Putin poziva Sija u državnu posetu

18 komentara

Ruski predsjednik je predložio da njegov kineski kolega posjeti Moskvu sljedeće godine. Vladimir Putin uputio je poziv Si Đinpingu tokom video poziva u petak.

U svom prvom obraćanju Putin je istakao da su on i Xi imali redovne kontakte, kako lično, tako i putem poziva.

“Intenzivne bilateralne razmjene će se nastaviti sljedeće godine. Siguran sam da ćemo ti i ja naći priliku da se lično sretnemo. Očekujemo vas… dragi prijatelju, u državnu posetu Moskvi na proleće sledeće godine” , rekao je on.

Odgovarajući ruskom predsjedniku, Xi ga je nazvao i prijateljem. Napomenuo je da pod njihovim zajedničkim rukovodstvom “sveobuhvatno kinesko-rusko partnerstvo i strateška saradnja u novom dobu pokazuje zrelost i otpornost na stres”.

Obojica lidera su izrazila zadovoljstvo brzim razvojem odnosa između dva naroda, navodeći da je to koristilo narodima i Kine i Rusije i pomoglo stvaranju bolje budućnosti svijeta.

Putin i Xi su se lično sastali dva puta 2022. U februaru je Putin posjetio Peking tokom Olimpijskih igara čiji je domaćin kineska prijestonica. U septembru su oboje učestvovali na sastanku Šangajske organizacije za saradnju u Samarkandu, Uzbekistan.

kinaPutinrusijaxi jinping
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Zanimlivo je sta kinezi kazu o ovom razgovoru. Kazu da je uspostavljen globalni savez.
A sto se tice dolaska na proljece – sa arapima su kinezi 8 godina vodili pregovore i nedavna posjeta Sija Rijadu bila je globalni dogadjaj. Sa rusima vode inenzivne pregovore jos od cercenja Gadafija. Ako sve bude u redu na proljece krece Si na truneju koja ce biti globalni preokret.

Kineska diplomatija godinama je radila tiho, a sad u svakoj recenici pojavljuje se rjec globalno.

tihobl
1 godina prije

Evo odgovora na pitanje zasto rusi ne zure sa napredovanjem: Kvinsi institut iz Vašingtona, tink tenk koga su osnovali vodeći finansijeri Demokratske i Republikanske partije u SAD, poput Džordža Soroša i Čarlsa Koha, analizirao je koliko se novca iz američkog budžeta izdvaja za pomoć Ukrajini. Kako se ističe, Sjedinjene Države Ukrajini su od izbijanja sukoba sa Rusijom dale oko 113 milijardi dolara. To je, takođe, daleko više od 65,9 milijardi dolara koje je Rusija potrošila na svoju vojsku 2022. (svabe su potrosile 56,5 milijardi). Tih 113 milijardi dolara je skoro koliko i 118,7 milijardi dolara koje će Sjedinjene Države potrošiti na medicinsku negu za sve vojne veterane SAD. Demokratski senator Patrik Lihej, predsednik Komiteta za budžet, rekao je, najavljujući veliko povećanje pomoći Ukrajini, da je to za oko četiri milijarde dolara više nego što će dobiti “zajednice širom zemlje koje se oporavljaju od suše, uragana, poplava, šumskih požara, i prirodnih katastrofa”. Da je Ukrajina američka država,… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Pametno i URGENTNO !!! Glede jedna od cimbenika da Europa tj. EU , prijedvodjena Njemackom , IBRZANO IDU POD LED !!! —-> Po inozemnim izvjescima ( lako provjerljivim 😉) Nema gotovine za nekretnine 😨😱😬👹😈 : Nova pravila za plaćanje u kešu !!!! Novi Zakon u Nemačkoj o primeni sankcija II (SDG) stupiće na snagu 1. januara 2023. godine. Zakon je usvojen krajem maja 2022. godine. Izglasala ga je nemačka Vlada 😈😈😈😈 !?!?!? VASE DJECE 😎 , DOKAZAT DA STE ZA TO 😎 , NIJESTE ZA ZELENU AGENDU ILI STE SE ODBILI CJEPITI ……..????!!! ENTER —- VAS , OBVEZNI BANK ACCAOUNT JE —-> blockiran —- DO DALJNJEG 😎 —> VI I VASA OBITELJ , NEMATE STO JEST , NITI VAM I RODJENA MATER , UOPCE SMIJE I POMISLIT POMOC JER I ONA , ONDA PODPADA POD — ENTER 😉 !I TO SVE SAMO — ZA POCETAK 😉 . DEUTSCHEN !!!! PA… Čitaj više »

Cell
1 godina prije

Business Insider, poznat po objavljivanju reportaza ako blatu Rusiju i njihovog predsjednika, poznat i po nekim dobrim clancima na druge teme pise sljedece, bolje receno citira neki anonimni izvore iz Danske.

  • Dužnosnik danske obavještajne službe rekao je da je Putin uzimao lijekove protiv raka štitnjače u veljači 2022.

Ovaj anonimni izvor nije dao nikakve dokaze a Business Insider kao prave zapadne novine nisu ni provjeravali, ne treba.

Svaki dan imamo ovakav stil pisanja, po svim zapadnim novinama, koje bi se mogle nazvati i neo-nacisticka medija i tek sad vidimo kako je bilo za vrijeme prvog hladnog rata, kad nismo imali internet, kad smo gutali svaku rijec s zapada kao zedan vodu.

Slovenac
1 godina prije

Potez koji pokazuje rusku nemoc , u ovakvim trenucim ruski predsjednik spao da poziva nekog drzavnika u posjet pa jel moze zalosnije i ima li jos koga pozvati sem Dodika i Vucica.

Etz chajim
1 godina prije

Mogoče so pa Rusi podarili eno večjih misterij – skrivnosti namreč Kitajska je iskopala napis v kamnu 37 metrov globoko segalo naj bi leto 30000 pred našim štetjem. Napis je Komunistična Kitajska je zmagala.

NOME
1 godina prije

Današnja Kina je centar i okosnica globalista (Kisinđer i ekipa su je osnovali sredinom 20 st.). Oni Rusiju gledaju drugačijim očima nego većina misli, i cure im sline od požude….Rusi čuvajte leđa…..

Hum
1 godina prije

Evo našeg spasitelja Putina. Najbolesnija i najodvratnija robovska Kina je uzor našem glumcu. Ali ovdje ćeš i dalje imati putinoljupce. Iako je svakoj tuki jasno da je globalistički igrač.

Max
1 godina prije

Očekivano.

Markony
1 godina prije

Brat Si ipak kalkulira… Kina želi potvrdu da je ipak ona glavna opozicija SADu… Kina je na kontra strani ipak NO1.. Rusija ipak stepenicu ispod

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI