Putinova godišnja konferencija za novinare najgledanija emisija u Ukrajini

Putin Intervju
8 komentara

Jučer je ruski predsjednik Vladimir Putin održao je tradicionalnu veliku konferenciju za novinare u Moskvi. Trajala je tri sata i četrdeset minuta, a događaj je izazvao veliku zainteresiranost među ukrajinskim gledateljima.

Jedan od Ukrajinaca je na društvenim mrežama napisao da je tijekom konferencije za novinare “hodao po četvrti i pogledao kroz prozore”.

“Svi su gledali u ekrane i slušali što govori Putin”, primijetio je.

Roman Cimbalijuk, ukrajinski novinar, uspio je postaviti pitanje ruskom predsjedniku i Putin je s njim razgovarao punih 15 minuta. Ponašanje dopisnika agencije UNIAN, koji je pokušao pitanjem isprovocirati Putina, izazvalo je različite reakcije među Ukrajincima. Neki su provokativno pitanje Cimbalijuka nazvali “nepristojnim”.

Osim toga, Ukrajinci se nasmijali kada je Cimbalijuk, koji je po prvi put došao na ovaj događaj, dobio “rezervirane” odgovore od šefa ruske države, iako je, kako pišu ukrajinski blogeri, Cimbalijuk bio iskreno borben. Neki su naveli da su spisak pitanja ukrajinskom novinaru sastavili u Službi sigurnosti Ukrajine (SBU).

Jedan od Ukrajinaca je bio zainteresiran zašto se Cimbalijuk na konferenciji za novinare nije pojavio i tradicionalnoj ukrajinskoj košulji s vezom oko vrata i na prsima.

“Romane, zašto nisi nosio vez? Nisi li ti pravi patriot?”, napisao je sarkastično na Facebooku.

Stanovnici Ukrajine su naširoko na društvenim mrežama raspravljali o konferenciji, na kojoj je Putin ruski i ukrajinski narod nazvao “bratskima”.

Međutim, najviše se govorilo o odgovoru ruskog lidera Romanu Cimbalijuku u kojem je govorio o bivšem guverneru regije Odesa, Mihailu Saakašviliju.

Aktivnosti Saakašvilija je ruski predsjednik nazvao “pljuvanjem u lice ukrajinskom i gruzijskom narodu”.

“Kako to trpite? Šeće vam se po trgovima i urla da je Ukrajinac. Zar vi nemate pravih Ukrajinaca?”, pitao je Putin Cimbalijuka, dodavši kako mu je žao i da mu srce krvari kada gleda što se sve događa”.

Jedan od korisnika je rekao “kako, po njegovom mišljenju, Ukrajincima nije pljunuo u lice Saakašvili, nego Petro Porošenko”.

VIDEO – Razgovor Romana Cimalijuka i Vladimira Putina

NATOSBU
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čokolino
6 godine prije

Putinova godišnja konferencija za novinare najgledanija emisija u Ukrajini
LOGIČNO!

shumadinac
6 godine prije

Ukrajinci su svesni situacije u kojoj se nalaze, znaju da im sudbina čak više zavisi od stava Moskve nego Kijeva jer ako iz bilo kog razloga dođe do vojnog odgovora Rusije… Zato nije nikakvo čudo da se ljudi interesuju šta ih čeka. I mi smo tako 90tih.
I budite sigurni da lakše dišu kada ih Putin nazove braćom ma šta o njemu mislili. A to i Putin zna 😉

davor
6 godine prije

Od 2014 godine na ukrajinskim top-ljestvicama najslušaniji hit je “Šta je NAMA ovo trebaloooooo”

Danilo
6 godine prije

Ukrajinci mogu da promene situaciju na sledećim izborima i da shvate da im Rusi nikada nisu bili neprijatelji.

tuf
6 godine prije

Bio je užitak gledati tu konferenciju. Vlado je bez pardona strane novinare stavljao na zadnju rupu svirale pokazujući da mu je Rusija na prvom mjestu. A one CIA-ine neoliberalne posvuduše koje su se i provukle je lagano rješavao. Šahovski velemajstor. Raspolagao je brojkama, poznavanjem raznih tema, jedino se istinski iznenadio na pitanje o kravama s GPS-om, hahaha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI