Rusija mora prestati gajiti ‘iluzije’ o Zapadu

Valentina Matviyenko
38 komentara

Krajnje je vrijeme da Rusija shvati da sa Zapadom može komunicirati samo sa pozicije moći, izjavila je u nedjelju najviša senatorka nacije Valentina Matvienko.

Moskva ne vidi zapadne nacije kao tradicionalne neprijatelje, ustvrdila je, dodajući da će SAD i njeni saveznici samo slušati jezik sile.

Zapad je Rusiju oduvijek tretirao kao “nešto što je strano njenoj civilizaciji”, rekla je Matvienko u opširnoj izjavi koju je objavio Savjet Federacije Rusije – gornji dom nacionalnog parlamenta. “Takav osjećaj je duboko ukorijenjen u evropskom društvu”, rekla je ona, dodajući da se ne može tek tako odbaciti.

Zapadne zemlje krenule su putem “žestoke konfrontacije” s Moskvom, prateći Washington u pokušajima da sačuva svoju globalnu hegemoniju, rekao je čelnik Vijeća Federacije. Rusija je oduvijek bila glavna prepreka zahtjevima Zapada na svjetsku dominaciju, insistira Matvienko. Njena izjava dolazi uoči Dana Rusije – nacionalnog praznika koji obilježava uspostavljanje moderne ruske države.

Moskva je učinila “sve što je u njenoj moći, pa čak i više” da osigura svoju sigurnost i odbrani svoje legitimne nacionalne interese mirnim sredstvima, rekao je senator. Jedina greška Rusije bila je što je previše vjerovala Zapadu i što nije bila dovoljno “tvrda” u odnosima s Washingtonom i njegovim saveznicima, smatra ona.

Moderni zapadni lideri opsjednuti su idejom da je njihova civilizacija izabrana za neku višu svrhu i nepokolebljivi su da ne mogu pogriješiti, rekla je Matvienko. Takvi ljudi su sposobni da razgovaraju sa svojim kolegama samo sa pozicije moći i razumiju samo jezik sile, dodala je.

“Većina modernih zapadnih političara i vladinih zvaničnika čak ni ne pokušava da shvati da svijet prolazi kroz veliku transformaciju i da nije ništa kao prije nekih 20-25 godina”, rekao je ruski senator, ukazujući na “duboku krizu liberala ideologija” koja je pogodila i zapadne nacije i svijet u cjelini. Zapadne vlade krše demokratske principe unutar i izvan svojih granica, istakla je Matvienko, dodajući da SAD i njeni saveznici i dalje lažno tvrde da su glavni branioci demokratije u svijetu.

Rusija treba da postane jača u smislu svoje sigurnosti, ekonomije i tehnologije, nastavila je ona, upozoravajući da će se nacija suočiti s nekim “velikim izazovima” u budućnosti. Ona je takođe dodala da poruka Rusije u međunarodnoj areni – o poštovanju suvereniteta svake nacije, kao io saradnji zasnovanoj na jednakosti i bezbednosti za sve – odjekuje mnogim nacijama širom sveta.

dumarusijaValentina Matviyenkozapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Prije nego što krenu komentari kako je dobra MILF-ača – ovo je stara slika, inače ima 73 godine 😁

Ivek
10 mjeseci prije

Ne kuži ona ništa..kad se radi o amerima tu je samo lova u igri.
Znači poveži dva i dva, žele rasčerupati i pokrasti Rusiju..

eks
10 mjeseci prije

Onima koji ističu “zapadne vrednosti” treba dati informaciju o “napretku USA demokratije i ljudskih prava” . Naime, u Kaliforniji je započela procedura usvajanja novog porodičnog zakonika, po kojem se roditelji koji ne podržavaju da njihova maloletna deca menjaju pol, koji se ne slažu da im deca budu tranvestiti, mogu biti kažnjeni za zlostavljanje dece. Ovaj predlog je 03.05. ove godine uspešno prošao Državnu skupštinu Kalifornije, procedura se nastavlja debatom o transrodnosti dece i kaznama za roditelje koji se tome suprotstavljaju.
Zboh takvih stvari , zbog satanizma, zbog nacizma i opšteg ludila na globalnom nivou, koje stvaraju vladari zapada, Rusija je i pokrenula SVO . Poenta SVO je suprotstavljanje zlu i globalnom ludilu , u zločinima protiv čovečanstva , koje čini elita USA psihopata. Ko ne razume o čemu se radi, njegov problem.

Ivan
10 mjeseci prije

Rusija treba sprziti London i Washington pa ce na ovom kontinentu biti mir..

C.F.
10 mjeseci prije

Zanimljivo: Najviši dužnosnici i niz ruskih razvojnih instituta razvili su ideju financijskog sustava s “dva kruga”. Tako je prije godinu dana, u ime skupine znanstvenika koji su razvili projekt, Sergey Ryabukhin, prvi zamjenik predsjednika Odbora Vijeća Federacije za proračun i financijska tržišta, rekao: “Projekt monetarnog i financijskog sustava s dvostrukom petljom je nije usmjeren na vraćanje Witteovog zlatnog rublja, već je namijenjen povezivanju financijskog i realnog sektora domaće ekonomije, stvaranju rezervnog investicijskog kruga uz emisijski. Također, tajnik Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev izjavio je da je znanstvena zajednica predložila projekt stvaranja dvokružnog monetarno-financijskog sustava u Ruskoj Federaciji, gdje bi rublja bila opskrbljena zlatom, a roba – valutne vrijednosti . Takav sustav je korak unatrag, arhaizacija ruskog financijskog sustava. Sergey Ryabukhin 2020. u časopisu Slobodnog ekonomskog društva (svezak 225) sam je priznao da je takav “dvokružni krug” kopija carskog i sovjetskog financijskog sustava: “U Ruskom Carstvu od 1798. do 1917.… Čitaj više »

C.F.
10 mjeseci prije

2 dio: Prije neki dan, u svom najnovijem biltenu “Modeli međunarodnih poravnanja”, svibanj 2023., sada je Institut VEB predstavio svoj plan za “dvostruki” financijski sustav Ruske Federacije. To bi trebao biti “zlatni rubalj” (ZR): – Stablecoin koji je izdala Ruska Federacija osiguran zlatom iz svojih međunarodnih rezervi, kao sredstvo plaćanja za međunarodne obračune. – Nominalna vrijednost RF određena je na temelju cijene zlata (rublja/gram) koju je odredila Banka Rusije => monopol Ruske Federacije (nedostatak veze s “toksičnim” valutama i kontrola transakcija i financijskih tokovi vezani za RF – od strane zapadnih zemalja). – Učinkovitost RF-a u smislu likvidnosti, dostupnosti, jednostavnosti korištenja u nagodbama, nedostatka rizika izdavatelja, relativno niske volatilnosti – niski troškovi za sudionike međunarodne trgovine. – Mogućnost povećanja emisije zlatnih rezervi kako se povećavaju rezerve monetarnog zlata Ruske Federacije, uklj. kupnjom zlata unutar Ruske Federacije. – Kako rusko gospodarstvo raste, moguće je izdati SR uz smanjenje razine sigurnosti na… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

A dobro ste se sjetili !!!! Trebalo vam samo 250 godina da to shvatite !

Stop budalama
10 mjeseci prije

Eto, potvrdilo se
Rusija hoće u eu, ali da se svi prilagode njima
Davno je taj stav jasan, ne samo u slucaju rusije

Max
10 mjeseci prije

Nema zapadnih partnera.

toncibalonci
10 mjeseci prije

Najvisa senatorka nacije je visoka 197 sm.

Noppo
10 mjeseci prije

A tek sada su to shvatili? Dugo vremena in trebalo.

Steve
10 mjeseci prije

Sećam se jednog osećaja, kada sam još kao klinac prvi put odgledao film ,,The Blues Brothers,,(1980). Dok su se moji drugari kidali od smeha prepričavajući razne smešne scene, meni u tom ostvarenju nije ništa bilo smešno. Oni koji su ga gledali verovatno mogu i predpostaviti zašto. Čak mi ni inače genijalna muzika u njemu nije mogla popraviti taj utisak. Zapad je truo i ono što bolesno dolazi otuda, me podseća na Biblijski, predpotopski period. I što je još gore od svega, gomila koja te bolesti propagira, želi ujedno biti i exkluziva koja će se i ukrcati na brod nekakvog spasenja…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI