Rusija neće prihvatiti ograničenje cijene nafte

Dmitry Peskov
19 komentara

EU i G7 dogovorili su gornju granicu od 60 dolara po barelu za kupnju ruske sirove nafte

Moskva ne planira priznati ograničenje cijena ruskog pomorskog izvoza nafte koje je nametnuo Zapad, rekao je u subotu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, dodajući da vlada trenutno provodi reviziju situacije. “Sada analiziramo”, rekao je Peskov novinarima. “Izvršene su neke pripreme za takav strop. Nećemo prihvatiti ovu gornju granicu, a dodatne informacije o tome kako će se rad organizirati dat ćemo nakon pregleda.” U petak je EU konačno pristao ograničiti cijenu ruske pomorske sirove nafte na 60 dolara po barelu, što su predložile SAD i poduprle Grupe sedam u rujnu. Taj korak otvara put službenom odobrenju mjere tijekom vikenda.

Ograničenje, kojim se želi dodatno sankcionirati Moskvu zbog vojne operacije u Ukrajini, zabranit će zapadnim tvrtkama da osiguravaju ili financiraju brodove koji prevoze rusku naftu, osim ako je teret kupljen po ili nižoj razini cijene. Predviđeno je stupanje na snagu 05. prosinca ili “vrlo brzo nakon toga”.

Slična ograničenja, uključujući ograničenje cijena za druge naftne derivate, trebala bi biti uvedena u veljači. Rusija je u više navrata izjavila da neće prodavati naftu državama koje sudjeluju u shemi, upozoravajući da će ograničenje izazvati pustoš na energetskim tržištima i još više povisiti cijene roba.

G7Naftaograničenjarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mlata
1 godina prije

Sećam se detinjstva i celodnevnog klikeranja…ja i moj budući kum smo često igrali u paru, tako pametno da niko ne primeti kako ih “levatimo”! Jedan je to posle izvesnog vremena primetio, optužio nas da smo “cocmani”…”ahaa, vas dvoje ste cocmani, neću više da se igram sa vama”! Nisu više padale one ozbiljne partije kada god smo bili zajedno u igri, provaljeni smo! Poker kada smo igrali…čuda smo u paru radili, puna fioka para kući…trajalo dok mi keva nije otkrila štek i ispičkala me, da

eukolonija
1 godina prije

Preduvjeti da Rusija postane uspješna su snažne oružne snage Ruske Federacije i patriotsko rukovodstvo. SSSR je imao prvi preduvjet a to se i zadržalo jer je Rusija jedina supersila u svome dvorištu tj. Euroaziji. Međutim KPSSSR-a nije bila patriotska zbog prirode komunističke ideologije koja je uvjetno govoreći i nastala u Londonu. Rusi koji su dali najveću žrtvu tijekom WW2 imali su najmanju korist od toga što vidimo i na primjeru vještačke države Ukrajine ali i što su od Rusije napravili kontraimperiju od koje su mnogi imali korist a Rusija je bila kao kolonija. Sada je i drugi preduvjet zadovoljen. Rusi samo trebaju da nastave sa započetim reformama i da za početak razvijaju poljoprivredu, prehrambenu i kemijsku industriju.

JoeP
1 godina prije

Ograničenje cjena ruske nafte uopće se ne uvodi zbog Rusije, nego zbog EU koja kupuje i sad će još povećati kupovati rusku naftu i derivate preko posrednika, a pod čijom su kontrolom posrednici mislim kako ne treba pisati. Rusku naftu prerađuje na primjer i Italija, ali derivati od te nafte su oper pod kontrolom Amerikanaca koji kao i Englezi i dalje jednim dijelom iz Rusije dobavljaju naftu. Zato se i pojavila kvalifikacija kako su derivati od onoga tko ih je od nafte derivirao, a nafta se ne koristi samo kao gorivo. Ursula vd Layen je prije par mjeseci bila u Indiji i pokušala od Indije dogovoriti kupovinu derivata od ruske nafte, ali po obračunu diskontirane cjene ruske nafte po kojoj je Indija od Rusije dobavlja. Indijci su ufino otkačili Ursulu rječima kako EU svoje probleme tretira kao globalne, a probleme Indije kao njezine vlastite. Oko te nafte na svijetskoj razini… Čitaj više »

1 godina prije

Što će Rusija prihvatiti ili ne ???????????? idemo na vrlo aktuelnu pojavu jer vodstvo Rusije ima informatore koje uvažavaju no za mnoge je to još SF/ZF kao i sadržaji na Uralu.(mogu samo spomenuti slučaj ..”bolida Čeljabinsk” i priznanje V.Uvarova o nalazu) prilog: prije 22 sata   … U članku objavljenom u repozitoriju preprinta bioRxiv – francuski, ruski i njemački istraživači rekli su da su oživjeli i otkrili 13 novih “zombi virusa” izoliranih iz sedam različitih uzoraka drevnog sibirskog permafrosta. Jedan je virus bio uspavan i zamrznut pod vodom gotovo 50.000 godina. Planira li DS pustiti virus zombija tijekom pomaka polova? Postoji staro predviđanje Babe Vange da će novi smrtonosni virus u Sibiru biti otkriven 2022. godine koji je za sada zamrznuto. U proročanstvu je također navedeno da će virus biti pušten u svijet zbog globalnog zatopljenja. Blogovi povezuju predviđanje s drevnim virusom pronađenim u Sibiru.    [i iz drugog]    Znanstvenici oživljavaju 48 500… Čitaj više »

1 godina prije

zašto sam odabrao temu topljenja permafrosta a ne igre oko nafte…..zato što se SKRIVA činjenica da se Zemljina JEZGRA ubrzano zagrijava i emitira povećanu toplinu koja remeti i morske struje i zamrznute dijelove planete i vulkane kao i KRETANJE LAVE te naravno i tektonske ploče iz čijih pukotina izbija …….m e t a n…koji truje sve što je živo u blizini ispusta………zar ne svjedočimo pomoru morskih sisavaca , na tone riba….i ptica koje u jatima padaju mrtve.
Dakle laže nam se o svemu ovome

Max
1 godina prije

Jasno da neće.

tihobl
1 godina prije

Током 9 месеци рата у Украјини, Сједињене Државе су заправо потрошиле 13-годишње залихе Стингера и 5-годишњих Џавелин.
Питање је како ћемо да обновимо залихе.
/Raytheon – генерални директор /

hiber
1 godina prije

To je samo dio rata, nista više. Rusija počiva na koncezusu elite koja upravlja energantima u svoju korist i običih rusa koji zive paralelni život u laznoj veličini. Sada su svi koncezusi popucali i svima se raspada moral. Umjesto uzivanja u lažnoj veličini sada su obični rusi zaglavili u rovove, a umjesto brojanja novaca, jahti i ljubavnica oligarhija sada broji gubitke, stare tankere, a i ljubavnice odlaze…

goran
1 godina prije

pa to im i je cilj,da unište narode eu zbog profita amerima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI