Rusija: “Postavljaju nam besmislene uvjete, a mi i ne tražimo ukidanje sankcija”

Sankcije
21 komentar

Prvi zamjenik predsjednika Odobra za međunarodne poslove Vijeća Ruske Federacije, Vladimir Džabarov, je u intervjuu za RT izjavu američkog veleposlanika u Rusiji Johna Huntsmana, koji je naveo da uklanjanje sankcija protiv Rusije ovisi o rješavanju sukoba u Ukrajini, nazvao nekonstruktivnom.

“Zapravo, u Ukrajini imate građanski rat između Narodne Republike Donjeck, Narodne Republike Lugansk i ostatka zemlje. Potpuno je nejasno zašto bi Rusija trebala snositi bilo kakvu odgovornost za to. Osim toga, mi praktički i ne govorimo ništa o sankcijama. Svi govore o njima. Mi i ne tražimo ukidanje sankcija. Ako smatraju da je moguće ukinuti ograničenja, to je njihovo pravo. Ali i mi imamo pravo na odgovor. Koristili smo ga ranije, kada smo nametnuli sankcije protiv nekoliko zemalja u pogledu opskrbe hranom, i tako dalje. Stoga, mislim da se prije svega moraju uvesti sankcije protiv ukrajinskog režima koji je doveo zemlju u takvo katastrofalno stanje”, kazao je Džabarov.

Prema Džabarovu, čak i ako se situacija u Ukrajini stabilizira, SAD neće odustati od politike pritiska na Rusiju.

Ukrajina - Rusija
FOTO: Ilustracija, odnosi između Ukrajine i Rusije

“Ako se ukrajinski sukob riješi, Amerikanci će naći neke nove probleme, zbog čega će nas opet sankcionirati. Pa, sjetite se koliko je desetljeća postojao amandman Jackson-Vanik. Amerikanci u modernom svijetu jednostavno ne mogu postojati bez sankcija. Sankcije protiv Rusije su američka nacionalna zabava”, zaključio je senator.

Odgovor Vladimira Džabarova je bio upućen američkom veleposlaniku u Rusiji, Johnu Huntsmanu, koji je rekao da ukidanje sankcija Rusiji ovisi o rješavanju sukoba u Ukrajini.

“Pomaci u smislu sankcija ovise o tome kako će se raditi na pitanjima koja su dovela do njih. Mislim da moramo pogledati povijest ovog problema i shvatiti zašto se naši odnosi nalaze gdje jesu. Mnoge sankcije nameću ne samo SAD, već i Europa zbog situacije s Ukrajinom. Ako možemo riješiti problem Ukrajine tako da dođe do sporazuma koji zadovoljiti obje strane, dobit ćemo pozitivan rezultat”, rekao je Huntsman u intervjuu za kanal “Sankt Petersburg”.

Odgovor Džabarova kako Rusija i ne traži ukidanje sankcija, veleposlanik i američka administracija nisu komentirali.

Američke sankcijedonjeckdonjecka narodna republikaLuganskLuganska narodna republikaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

…kako su ih izjebali te……posebne i izabrane…..mislim da je vrijeme da USA i EU uvedu sankcije zabrane uvoza saudijske i američke nafte i žita u rusiju jer će ih to zasigurno dotući.

Antonio
6 godine prije

Ameri se ovako ponasaju i u Makedoniju. Vecina nas ne zeli da smo u NATO ali oni nas prisiljavaju. Otprilike to izgleda ovako: idem ja po ulici, zgrabe me dvojica americkih specijalaca i vode me u disko. Ja im kazem – ne zelim da idem u disko. Moras, kazu. Iako slabiji, dajem otpor, oni udare bam, bam po mom nosu…. krvarim, ali se otimam, oni telefonom pozovu lokalnog Albanca da mi prebije suprugu. Ja se jos ne dam – necu u disko. Oni me na silu stave u red ispred vrata diska i to na kolenima. I tek tada mi kazu – platit ces dve karte, smenit ces tvoju odecu, ima da ti smenimo frizuru, unutra moras igrati kantri muzuku, datces sina na nasim zabavima za decu… i tako… neki iz reda koi su kao i ja, na kolenima, su vec popustili… Jebi ga, ne znam dali cemo ostati vecina… Čitaj više »

Georgij Žukov
6 godine prije

Zasto je americki veleposlanik John Huntsman jos uvijek u rusiji , zbog cega mu se rusi ne zahvale i posalju prvim avionom za kijev , pa nek tamo prodaje gmo diplomaciju .

fbslo
6 godine prije

He, dajte nam još sankcija..
Pa u stvari, dajte nam što želite, pa ne dajte što ne želite, nama je sve ravno…haha

zoran
6 godine prije

ameri i njihove sankcije,su totalno porporodile poljoprivredu u rusiji,mnogi su ulozili novac u nju i sada mole putina da ako evropa skine sankcije njima oni to ne ucine evropi jer za par godian rusi ce i hranu izvoziti u enormnim kolicinima.ocito da kod rusa ne pali taj kec a evropljani ko evropljani,neznaju ni koliko rupa na guzici imaju-mislim na politicare.

aleksandar
6 godine prije

ja ne razumijem zasto ameri ne gledaju na sukob u Ukrajni kao na gradjandki rat. Kad su slicnu situaciju u Jugoslaviji oznacavali gradjanskim.

mars
6 godine prije

Kaže vuk orlu – “možeš letjeti ako zauzvrat loviš za mene” – u principu nudi mu ono što već ima i što mu od vuka i ne treba.

davor
6 godine prije

Nas su učili u školi u devedesetima prošlog stoljeća da je Amerika najjača nepobjediva vrhunska i vrhovna svjetska supersila. A ja u 21.stoljeću nisam vidio veće moralne i civilizacijske luzere od njih. Jednostavno ljudi se pogubili na svim razinama.

Piretis
6 godine prije

Sve si nešto mislim, a što bi bilo da nama lupe sankcije? Onda bi se sigurno sjetili da imamo zemlju (danas zapuštenu) pa da smo nekad imali drvnu pa čak i tešku industriju. Jeste da bi nestalo francuskog konjaka i levis traperica ali bi nestalo i mađarskog mlijeka, poljskog namještaja (čuj namještaja, hrpa iverice) turskih potkošulja i gaća i tko zna čega svega što kupujemo nemajući svoje. I onda kad bi svega toga nestalo nestalo bi i nezaposlenosti i iseljavanja jer bi sve to sami proizvodili za sebe a možda nešto i izvezli.
Strava i užas, morali bi raditi.

Stribor Panov
6 godine prije

Sankcije! Pa to je presmješno, Rusi su trebali sami sebi i drugima (EU) nametnuti te iste sankcije još davno i rješit se bilo kakve ovisnosti o licemjernim Anglo-Saksonskim go*nima.
Koliko je to patološko ludilo otišlo daleko vidi se najbolje u zadnjim “istragama” US kongresa gdje pokušavaju stvoriti konstrukciju Ruskog mješanja u US izbore preko kontakta M. Flynna i Ruskog ambasadora Kislyaka po pitanju sankcija.
Dakle Flynn odlazi kod Ruskog ambasadora sa zahtjevom da Rusija ne reagira na netom nametnute Obamine sankcije (??)
– Ja tebi nabijem sankcije (prije US izbora) i onda zahtjevam da ne reagiraš na iste te nakon toga to proglasim tvojim mješanjem u moje unutrašnje stvari. To doista niti pas sa maslom nebi pojeo, ne i EU koja sve to guta i usput zadovoljno podriguje.
Druga je mogućnost da sam ja lud i da sam izgubio svaki dodir sa logikom i stvarnošću.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI