Rusija razvija plan financijske bitke u slučaju napada od strane Zapada na gospodarstvo ili sankcija usmjerenih na državni dug zemlje

Ruska rublja
15 komentara

Moskva se sprema odgovoriti na novi val potencijalnih ekonomskih i financijskih sankcija koje bi mogle poteći iz SAD-a. Taj će odgovor ići putem novih mjera koje će biti osmišljene radi jačanja ruske valute i koje će osim toga omogućiti nastavak neometanog poslovanja zemlje.

“Očito postoji namjerna računica za stvaranje otrovne atmosfere u vezi s ruskim vrijednosnim papirima, kako bi se smanjio njihov investicijski potencijal”, rekao je u ponedjeljak zamjenik ministra vanjskih poslova Alexander Pankin za RIA Novosti.

“Ova moguća nova ograničenja državnih obveznica mač su s dvije oštrice i očito je da bi ona isto tako naštetila i američkim financijskim institucijama,” rekao je. “Ali odavno smo se navikli na činjenicu da su ljubitelji jednostranih restriktivnih mjera prestali brinuti o vlastitom gubitku posla ili svojih građana.”

Kao odgovor, rekao je, Moskva radi na “razvoju mjera u slučaju daljnjih neprijateljskih koraka protiv ruskog državnog duga.” Ministar je dodao da će, “kao i uvijek, Rusija reagirati uravnoteženo i adekvatno, počevši od načela održavanja stabilnosti ruskog gospodarstva i financijskog sustava.”

Brojni ruski dužnosnici rekli su posljednjih tjedana kako zemlja istražuje mogućnosti razvoja sustava kojim bi se mogla mjeriti s međunarodnim mehanizmom plaćanja SWIFT. Već su nekoliko godina zapadni komentatori raspravljali o tome da bi ruske tvrtke mogle biti izbačene iz te platforme.

Na pitanje može li ovo uskoro postati stvarnost, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima: “Ne možemo isključiti nijednu od potencijalnih prijetnji. Te su radnje nerazumne i nepredvidive, stoga nas, naravno, ova situacija obvezuje na maksimalnu pripravnost.”

Tijekom sastanka s kineskim kolegama prošlog mjeseca, ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov rekao je da su “Sjedinjene Države proglasile svoju misiju ograničavanja mogućnosti tehnološkog razvoja i Ruske Federacije i Narodne Republike Kine.” Dodao je da ne bi trebao postojati prioritet na dolaru kao na zadanoj valuti međunarodnog tržišta, kao i to da bi se te dvije zemlje trebale odmaknuti od upotrebe “međunarodnih platnih sustava koji su pod nadzorom Zapada.”

U ožujku je američka vlada uvela paket novih sankcija protiv ruskih dužnosnika i poduzeća, zbog navodnog trovanja i kasnijeg zatvaranja oporbenog političara Alekseja Navaljnog. Od tada su se odnosi Moskve i Washingtona dodatno pogoršali. Američki predsjednik Joe Biden dolio je novo ”ulje na vatru” medijskim intervjuom u kojem se složio da je njegov ruski kolega Vladimir Putin “ubojica.” Dvije zemlje sada su navodno uključene u diplomatske rasprave na visokoj razini zbog napete situacije na istoku Ukrajine.

Američke sankcijerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10a
3 godine prije

Jacanja Ruske valute!!!???

Ja koliko vidim, Rublja samo pada i gubi vrijednost
O cemu oni to pricaju

3 godine prije

Odvajanje ide na svim nivoima, još samo malo “predstave” i da padne “zavesa”.

Petar
3 godine prije

…..oni su govorili, aj imas li ti izvor tko su to bili oni? Zatim, oni kazu da istrazuju da imaju mogucnosti za to, jel ti imas izvor tko je to rekao u orginalu, to jest tko su to oni? ***** Novinari ne znaju sto pisu, niti ih je briga. Ide od jednih novina pa se preradi pa ide u druge novine pa se izgubi u prevodu pa se malo nadoda svojim rijecima itd. Ne znam sto su Rusi radili i sto pripremaju ili sto imaju, vjerujem da racunaju na sve pa i na sam rat u Europi i Americi i na Pacifuku. Pripremaju se za izolaciju i za Last Stand. . Ruski ambasador se ne vraca u Washington, slijedeci korak je prekid diplomatskih odnosa. Sve to odgovara Americi ali ne Rusiji. Ameriku kako god bacis pada na noge. Amereika je incijator prvog i drugog hladnog rata. Ona profitira iz kaosa.… Čitaj više »

vinko
3 godine prije

How I Learned to Stop Worrying and Love the Bombs

piždro
3 godine prije

sad se vidi zašto je lažno postavljen sleepy joe..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI