Rockefelleri protiv Trumpa

Zgrada rockfellerovih
10 komentara

“The Cousins”, odnosno 21 rođaka, svake godine se sastaju u sobi 5600 u neboderu “Rockefeller Centar”, a svi su nasljednici slavne i jedne od najmoćnijih obitelji na planeti.

“Ove godine će summit biti održan s najvećom hitnošću. U fokusu najmoćnije obitelji u američkoj povijesti bit će njihov odmetnuti “uposlenik” i izdajica. To je čovjek koji će uskoro voditi američku diplomaciju i imati najveći utjecaj na vanjsku politiku Donalda Trumpa, a riječ je u Rexu Tillersonu”, uoči summita na vrhu Rockefellerovih za talijanski list La Republica piše Federico Rampini.

Ovdje su primjetni elementi trgovinskog rata, ali prije svega pravosudnog. Rockefelleri su ranije najavili da povlače ulaganja iz “tvrtki koje se bave  proizvodnjom fosilnih goriva”.

Međutim, obitelj Rockefeller je najavila da će ulaganja iz svih kompanija povlačiti postupno, osim iz Exxon Mobila, kompanije koju vodi Tillerson, gdje će poznata američka obitelj odmah povući sva svoja sredstva.

Pravosudni dio priče je pokrenut od “Škole za istraživačko novinarstvo Columbia” (Columbia’s Graduate School of Journalism), a financiran je od strane Rockefellera osobno, koji optužuju Exxon Mobil da je, samo kako bi obranio svoje interese, falsificirao podatke o klimatskim promjenama, zbog čega naftni div i zastupa znanstvene teze koje pobijaju teoriju o globalnom zatopljenju uzrokovanog fosilnim gorivima i ljudskim aktivnostima.

Exxon Mobil se brani i govori o “uroti” protiv kompanije.

Rockefelleri sigurno nisu pokrenuli ovu tužbu zato što su veliki ljubitelji prirode, što je valjda svima jasno.

No, čak i ako ostavimo po strani stvarne razloge za ovaj spor, što bi mogla biti trivijalna svađa između dva svjetska moćnika, on bi mogao imati puno šire implikacije.

Rex Tillerson je najvažniji dio Trumpova tima, čovjek kojeg je novoizabrani predsjednik postavio na mjesto državnog tajnika kako bi potaknuo dijalog s Vladimirom Putinom, s kojim je naftaš u prijateljskim odnosima.

Što ako “skandal” zbog kojeg je obitelj Rockefeller tužila Exxon Mobil dovede do političke propasti Rexa Tillersona? To će, bez sumnje, stvoriti ozbiljne probleme američkom milijarderu i njegovoj “proruskoj opciji”.

Rockefelleri imaju moćne neprijatelje da Federico Rampini piše kako je u usporedbi s njima Trump pravi “mikrob”, barem sudeći po njegovom osobnom bogatstvu.

Ako “rodijaci Rockefeller” požure s tužbom protiv Exxona, mogli bi dovesti u pitanje imenovanje Rexa Tillersona za državnog tajnika, čiji izbor u State Departmentu mora ratificirati Senat.

Činjenica da su Rockefelleri svoj godišnji sastanak posvetili ovom sporu samo potvrđuje važnost uloga u igri.

Moguće je i da je upravo zbog tužbe Rockefellera protiv Exxon Mobila i Rexa Tillersona “ubrzanim kolosijekom” novoizabrani američki predsjednik pripremio “rezervnu opciju” i za izradu plana o ponovnoj uspostavi američko-ruskih odnosa ovlastio bivšeg državnog tajnika Henrya Kissingera? U svakom slučaju, ako Rockefellerovi uspiju u naumu da sruše Tillersona, što se vrlo lako može dogoditi ako Exxon Mobil bude proglašen krivim “da je falsificirao podatke o klimatskim promjenama”, stvari će se za novu Trumpovu administraciju prilično zakomplicirati.

Vezana vijest:
Trump za poboljšanje odnosa s Rusijom odabrao Kissingera

exxon mobilrockefeller
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Eee
7 godine prije

Rokfeeler i rotchild su ubijeni samo se otome ne govori main stream medijima.

https://www.youtube.com/watch?v=xFZIc8qh1EU

Eee
7 godine prije

Rokfeeler i rotchild su ubijeni

shumadinac
7 godine prije

Izbor Trampa je izgleda bio neverovatan šok i trebalo je vremena da se “pogođeni” priberu. “Košnica je dobro prodrmana” i sada zuji na sve strane – interesantne vesti ubrzano stižu sa tendencijom dodatnog ubrzanja. Svi koji su za Trampa trvrdili da je samo još jedan čovek Establišmenta bi trebalo da priznaju grešku. On jeste čovek Establišmenta ali ne starog već onog još starijeg, onog iz doba pre kraja Hladnog rata (što ne znači da se i ista politika vraća). Ljudi na Rokfelere i Rotčilde gledaju kao na isti tabor a onu su u stvari suprotstavljeni. Rokfeleri su do sada vladali ekonomskom sferom i imali svoje ljude na bitnim mestima ali se to sada potpuno menja. Zašto i kako dolazi do “smene” možemo samo da nagađamo, to su stvari koje se nikada do kraja ne razjasne. Moje mišljenje je da se sadašnja garnitura pokazala nesposobna, dozvolili su da Rusija i Kina… Čitaj više »

rodoljub
7 godine prije

Svi su oni potomci gangstera i , sa tog stanovista , njihova ideologija je sustinski ista.

Pueblo
7 godine prije

This past year of 2016 set a new record for the export history of Gazprom, Russia’s biggest gas company. Its chairman, Alexey Miller, has claimed that by the end of the year Gazprom will have shipped a total of 180 billion cubic meters to non-CIS countries. Gazprom had only planned to export between 166 and 170 billion cubic meters of gas in 2016 (in 2015, 158.56 billion cubic meters of gas were delivered to non-CIS countries). But even this new high is not the limit. Gazprom’s latest calculations envision a further uptick in shipments in 2017, and those will primarily be to the European Union. The key factors here are, first and foremost, the weather conditions (this winter promises to be a more severe one in Europe than last year), and second – the jump in demand for gas in Europe that has been seen in recent months in the… Čitaj više »

Pitaj ako neznaš
7 godine prije

Ej može li Rockefeller i Rotschild, inače može nastati neka zbrka da se nezna na koga se milssli.

kralj Miroslav
7 godine prije

U demokratskom društvu ne bi trebale postojati nekakve vladajuće obitelji 🙂

čitatelj portala
7 godine prije

Trump već radi promjenu SAD-ove politike. Kako na unutrašnjem planu tako i u vanjskoj politici. A još nije ni inauguriran.
Mislim da zaslužuje našu podršku!

Dreamer
7 godine prije

Zar Exxon Mobile bivsi Standard oil nije u vlasnistvu Rokfelera? Oni mozda tuze Rexa kao voditelja ali ne i svoju tvrtku.

Rokoko
7 godine prije

Ne širite lažne vijesti.Benjamin Fulford je potpuno nekredibilan izvor.Rothschildi i Rockfelleri su najbogatije obitelji na planeti i imaju ispod sebe na tisuće političara plaćenika.Kontroliraju sve vojske od američke pa do NATO.Kad bi njih ubili,već bi znali da se događa nešto neviđeno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI