Rusija će odgovoriti na najnovije američke sankcije

kremlj
24 komentara

Rusija se ne brine pretjerano zbog odluke Sjedinjenih Američkih Država da zemlji nametne nove sankcije, ovaj pod izgovorom pomaganja Sjevernoj Koreji, te tvrdi kako će adekvatno odgovoriti na tu mjeru.

Naime, Washington je, zbog navodnih odnosa sa Sjevernom Korejom, na listu sankcioniranih osoba i entiteta uvrstio jednu rusku tvrtku i četiri osobe.

U utorak je američko Ministarstvo financija nametnulo sankcije za 16 ruskih i kineskih državljana i tvrtki. Washington tvrdi kako su sankcije u skladu s međunarodno dogovorenim mjerama protiv nuklearnog programa Sjeverne Koreje. Sankcionirane osobe i tvrtke se optužuju za rad s pojedincima na crnoj listi, da pomažu u razvijanju sjevernokorejskog energetskog sektora, zapošljavanju radnika u inozemstvu ili prebacivanju novca iz inozemstva u Sjevernu Koreju. Ako je posjeduju, imovina sankcioniranih osoba i tvrtki u SAD-a će biti zamrznuta, a Amerikancima je zabranjeno poslovanje s njima.

Nove sankcije je komentirao zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije, Sergej Rjabkov.

Washington se ponovo spotaknuo o isti kamen u Ministarstvu financija. 22. kolovoza su se proširile sankcije protiv Rusije, ovaj put pod izgovorom sjevernokorejskog problema. Mi ćemo ovaj put formulirati recipročne mjere, neizbježne u ovim situacijama”, izjavio je zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije.

Diplomat sumnja da Washington s ovom strategijom može riješiti bilo kakav problem i u uspostavu bilateralnih odnosa između dviju zemalja.

“Posljednjih godina je Washington već trebao shvatiti da je za nas jezik sankcija posve neprihvatljiv, te da ove akcije samo ometaju rješenje stvarnih problema. Ali je očito da oni još uvijek ne razumiju tako očiglednu stvarnost’, rekao je Sergej Rjabkov.

Rjabkov je izrazio nadu da će se u Bijeloj kući, prije ili kasnije, “čuti glas razuma i da će američke vlasti shvatiti kako je posezanje za režimom sankcija potpuno štetno i besperspektivno”.

No, sada, kada je Donald Trump u političkom smislu ”kastriran” i kada mu je od tima iz početka u Bijeloj kući ostao samo Mike Pence, malo je vjerojatno da će se u tom smislu dogoditi išta pozitivno.

Američka državna riznica je u utorak uvela ekonomske sankcije za 10 subjekata i osam osoba iz Kine i Rusije zbog navodnog pružanja pristupa Sjevernoj Koreji međunarodnom financijskom sustavu. Ruska tvrtka Gefest-M LLC i četiri osobe su uključeni na novi popis sankcija.

Unatoč optužbama Sjedinjenih Američkih Država, Rusija se uvijek protivila nuklearnim aktivnostima Pjongjanga, ali je osudila američke intervencionističke i provokativne aktivnosti protiv ove zemlje. Ruski predsjednik Vladimir Putin vjeruje kako svijet ne treba prijetiti, nego pregovarati sa Sjevernom Korejom, iako je raketne testove Pjongjanga nazvao  ”neprihvatljivima”.

Sjedinjene Američke Države, ali prije svega američki saveznici Japan i Južna Koreja, doslovno su u panici zbog napretka balističkog programa Pjongjanga, koji napreduje brže nego se očekivalo. Stoga poduzimaju mjere koje su dodatno otežavaju situaciju, čestim zajedničkim vojnim vježbama i korištenjem prijeteće retorike protiv Sjeverne Koreje.

Sjeverna Koreja neće prva napasti SAD, ali će sigurno uzvratiti

 

Američke sankcijePjongjangSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Georgij Žukov
6 godine prije

NA DANAŠNJI dan, 23. dana kolovoza 1942. godine, počela je bitka za Staljingrad. Riječ je o jednoj od najkrvavijih bitaka u Drugom svjetskom ratu, ali i u ljudskoj povijesti općenito.

Slava i Hvala borcima Crvene armije , nikada Vas zaboraviti necemo . SF-SN!

Podravec
6 godine prije

Molim admine i gospodina Babića da napišu članak o emisiji HTV- a o Krimu emitirane 23. 8.2017 u 18.oo sati! Toliko jednostrane propagande nisam vidio u svom životu ! A i općenito o novinarskoj etici HRT-a, po pitanju izvještavanja o i iz Rusije! Hvala unaprijed!

Georgij Žukov
6 godine prije

Fašizam i kultura zaborava!

Jedno od utemeljujućih mjesta suvremenog historijskog revizionizma korištenje je sporazuma Molotov-Ribbentrop kao dokaza da je Sovjetski Savez, baš kao i Treći Reich, imao agresivne ekspanzionističke namjere prema ostatku europskog kontinenta.
Dok je samo nekoliko tjedana prije početka Drugog svjetskog rata, odnosno invazije nacističke Njemačke na
Poljsku 1. rujna 1939. godine, sovjetski vođa Josif Staljin bio spreman sklopiti antinacistički savez s Britanijom i Francuskom te prebaciti milijun ruskih vojnika na poljsko-njemačku granicu, ali zapadnjaci su oklijevali te su Sovjeti na kraju odustali.

Da se ne zaboravi.

stefano
6 godine prije

Podravec imaš dvije solucije, ili nemoj gledati tv a već kad gledaš nemoj se dati navući na propagandu s. sve što rade , rade iz očaja

Angela
6 godine prije

Evo kako Rusija odgovara na amer. sankcije: prodali su Indoneziji SU-35 za $1,14 milijardi. Dalje, Egiptu su isporucili 15 helikoptera K-52, prva tura od 46 komada. U Rusiji su zavrsili trening (prva tura) 10 pilota i 30 tehnicara, od 30 pilota i 70 tehnicara. Samo nanovije. Sankcije vremenom gube na snazi i postaju neefikasne, mozda pocetni momenat, ali zavisi od drzave do drzave. Primer: mala drzava Kuba, u njihovom dvoristu, pod sankcijama vec 55 godina, nije propala, nisu pocrkali od gladi, kako su objavljivali u americkim (fake news) medijima. A svasta su im radili! Pokusali su da ubiju Fidela Kastra preko 200 puta!! Covek umro prirodnom smrcu u dubokoj starosti. Iran, sankcije traju vec skoro 50 godina, postali su pod sankcijama mocna drzava na Bliskom Istoku, glavni rival Saudi Arabiji, bogatoj i bahatoj! Sev. Koreja i moja omiljena drzava, 65 godina pod krvavim sankcijama i strahovitim pritiscima i nuklearnim pretnjama,… Čitaj više »

Nil1
6 godine prije

East Hama: HTS launched offensive to break government siege on Uqayribat region. Nije dobro nimalo… ovo je bilo za ocekivat.. bit ce guzvare…

Nil1
6 godine prije

HTS captured a SAA Checkpoint in Sheikh Hielal, now towards Jani Bariyah and Wadi al Lozaib. Govna napreduju protiv saa tamo gdje su najtanji.

NSU
6 godine prije

Ovaj crveni -1 je vrlo interesantan tip! Javi se!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI