Rusija otkazuje porezne sporazume s 38 zapadnih zemalja

Moskva Rusija
9 komentara

Ovaj potez dolazi kao odgovor na brojne sankcije protiv države

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u utorak uredbu o suspenziji određenih odredbi poreznih sporazuma sa Sjedinjenim Državama, nekoliko zemalja EU-a i drugim takozvanim ‘neprijateljskim državama’. Ideju o ukidanju sporazuma o dvostrukom oporezivanju s onima koji su pogodili Moskvu sankcijama predložili su rusko ministarstvo financija i vanjskih poslova.

Prema dokumentu objavljenom na ruskom službenom portalu pravnih informacija, odluka je “temeljena na potrebi poduzimanja hitnih mjera” zbog “neprijateljskih postupaka” nekih zemalja. Zabrana ugovora o dvostrukom oporezivanju ostat će na snazi “sve dok strane države ne uklone povrede koje su počinile u odnosu na legitimne gospodarske i druge interese Ruske Federacije, prava njezinih građana i pravnih osoba” ili dok relevantni dokumenti ne prestanu vrijediti , navedeno je.

Istodobno je vladi naloženo da poduzme mjere za smanjenje utjecaja suspenzije poreznih sporazuma na rusko gospodarstvo. Kabinet ministara sada mora podnijeti prijedlog zakona o suspenziji takvih dokumenata državnoj Dumi, dok je rusko ministarstvo vanjskih poslova također dobilo naputak da o odluci obavijesti relevantne strane države.

Konkretno, uredba suspendira sporazume između Rusije i SAD-a o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju utaje poreza na dohodak i kapital. Sve u svemu, Moskva je suspendirala sporazume o dvostrukom oporezivanju s 38 zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Kanadu, Švicarsku, Japan, Češku, Dansku, Norvešku, Italiju, Finsku, Francusku, Njemačku, Španjolsku i druge koje su uvele sankcije Rusiji. Ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sporazumi su između država čiji je cilj zaštita od rizika dvostrukog oporezivanja istog dohotka u obje zemlje.

KontramjererusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
8 mjeseci prije

sto znaci ,van bando ,nema pljacke

Max
8 mjeseci prije

Protumjere.

suncetiebem
8 mjeseci prije

Nastradali Yeltzinovi oligarsi koji još sjede na dvije stolice.

Hahahaha
8 mjeseci prije

Ukoliko su ruski porezi manji bit će selidbe s zapada na istok.

Ivek
8 mjeseci prije

USA i Eu su sam ouvezle izbjeglice koje treba netko hraniti, a da bi to mogle trebaju nekog opljačkati ili naštampati brdo papirića, svako normalan se distancira od takvih “ekonomija”.

Ivan
8 mjeseci prije

Lijepo je sredila EU ona svapska krmaca Ursula, jebo joj cucak nater koja ju je okotila..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI