Ruke dolje sa Sirije! Ruke dolje, imperijalisti i tzv. “ljevico”, uključujući Radničku frontu!

Katarina Peović
67 komentara

Više od osam godina zapadna „ljevica“ blati vladu Bashara Al-Assada i izmišlja bajke o socijalizmu i direktnoj demokraciji u takozvanoj „Rojavi“ ili „Sirijskom Kurdistanu“, kako zovu sjeverne provincije Sirijske Arapske Republike.

Naravno da većina tih salonskih ljevičara dobro zna koliko je podijeljeno kurdsko društvo, da postoje brojne frakcije i da su PKK i sirijski YPG nacionalističke militantne skupine koje propagiraju društveno i ekonomsko uređenje neprovedivo i društvu kojim dominiraju plemena i klanovi kakvo je ne samo arapsko ili druge zajednice na Bliskom istoku, već i kurdsko društvo u cjelini. No, revizionisti „ljevice“ moraju imati bajku u koju će vjerovati, pa izmišljaju „revolucionare se bore za pravednu stvar“, jer sami nemaju hrabrosti da napuste svoje udobne stanove, mjesta na katedrama na sveučilištima i riskiraju privilegije, da ne govorimo o slobodi ili životu za dobrobit svih. Zato su Kurdi predivna bajka, dok istovremeno zaboravljaju ustanak širokih narodnih masa protiv neoliberalne vlade i vojne hunte koji traje u Ekvadoru.

Nakon dogovora Kurda i sirijske vlade su  mediji, oni koji su bliski takozvanoj ljevici, započeli utrku je kako bi “upozorili na krvavog diktatora Assada“. Primjer je odvratan prilog kojeg je u Italiji objavio RaiNews24, uz podršku nekih članova iz „društvenih centara“, napuštenih objekata u kojima se obično okupiraju „anarhisti“ iz dobrostojećih obitelji, gdje se raspravlja o ekologiji, rodnoj ravnopravnosti, direktnoj demokraciji i sličnim temama. Ovim mladim ljudima s pomalo zbunjenim idejama, blago rečeno, glavna je svrha ispljunuti svu žuč na legitimnu vladu u Damasku, kojoj bi, umjesto takvih optužbi, trebalo pripisati zasluge, zajedno s Rusijom i Hezbollahom, za najveći i najvažniji doprinos u borbi protiv islamskog fundamentalizma i terorizma koji se inkarnirao u skupini ISIL.

Razmislite o tome. Agresija Turske na suverenitet Sirije je odmah zauzela drugo mjesto, a Kurdi su u prvom planu. To je očito licemjerje cijele EU, koje se vidjelo na sastanku ministara vanjskih poslova. I nije čudo zašto su agitatori ove nove kampanje protiv vlade Damaska, koju podržava veliki antiimperijalistički kamp, uključujući takozvanu „ljevicu“, isti ljudi koji su podržavali, čak i uličnim demonstracijama i konferencijama u društvu imperijalističkih vlada, takozvanu “Slobodnu sirijsku vojsku”, ona sa zastavom sa zelenom umjesto crvene boje i tri zvjezdice, koja se danas svojim “aktivizmom” i surovošću udružila s turskom vojskom.

Vrijeme je da se kaže ne bilo kakvoj mistifikaciji i da se podrži pravedna borba antiimperijalističke Sirije za povratak njezina punog suvereniteta nad cijelom državom, koju su 2011. godine bacile u kaos kriminalne bande koje su podržale i ojačale sve zapadne zemlje i najgore diktature Arapskog poluotoka.

Stoga, ruke dolje sa Sirije! Ruke dolje, imperijalisti i takozvana “lijevico“!

Usput, da ne gledamo samo u dvorište susjeda, imamo divan primjer u Hrvatskoj. Naime, Radnička fronta u Hrvatskoj, uz predsjedničku kampanju Katarine Peović, izvještava svoje simpatizere i pristaše o situaciji i herojskoj borbi u „Rojavi“, nepostojećem entitetu „Zapadnog Kurdistana“. A Ekvador, gdje su domorodačka plemena, radnici i studenti, uz žrtve i policijsku represiju, uspjeli prisiliti predsjednika Morena da povuče dio spornih neoliberalnih mjera, ali ne sve? Ništa. Ni retka.

To je zapadna „ljevica“, a ovo su samo dva primjera, nažalost jedan naš, i to bez alternative.

Rai News / Radnička Fronta FB / Radnička Fronta

Gdje su sada udruge za ljudska prava? – Vlada Ekvadora u krvi guši proteste protiv MMF-a

Sirijski Kurdistan
Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kominterna
4 godine prije

lako siriji a niko se ne pita koliku to vojsku hrvatska ima kad svaki dan neki njen pripadnik osvane u crnoj kroniki…koga će napast?…ko će ih hranit….

V.Vlahović
4 godine prije

Babiću, super!

Moreno
4 godine prije

Nije to nikakva ljevica nego jarpa zamantanih koja nezna ko in glavu nosi. U ovome slučaju ta RF je reagirala potaknuta sveopćom medijskom drekom oko bidnih Kurda pa su i oni našli sebi nešto za reć . . . a kako se o Ekvadoru nije drečalo tako ovi zamantani iz RF vjerojatno nisu ni skužili da se išta u Ekvadoru i dogodilo . . . ne isti, ali sličan problem ima ovi portal koji obrađuje bolje Siriju, Kinu i Ukrajinu nego Hrvatsku, BiH i Srbiju . . .

Ante
4 godine prije

Zapad je uništio Siriju ekonomski i vojno, sada se ” povlače ” iz Sirije, ali opet se vidi dvoličnost te odluke. Ostavili su Kurde na cjedilu, ali nisu ostavili svoje teroriste ISIS na cjedilu tamo uz na granici sa Jordanom, tamo je ostalo oko 2000 Američkih vojnika, ( možda je brojka preuveličana jer nisam siguran koliko ih ima tamo ali su tamo ) To im je bio cilj cijelo vrijeme uništili su Irak Siriju Libiju Jemen, pokušali su isto sa Egiptom pa im nije uspjelo. Na žalost Turska sada samo nastavlja tamo gdje su stali američki plaćenici takozvana sirijska oporba. Jednostavno žele uništiti sve slobodne i neovisne zemlje, i napraviti ih ovisnima i podložnima zapadnu, to jest Europi Americi.

eks
4 godine prije

Taktika “Trojanski konj” je već dugo u primeni od strane neoliberalnih imperijalista. Ta taktika podrazumeva sve moguće podmetačine, laži i podlosti, u svrhu prikazivanja onih koji su meta, kao odvratnih zlikovaca i opasnosti po “slobodan i civilizovan” svet (u koji ubrajaju sebe). Nažalost, u “Trojanske konje” sada ulaze domaći (kvislinzi), a ne “ratnici” iz centara upravljanja.

Kunta Kinte
4 godine prije

Mislim da je Babić ovdje, uza svu njegovu uobičajenu oštru i pronicljivu analizu, ipak pretjerao s osudom Radničke fronte. Godinama pratim njihova priopćenja, uključujući i ona u vezi sirijskog rata, i uvijek su stajali na pozicijama protiv zapadnog imperijalizma, a za legalnu i legitimnu vladu u Damasku. Čak ni na ovim linkovima koje je Babić ponudio nema ni retka protiv Assada i Damaska, već se osuđuje turska invazija na sjever Sirije. A to što pozitivno govore o pokušaju Kurda da uvedu neki oblik samoupravnog socijalizma u Rojavu, ma koliko to možda bilo utopijski, pa naravno da će lijeva stranka podržavati takav program, kad je sličan njihovom. A to što još nisu ništa objavili o junačkoj borbi sirotinje u Ekvadoru protiv neoliberalnog Morena, ne znači da neće i da ne podržavaju proteste u Ekvadoru. I još nešto. Babić je nekidan objavio izvrstan tekst u kojem je osudio licemjerje današnjeg Europskog parlamenta… Čitaj više »

Dečko sa ulice
4 godine prije

Rukavica je bačrna.
Ako RF ima muda, trebali bi ukrstit koplja ovdje u komentarima, stati u svoju obranu
“direktna demokracija” 🙂

burt
4 godine prije

kome trebaju ovakvi anti kurdski članci, nije dobra kurdska demokracija nego će im više prava dati Assad ili još bolje IRGC koji uopće ne priznaje nikakva kurdska prava u Iranu, pokazalo se da su Kurdi pohlepni jer hoće teriitorijalno maskmalističke zahtjeve a nuđeno im je više nego dovoljno teritorija ali oni su ipak pozvali Assada iako i to treba uzeti s rezervom jer na kurdskom području ima korumpiranih vođa raznih arapskih plemena koji su se u zamjenu za svoje beneficije prodali Assadu, takav je slučaj sa arapskom milicijom u Manbiju koji su bili protiv i SAA i Kurda ali netko ih je očigledno potkupio da pozovu SAA u Manbij

Ko su ljevica ...
4 godine prije

Ljevica su “zlotvorni grozni i pravda rusi”

Perun
4 godine prije

Dobar i poucan text ….izgleda da je N.Babic u dobroj formi …..Novinarski britko ,jasno i sazeto….

Damar Cro
4 godine prije

Babić je u pravu, sjećam se još prije par godina kad je Mato Kapović, vođa RF-e pisao o tome kako NATO treba bombardirat Assada, jer zašto bi “socijalist” poput Kapovića podržavao diktatore… Ipak, ne treba baš sve negativno pripisat Radničkoj fronti, istina je da su totalno debilni na pitanju “anti-imperijalizma” i bajki o kurdskom socijalizmu, al isto tako svako malo dižu galamu protiv ustašluka u Hrvatskoj, a nekad se i potuku s ustašama. Preminorni su da bi bili uspješni pa im ne treba zamjerit glupost na polju međunarodne politike. Neka budu bučni protiv ustaša i neka žive u bajkama, dok ne prelaze izborni prag, dobro je. Glede moderne zapadne “ljevice”, to je najveća bajka u koju mladi urbani hrvatski sociolozi, povjesničari, filozofi i slični mogu povjerovat. Kao, napredni su kada treba podržavat gay prava(ništa protiv njih, nisu oni krivi šta im je njihovo pitanje ispolitizirano od strane zna se kakvih… Čitaj više »

puki
4 godine prije

Patuljasta strančica zvana “Radnička fronta” (koja inače nema nijednog radnika, već sve salonske intelektualce kao Mate Kapović i Damir Pilić), je Sorosev isprdak, govnić iz stare, debele mlohave Soroseve guzice. Ljevica je danas najveći pomagač globalističke oligarhijsko-kapitalističke lihvarske elite, koja želi stvoriti novi svjetski poredak i svjetsku državu. Koja kreira kaos, nered, krize i ratove. To je surova stvarnost, koju pojedini romantični ljevičari nikako ne žele uvidjeti tu surovu istinu. Zato što je ljevičarima važnija ideološka svjetonazorska borba protiv desničara, konzervativaca, vjernika, “katolibana”, nacionalista, itd. nego borba za malog čovjeka i radnika. Zato ljevičari radije prave pakt sa vragom. Budimo realni: bez pomoći gotovo cijele ljevice, ne bi funkcioniralo ni globalno lihvarstvo, ni globalno mutikašenje pomoću mreže nevladnh organizacija takozvanog “civilnog društva”, niti nametaje rodne ideologije, niti nametanje klima-religije. ni ništa. Bez obzira koliko Soros, Rockfeller, Rotschild, Gates i ostali lihvari imaju love, bez te pomoći korisnih idiota-ljevičara, to ništa… Čitaj više »

Zax
4 godine prije

Radnicka fronta je hrpa parazita i uhljeba koji nemaju dana radnog staza u realnom sektoru. Utjecaj na drustvo I’m je nikakav. Nema potrebe ih uopce spominjati. Osim kao sprdnju

emi
4 godine prije

Jeste, takva je ta salonska prije svega “zapadna” ljevica ali takva je i ona nesalonska, dodajte još hrpu onih, koje predvode psihofilozofi poput Žižeka i eto vam ljevice, zbog koje bi se jednoj od zadnjih ljevičara, Rosi Lux. okrenuo želudac, a imala je ta gospođa prilično dobar želudac. Naravno desnica i ne zaslužuje, da ju se pomene a ljevica zaslužuje, da ode, konačno, na đubrište istorije, gdje joj je več otkazano mjesto.

emi
4 godine prije

..naravno, o Ekvadoru ta ljevica nema što da kaže, ali pazite, ta ljevica nema što da kaže ni o Katalunji, naprotiv, simpatizira sa španskim socialistima, koji podržavaju monarhiju i nasilje nad legitimnim odlaskom Katalunje na svoje. To je ta ljevica.

Max
4 godine prije

Lijepo rečeno gospodine Babiću.

Zvrk
4 godine prije

radnickaborba.org/2012/06/11/dolje-s-assadovom-brutalnom-represijom-ne-imperijalistickom-uplitanju-i-intervenciji/

Nikad zaboraviti.

Red Dog
4 godine prije

Kurdi apeluju nekako emocionalno.
I ja sam krenuo od toga da su socijalisti i da je impozantno sto se bore i drugarice, ali sam shvatio da nema ni s socijalizma tamo vise i da ce te drugarice posle ponovo u patrijarhat. Sudeci prema tome sto im je izgleda uzor, iracki Kurdistan, je to klansko drustvo. Pa nema vise razloga biti ni za njih, ni protiv njih. Pre ce biti da vode svoje u gore drustvo nego sto je Sirija.
Ali inercija, ponos, inat. Jos uvek apeluju emocionalno. Necemo valjda priznati da smo pogresili?

mgmail.comhrvatin1950@
4 godine prije

Nema većih licemjera i podmuklijih otrovnih zmija od ljevičara.U odnosu na naciste i fašiste ,pobili su deset puta više naroda, nevinih ljudi,žena i djece.

Moris
3 godine prije

Spada itekako.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI