Putin postavlja prioritete bezbjednosnim službama

Vladimir Putin
23 komentara

Predsjednik Vladimir Putin pohvalio je pripadnike sigurnosnih agencija za njihovu hrabrost i nesebičnu službu u zaštiti ruskog ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta od vanjskih i domaćih prijetnji – i naveo širok spektar izazova na koje se moraju fokusirati.

U video obraćanju koje je Kremlj objavio u utorak, Putin je izrazio najbolje želje Federalnoj službi bezbjednosti (FSB), Spoljnoj obavještajnoj službi (SVR), Federalnoj zaštitnoj službi (FSO) i Glavnoj direkciji za posebne programe (GUSP) njihov profesionalni praznik 20. decembra.

“Današnja globalna situacija koja se brzo mijenja i pojava novih prijetnji i izazova nameću visoke zahtjeve cijelom sistemu ruskih sigurnosnih agencija”, rekao je on, pozivajući agencije da iskoriste svoje iskustvo i potencijal “u najvećoj mogućoj mjeri”, posebno u novim inkorporiranim regionima Rusije.

„Situacija u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, te u Hersonskoj i Zaporožskoj oblasti je izuzetno komplikovana. Ali ljudi koji tamo žive, ruski građani, računaju na vas i vašu zaštitu. A vaša dužnost je da učinite sve što je u vašoj moći da osigurate njihovu sigurnost i poštovanje njihovih prava i sloboda”, rekao je Putin.

“Borba protiv terorizma ostaje jedan od ključnih prioriteta za sve bezbjednosne službe… Mjesta ljudi, strateški objekti, kao i transportna i energetska infrastruktura moraju biti pod posebnom kontrolom”, dodao je Putin.

Kontraobavještajne agencije moraju pokazati maksimalnu koncentraciju da  “čvrsto zaustave djelovanje stranih specijalnih službi i da odmah identifikuju izdajnike, špijune i diverzante”, rekao je predsjednik.

Specijalne službe takođe moraju promptno reagovati na pozive na ekstremističko nasilje i etničku mržnju koji narušavaju “unutrašnje jedinstvo našeg društva”, dodao je on, navodeći i druge važne oblasti kao što su informaciona bezbjednost, kao i borba protiv privrednog kriminala i korupcije.

Ove jeseni su se dvije republike Donbasa, Donjeck i Lugansk, zajedno s Hersonskom i Zaporoškom oblasti, formalno pridružile Rusiji nakon što su velikom većinom glasale za taj potez na referendumima. Kijev je odbacio rezultate referenduma i obavezao se da će upotrijebiti vojnu silu da protjera Rusiju sa svih zemalja koje Ukrajina smatra svojim.

Prošle sedmice, Kremlj je ponovio da Kijev treba da prihvati “novu realnost”, jer je Moskva u brojnim prilikama upozoravala da nikakva količina zapadnog oružja upumpanog u Ukrajinu neće promijeniti ishod, već će samo produžiti sukob.

Bezbjednosne AgencijePutinrusijasigurnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Optimista
1 godina prije

Ukratko, svi koji ne misle ka putin su drzavni Neprijatelji

Max
1 godina prije

Logično.

tihobl
1 godina prije

Ma kakve cestitke, ribanje njima treba. Toliki engleski spijuni slobodno setaju Rusijom, a on im cestita. Umjesto da hapse oni slave.

tihobl
1 godina prije

Newsweek објавио је тврдњу конгресмена-републиканца Адама Кинзингера да је НАТО у стању да са Русима изађе на крај за само три дана.

tihobl
1 godina prije

Zelenski je sa zamjenicama ministara danas navodno otisao u Bahmut da podijeli oredene. Kazem navodno, jer ukrajinski kanali otvoreno sumnjaju da su snimci nastali tamo. prave sprdnju sa ovim cak i oni koji su podrzavali pricu o “masakru u Buci”.

A zasto je Zelenski se potrudio i odmakao od svog stola za smrkanje:

ВAШИНГТОН припрема терен за свргавање украјинског председника Владимира Зеленског како би на његово место поставио јачу фигуру лику главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног, изјавио је амерички војни експертб бивши обавештајц америчког Маринског корпуса Скот Ритер.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI