fbpx

Rusija nema nikakve koristi od lažnih pregovora s Washingtonom

Rusija - SAD - Sirija

Koliko god zvučalo pretjerano i opasno po svjetski mir i stabilnost, Moskva konačno mora početi oštrije odgovarati Washingtonu na provokacije i pritiske. Iako to nije dugoročna strategija ruske diplomacije, danas je dan u kojem bi se ruski politički vrh morao odlučno suprotstaviti ludilu Washingtona, uključujući američkog predsjednika Donalda Trumpa, za kojeg smo odavno pisali da postoje dvije mogućnosti: ili je psihički bolesnik s, najblaže rečeno, disocijativnim poremećajem osobnosti koju karakteriziraju promjene bolesnikova osjećaja identiteta, njegova pamćenja ili svijesti, zbog čega mije odluke iz sata u sat, ili je “kastriran” od strane stvarnih vladara američke politike i zapravo je “zatočenik ” u Bijeloj kući.

Naime, nakon uvođenja sankcija Rusiji zbog “slučaja Skripal”, ništa manje nije opasna odluka Donalda Trumpa da osnuje “Svemirsko vojno zapovjedništvo” i pokrene utrku militarizacije svemira na koju će odgovoriti Rusija i Kina.

Čak i ako nas ne zanima sudbina ruskog gospodarstva i glupi izgovori američke uprave pod kojom nameću nove sankcije širokog spektra protiv Rusije, ovo je pitanje koje se tiče cijele međunarodne zajednice i Washington s ovom upravom pokazuje kako mu je svjetski mir i stabilnost posljednja briga.

Ovdje se moramo vratiti u Helsinki i povijesni susret Vladimira Putina s Donaldom Trumpom, koji se pokazao kao potpuni promašaj i gubljenje vremena, kao što je bio slučaj s Iranom o nuklearnom sporazumu, Kinom i prijateljskim pregovorima Xi Jinpinga i Trumpa o trgovinskim  pitanjima i čelnika Sjeverna Koreje koji je s američkim predsjednikom u Singapuru potpisao bezvrijedni list papira, koji je trebao biti sporazum koji će dovesti do denuklearizacije Korejskog poluotoka.

Nuklearni sporazum s Iranom su SAD jednostavno poderale, nakon izvješća Ujedinjenih naroda o Sjevernoj Koreji je Washington zatražio uvođenje dodatnih teških sankcija Sjevernoj Koreji, a kao “znak približavanja” Moskvi State Department uvodi sankcije Rusiji na temelju “sigurnih dokaza o ruskoj krivnji u slučaju Skripal”, ali iste “ne može objaviti iz povjerljivih razloga”.

Putinov prijedlog uručen Trumpu u Helsinkiju

Rusija nema nikakve koristi od lažnih pregovora s Washingtonom 1

Što se tiče nove Trumpove ratne mašinerije u svemiru, podsjetimo da je jučer objavljen sadržaj pisma Vladimira Putina kojeg je Trumpu uručio na nedavnom sastanku u Helsinkiju.

Kako piše časopis Politico, koji je u posjedu dokumenta s prijedlozima koje je Vladimir Putin predao Donaldu Trumpu tijekom osobnog susreta u Helsinkiju, oni se odnose na pokretanje novih pregovora o kontroli nuklearnog i svemirskog oružja. Osim toga, Putin je u pismu pozvao dvije zemlje da rade zajedno kako bi “vratile izgubljeno povjerenje”.

Tijekom privatnog sastanka u Helsinkiju je ruski predsjednik Vladimir Putin američkom predsjedniku Donaldu Trumpu dao dokument s prijedlozima koji uključuju nove pregovore o kontroli nuklearnog oružja i zabranjuju militarizaciju svemira. Dokument kojeg je Trump osobno primio je naslovljen “Dijalog o pitanjima kontrole razoružanja”.

Prema dokumentu, ruska strana je predložila Sjedinjenim Američkim Državama produljenje za pet godina Ugovora o smanjenju i ograničavanju strateških ofenzivnih oružja (START III), koji istječe 2021. godine. U tekstu se spominju niz područja u kojima obje države mogu raditi zajedno “kako bi se smanjila nuklearna opasnost i vratilo izgubljeno povjerenje”.

Moskva je također predložila obnovu predanosti između dviju zemalja Ugovoru o nuklearnim snagama (INF), koji je potpisan 1987. godine od strane američkog predsjednika Ronalda Reagana i bivšeg sovjetskog čelnika Mihaila Gorbačova.

Osim toga, dokument ističe spremnost za postizanje novog sporazuma o ograničavanju raspoređivanja oružja u svemiru.

Politico navodi “kako je ruski predsjednik pozvao Washington da zajednički poduzmu mjere kako bi se spriječili incidenti tijekom vojnih aktivnosti u Europi, kao i da se poveća povjerenje i transparentnost u vojnoj sferi”.

Vladimir Putin je također istaknuo važnost uspostave zajedničkih stručnih vijeća kako bi se utvrdilo koja su to destabilizirajuća oružja i koja treba uzeti u obzir u mehanizmu kontrole naoružanja.

Između ostalog, dokument navodi niz mogućih područja za pregovore. Ruska strana se također zalagala za konzultacije o “strateškoj stabilnosti” i dijalogu u formatu “2 + 2” koji se vode između ministara obare i vanjskih poslova dvije zemlje, zaključuje Politico.

Trumpov odgovor – Stvaranje “Svemirskog vojnog zapovjedništva”

satelit svemir

Što je učinio američki predsjednik? Odmah nakon objave sadržaja pisama je potvrđeno kako je čelnik Bijele kuće aktivno podržao Pentagon, koji će ovog tjedna predložiti Kongresu stvaranje nove vrste vojnih svemirskih snaga. Izvorno je ovo bila Trumpova ideja, koja je sada korak do realizacije, piše ABC News. Međutim, američki zastupnici, koji su već odobrili vojni proračun, teško će ovo pitanje ozbiljnije moći razmotriti do iduće godine.

No to ne mijenja ništa na stvari. Naime, tajming objave namjere stvaranja svemirskih vojnih snaga u trenutku kada je objavljen sadržaj privatnog pisma kojeg je Putin uručio Trumpu nije slučajan i još jednom pokazuje da ova američka uprava ne zna za tajnu komunikaciju i tihu diplomaciju, kao što je nedavno bio slučaj s pismom kojeg je ruski general Gerasimov vojnim komunikacijskim kanalom uputio svom američkom “kolegi” generalu Josephu Dunfordu. Nekoliko dana poslije je sadržaj pisma, čiji je sadržaj bio pitanje povratka sirijskih izbjeglica, objavio Reuters. Prepiska između dva najviša generala Rusije i Sjedinjenih Država je po dogovoru trebala ostati vojna tajna, a general Joseph Dunford se pokazao ne kao zapovjednik združenog stožera možda najveće vojske na svijetu, nego kao “dobri vojnik Švejk” iz romana Jaroslava Hašeka.

Sada isto čini Trump, kojem predsjednik Ruske Federacije ne može uručiti dokument za internu uporabu, a da ga ne objavi neki od američkih medija. Bijela kuća je mogla odbiti ili prihvatiti prijedlog, ali ovakvo curenje informacija o vojnim pitanjima se ne događa čak ni u oružanim snagama, uz dužno poštovanje prema ovim zemljama, Burundija ili  Trinidada i Tobaga.

Vraćajući se na želju Donalda Trumpa za stvaranjem vojnih svemirskih snaga se ranije mnogima činila nerazumnom i neprihvatljivom, ali je ovaj tjedan čelnik Bijele korak bliže ostvarenju svog sna, piše ABC News.

Danas će američko Ministarstvo obrane Kongresu predstaviti plan za povećanje svojih sposobnosti u svemiru. ABC navodi kako je potpredsjednik Mike Pence već potvrdio dokument u Pentagonu.

ABC podsjeća da je Trump na lipanjskom sastanku Nacionalnog svemirskog vijeća dao “zapanjujuću izjavu”. On je uputio vojsku da stvori dodatne vrste vojnih postrojbi koje bi se uključile u “galaktičke misije”, što znači da prijedloge ruskog predsjednika nije ni uzeo za ozbiljno, niti je mislio o njima pregovarati.

Neke od funkcija zamišljenih vojnih svemirskih snaga već provodi američko ratno zrakoplovstvo. Ipak, Trump je uvjeren da će nova vrsta vojnika i vojnih formacija biti odgovor na vojne ranjivosti zemlje u svemiru, prenosi ABC.

Točno je da Donald Trump, koji je kao dijete možda sanjao da bude astronaut, ne može uspostaviti novi rod vojske bez odobrenja Kongresa. Međutim, to ne sprečava Pentagon da koristi postojeće ovlasti i stvara elemente budućih vojnih svemirskih snaga.

Uoči potvrde o namjerama Trumpa, objavljeni su podaci o planovima Pentagona za formiranje nekoliko novih specijalnih snaga, između ostalog, borbenog zapovjedništva svemirskih snaga i zajedničke agenciju za nabavu satelita za vojnu uporabu.

Američki ministar obrane James Mattis je podržao ideju stvaranja svemirske vojske operativne komande. Međutim, to ne znači formiranje odvojene vrste vojnih snaga o kojima govori američki predsjednik, piše ABC News.

“Moramo razmotriti svemir kao teatar budućih vojnih operacija. Stvaranje operativnog zapovjedništva je, naravno, jedna je od mogućnosti” , rekao je čelnik Pentagona, odgovarajući na pitanja novinara.

“U potpunosti dijelimo predsjednikove  strahove o zaštiti naših objekata u svemiru, jer oni pridonose našoj sigurnosti i gospodarstvu. S obzirom na to da druge zemlje pokazuju sposobnosti napada na ove objekte, moramo se suočiti s ovim pitanjem”, dodao je Mattis.

General Mattis je uvjeravao novinare da se Pentagon u potpunosti slaže s Bijelom kućom o ovom pitanju i sada je na redu Kongres, kako bi riješio taj problem. Dodao je kako će ovakvo zapovjedništvo u svom konačnom obliku “ispuniti zadane ciljeve”, ali nije imenovao vrijeme uspostave zapovjedništva, kao ni koji su to ciljevi koje mora ispuniti.

Čak i ako Pentagon stvori temelj za vojne svemirske snage, to se na Capitol Hillu ozbiljnije neće razmatrati sve do sljedeće godine. Naime, američki Kongres je nedavno usvojio zakon o izdvajanjima za nacionalnu obranu za 2019. i on ne sadrži stavku o vojnim svemirskim snagama kao zasebnom rodu američke vojske, zaključuje ABC News, iako podsjeća da se ovaj program u međuvremenu može razvijati u okviru proračuna američkog  ratnog zrakoplovstva.

Dakle, ovo je, uz netom najavljene sankcije protiv Rusije, drugi “odgovor” Trumpove uprave na ruski prijedlog o demilitarizaciji svemira, koji ne samo da je odbijen, nego Pentagon želi uspostaviti posebno zapovjedništvo i rod vojske za “galaktičke misije”.

O čemu Rusija uopće može pregovarati s ovakvom upravom? O sporazumima INF i START III ne. O gorućim pitanjima u svijetu također. Kakvog smisla imaju sastanci i pregovori, “tajni” vojni komunikacijski kanali i osobno uručeni prijedlozi šefa ruske države svom američkom kolegi, ako svi prijedlozi ne samo da će biti odbijeni, nego se nekim “čudom” pojave u medijima upravo u trenutku kada to odgovara Washingtonu.

Trump

FOTO – Trump želi stvaranje vojnog odjela za “galaktičke misije”

Što će učiniti Moskva? Vjerojatno ništa, barem za sada, jer ne želi eskalaciju sukoba do razine na kojoj bi prerasla u vojnu konfrontaciju.

U Rusiji su toga svjesni, čak i američki mediji koji su objavili američke prijevare u proteklih 100 godina.

“Rusija je prijatelj Sjedinjenih Država, jer inače ne bi desetljećima trpjela toliku agresiju Washingtona”, piše novinar David Swanson za Foreign Policy Journal i navodi neke primjere antiruskih akcija Washingtona tijekom zadnjih stotinu godina koje je Moskva “oprostila” Sjedinjenim Državama.

Iako se to ne bi moglo nazvati “prijateljstvom”, posebice zbog povijenih okolnosti u kojima su se te agresivne akcije događale, navedimo neke od tvrdnji Davida Swansona.

“Godine 1918. je američki kontingent okupirao je Murmansk. Tijekom Drugog svjetskog rata je budući američki predsjednik Harry Truman predložio kako da u slučaju da SSSR pobijedi nacistički Njemačka američke trupe krenu u osvajanje Sovjetskog Saveza, iako bi u tom ratu obje strane pretrpjela velike gubitke”, piše Swanson.

“Osim toga, službeni Washington je dvije godine odbijao otvoriti drugu frontu u Europi, nadajući se da će SSSR tako pretrpjeti što veće gubitke. Nakon rata su Sjedinjene Države i Velika Britanija zabranile komunističke pokrete i djelovanje, iako su se komunisti na svim frontovima borili protiv nacista. U zemljama koje su kontrolirali su ponovno uspostavljane vlade koje su bile saveznici Hitlerove Njemačke, na primjer, za Italiju su preferirali fašizam bez Mussolinija”, kaže David Swanson.

“Tijekom Hladnog rata su američki filmaši počela širiti prijetnje koje dolaze od strane Sovjetskog Saveza, naglašavajući sovjetsku superiornost u nuklearnom arsenalu i “ruske tenkove u Koreji”, koji su se u mnogim regijama pretvarali u opasnosti od vojnog sukoba. Washington je uvukao SSSR u afganistanski rat i naoružao njegove protivnike, te podrivao sovjetske inicijative o nuklearnom razoružanju i diplomatskom rješavanju sporova”, nastavlja američki novinar.

“Nakon ponovnog ujedinjenja Njemačke su SAD i saveznici obećali Moskvi da se NATO neće širiti, ali se savez brzo kretao na istok i stvorio nove sukobe. Također, američka je strana otvoreno priznala svoju intervenciju na izborima u Rusiji i potporu vladi predsjednika Borisa Jeljcina, iako su Moskvu još uvijek smatrali za glavnog neprijatelja i ignorirali su ruske interese. Kada je Rusija predložila sklapanje ugovora o svemirskom oružju, aktivnostima u kibernetičkom prostoru ili nuklearnim projektilima, SAD su odbile ove korake”, piše David Swanson, što je upravo ono što se dogodilo s Putinovim prijedlozima koje je u Helsinkiju osobno uručio Donaldu Trumpu.

“SAD uopće ne obraća pozornost na činjenicu da je Moskva poduprla sporazum s Iranom. Američki predsjednik Barack Obama je pomogao u provedbi državnog udara u Ukrajini, a sadašnji čelnik Bijele kuće je počeo opskrbu oružjem novog režima u Kijevu”, piše Swanson i optužio je Obamu za pokušaj svrgavanja sirijskog predsjednika Assada, a Trumpa za provedbu agresije na Sirijsku Arapsku Republiku.

Trump je optužio Rusiju i da pokušava utjecati na Berlin s ciljem prodaje energenata Njemačkoj. Moskvu su bez dokaza optužili za obaranje malezijskog zrakoplova u istočnoj Ukrajini, za presretanje američkih zrakoplova u blizini ruskih granica, ujedinjenje Krima putem referenduma i druga “kršenja međunarodnog prava”, koji se nikako ne mogu usporediti s američkim aktivnostima u mnogim drugim zemljama.

“Pa, kakve veze ovo ima veze s tvrdnjom da je Rusija naš prijatelj, pitate se? Ne znam, ali to nitko ne bi tolerirao, osim prijatelja”, uvjeren je Swanson, iako bi svaki odgovor na američke provokacije, ako bi bio recipročan, vodio u vojnu eskalaciju, što su i SSSR i Rusija do sada uporno izbjegavali. Ne zbog straha, nego zato što su svjesni da bi takav rat uništio život na Zemlji.

Trumpova najnovija odluka da se osnuje “Svemirsko vojno zapovjedništvo” i “galaktičke snage” je ujedno poruka Vladimiru Putinu da ga ne zanimaju prijedlozi sadržani u pismu iz Helsinkija i da ne namjerava pregovarati o sporazumima INF i START III. Uz najnovije sankcije, koje Rusija može izbjeći uz ispunjenje uvjeta iz ultimatuma kakav je upućen Sadamu Husseinu, Moskva će, nažalost, morati razuvjeriti Swansona da s takvom Amerikom ne može biti prijatelj, a gdje je granica strpljenja, teško je predvidjeti. Ono što sa sigurnošću možemo tvrditi da će Putin ispuniti obećanje kada je rekao da se rat više nikada neće voditi na ruskom teritoriju i to bi u Washingtonu trebali imati na umu.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
55 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Zvonko Puhanić
Gost
Zvonko Puhanić
2 godine prije

Amerika je največe zlo na planetu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

Misli dobrog vojnika Svejka:
Domovino!
Moj zivot pripada tebi,
a propada meni.

Gost
Gost
Gost
2 godine prije

Rusi su pičke, umjesto da im uzvrate oni šute ko pičke. PI-ČKE. Ljut sam na Ruse 🙁

Aragorn
Gost
Aragorn
2 godine prije
Reply to  Gost

sta da uzvrate? da izjave da i oni prave svemirsku vojsku? dosta sto je Trump glup ko tocak i izvaljiva se,netreba jos takih…nemoze ugasit pozare po Californiji on hoce svemirsku vojsku hbwahahhaa

Željko
Gost
Željko
2 godine prije
Reply to  Aragorn

@Aragorn Vladate temom, da li stvarno mislite da li je “veliki brat” IKADA bio na Mjesecu?

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije
Reply to  Aragorn

ili je li Kalifornija buduća islamska država? mislim, već imaju kalifa u imenu. sve ostalo je dodatak.

Kolega 105
Gost
Kolega 105
2 godine prije
Reply to  Gost

Rusi se drze one: ” Treba biti blizak sa prijateljima svojim, sa neprijatejima jos i blizi!”

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Gost

Popij pivce za zivce.

Aleks
Gost
Aleks
2 godine prije
Reply to  Gost

pas koji laje ne grize

Kolega 105
Gost
Kolega 105
2 godine prije

Iskustvo me godinama naucilo: SVE STO DOLAZI OD ANGLO-SAXA I AMERIKENJACA JE PREVARA, bilo da se radi o politici, znanosti, ekonomiji ili kulturi, njima je naprosto prevara u genetskom sklopu, i bez prevare jednostavno ne mogu zivjeti. Sva zla planeta potekla su od njih; Prvi i Drugi Svijetski rat izscenirali… Pročitaj više »

System Failure
Gost
System Failure
2 godine prije

Nakon svega sto su kroz povijest radili, a pogotovo nakon sto su naprasno raskinuli nuklearni sporazum s Iranom i sada kada citavom svijetu prijete carinama i sankcijama, ne znam tko bi normalan vise o icemu s njima pregovarao. Oni su davno izgubili svaki kredibilitet i slobodan svijet se treba ujedini… Pročitaj više »

Kanncer
Gost
Kanncer
2 godine prije

U anglosaksonskom fašizmu krije se cionizam kao jezgra sveopćeg zla, veliko je pitanje može li se to zlo neutralizirati bez armagedona – zato rusi beskrajno toleriraju američke svinjarije…

bob rock
Gost
bob rock
2 godine prije

Trump je bolesna osoba bez daljnjeg, vrijeme će pokazati! SAD-e su prijetnja svjetskom miru i stabilnosti, mogu i biti i sa njima će svi imati problema još dulje vrijeme! Rusi koliko god ih većina nas na ovome portalu volimo, nisu u mogućnosti pružati ozbiljan otpor! Ovise više od EU nego… Pročitaj više »

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  bob rock

…rusija je grobnica svih imperija.

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  igi

Rusija je bila grobnica same sebe….nadam se da je i tome dosao kraj!!!

Alen
Gost
Alen
2 godine prije

Space: the final frontier. These are the voyages of the starship Donald J Trump . Its four-year mission: to explore strange new worlds. To seek out new life and new civilizations. To boldly go where no man has gone before!

tedi
Gost
tedi
2 godine prije

Boze dragi,kako su ljudi kratke pameti,a usudio bih se reci i slusanja drgih sta pricaju i kojeg su kredibiliteta.Tramp je pobijedio na izborima,kako?Narod ga izabrao-laz,mediji su serali sta treba da kaze”Rusijo volim te”,inoguracija,poklon ruskoj zastavi.Zaokret za 180 stupnjeva od Hilari-Obama politike,obican svijet je povjerovao,navikao da vijeruje u politicke lazi.Sve sto… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
2 godine prije

P.S.Rusija nece rat,ali ce mic po mic “doterati Cara do duvara”. Sada su se uvjerili da sa svijetskim lazovima duge istorije,nema sta da dogovaraju, jer svaki dogovor pregaze kao zadnji jadnici.UCIJENITI IH DO BOLA JEDNU ONU AB na daljinski pod kontinent i tamo da stoji iducih 50g.Bez keca u rukavau… Pročitaj više »

fenix
Gost
fenix
2 godine prije

Usa je vec izolirana poprilicno i bogami mislim da ulaze u zadnju fazu statusa imperije ako gledamo povjest tako je. Sto se tice Rusa odgovorili su oni njima i vec odavno im odgovaraju samo sto se Amerikanci deru na sav glas a Rusi ne upravo sada citam da ce Rusi… Pročitaj više »

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije
Reply to  fenix

comment image

ZigAtmann
Gost
ZigAtmann
2 godine prije
Reply to  fenix

Ti hoces reci da sad bez ruskog motora nemoze u svemir? UH OH

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  ZigAtmann

@ZigAtman:
Pise se AH AH!

ZigAtmann
Gost
ZigAtmann
2 godine prije
Reply to  Umpah Pah

Umpah pah@
Ili mozda se pise
11011 00100?

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Da li si ri iakda igrao sah,tu logiku jesi li upoznao…logiku zrtvovanja kraljice za kralja,tu logiku zrtvovanja od piuna do kraljice da bi rekao ŠAH MAT!???

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Siniša

Xahaxaha…ojoj…znaci nisi igrao sah;voditi drzavu jeste rutina ali voditi supersilu koju konstantno zele unistiti……….to prijatelju nema veze sa rutinom.

rodoljub
Gost
rodoljub
2 godine prije
Reply to  Siniša

Sada bi trebao pustiti vodu .

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Amerikanci su potrosili milijarde dolara da bi sletjeli na mjesec i znate li sto su ucinili kada su napokon” sletjeli” ? Zapiknuli americku zastavu u tlo mjeseca …. Gotovo citava planeta buljila je u TV toga 21. srpnja 1969. godine i sa euforijom cekala taj “mali korak za covjeka ,ali… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Ko kaze da su bili na mjesecu!?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije
Reply to  Siniša

@Sinisa:
Pa televizija!

ZigAtmann
Gost
ZigAtmann
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Jesu. Ljudi su mrtvi, umrli su. Ostaje samo nada da ce u ne tako dogledno vrijeme ozivjeti. Imas mozda doslovno 5, 6 zivih ljudi koji ne sudjeluju u civilizaciji, koji su poput nocne zvijezde, tinjaju u nocnom nebu kako bi bili znak visim bicima da produze malo korak i ne… Pročitaj više »

ZigAtmann
Gost
ZigAtmann
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

A ti mali strucnjace, gejmeru, youtuberu, influenceru, mamin tinjederu nazicaj taticu koji dode sa posla nakon 10 satnog radnog dana graficku karticu octa core sa 32 gige memorije, skini si igru bez radnje kojoj netreba niti osmina tvojih performansi i makni se sa foruma, snimi klip kako igras partiju dote,… Pročitaj više »

igi
Gost
igi
2 godine prije

….sva moć zapada je u tiskanju dolara;….ne bi ameri ovoliko gurali rusiju da im ne gori pod nogama…

rodoljub
Gost
rodoljub
2 godine prije

Hej “Rogozin strucnjak…” zaista si strucnjak za prose.avanje.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  rodoljub

Ne , on je bolesnik kojem treba pomoć, kao što sam napisao gore. Ali ovo nije psihijatrija, nego portal, forum, nazovi ga kako hoćeš.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

Rogozina u Rogoznicu?

Shihan sensey
Gost
Shihan sensey
2 godine prije
Reply to  rodoljub

Pivo!

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Drugo…isto pratim HAMovce,jedino sto vodim jeste da su umorni od krkanluka i da zele stvoriti bolje sutra i za sebe i za vaskoliku Rusiju…..nema govora melanholiji.

Crodaemon
Gost
Crodaemon
2 godine prije

Pa Rusija već ima zracno-svemirske snage?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Crodaemon

Da, ali ima samo satelite u svemiru, ne borbena ili oružja za masovno uništenje. Bio je ovdje nedavno članak tko što ima gore. Evo ovaj. Logično: Militarizacija svemira – Trump naredio slanje proturaketnih oružja u “neutralnu zonu”

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Ima i satelita koji samo izgledaju kao sateliti,a ne zna im se funkcija.Ameri su ih nazvali ubojicama satelita,a Rusi šute.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Ti si gledao. Ma što si ti gledao, akademiče s Wikipedije? Ne da kontriam pukog kontiranja radi, ma gdje si ti bio i što si to vidio da možeš pričati? Na dva turistička putovanja i kod tetke u “Ljemačkoj”, što je moja baba govorila. Ajde očisti prostor ljudima koji znaju… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Ako stvarno ne znaš argumentirati stav, nešto podataka, dokaza, onda idi na portale gdje je QI na razini sobne temperature, nemoj smarat, tako ti svega. Ili tako liječiš komplekse? Ok, razumijem, svakome treba lijek, ali što baš ovdje?

Siniša
Gost
Siniša
2 godine prije

Uf….zbilja si puno u pravu;ne znam da li je prestrogo Ruse nazvati pi..ama,cudne poteze vuku,ti potezi trenutno izgledaju bez veze ali opet dugorocno se nekako opravdaju mada pozelim da zaigraju prljavo i mozda sreca pa mi ne odlucujemo.

luni lunovic
Gost
luni lunovic
2 godine prije

mr rogozin evo jedan argumentovan post bujrum ti u tvoju voljenu i startaj sa 14 sati dnevnosamo jedan ko fol rucak pisanje na livadi sranje mozes se usrati komotno i to je ta kosmicka sila usput da napomenem neznaju sta su vozovi na elektricnu vucu itakvi su svi vlasnici90 posto… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Putin će uvijek pregovarati. Razgovarao je sa šefom Al-Qede/ISIL-a Bandarom bin Sultanom prije par godina, sa svima, nema s kim nije. No, nijedan pregovor sam po sebi nije kapitulacija. Ali gubiti vrijeme s “kastriranim” Trumpom, dobar izraz 🙂 , stvarno nema smisla. Trump je nula u ne odlučuje ni o… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Čak ni Melaniju ne može kontrolirati. Udara mu kontre na Twitteru da je to smiješno. Nijedna žena nijednog predsjednika se to ne usudi. Ona da, jer zna da je papak i da njime vladaju drugi. Nije ona baš takva koza.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
2 godine prije

@Laki:
A tek svastika.
U svastike Addidas patike?

max
Gost
max
2 godine prije

Stalno slušam kritike na Trampov račun pa evo da i ja kažem koju pametnu ili bar pokušam. Neću se osvrtati na njegovo stanje ili psihičko zdravlje već ću postaviti par jednostavnih pitanja. -Što mislite što bi se događalo u svijetu da je na njegovo mjesto došla killary? Od njegova dolaska… Pročitaj više »

Kažun
Gost
Kažun
2 godine prije

Kako to da su usranci najpametniji,a kupuju RD 180 od Rusa,jer nemaju čime lansirati svoje rakete u orbitu?

Kažun
Gost
Kažun
2 godine prije

Rusi trebaju zauzeti isti stav prema izuzetnima kao i Iran.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
2 godine prije

Svi problemi ljudske civilizacije, sve krize i svi ratovi imaju jedan te isti korijen a to je unutrasnji konflikt u samom covjeku .Konflikt se odvija u granicnom podrucju metafizickog i materijalnog , to je permanentni sukob sustine i ega u samom covjeku . Kondicionirani Ja , ja imam ,ja hocu,… Pročitaj više »

0BICNOSAMOCITAM
Gost
0BICNOSAMOCITAM
2 godine prije

Po nekoj logici covjek bi trebao misliti da su pregovori dobri jer sa pregovorima suprotstavljene strane pokusavaju rijesiti probleme koje imaju. Ali da bi pregovori bili uspjesni i pozitivni bitno je da sve strane u njima zele mir i da su spremne i na kompromise koje su vrlo cesto potrebni.… Pročitaj više »

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Razuman i logičan komentar.Kad bi likovi sa mentalitetom uličnih siledžija vodili politiku,odavno na zemlji ne bi bilo ljudi,Putin kupuje vrijeme i to je radio uspješno godinama.Rusija je nemjerljivo jača nego prije njega i sposobna oduprijeti se bilo kojoj prijetnji.No mudar čovjek i politika ne žele početi rat koji će završiti… Pročitaj više »

Jurišić maja
Gost
Jurišić maja
2 godine prije

valjda su dosada skužili da nekretninski magnat ima vezane ruke i samo je napuhana figura na funkciji predsjednika a ako nisu onda bi se trebali prisjetiti kako su su im Reagan ovi stručnjaci razmontirali sssr jer sadašnja ekipa u sjeni radi punom parom na razmontiranju rusije

Ana
Gost
Ana
2 godine prije

USA je ekonomski zaratila istovremenosa Turskom , valuta (je li kruna??) valja se u prasini. Sa Rusijom (rublja gubi stabilnost), sa Iranom, sa Kinom, euro na najboljem putu da nestane. Kako je to moguce?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik