2 godine prije

Gospon Đuro jel Vam dobro, buncate malo.

Antivax
2 godine prije

Samo naprijed RUSIJA!!!

Komplicirano
2 godine prije

u ovoj “šahovskoj partiji” Putin vuče poteze na koje zapad nema nikakav smislen odgovor,,,,sem konstatntnog informativnog mahnitanja,,,narodi europe su egzistencijalno u banani dok im se u medijima servira priča o uništenju Rusa,,,e sad,koliko je taj zapadni čovjek glup da odsiječe granu na kojoj sjedi???,,,energenti+hrana=gola egzistencija,,,a papir kao papir,,postaje irelevantan ukoliko nema energenata,,,

Oli
2 godine prije

Biće belaja

Partizan
2 godine prije

Novost koja prati ovaj cijeli cirkus je da se bogati investitori povlače iz država Europe, osim Bugarske, Mađarske i Srbije. Koštati će Europu ovo stavljanje na amero-nacističku stranu. Malo po malo. Ništa se neće dogoditi preko noći. Svaki dan će nešto poskupljivati, nešto nedostajati, biti nedostižno. Za pola godine, tamo pred zimu, brrrr, vidjet ćete rezultat. Kriminal će ekspodirati, to je prvo i sigurno. Kriminal svih vrsta i oblika. Neće biti sigurno ni u kući iza zaključanih vrata kad krenu drogirani i pijani zombiji u taraš.

zapadni neimac
2 godine prije

Imam neki osjecaj da ce Bosna biti veliki izvoznik plina u susjedne zemlje.

Fend
2 godine prije

Patrick Lancaster Na YouTube je anglosaksonski novinar i promice narativu NATO pakta

Otpornik
2 godine prije

Ma nema veze, Europska komisija će zabraniti grijanje stanova iznad 18 stupnjeva kao nekad Ceausescu u Rumunjskoj.

Legendarni Grk
2 godine prije

Otkrilo se da je Bruce Willis dobio bolest aphasia nakon cijepljenja:

198 .46 .190 .126 /images/aphasia.png

Dva milijuna amerikanaca je dobilo bolest aphasia nakon cijepljenja, a Bruce Willis je samo jedan od mnogo njih koje su otrovali cjepivom.

rade
2 godine prije

Biden je rekao evropi da ce se morati odreci ruskih energenata,i to je sada slucaj.Njemacka krv je opet uzavrela kao 1941,sve rade kao i tada.Genetika je cudna stvar.Samo ovaj put nece uspjeti izaci iz njemacke a bice zaustavljeni.

Kobac
2 godine prije

Prijatelj iz okoline Beograda kupio kamp kućicu kampericu sa svim nameštajem unutra sa 2 ari zemlje oko 200 kvadrata zemlje u jednom eko kampu netaknuta priroda na istoku Srbije tik pored granice se Rumunjskom pored Dunava. Platio oko 1000 eura sve skupa kamperica za život 10 kvadrata plin,struja,solarni panel,plus zemlja okolo jedno 200 kvadrata drveće oko njega netaknuta priroda dogradio kampericu u vikendicu za oko 1500 eura sa još majstora građevinca za cirka 3500 eura ima životni prostor zauvjek pored rijeke,okružen čistim vazduhom,čistom rijekom.,prodavnica na 15 minuta hoda u blizini ako što god zatreba.Seljani iz okoline mu donose sir,jaja,meso,voće,povrće i drva za ogrev tokom zime po cenama i do 80% nižim od onih u supermarketu. Znate šta odgovara na sve što ga pitam i u vezi Ukrajine, i gasa i standarda i cijena i Korone?Ne znate? Kaže”Žao mi je što i ranije iz grada nisam pobegao.Samo mi je to žao.Otkako… Čitaj više »

Otpornik
2 godine prije

Kinezi su prepametni da bi ucjenjivali jednog vojno i sirovinski tako jakog saveznika. Nisu oni idi.oti kao EU niškoristi vođe. Kinezi gledaju nekoliko poteza unaprijed, a ne kao Ursula i ekipa čiji je moto ” take the money and run”.

Praetorian
2 godine prije

Isto tako je rekao i potpuno je u pravu da Amerika gura Europu u deidustrijalizaciju. Europska gospodarstva ce placati skupe energente i nece biti konkurentne na svjetskom trzistu.
EU je tmnica naroda Europe i gurnut ce nas u gospodarski slom, jer smo taoci birokrata

tihobl
2 godine prije

Rusi bombarduju Nju Jork Culi ste izjavu u Carigradu da prestaju sa napredovanjem prema Kijevu. Culi ste da je Sojgu izjavio da je gotova prva faza. Ali vjerovatno niste culi da je krenula druga faza. Vec dva dana u ruskim izvjestajima govore samo o pogodcima po operativnim i taktickim ciljevima (sjetite se Sirije: dva mjeseca su Su-24 i Su-34 rokali po strateskim ciljevima, a onda su Su-25 i helikopteri poceli rokati po artiljeriji, tehnici i utvrdjenim tackama nakon cega su sirijske snage krenule napredovati sve dok nije unisten Kalifat). Novorusi i rusi vec dva dana neprestano rokaju po bivsom mjestu Новгородское kojeg su ukri preimenovali u Niu-York. To mjesto je pored Gorilovke (koju ukri zovu Horlivka) grada u Donbasu koje je najvise bombardovano od strane ukronacista. Tu su im najjaci i najutvrdjeniji polozaji posto su planirali da spic napada ide izmedju Gorilovke i Donjecka kako bi opkolili oba grada. Rusi… Čitaj više »

zzr
2 godine prije

Prva Ruska je ponuda i najbolja,ako raskinu ugovor, onda će plaćati u rubljama ali po tržišnoj ceni…

Lucija, prva
2 godine prije

“Činjenica je da Nemačka 61% svojih gasnih potreba dobija iz Rusije.

Ukoliko uspeju da do 2026. godine naprave, kako planiraju, dva terminala za prijem tečnog naftnog gasa, pošto nemaju nijedan u ovom trenutku, ta dva terminala mogla bi da zamene svega DESET posto gasa koji inače dobijaju iz Rusije. …

„Ukoliko zaista budu insistirali na tome da neće uzimati ruske energente ja vidim potpuni krah nemačke privrede negde u junu mesecu.
Naravno, oni će moći još neko vreme da troše svoje rezerve, a sama Rusija je ostavila JOŠ PAR DANA da se dogovore kako će nadalje, ali recimo da u junu nemačka privreda praktično staje jer ta energija ne može ničim da se supstituiše, ne može da stigne ni od kuda, ne sada, nego uopšte”, ukazuje analitičar.” webtribune

Lucija, prva
2 godine prije

Danas, 31.3 Putin je ponovio da nema besplatnog plina. Zaista. Računi su blokirani. Ovo je bitno kršenje ugovora, točnije, novi uvjeti u poslovanju koji nikoga ne obavezuju na poštivanje. I trebaju se otvoriti novi računi. Putin čak nudi prethodno dogovorene cijene. Pazite, ako nas žele upropastiti, a – žele, kupovat će na burzama plin. I to ne u StPetersburgu… Neka se mi smrznemo, glavno da oni zarade na zelenoj agendu. To je plan. Ako mogu ono s cjepivima (94% umrlih u Britaniji su cijepljeni)…sigurno mogu i ovo. “Kupci ruskog gasa iz „neprijateljskih zemalja“ biće u obavezi da otvore račun u rubljama u nekoj od ruskih banaka koje nisu pod sankcijama, objavio je danas RBC, navodeći kao izvor ljude upoznate sa novim mehanizmom plaćanja. „Predložena šema podrazumeva obavezno otvaranje rubaljskih računa u nekoj ruskoj banci od strane inostranog kupca ruskog gasa“, kazao je izvor iz vlade, prenosi RT, i dodaje da… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Sjedinjene Države odlučile isključiti iz ruskog sankcijskog spiska ruska umjetna gnojiva – navodno jer su oni svjetska kulturna baština.

Eto, Dostojevski i Cajakovski su zabranjeni, a vjestacko djubrivo je svjetska bastina. Da se kaladimo da EU nece slijediti primjer SAD i uvesti djubrivo iz RF.

Komunist
2 godine prije

Srbija balkanski tigar

tedi
2 godine prije

namirit ce razliku od neprijateljskih zemalja,ajd ne beri brigu.Da je nama tako kao u Rusiji,puna kapa srece,a ovako ce biti,jao kuku lele.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI