Rusija će posjedovati 5G baznu stanicu 2023. godine

5G mreža
15 komentara

Rusija će imati domaću baznu stanicu telekomunikacione tehnologije pete generacije (5G, IMT-2020) 2023. godine, saopštila je u petak ANO Digital Economy, dodajući da će njeno testiranje početi u novembru ove godine.

Vodeći istraživački centar (LRC) zasnovan na kompaniji GlobalInform Service predstavio je projekat stvaranja sopstvene 5G / IMT-2020 bazne stanice. LRC trenutno vrši istraživanje i razvoj algoritama i softvera, koji će postati osnova za konačni proizvod – 5G baznu stanicu.

„Stvaranje 5G bazne stanice planirano je za 2021.-2022., A 2023. planirano je pokretanje njene proizvodnje. LRC igra ulogu programera hardvera u ovom procesu i planira da stvori ruskog inovativnog dobavljača kompanija za komunikacione mreže četvrte i pete generacije“, navodi se u saopštenju Digital Economy.

Arhitektura bazne stanice je već razvijena, ispitivanja njenih algoritama i rasporeda započinju u novembru. Razvoj sistema upravljanja 5G mrežom nastavit će se do kraja 2021. LRC sarađuje sa Ruskim željeznicama, Gazprom, Rosneft, Rostelecom i drugim velikim korporacijama.

„Telekomunikacione mreže sljedeće generacije su osnovna baza informacione infrastrukture za razvoj ruske ekonomije“, rekao je Sergej Nakvasin, direktor ogranka za digitalne tehnologije ANO Digital Economy.

Ranije ovog mjeseca, tri najveća ruska telekomunikaciona giganta – MTS, Beeline i MegaFon – rekli su da nadograđuju svoje mobilne mreže kako bi bili spremni za 5G.

Kao napredna bežična tehnologija, 5G omogućava razmjenu informacija u realnom vremenu brzinom od preko 10 gigabita u sekundi, što je 30 puta brže od trenutnih 4G mreža.

Nova tehnologija je sljedeći korak u brzini internet konekcije i, kako stručnjaci vjeruju, ima potencijal da transformiše različite aspekte savremenog života.

bazna stanicarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RoPe
3 godine prije

To su im Kinezi vratili uslugu za pomoc pedesetih god prislig stoljeca.

Daba
3 godine prije

predstavio je projekat stvaranja

Ovi se spremaju projektirati
A ostali vec šarafe tisuce antena…

Ovo je vijest za Rubrik fun&laugh
🙂
🙂
🙂

Dokurčilomi
3 godine prije

Ništa od toga ako ne pitaju amere za dozvolu i ne kupe opremu od njih inače slijedi uvođenje američke demokracije.

erjfvnriutvfgbirugti
3 godine prije

Dotle će im braća ovih koji njima vladaju instalirati sa tamnogzapada softver i infrastrukturu i upravljati procesima u tijelu rusa.

gost
3 godine prije

Super mi je kako ama baš nitko ne dovodi u pitanje problem 5G tehnologije kad su Rusi u pitanju.

Uno
3 godine prije

Hoće li bazna stanica biti kompatibilna sa OneWeb satelitima koje izbacuju za Britance u LEO?

Max
3 godine prije

Neka provode studiju o neškodljivosti.

pero
3 godine prije

Nema sta nece Rusija po vama postat gospodar svjetova ima li joa ista natrajte Rusofili

bobo
3 godine prije

Rusi su prvi proučili milimetarske talase (5G) još 70-tih godina i otkrili da su štetni po zdravlje: https://drive.google.com/file/d/1mX1fSrTzvWIxJBOC0Q8POLD0XhBQSpDv/view

Slično tome, imamo i ovaj najnoviji naučni rad: 5G Technology and introduction of coronavirus in skin cells, koji pokazuje odakle vjetar duva: https://scienceintegritydigest.files.wordpress.com/2020/07/fioranelli.pdf

..

Bosanac
3 godine prije

Sačekaju da svi postanu roboti a onda preuzmu kontrolu nad serverom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI