”Rasizam, imperijalistička hegemonija i neonacizam”: Rusko Ministarstvo vanjskih poslova oštro kritizira informaciju o tome da EU ne želi priznati cjepivo Sputnjik V

Maria Zakharova-Vakcina Sputnik u EU
60 komentara

Pozivi francuskog ministra neka ne registrira rusko i kinesko cjepivo za Covid-19 unutar EU “neprihvatljivi su” i obilježje “neonacizma”. To je izjavila glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova, koja je oštro kritizirala Pariz zbog “rasizma”.

Pišući na Telegramu, Marija Zaharova kritizirala je francuskog ministra vanjskih poslova Clémenta Beaunea, koji je u četvrtak za TV kanal France 2 rekao da oni koji su cijepljeni ruskim ili kineskim cjepivima trebaju biti isključeni iz EU.

“Neprihvatljive izjave”, rekla je. „To je hibrid rasizma, imperijalističke hegemonije i neonacizma: cijeli narodi uskraćeni su za jednaka prava i mogućnosti, suprotno zakonima, etici i moralu, tjerajući svijet na sučeljavanje u trenutku kada je u velikom ispitu pandemije.”

Beaune je molio ostale europske zemlje neka “budu oprezne” i neka ne prihvaćaju ubode iz Rusije i Kine.

Konstantin Kosačev, potpredsjednik ruskog Vijeća federacije, također se oglasio, napominjući da su takvi argumenti u suprotnosti s interesima građana Francuske. Cjepiva nemaju nacionalni identitet i trebala bi biti dostupna svima, rekao je.

Rasprava dolazi dok je veleposlanik Bruxellesa u Rusiji Markus Ederer najavio da je EU pozvala Moskvu na razgovore o međusobnom priznavanju potvrda o cijepljenju protiv koronavirusa. Diplomat je rekao da obje strane “trebaju [rješenje]”, jer trenutna situacija znači da ruska cjepiva nisu prihvaćena u EU, dok Moskva nije priznala zapadne ubode.

Ova vijest dolazi dan nakon što je britanski znanstveni časopis Nature objavio članak u kojem se navodi da je dokazano da je rusko cjepivo protiv koronavirusa Sputnnik V sigurno i učinkovito.

Početkom ožujka Europska agencija za lijekove (EMA) započela je sekvencijalni pregled registracijskog dosjea za Sputnjik V. Unatoč tome što se niz tvrtki u EU bore za prava na proizvodnju cjepiva, EMA-i je potrebno vrijeme kako bi to odobrila. Dvije države članice EU, Mađarska i Slovačka, već su uključile rusko cjepivo u svoje programe cijepljenja.

Osim Sputnjika V, Rusija također ima još tri cjepiva za Covid-19: Epi Vac Corona, Covi Vac i Sputnik Light.

COVID-19maria zakharovaSputnik
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Uno
2 godine prije

Sad bi svi ovi koji mrze zapad i ono što dolazi od njih trebali navaliti na njihove vakcine…

Sputnik Light… a, šege… 🙂

2 godine prije

“Situacija” je svugdje u svijetu ista. Rusija je samo na prva na tom putu ZLA – jer judeomasonska kamatarska elita – osjeca da to moze da uradi u danasnjoj tzv “Rusiji“… Ova ruzna sestoprsta krava “glasnogovornica” – samo priprema RUSE na predstojeci masakr – u kojem neizostavno moraju ucestvovoati RUSKE “puske” protvi VLASTITOG NARODA – a za interese ove judaizerke satanisticke kamatarske mafije… Vec su navodno “vakcinisali” judaizerskim otrovom 70% “ruske” vojske… Dakle ako je to tacno – imaju dovoljan broj ZOMBIZOIRANIH “pusaka” koje ce postati sastavni dio – satanistickih “vakcinskih jedinica“… (slicnu stvar je Rockfeller financirao jos daleke 1905 u Bostonu, ali to je bilo na maloj skali, kao test...)… Vidjeli smo sta Nosferatu i cio-banda iz “pravoslavne crkve” – nagovjestava i NAREDJUJE… Ova krava je samo dio te farse… Da se cio-satanisticki napad na sve ljude svijeta – prakticni simultano vodi, preko tzv “vlada drzava” (koje samo izvrsavaju… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio Žx
sjfnvbswenfovwneofrv
2 godine prije

Ma hebe mi se za ove varanske glumljene sukobe, ma marš……………..

U prolazu
2 godine prije

Jeli dobio u đep koji hiljadarku da tako stopira Sputnjik …

Realno
2 godine prije

Kripto Drakula na aparatima.

Mikojan
2 godine prije

Drugovi Rusi, neonacizam je i prisiljavanje vlastitog naroda na vakcinisanje neučinkovitim i upitnim vakcinama !

Max
2 godine prije

Oni imaju svoj otrov

mmne
2 godine prije

“hvala” adminu za banovanje…uzivaj odabrao si stranu

Mimi
2 godine prije

neće priznati sputnik jer nisu našli nano dijelova i genetskog smeća u njemu… eto neće i neće

Mimi
2 godine prije

morali bi (kao npr Austrija) pritisnuti na vladajuće ritice da priznaju za kretanje test o prisutnosti antitijela… a ne da oni koji smo preboljeli nemamo nikakva prava – čak nismo ni u sustavu zabilježeni kao preboljeli – jer kad smo bolovali – radili smo brzi test, a ne pcr.. sad ćemo nositi žute trake i biti zatvarani i osuđivanji što se ne cijepimo, mi koji smo naviše imuni i nikoga ne ugrožavamo, kao oni koji su cijepljeni pa se ne testiraju i sada raznose virus, ugrožavaju svoje bližnje ili pak oni koji su cijepljeni bezveze i dobe onda Covid pa umru…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI