Putin poziva na pojačanu sigurnost nakon napada na Sjeverni tok

Vladimir Putin
15 komentara

Sabotaža prijeti kritičnim energetskim mrežama, kaže ruski predsjednik

Zajednica neovisnih država (ZND) trebala bi pojačati zaštitu kritičnih infrastrukturnih objekata, rekao je u srijedu ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa šefovima sigurnosti skupine. CIS je regionalna međuvladina organizacija koja pokriva istočnu Europu i Aziju, a nastala je nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine. Ruski predsjednik je rekao da bi “trebalo poduzeti pojačane mjere sigurnosti u odnosu na kritičnu prometnu i energetsku infrastrukturu. Upravo te objekte, kao i naseljena područja, treba zaštititi koliko god je to moguće.”

Putin je izjavio da incident sa Sjevernim tokom pokazuje da sabotaža predstavlja prijetnju cijeloj europskoj energetskoj mreži.

“Nemaju averziju prema izravnoj sabotaži. Mislim na organiziranje eksplozija na međunarodnim plinovodima Sjevernog toka. Zapravo, govorimo o uništenju paneuropske energetske infrastrukture”, rekao je Putin.

Prema riječima ruskog čelnika, takva se djela čine unatoč činjenici da uzrokuju ogromnu štetu europskom gospodarstvu i značajno pogoršavaju životne uvjete milijuna ljudi.

“A zapravo se šuti o tome tko je to učinio, u čijem je interesu”, rekao je.

Cjevovodi Sjeverni tok 1 i 2 prestali su s radom 26. rujna nakon niza snažnih podvodnih eksplozija kod danskog otoka Bornholma. Operater Sjevernog toka opisao je izvanredno stanje na plinovodima kao bez presedana i rekao da je nemoguće procijeniti vrijeme popravka. Moskva je incident osudila kao teroristički napad i pozvala na istragu. U međuvremenu, Njemačka, Danska i Švedska, koje ne isključuju ciljanu sabotažu, rekle su da Rusiji neće dopustiti pristup istrazi. Kremlj je tada izjavio da neće priznati rezultate istrage ako ruski stručnjaci ne budu pozvani na sudjelovanje.

EnergetikarusijaSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Pojačana sigurnost je potrebna.

Zoran
1 godina prije

Ajde ne s.ri globalistička pizdo.

Siniša
1 godina prije

Poljaci veliki narod, nije mi jasno kako je moguće da ovakav malouman narativ vlada Poljskom. Ima li iko pametan da ovom bezstidniku postavi pitanje na čiji je račun Poljska postala ovolika!? Da li će Poljska participirati u krivici za Holokaust? “”Vaše blagostanje, bogatstvo, barem delimično, se zasniva na krađi poljskih kuća, fabrika, imovine. Vaši preci su odgovorni za te zločine iz prošlosti”, poručio je Moravjecki posleratnoj generaciji u Nemačkoj. On je dodao da potomci treba da preuzmu tu odgovornost, jer ako se to ne učini, onda ni od Rusije neće moći da se traži odgovornost za njene zločine koje, kaže, Putinova vojska trenutno čini u Ukrajini. “Zato pitam Nemce – želite li da Rusija posle ovog rata prođe bez kazne, bez odštete za svoje susede. Mislim da većina Nemaca to ne želi”, rekao je poljski premijer. Zatražio je od Nemaca da preuzmu odgovornost za zločine i masovna ubistva počinjena u… Čitaj više »

A neg.
1 godina prije

Mordo (Mordehaj) Abelevič Blinčikov…

Lucija, prva
1 godina prije

“Vidite nepoštenje kada je riječ o bataljunu Azov, koji financiraju Sjedinjene Države i NATO. Svugdje možete pronaći njihove fotografije na kojima drže NATO zastavu i svastiku, a istovremeno nose amblem koji sadrži crno sunce okultizma, što je bio amblem nacističkog SS-a. Također sadrži simbole kao što je bljesak SS-a. To je prisutno u cijeloj ukrajinskoj vojsci. Vidi se to crno sunce okultnog na njihovim pancirkama, čak i na vojnikinjama koje paradiraju pred svijetom kao primjer ukrajinske neovisnosti, duha i plemenitosti. Bijela kuća želi da vjerujete da to nije važno, da je to samo mali broj vojnika. To nije istina. Bataljun Azov probio se ubijajući u istočnoj Ukrajini. Ne želimo to priznati? Zato je Krim glasao za nezavisnost. Zato je želio biti s Rusijom. Jer mi u medijima i na Zapadu ne prepoznajemo realnost onoga što se događa’. Povijesno gledano, objašnjava Lara Logan, ‘Zapadna Ukrajina podržavala je naciste. Bio je to… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Nevjerojatno !!!
Nijemci došli do zaključka tko je najvjerojatnije kriv za sabotažu Sj. tokova! Na TV i internetu.

“Sabotažu, kojom su oštećeni krakovi „Severnog toka“ i „Severnog toka 2“, najverovatnije su organizovali glavni korisnici energetske krize u Evropi – SAD i Velika Britanija.

Do ovog zaključka došli su čitaoci nemačkog izdanja „Deutsche Wirtschafts Nachrichten“. Korisnici interneta su detaljno analizirali ovaj incident, a takođe su sugerisali ko je zaista kriv za miniranje „Severnih tokova“.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI