Rusija ne duguje Zapadu nikakvo objašnjenje o Wagnerovoj pobuni

Lavrov
52 komentara

Rusija nema obavezu da uvjerava Zapad da je politička situacija u zemlji stabilna nakon pobune privatne vojne grupe Wagner prošle sedmice, izjavio je u četvrtak ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Obraćajući se novinarima, Lavrov je ponovio da “nismo dužni nikome ništa objašnjavati, davati bilo kakva uvjeravanja”. On je naveo da Rusija “postupa transparentno”, dodajući da su i predsjednik Vladimir Putin i drugi visoki zvaničnici komentirali Wagnerovu pobunu.

„Ako neko na Zapadu sumnja, to je vaš problem“, rekao je ministar.

Lavrov je dalje rekao da je Rusija uvek izlazila jača iz izazova koje je morala da savlada, dok je pobunu opisao kao “ništa više od nevolje”.

“Ista stvar će se dogoditi i sada. Štaviše, smatramo da je ovaj proces već počeo.” Takođe je rekao da Moskva “ozbiljno sumnja u zdrav razum mnogih zapadnih lidera”. Iako javno priznaju da njihovi građani pate zbog sukoba u Ukrajini, ovi lideri nastavljaju sa svojom politikom u ime pomoći Kijevu da prevlada nad Moskvom, objasnio je ministar vanjskih poslova. „Zvuči li ovo razumno? Da li ovo odražava nacionalne interese?”

Lavrov je primetio da su usred Wagnerove pobune mnogi zapadni lideri tvrdili da se ploha ruske državnosti ruši. Ova reakcija, u kombinaciji sa izjavama da se naoružavanje Ukrajine isplatilo, u suštini predstavlja priznanje da Zapad “vodi rat” protiv Rusije, rekao je on.

Prošlog petka, šef Wagnera Evgeny Prigozhin optužio je rusko Ministarstvo odbrane da je pokrenulo smrtonosni raketni napad na jedan od kampova grupe, obećavajući odmazdu. Ministarstvo je odbacilo optužbe.

U narednim satima, Wagnerove trupe zauzele su dijelove južnog ruskog grada Rostova na Donu, a elementi grupe su imali za cilj da marširaju na Moskvu. Prigožin je u subotu zaustavio marš u zamjenu za sigurnosne garancije kao dio dogovora koji je posredovao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

U utorak, ruski predsjednik Vladimir Putin pohvalio je nacionalnu vojsku i agencije za provođenje zakona za suštinski „zaustavljanje građanskog rata“, opisujući pobunu kao „izdaju našeg naroda, braće po oružju koja se bore na prvoj liniji fronta“ u Ukrajini .

LavrovrusijaWagnerzapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Njokar
10 mjeseci prije

Zadivljuju istinom i izravnošču, ali i strpljenjem na sveobće napade “kolektivnog” zapada (makar se i ovdje, ne u nas, u RH, počeo čuti glas razuma) ruski političari, od Putina, Lavrova, Marije Zaharove i još neki!
Molimo se dragom Bogu da Ruska Federacija (čitaj: strpljivi i priličnom tolerantni Putin) glede svega onog što im se radi i što im se dosad uradilo, ali i što s ejoš i dalje pokušava uraditi, ne odbaci rukavice i ne odgovori pravom, jednakom mjerom, svima onima koju mu naoružavaju neprijatelja!

ljena bitanga
10 mjeseci prije

Bude Puhovski to riješio, ak nije već.
Ipak je on Katica za sve.

Toni
10 mjeseci prije

Koja bahatost – a rusi se bave neredima u francuskoj već dva dana.

Kao i obično gospodo rusi, cesta ima dva smjera, a u vašem smjeru cesta vodi do propasti ruske države, to već i slijepci vide.

Ps

Lavrov je bio jako tih kad su tankovi išli prema moskvi

10 mjeseci prije

Viktor Orban u svojoj objavi na Facebooku je: “Jedino pitanje koje svi postavljaju ovdje u Bruxellesu je: Gdje je nestao novac?”

Mađarski stav je jasan”, poručio je. “Prvo, želimo znati na što je utrošen ogroman novac koji smo im do sada dali. Nakon toga, želimo znati tko je odgovoran za činjenicu da je Europska unija na rubu bankrota.”

Kažem vam , zapad je bankrotirao samo vam to još niko nije rekao…
Do puha 💪💪💪

hiber
10 mjeseci prije

Znaci bila nekakva pobuna domoljubnih izdajica? Čudno, prije se radilo o nekakvoj šetnji nezadovoljnih plaćenika kojima nisu platili ugovorenu lovu.

10 mjeseci prije

Mađarska više neće izdvajati novac za Ukrajinu – mađarski premijer Viktor Orban.

“Jedno je jasno: mi, Mađari… nećemo dati više novca Ukrajini dok nam ne kažu gdje je otišlo oko 70 milijardi eura”, rekao je, dodavši da se Budimpešta protivi namjeri Europske komisije da dodijeli još 50 milijardi eura Kijevu.

Hahaha đe su pare majku vam – 🤣💪

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Dmitry Utkin ”Wagner”, zamolio Lukašenka da pomogne u pronalaženju učitelja za nastavu i glazbeno opismenjavanje u glazbenoj školi.
Prigožin i družina jedva čekaju da krenu na solfeggio…

P.S.
”A ja mislio mi kolege…”
Britanski kuhar Jamie Oliver htio pozvat Prigožina kao suvoditelja u svoj novi kulinarski show

hiber
10 mjeseci prije

Rusija je nakon Prigožinove pobune ko čovjek nakon srčanog udara. Sve dobro, samo sto je Surovikin na aparatima. A Prigožin se slobodno seta po Petrogradu. Navodno je Putin mrtav, a vlast je preuzeo dvojnik koji pleše kola po Dagastanu.

C.F.
10 mjeseci prije

Pa ako nisi dužan nikome ništa objašnjavati, koji kujac to objasnjavas ?
Nis od ovog, fali im Vladimir Zhirinovsky.

Max
10 mjeseci prije

Tako i treba.

Demokracki
10 mjeseci prije

Ti Rusi ili su prodani, ili su budale ili su jako pametni. Cetvrte nema.

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

Meni je Poštovani G Lavrov uvijek bio simpatičan političar. Ozbiljan i uredan. Sve najbolje. Vidio sam (neprovjerenu), objavu da nepalski specijalci ‘Ghurke’ žele pristupiti grupi Wagner i ruskoj vojsci.. Možda je to britanski pokušaj da infiltrira svoje snage u svrhu uništenja Wagnera i ruske vojske… s obzirom da su ‘Gurkhe’ SAS-ovci……..

tihobl
10 mjeseci prije

Makron je nesto trtljao kako je ruska vojska oslabila i kako je puna unustrasnjih problema, a Zaharova mu je odgovorila: Pogledaj svoj dom andjele.
Eno i Brisel gori, a oni samo pricaju kako ce Rusija uskoro da se slomi pod sankcijama, cim uvedu 12. krug.

Ivan
10 mjeseci prije

Sta sebi zapadni majmuni umisljaju da ce svi klecati pred njima ko ova sugava EU?

Noname
10 mjeseci prije

Rusija upozorava članice UN-a da Ukrajina i njezini zapadni kustosi pripremaju nuklearnu provokaciju u nuklearnoj elektrani Zaporožje. Kijevski režim neonacista, u dogovoru s pokroviteljima sa Zapada, priprema provokaciju “pod lažnom zastavom” u nuklearnoj elektrani Zaporožje kako bi kasnije za izvanredno stanje okrivili Rusiju. To je izjavio prvi zamjenik predstavnika Ruske Federacije pri UN-u Dmitrij Poljanski. Podsjetio je da je Rusija među članicama Vijeća sigurnosti i Opće skupštine UN-a podijelila pismo u kojem je odbacila optužbe o namjeri uništenja ili dizanja u zrak nuklearne elektrane Zaporožje i optužila ukrajinske militante za pripremu sabotaže. Moskva je u pismu pozvala glavnog tajnika UN-a Antónia Guterresa i međunarodnu zajednicu da spriječe kijevski režim u izvođenju sabotaže u nuklearnom postrojenju. “Očito su kijevski režim i njegovi zapadni sponzori odlučili krenuti u nuklearnu provokaciju u nuklearnoj elektrani Zaporožje, koju Ukrajina redovito granatira”, rekao je Polyansky u objavi na društvenoj mreži. Diplomat je naglasio da ukrajinski teroristi režima… Čitaj više »

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“U kontraudaru ruskih snaga zauzeta je Berhivka. Strateški vrlo važno mjesto na sjeverozapadu Bahmuta”
+
“Teški gubitci ukrajinskih snaga kod Bahmuta. Rusi su uspjeli u protuudaru istjerati ukrajinske snage iz strateški vrlo važnog mjesta Berhivka, javlja ARD”

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“…projektil koji je oštetio most kod Hersona, pre desetak dana, je ispaljen iz Rumunije.”

Vi znate što ovo znači ? 🙂
Ako je točno?

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“…rusi drže oko 115.000 km2 ukrajine. dvije hrvatske.
i to brane sa oko 250.000 vojnika, na frontu duljine preko 1.000 km. ukrajina im ne može ništa unatoč milijun vojnika, totalnom podrškom amerike, koji im osim oružja daju live satelitske snimke, veze, sve imaju, plus logistiku, i na terenu instruktore.
rusi im još uvijek nisu, a mogli su i još uvijek mogu, uništiti sve veće mostove, sve elektrane, vratiti ih u rano brončano doba. i to bez nuklearnog oružja. mogu srušiti branu iznad kijeva, i onda 4 mil ljudi ide u bježaniju. ukrajina je živa samo zbog ruske greške, krive procjene.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI