Putin produžio zabranu trgovine s ”neprijateljskim” zemljama

Vladimir Putin
18 komentara

Ograničenja se odnose na izvoz tehnološke i medicinske opreme, vozila i poljoprivrednih strojeva

Ruski predsjednik Vladimir Putin produžio je u srijedu uredbu kojom se uvode ograničenja u trgovini određenim vrstama robe i sirovina s ”neprijateljskim” zemljama, koje su uvele sankcije Moskvi zbog sukoba u Ukrajini.

Putinova uredba iz ožujka, izdana nedugo nakon početka ruske vojne operacije u Ukrajini, trebala je istjecati 31. prosinca 2022., ali je produljena za još godinu dana do završetka 2023. godine. Ruska vlada je još u ožujku odobrila popis robe koja spada pod zabranu. Obuhvaća više od 200 vrsta roba i opreme, poput tehnološke, telekomunikacijske i medicinske opreme, vozila i poljoprivrednih strojeva te elektroopreme. Izvoz te robe bio je privremeno ograničen u sve strane zemlje, s izuzetkom ruskih partnera u Euroazijskoj ekonomskoj uniji, Abhazije i Južne Osetije. Osim toga, zabranjen je i izvoz određenih vrsta drveta u ”neprijateljske” zemlje. Zabrana nije usmjerena na tranzit robe i robe iznesene iz zemlje za osobnu upotrebu ili one proizvedene u Rusiji i koja ima rusku potvrdu o podrijetlu.

Odvojeno, Putin je u srijedu odobrio popis od 45 ruskih banaka kojima je privremeno zabranjeno obavljati transakcije s dionicama i vlasničkim udjelima koji pripadaju građanima ”neprijateljskih” zemalja. Popis uključuje ruske podružnice Raiffeisenbank, Commerzbank, Credit Suisse Bank, UniCredit Bank i Deutsche Bank. Zabrana će biti na snazi do 31. prosinca 2022., ali transakcije mogu biti dopuštene ako dioničar dobije posebno dopuštenje predsjednika.

Popis zemalja koje se smatraju ”neprijateljskim” prema Rusiji uključuju SAD, Veliku Britaniju, države članice EU-a, Albaniju, Andoru, Australiju, Bahame, Island, Lihtenštajn, Kanadu, Mikroneziju, Monako, Novi Zeland, Norvešku, Južnu Koreju, San Marino, Sjevernu Makedoniju, Singapur, Tajvan, Ukrajinu, Švicarsku i Japan.

PutinrusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Toliko o napustanju zapadnih tvrtki , poglavito , onih iz EU 😂 . Nekoc je bas na ovom portalu pisano o ” mogucnoscu ublazavanja sankcija EU ” – kada sam upitao ZELE LI TO RUSI UOPCE 😉 ! Najpose .. Spekulira se o nekakovim ” pregovorima ‘ — KAKO I GDJE ?! Jer se prenebjegava cimbenik da je bas —- > Russia — zabranila — pristup — barem 90% western officials ! Dakle.. Ovaj sukob , western financial cartels vs Russia , moze bit okoncan , jedino — TOTALNIM I BEZUSLOVNIM PORAZOM JEDNE STRANE I NIKAKO DRUGACIJE ! Toliko !

Arkaj
1 godina prije

Taiwan se navodi kao jedna od neprijateljskih država ali ona jest trgovinski entitet ali nije država niti je rusija priznaje kao državu. A ni ogromna većina drugih država je ne priznaje za državu niti ima mjesto u UN.

Ranko
1 godina prije

Oko 90 procenata neona a to je gas koji se koristi za proizvodnju čipova je iz Rusije i Ukrajine a Ukrajina je mozda i više proizvodila od Rusije,zaboravio sam tačne podatke,ali svakako sad ne proizvodi više ništa,tako da je to ono što sad hvali Tajvanu. Isto tako Rusija je najveći proizvodjač paladijuma bez čega nema katalizatora za auto industriju. Ima još dosta rijetkih metala i rijetkih gasova gdje je Rusija u samom vrhu. Zbog svega toga Američka vojna delegacija je prije desetak dana posjetila Kinu da traže od Kine da im isporuči određene materijale (titanijum,iridijum…)jer bez toga ne mogu da proizvode više vrsta naoružanja…motori za rakete ,djelovi za avione … Interesantno je da se sve to dogadja u jeku ovog sukoba oko Tajvana. Kao što je Ukrajina poslužila za potapanje Evrope tako će i Tajvan za potapanje Japana i Južne Koreje i jos par zemalja u Aziji,ai dodatno gašenje Evrope… Čitaj više »

tedi
1 godina prije

A sta bi sa aluminijumom,cujem da je haos u zapadnim kompanijama.

Djuro
1 godina prije

Tako i treba

Kosir i Bat
1 godina prije

Upravo bilo na NL radiju da Shell ove godine ima zaradu kao nikad do sada u povijesti !!! Toliko o ko zaradjuje na ovom ratu i ne zeli da isti uskoro prestane i ‘Follow the Money – Platform for investigative journalism’ koja o svemu glasno suti…..

Max
1 godina prije

Svi će oni trgovati kad im bude potrebno.

Sasa Sasa
1 godina prije

I Crnu Giru. 🤣

Zoran
1 godina prije

Tko još ne konta da su svi oni igrači Klausa Schwaba. Osvojio Dombas pa sad pelcuje djecu I tinejdzere od 12 do 17 godina protiv “covida” i provodi sve şto mu je šef Klaus naredio.

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

Odgledah 2 puta intervju na podkastu Velebit sa Velimorom Ponoš,moram priznati što bi Hercegovci rekli GOLEMO.
Preporučujem i ako ostajem mišljenja da je Rusija u ovom sukobu na strani dobra ne isključujući eventualno zlo koje se događa u svakom ratu,trudim se biti neutralan ali ne umanjući zlo kojim se rukovidi zapadna agenda

Ico
1 godina prije

Predsjednik Putin ne smije tzv Republiku Hrvatsku staviti na popis neprijateljskih zemalja, jer su Hrvati Slaveni kao i Rusi!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI